Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 24 januari 2016

Sossarna har upphört existera som parti + Sveriges undergång i exakta årtal

Orden kommer från socialdemokraten David Suhonen i SvD. Bara pensionärer som lever i minnet av en äldre och bättre tid röstar alltjämt på partiet. (Detta stycke redigeras bort ur nätupplagan just som jag skriver denna inledning! När jag tittar upp för att återge de exakta siffror om vilka åldersgrupper partiet attraherar, saknas hela den texten. Det är så att man tror man sitter och fantiserar!)

Hur ser socialdemokratins dödsdans ut i skenet av deras hinduiska planetcykler? Partiet har funnits så länge att Vimshottari dasha-metoden har hunnit starta om efter fullbordat varv. Detta är bara en teknikalitet men den 120 år långa cykeln startade om sommaren 1998. I riksdagsvalet i september tappade den socialdemokratiska minoritetsregeringen ytterligare kraft jämfört med tidigare och behövde nu hela två stödpartier. Pampen Persson fullbordade högersvängen. Sverige började nu bli moget högerns fullskaliga Blitzkrieg mot välfärdssamhället och den Girige Mannens stund att glänsa.

Vimsottari Dasa:

 Maha Dasas:

 Mer:  1998-07-18  -  2015-07-18
 Ket:  2015-07-18  -  2022-07-18
 Ven:  2022-07-18  -  2042-07-18
 Sun:  2042-07-18  -  2048-07-18
 Moo:  2048-07-18  -  2058-07-18
 Mar:  2058-07-18  -  2065-07-18
 Rah:  2065-07-18  -  2083-07-19
 Jup:  2083-07-19  -  2099-07-19
 Sat:  2099-07-19  -  2118-07-20



Rådande sju år långa storcykel (maha dasha) under Ketu startade intressant nog i somras lagom till den intensifierade flip-flop-cirkus i samband med flyktingproblemet som politiska bedömare verkar anse är förklaringen till partiets katastrofalt låga och sjunkande väljarstöd. Och vad betecknar demonen Ketu om inte "bestraffningens tid", "tiden för halshuggning"!

Frågan är bara hur dött partiet kommer att vara efter dessa sju svåra år...




Det är partihoroskopets allra svagaste del som har aktiverats! Det sjätte huset för fiender, olyckor inkl. kroppslig ohälsa, detta hus går igång per automatik eftersom cykelhärskaren ligger här. Och det första som drabbas är förstås den planet som ger hull på benen, den fläskiga och svullna Jupiter. I termer av ett parti är det önskvärt att bubblan är så uppblåst som möjligt och medlemsantalet eller åtminstone de som röstar så många som möjligt. Men "halshuggningens" Ketu sticker nu hål på bubblan Jupiter! Skrämmande hur exakt den gamla ödesmetoden aktiverar den mardröm som partiet från första början vetat om och därför sökt binda sina medlemmar via kollektivavtalet till LO.

Bloggen har tidigare sökt förstå sig på detta sorgliga horoskop för de på sin tid fattiga, obildade och svårt utsugna arbetarna. I korthet kan man säga att det var ett oerhört kamplystet Barn (Väduren) som sökte maktens tionde hus och som kämpade hårt för att komma ifrån sina miserabla rötter, tecknade av den fallna Månen i Skorpionen. Armodets Saturnus stigande i öster i måntecknet Kräftan understryker att detta verkligen är en fallen Måne i Skorpionen.

Samtidigt finns ingen egentlig utveckling bortom maktambitionen. Horoskopet har inget program för att förändra samhället och lyfta det bortom materialistiska betraktelser. Men det kan man naturligtvis inte kräva av just detta horoskop, som ju återspeglar den absoluta svenska underklassen vid denna tid. Därför är det naturligt att partiet dör efter att ha gjort underklassen mer välmående men likförbannat lika obildad och allt mer ointresserad av något annat än den egna plånbokens tjocklek. Tyvärr ligger det själviskhet i detta horoskop och det är helt klart Kräftascendentens 11e idealhus som stavas Oxen = pengar/ägande, till sist skulle mynna ut i en rent av för jävlig tanklös svensk medelklass och en socialdemokrati som hoppade strömhopp över till näringslivet.

Så låt partiet vara stendött vid år 2015. De har inget budskap att upphäva gentemot den onde rike man de legat i säng med så många år redan. Partiet har spelat ut sin roll och landet Sverige går enligt sina ödescykler från och med valåret 2018 in i den onde rike mannens Jupiter-cykel. 

Tyvärr hade Platon rätt, det finns ingen jämlikhet ens bland själarna i himmelen och så mycket mindre när de tar kroppar på jorden. (Läs Arthur Lovejoys The Great Chain of Being – då denna lärdomsklassiker skrivs på 1930-talet är Lovejoy fortfarande ateist - han skulle förstå bättre lite senare - men sällan har jag läst en sådan mästerlig redogörelse för den gamla platoniska doktrinens väg genom 2000 år och in i den moderna materialismen.)

Vad man däremot kan sträva efter, sade Platon i Staten, är ett samhällssystem som blockerar giriga och onda själar för att utnyttja medmänniskorna. Platon medgav att ”driftiga” människor kunde få tjäna fyra gånger så mycket som folk i enklare serviceyrken. Men vad har vi i ”demokratiska”,  kapitalistiska väst i dag? Vad tjänar direktören? FEMTIO gånger mer än arbetaren?

Vänsterns medskuld till detta är solklar. Vår kultur kommer att rasa samman. Min ovetenskapliga spådom är att det sker efter att Sveriges demonridna ödescykel 2002-2020 löpt ut OCH ”den rike onde mannens cykel” som följer därnäst. Efter detta kommer ojämlikheten att vara så enorm i Sverige (och i västvärlden) att det Tredje kriget anländer. Efter det kan ansvarstagande stora själar ta på sig att bygga en ny civilisation vari kapitalismen är kriminell.


Sveriges ödescykler förtjänar en repetition (landet "föds" 1974, mot slutet av en idealistisk jämlikhetsperiod signifierad av Venus):

 Ven:  1959-10-13  -  1979-10-13
 Sun:  1979-10-13  -  1985-10-13
 Moo:  1985-10-13  -  1995-10-14
 Mar:  1995-10-14  -  2002-10-13
 Rah:  2002-10-13  -  2020-10-13
 Jup:  2020-10-13  -  2036-10-13
 Sat:  2036-10-13  -  2055-10-14
 Mer:  2055-10-14  -  2072-10-13
 Ket:  2072-10-13  -  2079-10-14


2002-2020 infekterades landet av giriga demonen Rahu (norra månnoden) i Sveriges tredje hus för intellekt, kommunikation och handel. Dessa år blev svenskarna kända som världens värsta it-pirater (Pirate Bay - amerikanska underhållningsserien The Simpsons ägnade ett helt avsnitt åt de korrupta svenskarna!), och tidningsmedierna tappade kvalitet som aldrig förr eftersom det enda som driver västerlänningen är profittänkande (de rika vill ha aktieutdelning). Vi fick en tydligt högervriden public service och Sverige blev USA:s villiga spioncentral (Facebooks serverhangarer).

Mängder av it- och kommunikationsrelaterade förändringar bekräftar hur vettlös demonen Rahu är i människors liv. Och eftersom svensken torskade redan på nallen brydde de sig på smartphone-nivån inte längre om hur övervakade och styrda till konsumtion de var av sin lilla patetiska vän i fickan. Tredje huset står för intellektuell fiber men också lögn om här finns svåra skador. Någon intellektuell fiber har inte längre detta land.

Mellan 2020-2036 dominerar som sagt den stora rikedomens Jupiter, astrologins största välgörare. Problemet är bara att den för Sveriges Vågascendent är en verksam illgörare - ingen vän av jämlikhet - och står dessutom i ”elitens” femte hus (med Solen/ledarskapet). 


Vi kommer ett par år efter valet 2018 att börja se en aldrig tidigare skådad dominans från just dem som söker berika sig på massornas bekostnad. Alla de horder av hjärndöda svenskar som sökt sig till SD kommer att få en chock när de inser vilken politik de hjälpte. Under Jupiter börjar den stora utarmningen av Sveriges medelklass, minns att man brukar säga att det som händer i USA kommer till Sverige med liten fördröjning.

Och det är när denna polariseringstid (polariseringen mellan de fattiga och de allt färre rika) slutligen lämnar över till nästa period vi kommer att stirra Saturnus - Döden - i vitögat!

2036 är för svenskt vidkommande att likna vid Räkenskapens dag.  Eftersom 1974-horoskopet har Saturnus i 9e huset för ”utlandsaffärer” kommer vi att sannolikt att dras in i det storkrig USA/NATO vid den dagen ställer till med. Då är jag död, men kanske inte du som läser detta. Grattis, du föddes svensk och detta öde berodde på att landets dolda härskare alltid tyckte mental insufficiens var "lagom" nivå för folket! [Tillägg: Några dagar senare provade jag ett annat scenarioödesåret 2036]



Tillägg - transiterna dagen för Sveriges inträde i Saturnus storcykel

Saturnus transit är viktig men se också hur (illa) Saturnus disponent står i förlustens tolfte (ett ideal relaterat till utlandet dör). Dessutom är Saturnus och Solen ömsesidiga fiender. Den här cykeln kommer att kännas.

 
Bortom Saturnus cykel kan vi börja tala om en ny världsordning... Merkurius cykel skulle kunna innebära att t.o.m. Sverige, landet som förträngde Gud och därmed lämnades åt ett mörkt öde, kommer att beröras av den Budbärare (Merkurius) som kommer med ett nytt budskap.

Hur kan man påstå något sådant utifrån ett nationalhoroskop? För att alla kartor är som facetter som åtminstone återspeglar någon liten del av den stora Ordningen....

 

Inga kommentarer: