Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 25 september 2013

Fruktans ögon ser inte klart



Rädslan i den vegetativa själens vattniga djup

Gellert Tamas skriver i Aftonbladet en förunderlig och obehaglig artikel om dyngspriderskan Hanne Kjöller som verkar från sin ledarplats i Dagens Nyheter. Kan det möjligen vara hon som bakom en anonym ledartext häromdagen inte ens klarade av elementär logik? Moderaterna är verkligen ett lägre utbildat släkte och när de inte klarar av verkligheten ljuger de istället!

Att DN-basen Wolodarski håller sådana här skribenter om ryggen hedrar honom inte, men studerar man hans och Kjöllers horoskop inser man direkt att det är Kräftans tecken, fruktans tecken, vars medlemmar sluter sig samman till skydd mot den onådiga omvärldens angrepp. 

Tamas avslöjande artikeln bekräftar fullt ut den här bloggens noggranna granskning av Kjöllers horoskop från början av förra året:
Den infama tidningskrönikan 

Och apropå det nyliga inlägget om Stephen King och försvarsinstinktens alarmsignal - fruktan - passar det förträffligt att bese Kjöllers räddhågsna blick på det foto AB valt. 





Samma uppspärrade blick dras också den giriga bank-vd:n Annika 'Fallskärm' Falkengren med. Båda kvinnorna har Månen i Kräftan och man måste anta att den här nyckfulla placeringen spelar en framträdande roll i de fullständiga horoskopen (med födelsetimma). 

På en bild  i SvD angående hennes "svällande pension" ser man tydligt den av intellektet oförlösta och giriga naturen i ett skärrat läge. 

"The fight or flight syndrome" - Kräftan har bara två lägen, knipa igen och försvara eller öppna och närigt suga i sig. Tecknen är naturligtvis stiliseringar, Kräftor KAN tänka de också. Men symbolen antyder hur grundläggande kroppsliga eller emotionella behov ligger nära under ytan och ibland kan förvända resonemangen så att allt - som hos Fredrik Reinfeldt - bara handlar om att jobba och äta. Hans bästa straff mot de arbetslösa är att ta allt utom maten ifrån dem, ibland även den. 

Kräftan som rädslans tecken använder Reinfeldt för en politik riktad både mot sjukskrivna och arbetslösa och mot medelklassen. För han använder de svaga för att skrämma de i mitten även om det sker outtalat: "Se hur det går för dig om du inte ligger i och jobbar oavlönad övertid åt din arbetsgivare. Vårt spel handlar om att berika företagen, du ska veta din plats du tjänstehjon." Reinfeldts tjänstehjon, Jungfruns tecken, är den absolut fulaste versionen av detta tecken, illgöraren Mars i rollen eller verksam som illgörare. Ond för ondskans egen skull. Reinfeldt är en liten sadist, tur att svenska folket börjar se honom för den han är och överger Moderaterna.

SvD-formuleringen "svällande pension" är för övrigt en illustrativ bild för Falkengrens Måne i Kräftan som ju var förstärkt av den "svällande", giriga eller hybrisartade norra månnoden som lyfter demonens ambitionsnivå bortom det gudarna kan acceptera.

Bloggen har, om jag inte missminner mig, tidigare föreslagit att demonen (Drakhuvudet + Draksvansen) i själva verket är samma sak som den geniala filosofen Anthony Damiani kallade "den jordiska draken" och liknade vid den tropiska (västerländska) zodiaken. (Den sideriska zodiaken såg Damiani som den himmelska draken en uppsättning synliga representationer av Platons eviga Idéer).

Det besynnerliga med den jordiska draken är att den är en inbillning, en osund fantasm, byggd på planeten Jordens ackumulerade minnesbagage. På detta geniala sätt klargör Anthony Damiani att den västerländska zodiaken inte tillhör det verkliga nuet utan är ett eko av en redan svunnen tid. 

Ett annat sätt att säga samma sak är att peka på vårdagjämningens precession som förpassat den tropiska zodiaken till historiens skräphög. Den var korrekt då men inte nu längre och är därför en passande symbol för människor som lever i ett kvardröjande tillstånd - i den lägre pseudoverklighet som är allt som återstår för själen sedan den fallit.

Många människor lever inte kosmiskt (intelligent) utan sitter fast i Jordens ansamling av gamla upplevelser och minnen... De är, med en annan kulturs språkbruk, fastbojade av Djävulen, denna världens herre. De är med andra ord låsta i ett läge under den jordiska draken, under det (förhållandevis) låga sinnet - Månen.

DN:s ledarskribent Hanne Kjöller är dessutom född under en Måne i Kräftan i fullmånetider. Ibland skärper det här sinnet men ibland blir folk bara orediga och mångalna. Det verkar som om hennes medfött uppspärrade blick antyder en ständig och gnagande oro inför den opponerande Solen i hackordningens tecken Stenbocken. Något har gått väldigt snett i hennes syn på samhällsordningen.

Och till sist det mest intressanta. Gellert Tamas, som i AB beskriver hur hans text vanställts av Kjöller i DN och Wolodarski sedan vägrar införa en rättelse, har en tydlig släng av Luft och Vatten i deras tendens att skygga bort från varandra - en astrologisk signatur som ofta nog tycks resultera i tendenser till desinformation. Men här är således Tamas själv offret för andras fulspel, och det är väl att påminna sig hur svårt det är att t.o.m. med känt klockslag avgöra på vilken sida individen står - förövare eller offer.



Författarens Måne i Skorpionen är fallen och så är också dess disponent Mars. Inte konstigt att han dragits till olyckliga livsöden som t.ex. de apatiska barnen. På så vis gjorde han något gott av de här potentiellt tragiska symbolerna.

Ur sinnelagets perspektiv - med Månen i första huset - är Månen en god kraft, en tillgång för Skorpionen. Tacka för det, sömnens planet ger kroppen vila och en chans att återhämta sig. Ju mer man tittar på den ömsesidiga receptionen mellan Mars och Månen, desto mer uppenbart blir det att han var rätt person att skriva boken om barnen som sjunkit ner i ett komaliknande sömntillstånd. 

Horoskopet är annars ganska problemfylld och artikeln i AB visar att det är en man som säkerligen uppsöker problem - just för att få något att skriva om. Solens här-och-nu-aktivitet baserar sig på en verksamt ond Saturnus, så Tamas har valt att hellre jaga dåliga myndighetspersoner hellre än att själv gå rötäggets väg. 

Faktum är att hans själs längtan (atma karaka) inte är rötäggets: det är Jupiter som har det högsta gradtalet i horoskopet och därmed indikerar den här själens riktning. Och Jupiter är inte bara astrologins stora välgörare, ur perspektiv av hans goda (men fallna) sinnelag i Skorpionen är Jupiter också en verksam välgörare. Hur förbittrande måste det då inte vara att uppleva sveket från härskare som arbetar med dissociationen som verktyg: där information förvrängs eller delvis förtigs.


Applicerar man atma karaka-doktrinen på Hanne Kjöllers horoskop är det den giriga norra månnoden (Drakhuvudet) som leder vägen i 28e graden. En riktning i Indien räknar inte med någon av noderna men en annan menar att just norra månnoden visst kan vara en atma karaka. Och accepterar man detta finns det ingen undanflykt: Drakhuvudet är alltid ond, skjuter över målet i vettlös hunger, storhetsvansinnig och så vidare. Det verkar passa väl in på Kjöllers oansvariga journalistik. 

Men Drakhuvudet agerar också förstärkare för sin planetära värd, så i Oxens tecken måste också balanssinnets Venus beaktas och här angrips detta balanssinne av illvilliga Mars i faktaorienterade Jungfrun. Månascendenten placerar Kräftan i första och gör Mars verksamt god, men även om krigaren har ett vällovligt syfte, är förmågan till balans och kooperation en verksam illgörare. Helheten tycks minst sagt grötig och kaotisk... Elementen Jord och Eld är heller inte bästa vänner, så det luktar emotionell härdsmälta av den här kombinationen som samtidigt stavas erotiska problem (libidostörning - Jorden söker döda Elden).

Inga kommentarer: