Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 5 maj 2010

Ett musikeröde i Skorpionens tecken



SvD meddelar att "zigenarsoulens moder" Ljiljana Buttler har gått bort i cancer. Så vitt jag kan se är "den stora sorgens röst" journalistens eget epitet, men det var den som fick mig att söka upp artistens födelsedata till att börja med.

Här var en perfekt formulering som bara måste återspegla det av de fyra elementen som förknippas med omsorg och sorg: Vattenelementet.

Resultatet visar ännu en gång vad den tillfälliga läsaren till denna notis kanske inte känner till, att Sideriska siktet under ett drygt år avslöjat hur i grunden felaktig den västerländska astrologin är som bygger på en zodiak fasthakad vid vårdagjämningen.

För att placera den här kvinnans massiva skorpionmörker (Solen, Månen, Mars i härskarläge!) i den optimistiska och frimodiga Skytten, som en astrolog i västerlandet skulle göra, är ett rent hån mot hela den antika läran.

Jag har flera gånger pekat ut gränslandet mellan egots död i förbittring (Skorpionen) och den pånyttfödda och universalistiska individen (Skytten) är ett perfekt ställe i zodiaken för en diskussion om en zodiak faktiskt bygger på ett kapitalt missförstånd medan den andra svarar på en verklighet som inte ens finns med på kartan bland dagens materialistiska naturvetenskapare.


Formuleringen "den stora sorgens röst" kunde inte ha tillhört något annat tecken än Skorpionen, där känslorna däms upp och kommer ut med extrem intensitet. Detta hade bloggen redan upptäckt, i den påfallande övervikten av födslar i den sideriska zodiakens Skorpion i samband med Nobelpristagare i litteratur (se Temastudier). Sorg föder uppenbarligen stort drama.

Jag behöver bara hänvisa tillbaka till granskningen av materialismens psykopatologi i samband med biologen Thomas Henry Huxley, där jag mitt under skrivandet fick en ingivelse och granskade Edward Munchs horoskop apropå hans kända tavla Skriet. Och naturligtvis fanns en tydlig siderisk Skorpion i det horoskopet som förklaring till den extrema känslomässiga expressiviteten i konstverket.

Platons former existerar uppenbarligen. Materialismen som livsåskådning är falsifierad. Men det krävdes en återupptäckt av den ursprungliga babyloniska zodiaken för att få slut på det postmodernistiska helvete den döende västerlänningen trasslat in sig i.

Nu har de missriktade själarna fått leka med jorden i några hundra år - och se hur det gick: en västerlänning som i sitt religionshat och rovdrift på naturen är naturvidrigare än de kulturer han anklagar för eftersläp! Gemene man är inte mogen demokrati, och själens nobless står sannerligen inte högt på dagordningen i en civilisation som styrs av pengar (marknadskrafter).

Men de goda nyheterna är att något har hänt i själva kosmos. Snart nog kommer de missriktade själarna inte längre att få inresetillstånd till den här planeten. Nix. Inga fler reinkarnationer.

Himmelriket på jorden, har det sagts mig, kommer att reserveras för dem med en miniminivå av andlig kultur i sin individuella själshistorik. Zigenarsångerskan Buttler kanske finns här igen om 200 år. Men hur många av de finkulturella som idag avnjuter etnisk minoritetskultur för att det är så politiskt korrekt kommer att få sällskapa med donnan när den dagen kommer?

*****

För andra mörka artistöden med stark Skorpion, se bl.a. Joakim Thåström och Gene Clark (The Byrds). I synnerhet den senare upprepar faktiskt zigenarsångerskans nymåne förstärkt av intensiva Mars glödande på insidan i Skorpionen.

Faktum är att de är födda samma år, 1944, men Clark föddes under en nymåne i början Skorpionen medan Buttler anlände till jorden ett månvarv senare, just som Solen skulle avsluta sin vandring genom "dödsskuggans dal" för det här året.

Inte heller Clark fick det genombrott och den publik (efter The Byrds) som musikkännarna menar att han var värd. Och även hos Clark kan man sannerligen tala om den stora sorgens röst. Så massivt svårmodiga hans låtar!

Inga kommentarer: