Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 16 april 2010

Förintelsförnekande biskopens horoskop




Skandalen kring brittiske biskop Williamson rullades ju upp genom några obevakade ord om att Förintelsen aldrig ägt rum inför svenska journalister. 

Ännu en bekräftelse på att Eld och Luft drar mot extremism och överdriven idealism/ideologi - och att när det spårar ur, gör det så med besked!

Granska det här horoskopet. "Over the top", som britterna skulle säga.


Nymåne i Vattumannen, ett ideologiskt Lufttecken. Precis som nymånen i Vågen (Luft) gjorde det svårt för Wanja Lundby-Wedin att se tydligt på alla sina lukrativa extrauppdrag och fatta diskrepansen mellan sitt eget liv och deras vars företrädare hon var, tycktes den "brända" Månen ha rubbat även "den ofrivilliga entreprenören" så att han inte såg vad han sysslade med. Schlagergeneralen Christer Björkman och skådespelaren Stephen Fry är två andra där jag funderat över om nymånen skadar själens förmåga till djup reflektion.


Biskopens dårskap beror nu inte av något inneboende problem i Vattumannen som sådan. Alla har en ideologi eller mental struktur någonstans i bakhuvudet - ett "kognitivt schema" som leder oss till att göra värdeomdömen, att acceptera visst och förkasta annat. Vattumannen är ett fixerat tecken och tenderar i hög grad just mot attityder - kalla gärna en ideologi för en stenstod, en förstelnad tanke som en gång var under utveckling och rörelse men nu slutligen kommit till vila som en doktrin av något slag. Vattumän dras spontant med grupper där de kan dela en och samma åsikt med! 

Därav för övrigt Sveriges omvittnade ensidighet i den intellektuella sfären, i den offentliga debatten. Som Vattuman-land finns det bara plats för en enda ståndpunkt - utöver den opponerande nej-sägaren. Landets soltecken bidrar till vår enfald eftersom medierna - också en del av landets horoskop och öde -  saluför just sådana här schematiska presentationer som ytterst syftar till att valla in läsaren i korrekt ideologisk fålla. Tanken är inte alls så fri i Vattumannen som de malliga svenskarna tror. Någon har redan givit dem deras kognitiva universum! Och som jag påpekat i tidigare analyser står Saturnus och täpper till deras förbindelse med utlandet och genuint förutsättningslöst tänkande (9e huset)!

Men det som verkligen skadar den engelske biskopens himmel, oaktat dragningen mot ideologisk fundamentalism som är en naturlig och helt legitim del av Vattumannens tecken, är faktiskt tecknets herre, Saturnus. 

Eftersom det är nymåne och Ljusen bildar grundstommen till en individ - psykets reflektion sammanhänger mycket med handlingarna (Måne > Sol), blir det A och O att härskaren över dem båda är "sund" om det är nymånedags. När vulkanen på Island vaknade till liv bara timmar innan en nymåne i Väduren var härskaren Mars allt annat än sund, debil i Kräftans tecken! Skada på insidan av det tecken som värnar mot yttre hot - fienden redan under skinnet på oss!

Samma resonemang gäller biskopen. Hans helt avgörande disponent över såväl Sol och Måne, Saturnus, är debil i Väduren. Saturnus passar här också på att strypa den redan klent placerade Venus (anpassningsförmåga) och bilda en närmast psykopatologisk kombination med den häftiga och laglösa Mars, stark i sitt hemmatecken och inte alls glad över Saturnus överjagiska kontroll. Det är de här hopplösa budskapen som skapat en inhuman extremist, vill jag påstå.

Samtidigt kunde jag inte låta bli att skratta åt hans roliga uttalanden, citerade på Wikipedia. Det som att höra ett litet ovuxet barn kräva "manligare män" och inga byxor på kvinnorna. Vi talar en åldrad man som inte mognat en centimeter sedan han var 2-3 år och började bygga upp sin inre kognitiva karta. Skyll det på den helt ohyggliga Saturnus/Venus/Mars i barnjagets tecken Väduren. Hade han varit konstnär, hade vi säkert sett "plakatkonst" eller naivistiska uttryck från den här dubiösa trippeln.

Merkurius är debil i Fiskarna men Jupiter är stark i hemmaläge. Låt oss strunta i den skandalalstrande axeln mellan månnoderna (som uppenbarligen förstorat upp hans kommunikation/Merkurius tillsammans med den förstärkande Jupiter). Jag har sagt det förr, Merkurius må kallas debil i det här tecknet, men jag har ofta hittat en underfundig humor och man skulle kunna tänka sig att det egentligen är ett gycklande barn som gömmer sig bakom biskopens alla befängda åsikter!

Men det är den emotionella öknen i Väduren som är vad som ligger under hans senare vuxenrationalitet. Sol och Måne i ett tänkande och ideologiserande tecken men en oreflekterande (Månen bränd) och dogmatisk (Vattumannen) åsiktsmaskin som grundas på subjektivistiska (Väduren) känslor för saker och ting - en psykologisk förstoppning som troligen suttit i sedan biskopen var ett litet barn! Gränsdragaren Saturnus satte honom en extremt snäv gräns i detta liv och han kan överhuvudtaget inte spela med på andras givar - Venus är helt stendöd pga den täta konjunktionen med Saturnus. Det här är en tydlig homoindikation som vi såg av horoskopet för det första svenska enkönade bröllopet, en steril kombination.

Jag tror det är den här typen av astrologiska profiler man bör leta efter om man vill utrota homosexuella antastare av barn inom kyrkans led, men man måste vara försiktig: "vicepåven" Bertone har t.ex. en Måne med Mars i Jungfrun som, om man tolkade vårdslöst, skulle kunna läsas som en antastare av oskulder. I fallet Tito Beltran räckte det med Mars i Jungfrun för att han skulle dömas för våldtäkt, vare sig barnflickan tekniskt sett var ungmö eller ej. I Beltrans fall representerar placeringen allra minst "olycka i samband med ämnet renhet" - som bekant till hans nackdel.

Det ruskiga är att vi har folkvalda ledare med horoskop som inte höjer sig nämnvärt över biskop Williamsons. Det är därför representativ demokrati inte fungerar och den sekulära kulturen håller på att begå självmord. Demokratins inbyggda möjlighet att avskaffa sig själv kommer att förverkligas. Det är ett under att den överlevt så länge. Jag röstar för att nymånen vid vulkanens uppvaknande häromdagen representerade västcivilisationens slut och pånyttfödelse. Det kommer att hända mycket från och med nu. Moder natur kommer att tvinga fram en mognare mänsklighet.

Morgondagen tillhör meritokratin i någon form. Men passa er, dataingenjörerna håller just nu på att manövrera sig till absolut maktposition (se Google). Och den genomsystematiserade och teknifierade världen (Orwells "1984") kommer definitivt inte vara värd att leva i! Jag tror Kosmos kommer att se till att den världen inte uppstår.

DN: Biskopen inför rätta
SvD: Biskopen vägrar domstolen
DN: Dömd till böter

Inga kommentarer: