Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 29 november 2011

Horoskop: rovgirig tidnings-vd

Dagens Nyheter uppger inte vari de "upprepade befogenhetsöverskridanden" bestått som lett till att vd:n för Sydsvenska Dagbladet sparkats med omgående verkan (även SvD).

Högertidningens styrelseledamot Gunnila Herlitz [sic] - namnet är misstänkt likt det för DN:s chefredaktör, tidningen som glatt bannlyste den här bloggen för att den berättigade kritiken mot den kriminella högermentaliteten i regeringsställning - mumlar bara om oegentligheter.

Johan Ståhls horoskop är fascinerande och just hur man kunde tänka sig en galen högerkapitalist som löper amok i sin girighet skulle kunna se ut. Men det gäller att vara aktsam för även en hyllad artist som Kate Bush lider av storkorset i Rajas guna - tecknet på passion som gått överstyr så att själen den här gången kommer att förete missljud pga. att måttet var rågat redan i tidigare liv. 

Även om Kate Bush blir så upphetsad av att bara titta på två par byxor omslingrade i tvättmaskinen att hon måste skriva en låt om det (2005), är inte kriminalitet given. Studera dock hennes texter genom livet, den ena historien mer bisarr än nästa. Och inbrottstjuv har hon minsann varit också, i låten "There goes a tinner"...


Men det som verkligen drar blicken till sig här är den ovanliga mängden oerfarna "barnplaneter". Jag talar om den indiska avastha-metoden som fått ligga och skräpa sedan jag förde den på tal i samband med t.ex. Mia Skäringer eller Jennifer Aniston. Hos den sistnämnda pekade jag på att hennes bekymmer med barn tycktes stämma bra in med att de planeter som anknöt till det området var svaga i avastha-hänseende.

Och vad om förre tidningsdirren (även drivit klädbutik och fastighetsbolag)? 
Jo, här är nästan löjligt många planeter "just nyfödda", dvs utan livserfarenhet och kompetens.

Det här är förstås symboliskt och måste tas med en nypa salt. Men se själv:

Saturnus (återhållsamhet) 3° i negativt tecken = nyfödd
Jupiter (snabba klipp) 3° i positivt tecken = nyfödd
Mars 3° i positivt tecken = nyfödd
Venus 28° i negativt tecken = nyfödd
Merkurius (kommers) 5° i positivt tecken = nyfödd

Från kosmos yttre rand eller själens yttre form (Saturnus) har vi alltså en extremt dålig känsla för gränsdragning och dessutom står Saturnus i det kalla och giriga Vattnet.

Viljan att expandera och bli någon (Jupiter) är visserligen också omogen men mycket mer på hugget i Vädurens Eld och dessutom självisk.
Mars i handelsmanna- och tidningstecknet Tvillingarna kan vara en moralisk blindfläck - se hur Juholt fick opinionsproblem med samma Mars (fast starkare placerad inom Tvillingarna). Jag talar alltså inte om bostadsbidraget där han (och andra regeringsmedlemmar) befanns oskyldig utan om den massiva illvilja som medierna (Tvillingarna) riktade mot honom för att knäcka honom!

Venus i Stenbocken är en rätt beige placering, svenska nationalhoroskopet har den. Kylig och materialistisk, extremt karriäristisk - en avtändande placering som visar hur svenska kvinnor jagar status tydligare än i många andra länder. 
Här minglar Venus, som också står för pengar, nära med Merkurius "nyfödd" i Vattumannens tecken och bildar någon slags omogen "näsa för kommers och affärsverksamhet".

Eftersom Merkurius står i Luft och disponeras från den klena Saturnus i Vatten, har vi en tendens till dissociation i fråga om Merkurius. Han är troligen en patologisk lögnare och fifflare. Merkurius och kalla planläggande Saturnus tillsammans kan bilda fullständigt obotliga psykopater, fullständigt fast i sin egen manipulativa och konstruerade verklighetsbubbla. Här blir det knappast bättre av att den solära viljan och motivationen också ligger i planläggande Vattumannen och således vilar på Vatten. 

Månen i Oxen sägs stabil och mycket materialistisk, vilket med råge understryks av disponenten Venus som också står i Jord. Här är kanske Ståhls enda ärliga sida: Jord-Jord-indikationen på känslosidan visade att hans tidigare karriär i klädbranschen ännu motsvarade något äkta hos honom.


Inga kommentarer: