Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 11 oktober 2011

Galenskap förklädd till religion

Följande två judehatare från den extrema SSPX-falangen inom tyska Katolska kyrkan bekräftar exakt varför jag pekade ut religionshatarna på Newsmill i det gångna årets Jesusdebatt som mentalt störda till följd av - eller korrelerande till - deras horoskop som tydligt klövs mellan Vatten och Luft. Man kan också påminna sig Maria Sveland med sitt hat mot den kristna Madonnan eftersom den påminner henne om en konventionell kvinnoroll.

För vad hittar vi inte hos båda dessa rabiat antisemitiska präster om inte samma störning mellan elementen! Det vill synas som om den här mycket speciella och alls inte ovanliga astrologiska indikationen tycks göra en människa att uppskatta något om hon inte samtidigt får hata något annat. Detta är psykopatologi.

Ett tack till Aftonbladets säkerligen genomateistiske Fredrik Persson som ledde mig till namnet Schmidberger (som han dock stavar fel). Det är inte utan att man misstänker samma varningssignal hos Persson som hos den präst han uppenbarligen själv i andligt övermod ser ner på.

Williamson - "Ingen Förintelse"

Schmidberger - "Judarna gudsmördare"

Williamsons horoskop påminner om risken för orealistisk extremism med för mycket Eld och Luft. Se även ett äldre inlägg.

Schmidbergers totala Vatten/Luft-sörja är bara galenskap. Jfr här Maria Svelands oheliga röra mellan Luft/Vatten och ett snarlikt fenomen hos den här "hatiske religionskritikern". 

Onekligen märkliga sammanträffanden att hitta den ömsesidiga receptionen mellan emotionella (otänkande) Mars och Venus hos alla tre. Och hat hos alla tre. 

Nu vet vi varifrån det hat kommer som derangerar den mentala balansen. Det är giftets och syndarens Skorpion som underminerar Vågen.

*****


Engelskspråkiga Der Spiegel om kontroversen. Aftonbladets tunna rewrite.



PS. Osynken Vatten/Luft förekommer alltså i någon form i vart tredje horoskop, men i de flesta fall är det harmlösa eller oviktiga bisaker. Med Schmidberger och hans andliga släktingar i Sverige är det en helt annan sak. En så viktig planet som Solen är involverad i den här drukningsdöden ner i irrationell inre smuts hos alla tre. Det tyder på att de är predestinerade att ställa till med helvete. De är alla "bad seeds". 

De som har störningar mot Månen kan vara så mentalt debila att de inte vet vad de håller på med, vanlig mentalsjukdom med andra ord. Men hos dessa tre figurer har vi utstuderad jävelskap. De är inte bra människor. 

Bara i en helt korrupt tid skulle sådana här människor få tillfälle att yttra sig och t.o.m. bli berömda. Västerlandet har inte långt kvar. Sekularismen försämrade människan. Hon har nu sjunkit så lågt att hon inte längre kan avhjälpa sina egna synfel. Se Fredrik Reinfeldt, Solen i Vatten och Månen i Luft.


Inga kommentarer: