Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 13 november 2012

Ondskans röst: större materiella klyftor

Man hinner knappt stiga upp och sätta på morgonradion, ögna genom nätnyheterna, förrän de onda människornas budskap har hamrats in i psyket flera gånger om.
Vi har i uppdrag att öka lönedifferentieringen, säger småskoledirektören i Stockholms stad och syftar på stadens moderata politiker.
(SvD - om den generande politiken i Stockholm
att bestraffa personal kollektivt för att andra
råkat producera lite bättre resultat. Alt
uppmätt enligt moderaternas sedvanligt förvirrade
och falska matematik - siffertrixarpartiet.)
På radion P1 sitter en kvinna från Svenskt Näringsliv och avslöjar i ett egocentriskt ögonblick av hjärnsläpp att hon bara sitter och pluggar sin nyutkomna bok om ungdomsarbetslöshet. Hon pratar om den ökade lönespridning som kommer att cementera en gigantisk underklass och en progressivt mindre grupp av verkligt välbeställda. Men den verkliga och skadliga totaleffekten - det skeva samhället - döljs av ett småttigt fokus på ungdomsarbetslöshet. I en samlad kampanj för den tryckta partsinlagan publicerar SvD en längre artikel av henne.

Att öka klyftorna mellan de fattiga och de rika går rakt emot mänsklighetens historiska utveckling mot högre strävanden än att rafsa åt sig så mycket som möjligt på andras bekostnad. Inte ens i djungeln beter sig djuren lika ondskefullt. Det är den jordbrukande människan som introducerade denna urspårning, människan som började göra anspråk på att "äga" marken.

Det är när Ondskan som den verkar genom "privatisterna" vet att spelet är förlorat som Djävulens plåtiga och själlösa röst hörs som tydligast. Jag bestämmer mig för att ta ännu ett stickprov på Satans egen organisation i Sverige, Svenskt Näringsliv. 

Kvinnan på radion heter Malin Sahlén och man ska minnas att denna "expert" på ungdomsarbetslöshet var samma kvinna som deltog i SN:s drev mot den unga människan kreativa uppbyggnadsfas när hon förordade en bestraffning som liknar den som Stockholms stad utdelar mot sina lärare: universitetselever som valde humanistiska ämnen skulle få bidragsdelen av studiemedlen minskade! (DN

"Humanistiska ämnen", de som lyfter människans tankar till värdigare nivåer, är nämligen inte lönsamma för direktörer och aktieägare - dem som Svenskt Näringsliv företräder.

Malin Sahlén tillhör således den ena procentens lydiga underhuggare som tror de själva kommer att få tillhöra det utvalda folket bara de anpassar sina tankemönster till Härskarna. Det finns gott om sådana här kräk och i Stockholm verkar de dominera.



Och naturligtvis hittar vi som månascendent samma personliga karaktäristik som utmärker egoistpartiet Nya Moderaterna, där egenintressets tecken Jungfrun stiger tillsammans med pengar (Venus) och stora pengar (Jupiter). Här har vi då en engagerad kvinna som lätt råkar i samklang med denna märkliga mellanzon i zodiaken, när inte längre Lejonets kreativa verk finns kvar men heller inte den nästföljande Vågens sociala kompetens har etablerats. 

Jag tvingas bli repetitiv eftersom varje inlägg helst ska gå att begripa utanför bloggens kontext (åtminstone för en begåvad läsare som jobbar 200% på att skapa mentala kopplingar och frigöra de logiska sambanden i en text): 

De ökade klyftor den onda människan eftersträvar går i astrologin ända tillbaka till det babyloniska namnet för Jungfruns tecken: "Plogfåran". Denna mänsklighetens första åverkan mot jorden i syfte att framtvinga mer lönsamhet är också mänsklighetens första jordbundna demarkationslinje. I Jungfrun skapas klyftan, gränsen mellan dem som har och inte har.

Antikens astrologer såg Jungfrun som ett miserabelt mellanspel ("Olyckan") i en större historia, och det är naturligtvis denna brist på tydliga och ädla kvaliteter vi ser hos många politiker med tydlig Jungfru i horoskopet. Inte minst den grammatiskt oklara, småelaka och extremt passiv-själviska statsministern Reinfeldt med onda Mars stigande i Jungfrun i öster. Mars i öster i ett privatistiskt tecken gör honom till en av de mest själviska grundtyper som en planet, ett zodiaktecken och ett hus i kombination kan frambringa. Och Sverige under denne "befälhavare" mår följriktigt sämre än någonsin. 

Inte för att hans väljare märker något, för de är alla lika inskränkta och bara intresserade av just sin egen lilla jordlott och att den ska förränta sig så bra som möjligt. Ärelösa ynkryggar som uppenbarligen fruktar sitt eget intellekt eftersom de inte använder sig av det.

Inför bloggens hemska upptäcka av hur ful Jungfruns skenbart så harmlösa symbol är när den dyker upp på den politiska högerkanten, är det viktigare än någonsin att inte identifiera sig med varken sitt sol-, mån- eller ascendenttecken! Dessa är bara byggbitar eller motiv varur en helt ny helhet ska springa via horoskoptolkningen! 

Naturligtvis kan det upplevas beklämmande att en så viktig symbol som "livsuppdragets" Sol - uppdraget att Leva - befinner sig i ett så oambitiöst tecken som självtjänandets och profitlystnadens Jungfru. Eller för den delen det begärliga sinnelagets Måne i Jungfrun. Uppenbarligen är det själens vandringar i tidigare liv som i detta lett fram till att perspektivet krympt ner till enbart en fråga om det egna jaget och dess materiella vällevnad. Det kan ha varit slarv eller missbruk av den egna kroppen i tidigare liv som resulterar i ett horoskop med mycket Jungfru i det nuvarande livet - det är fritt fram för spekulation.

Jag har faktiskt inte hittat några nämnvärda exempel av Jungfrun på den politiska vänsterkanten, men naturligtvis måste den finnas där med. Antingen, misstänker jag, som extrema högersossar i fullt färd med att skapa privata vinster inom vård och skola eller, och mer troligt, som "småfolket" som brukar jorden och betalar in skatt och knotar över hur dyrt allting är och hur lite saker och ting lönar sig. 

Jungfruns härskare, den analytisk-kritiska Merkurius, blir på folklig nivå en evig gnällspik. Det är dessa som nu röstar moderaterna för det ligger i Jungfruns symbolik att ständigt känna sig våldtagen av Staten och berövad det som "rätteligen" borde tillhöra en själv. 

Det är så Reinfeldts sjuka mardrömmar om det onda svenska välfärdssamhället och jämlika löner uppstått. En moderat VILL att andra ska ha det sämre, det är bara så en idiot kan uppleva ett flyt för egen del. Därför har Stockholms skolor "i uppdrag att öka lönedifferentieringen". 

De moderata undermänniskorna är medelklassens Sverigedemokrater - de behöver någon att diskriminera MOT. De är i själva verket själva de "undermänniskor" som nazisten Adolf Hitler satte in politiska insatser mot. Dagens svenska moderater är en urvattnad version av gårdagens tyska nazister. Varför har alla dessa pajaser i Moderaterna tyska namn? Reinfeldt, Borg, Arkelste(i)n, Schlingmann ??? 

Vi borde följa blodets väg i andevärlden och ta reda på vilka deras namn var i Nazityskland. De var säkerligen där, och nu är de här. Ondskan finns alltid representerad på jorden, bara kropparna och kropparnas namn skiftar, men Principen äger kontinuitet.


*****

Tekniska detaljer

Solen ligger ännu inom den stora ondskans egen stjärna Algol, eller Satans huvud som judarna kallade den för 2.000 år sedan. Givet Algols nyckelposition i horoskopet för Svenskt Näringsliv, vår vi här bekräftelse på att även rätt svaga konjunktioner med en fixstjärna kan påverkar individen. Här talar vi alltså om ett solärt liv - ett verksamt livsuppdrag i Den Ondes tjänst! 

Oxens tecken representerar förstås materialism i dess mest ogenerat korkade gestalt och SN:s vd Urban Bäckström är typiskt nog också Sol-Oxe. Reinfeldt har "stora pengars" Jupiter i Oxen i sitt nionde hus för "religion" (rikedom som det högsta goda), och en simplare räknenisse kommer Sverige förhoppningsvis aldrig mer att välja som sin ledare.

Det är förstås tacksamt när symboliken stämmer så väl, men den onda stjärnan Algol kan i vissa fall också drabba som otur och olycka. Men det här inlägget till bloggens avdelning för polemisk astrologi, för den som inte redan upptäckt det.

Högintressant, med tanke på det nyliga inlägget om Sveriges tre värsta vård- och skolprofitörer, är att Malin Sahléns tema om "ökad lönedifferentering" perfekt faller in i mönstret. Precis som hos två av dessa profitörer har hon omoralens Mars i Tvillingarna i attack mot sinnet i Jungfrun. Det kan bara bli ett sinne som urartar och visar Jungfrun i dess mest krassa och självisk gestalt. 

Den själviska och empatilösa Katrin Zytomierska har en variant på denna onda attack från Mars: nu bestrålar den från Tvillingarna istället en Sol i Jungfrun. Och finns det inte en vag likhet mellan de båda kvinnorna?



Båda ser skyldiga ut i sina blickar som Synden själv. Är det Jungfrun eller oskulden Persephone som just ser Hades - våldtäktsmannen - och inser att ödet är beseglat, att hon från och med nu är ett offer för vinst/förlust-tänkandet?


*****

Mer än en slump?

När en nyhet/person fångar mitt intresse bordlägger jag inte fallet för att horoskopet inte stämmer med någon tes jag vill driva. Horoskopen för personer inom Svenskt Näringsliv på bloggen publicerades alla efter någon nyhet eller något uttalande från den här lobbygruppen. 

Det är intressant att nu blicka tillbaka och se vilka astrologiska signaturer som förenade dessa språkrör för profittänkandet och ojämlikhet mellan människor. (Svenskt Näringsliv hette alltså "Arbetsgivarföreningen" tills för några år sedan och representerar alltså själviska strebers, en undertyp som verkligen inte representerar människosläktet i stort.)

Den lortbruna megafonen - en inbäddad SN-megafon i SvD:s grupp av ledarskribenter - en remarkabel nymåne (Sol + Måne) som total ägs av en bindgalen och extremmaterialistisk Oxe som innehåller den överlibidinösa kombinationen av Mars och Venus.

Genomsnittliga räknenissar - två SN-horoskop. Ett fall med samma förstärkta libido för materialismens sak som inlägget ovan, och ett fall - inser jag nu - vid namn Malin Sahlén. Jag tenderar att glömma ointressanta människor direkt efter avslutat skrivande... Nå, nu har kvinnans arbete för Ondskans försök öka klyftorna och återskapa klassamhället meriterat henne ett inlägg med egen namnetikett.

Mammons överstepräst tar till orda - horoskopet för SN:s vd Urban Bäckström. Solen i Oxen. Ett mycket ideologiskt horoskop med mängder av Eld och Luft - men det är ägarprivilegiet denna missriktade själ valt att arbeta för, ett pinsamt omoget livsmotiv när man ser hur mycket längre utvecklad stjärnhimmelens högre nivåer var vid denna tidpunkt. Urban Bäckström lyckas inte alls höra vad den upphöjda Saturnus i Vågen berättar om rättvisa mellan människor!

Hög intelligens - men bara för sitt. SN:s förre vd Janerik Larsson. Ett Sol-Lejon men intressant nog ännu ett fall av betoning av båda de merkantila (Merkurius) tecknen Tvillingarna och Jungfrun. I Jord/materialistiska Jungfrun dessutom Mars+Venus - förhöjd libido, förhöjd drift att profitera för egen del.


Det du binder på jorden blir bundet i himlen - en nytestamentlig referens - Matt 16:19;18:18) med rötter i judisk tanke (och därmed ren grekiska för de obildade krämarna bakom Svenskt Näringsliv). SN:s Carina Lindfelt lobbade vid den här tiden för avskaffat anställningsskydd för människor. Horoskopet är ännu ett av brinnande libido (Mars+Venus) i det döda och materialistiska Jordelementet (här Stenbocken).


Räknenissar ska inte ägna sig åt planering - ett horoskop som faller utanför idékomplexet materialism-profitmentalitet-Jordelementet.


Inga kommentarer: