Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)lördag 17 april 2010

Anistons horoskop (krånglig filmstjärna)En blick på Jennifer Anistons horoskop (med den viktiga födelsetimman känd) räcker för att förstå att hon behandlas som en krångelmaja i pressen. Nu senast i AB där en faktaruta närapå moraliserande insinuerar, "Se hur illa det går när man ska satsa på sin egen karriär först och främst och sedan inte hittar någon att skaffa barn med."


För det här horoskopet kan det indiska avashta-systemet som studerar planeternas "ålder" (och underförstått, mognad och effektivitet) möjligen förklara mer än i många andra fall. Avashta används egentligen för att finjustera tolkningen men den här bloggen sitter inte och spiller timmar på varje 13-på-dussinet-kändis. Därför begår jag nu lite av ett regelbrott som i huvudsak beaktar planeternas olika mognadsgrad.

Från inlägget om Mia Skäringer, där avashta fördes på tal, repriserar jag den här listan:

Här är de fem åldrarna eller tillstånden när planeten passerar ett positivt tecken:

00-06° Bala - barnet
06-12° Kumara - ungdomen (stark men utan erfarenhet)
12-18° Yuva - ungdom med erfarenhet (full planetär styrka!)
18-24° Vriddha - åldringen (erfarenheten)
24-30° Mrita - den döende

Notera att planeterna växer till sig fram genom de positiva tecknen, (Väduren, Tvillingarna, Lejonet, etc). I de negativa tecknen (Oxen, Kräftan, etc) löper planetens livskurva baklänges så att tecknets 30e och sista grad och de följande motsvarar bala - barnåren!

Som kan ses av kartan har Jennifer flera planeter i gränslandet mellan två tecken. Vid närmare inspektion ser det ut så här:

Solen 29:57 Stenbocken (-) bala/barnet !
Månen 29:50 Skorpionen (-) bala/barnet !
Merkurius 7:01 Stenbocken (-) kumara/ungdomen
Venus 15:48 Fiskarna (-) yuva/erfaren ungdom
Mars 0:25 Skorpionen (-) mrita/den döende
Jupiter 11:49 Jungfrun (retrograd) (-) kumara/ungdomen
Saturnus 27:42 Fiskarna (-) mrita/den döende

Man kan lägga ut texten i bra många ord, men det som redan den här tabuleringen säger för den som tänker efter, är förödande!

I en kvinnas horoskop står Solen för en make, den som hennes inre Måne (barnaföderskan) vill förenas med. Men den stackars Jennifer är ett hjälplöst omoget barn, båda i valet av män och i sin mognad som kvinna. Jag minns inte senast jag såg ett horoskop när båda Ljusen ännu bara var barn, men något säger mig att detta stämmer in perfekt på den ständigt gnyende aktrisen. Missa inte att SAMTLIGA SJU KLASSISKA PLANETER är negativt polariserade, vilket kan ha med tendensen till surmulen uppsyn och gnäll att göra.

Faktum är att jag alltid tyckt hon varit något av den sämsta skådespelare jag sett, ingens inre spänst och dynamik alls. Bara håglös och glåmig. Inte ens vacker på det där gnistrande Hollywood-sättet utan uppenbarligen en lite fräschare version av Medelsvensson, en figur som en stor grupp konsumenter behöver för att kunna identifiera sig med.

Libido (Mars) i en halv grad av Skorpionen blir pga baklängesregeln för de negativt polariserade tecknen just den här historien! Symboliskt säger avashta-doktrinen att hon är som en döende människa sexuellt. Den virila Mars har ett minimalt bett i det här läget. (I en komplett tolkning måste detta ställas mot att Mars faktiskt är härskare i Skorpionen och att många uppenbarligen tycker hon har ett "bett".)

Jag menar att det är här en av de tre nycklarna till hennes ständigt omskrivna kärleksnöd ligger. För känslolivet - Månen - är inte en stark historia i Skorpionen, låsningar, häftigt och trubbigt humör och annat avtändande kan förekomma. Men medan känslolivet bara är "bala" - barnlik och outvecklad - är sinnelagets disponent Mars redan döende! Det skiter sig i båda ändarna och vi kan faktiskt räkna bort Månen från det här horoskopet. Det är just en Måne i bortdöendets stjärntecken.

Mycket bättre är det inte med auktoritetsplaneten Saturnus (som har ett finger i spelet när det kommer till att dra en gräns, ta ansvar och permanenta en situation - med mera). Saturnus är omvittnad klen i Fiskarnas tecken och den också mrita - döende!

Dessutom målar den i maskopi med den giriga och obalanserade Rahu in kärlekens Venus i ett hörn, en Venus som annars "är i sina bästa år" i yuva-läget, "ung och ändå erfaren". Och visst tycks Jennifer ha något slitstarkt över ansiktet, hon fortfar att se ung ut, låt vara att Saturnus invid gör henne kall och livlös som en död fisk, åtminstone i undertecknads ögon.

Inte ens den hungrande Rahu på andra sidan livar upp eftersom det är den planet som nått längst genom ett tecken som sätter dagordningen. Och här är det Saturnus. Jag tror det här är en poliskvinna i hemmet! Rigid och disciplinär och massor av sobbande och martyriskt gnäll.

Att hon har venusianska Vågen som ascendent (kropp/persona), leder genast in Venus/Saturnus/Rahu-härvan mot hennes biologiska instrument (kroppen) så att återigen den sinkande och egentligen sterila Saturnus är den dominanta här, trots att Venus står så fint till.

Men som jag sade, avashta-betraktelsen är en finjusteringen och kan aldrig rädda Venus ur belägringen från Rahu och Saturnus. Den är inklämd. Ingen kärlekslycka, ingen virilitet, omogen syn på män och bottenlöst outvecklad kvinnlighet (och psykologiskt djup).

Hur i hela friden kunde den här människan alls bli känd? Inte ens lyckoplaneten Jupiter är välplacerad. Kan det återigen vara den märkliga axeln med de två månnoderna (Rahu/Ketu) som lyfter fram en människa till prominens? Det skulle förklara varför hennes Venus-angelägenheter är ett så markant hjärteämne för skvallerpressen!

Den analysen får någon annan ta på sig. Jag är bara så ointresserad av dessa skapade stjärnor som helt saknar personlighet och talang.


8 kommentarer:

 1. Jennifer Aniston är ett sk. "kändisbarn". Hon har inte arbetat sig fram till berömmelse utan det är familjekontakterna som burit fram henne, med tanke på att du funderade över hur hon har kunnat bli känd =)
  Kvinnan har aldrig behövt kämpa för något.
  Möjligen relationer då....

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Jag har följt din blogg ett tag nu. Och jag har väntat på att du ska ställa hennes horoskop eftersom jag själv är född vid nästan samma tidpunkt. En vecka tidigare. Hur som helst, det var ju inte så bra horoskop. Min fråga - finns det en möjlighet att du ställer mitt horoskop? Jag har läst så mkt om astrologi de senaste 5 åren, den västerländska. Jag vill verkligen förstå mig på mig själv... och det hade varit till en stor hjälp att få ett "riktigt" horoskop.

  SvaraRadera
 3. Födelsetiden är den allra viktigaste faktorn och med den har du det stigande tecknet och dess härskande planet ("hela horoskopets härskare"). Folk födda samma dygn kan skilja sig oerhört mycket åt eftersom tecknen avlöser varandra timma för timma! Med mindre än du med har Venus (Vågascendent eller Oxascendent) som din primära planet, behöver du inte identifiera dig värst mycket med skissen på Aniston.

  När jag skriver dessa inlägg jobbar jag "baklänges" - tittar på vad individerna har gjort eller är kända för och letar efter planeterna som matchar det som är känt. På så vis får man upp en känsla för pusselbitarna i astrologin. Men att en människa reagerat på ett sätt är ingen en garanti att alla beter sig likadant.

  Tyvärr, jag gör inte enskildas horoskop. Bloggen är min "offentliga klassbänk" där jag inför öppen ridå tränar in ett nytt tänkande sedan jag hittade den sideriska zodiaken för 2½ år sedan, och såg att den gav psykologiskt mer tillfredsställande resultat.

  Jag kommenterar detta då och då, senast här. Smaka på känslan av "eldiga Skytten" och fråga om den här sångerskan verkligen kan kallas Skytt (som i väst)! Med den sideriska zodiaken känns fokus på Skorpion exakt rätt.

  SvaraRadera
 4. PS. Jag kan i alla fall skriva ner några ord om en födelse en vecka tidigare: det borde ge antingen en Måne i Lejonet eller en Måne i Jungfrun.

  Båda är en betydligt bättre kombination med Solen i Stenbocken än den Aniston har.

  Jag har träffat flera kvinnliga Stenbockar med Månen i Lejonet och de är trofasta, storsinta (intill en gräns) och vill se det bästa i andra. Ära är viktigt för dem! De blir enormt nedslagna av att inte bli respekterade (både Stenbock och Lejon har vissa makttendenser).

  Månen i Jungfrun är i elementär harmoni med Stenbockssolen och fördelaktigt av den anledningen: en realistisk och konsekvent grundnatur eftersom båda är Jord.

  Faktiskt mer konsekvent än variant 1, Stenbock/Lejon, där känslan/Månen i Lejonet ofta hoppas för mycket på livet: Solen i Stenbocken kan inte alltid leverera den maxshow Lejonet känner sig född till - därav kan det finnas en lätt tendens till lätt missmod hos dessa.

  Det är den klassiska element-problematiken: att ELD är "maximum" - Lejonmånen blåser upp alla intryck maximalt, medan JORD står för "begränsning" (eller konkretisering).

  Stenbockssolen måste här bygga upp från grunden det som Lejonkänslorna trånar efter! Det finns därför en tendens att "lejondramatisera" över livets tillkortakommanden med den kombinationen av Sol/Måne. Solen i Stenbocken symboliserar dock "spotlight på gränsdragningar" i ren kontrast till Skytten som inte ser några gränser alls!

  Astrologin är bara en liten serie spelregler. Använd dem bara logiskt så hittar man horoskopets stora trender och leta alltid efter åtminstone två "budskap" som stöttar varandra. Det ökar sannolikheten att det karaktärsdraget finns med.

  SvaraRadera
 5. Oj. Du är snabb och magisk. Jag försöker...
  kalmar, 6 feb 69, 17:28. kvinna så klart. jag vet ju inte vad jag är enligt den här astrologin, annars är jag asc lejon, sol vattuman, måne våg... eld och luft mest.

  SvaraRadera
 6. Och tusen tack för att du tog dig tid att svara. Jag uppskattar det verkligen. Har du någon mail?
  /Linda

  SvaraRadera
 7. Siderisk zodiak backar allt cirka 24 grader (enligt programförklaringen överst).

  Du behåller Lejonet som fysisk "kontaktyta" i detta liv. Men Sol och Måne flyttar tillbaka dig från Luft/Luft till Jord/Jord, dvs Stenbock/Jungfru.

  En livslinje i Jord lär göra dig mer intresserad av konkreta och användbara fakta än av teori för teorins skull. Du har faktiskt redan visat detta genom att efterfråga ett individuellt horoskop (konkretisering av siderisk teori).

  Men den här bloggen uttrycker min sideriska Luft-Sol/Luft-Måne - det är alltså den bakomliggande (sideriska) kartan/teori som är "missionen".

  Se hur snyggt den sideriska zodiaken (och de fyra elementen) spelar ut i verkligheten! Du talar Jord, men jag gör (för närvarande) inte privata horoskop. Jag uttryckte det med orden: jag sitter på skolbänken på nytt - där man lär sig Luft - "principerna" eller teorin.
  :-)

  Har du någon fråga som inte rör personligt horoskopställande kan du besöka hall-of-man.com, där jag en gång sysslade med kinesisk astrologi (sajten uppdateras inte längre).

  SvaraRadera
 8. Läser du Aftonbladet?! Inte konstigt att det bara står nonsens överallt! Vad har du emot den männskliga rasen?!!!
  Egentligen?

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.