Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 3 februari 2011

Bukstinna moderater (pekuniaritet & astrologi)

[Obs, långt inlägg: ~1900 ord]

Gematrins påminnelse om meningen i allt manifesterat.

"Redan de gamla grekerna" hade förstått vad
samhällets
dödgrävare moderaterna inte har en susning om...

Aftonbladet fortsätter förtjänstfullt att via konkreta exempel påminna om det svenska samhällets sammanbrott i Satan Reinfeldts händer. Det nya Sverige där en stor del av befolkningen villigt kapar åt sig av kakan och med Reinfeldts välsignelse fredar sitt samvete genom att beskylla dem de stjäl från för att vara en lat underklass!

Det som har hänt i Sveriges kollektivmedvetande är inget annat än en katastrof som, om den skalades upp till global nivå, representerar mänsklighetens nära förestående undergång. 

Detta förstår nu inte den nymornade svenska egoisten (som själv föredrar att kalla sig en individualismens förespråkare). Denna avart från helvetet saknar så många nivåer av kunskap om hur livets lagar fungerar, att landet är destinerat att sjunka ner i dyn. Som uppmärksamma sociologer noterade om den utbredda barnfattigdomen pga. 3/4-delssamhället. Vänta tills de här barnen växer upp. Bloggen har förutspått inbördeskrig i Sverige och storskaligt krig mellan statsdelar av "haves" och "have-nots". Moderaterna har ingen aning om vilket slumrande monster de har fött.

I Sverige saknas t.ex. egyptiernas latenta karaktärspotential som kommit till ytan i dessa dagar, för Sverige hade först en girigbuk vid namn Vasa som stal Katolska kyrkans tillgångar. I tandem med Martin Luthers pliktmoral - att underdånigt slita i det materiella för en plats i himmelriket - satte han trenden för ett folk utan filosofi och elegans. Trots Luthers krav på att bönderna skulle underkasta sig den världsliga makten tillstötte likväl fattigdom och massiv utvandring. 

Socialdemokratin lyckades vända det värsta rätt med ett materiellt välfärdsprojekt, men inte en anstymmelse till fostran av folkets ädlare tankeregioner. Om nu vikingarna haft värst mycket till filosofi kan man fundera över, men när kristendomen kom dragande med sina dogmer stannade svenskens genuint intellektuella rörlighet av för gott. Tanken knöts nu bara till jordytans vardagliga angelägenheter, och vikingens pragmatism, den lilla människan som avsagt sig det heroiska sökandet (och den som söker han ska finna!), blev dock den form svensken stannade av i.

Den hungrande fattigsvensken beredd att klösa sin nästa i ansiktet för att förbättra sin egen position en smula låg därför alltid kvar under ytan trots att ett helt årtusende nu förflutit (se "samarbetet" mellan Månen och Mars i nationalhoroskopet - en distinkt fixering vid "jag och min mylla", ett perfekt horoskop för mänskligheten för, säg, 7.000 år sedan).

Reinfeldt sluter nu cirkeln genom att återintroducera fattigsvensken genom denna instinkt att först se till sitt eget, vilket är livsfilosofin för den samhällskroppens feta midja som går under namnet medelklass. Det måste vara unikt för den svenska unkenheten att t.o.m. när individerna är högst välmående de fortsätter att fungera psykologiskt som om de ännu var livshotade fattighjon. 

Kvartalsekonomin hos den Rovkapitalism som styr den bukstinna medelklassen och det förkrympta huvudet på den här oproportionerliga samhällskroppen är förklaringen. Men i egoisternas självlögn saknas analys av varför de blir allt sämre som medmänniskor, allt tröttare och allt mer upptagna av sitt eget "förverkligande".

Jag har läst protester mot jämförelsen med Reinfeldts nya fattig-Sverige som anfört 1800-talets förhållanden, med bl.a. svältdöd. Men egoister med skulden som tjutande häxvrål det inre vill plötsligt inte praktisera relativistiska resonemang - vilket annars är just det enda dessa själviska satar ägnar sig åt. Det är den här bloggens bestämda intryck att sekularismen har fått ovanligt oönskade effekter i Sverige, att vår historiska signatur i kombination med en vägran att filosofera över de stora tingen skapat sådant här skräp till människor.

*****

Hur ser då horoskopen ut för de tre asätande moderata kommunalråden ut? Ett kan lastas för fullständigt genant svågerpolitik (utnyttjade sin position att höja makens arvode med 331% under förevändningen att hans arbetsuppgifter plötsligt blivit så mycket svårare). I de två andra fallen legitimeras patetiskt månadslöner på 72.800 med att de har "ansvar för mycket budgetpengar". 

De som röstade för ytterligare fyra år av moderaternas segregationspolitik är så intellektuellt under isen, så långt ute i en livsfilosofi ovärdig mänskligheten, att de inte längre kan uppfatta galenskapen i detta tragiska försvar med hänvisning till ansvar för pengar.

Låt oss bara kort se hur de ekonomiska indikationerna ser ut för var och en, och minns att horoskop för hela dygnet rör alla och ingen. Det är den här bloggens absoluta upplevelse att de som får skandaliserande rubriker uppenbarligen är de födslar under ett dygn eller kanske några dagar som tydligast manifesterat de sämsta sidorna med de psykologiska komplex som astrologin granskar.

I "riktig" astrologi är tolkningsreglerna många och komplexa, här nöjer vi oss med att spana på Venus (pengar) och Jupiter ("lätt" rikedom) samt några andra enkla astrologiska teman som följt bloggen från start.

Det manliga exemplet av, "Jag är värd mina 72.800 för jag tar ansvar", är det moderata kommunalrådet från Täby, smitthärdens centrum och Reinfeldts egen hemort.



Här är patologin total. Vi hittar en exceptionellt infekterad Kräfta, tecknet som ständigt söker bunkra upp tillgångar för att symbolen representerar osäkerhetsmomentet i den instinktivt styrda Naturen. Giriga demonen Rahu kopplad till passionerade Mars, en kombination som emellertid just utlöser en paranoid skräck för att Hemmet ska blottställas. 

Men anfall är bästa försvar, och därmed en livsvandring som enbart varit riktad mot att berika sig. Den Sol i kombination med Jupiter som kan ge ypperlig intelligens skadas i Vattumannen av dramat i Kräftan. Vi får en form av dissociation, eller instinkter som efterhandsrationaliseras. En människa som mer än troligt lever med dubbel bokföring, en verklighet i den lilla privata världen (Kräftan) och en annan, uppsnyggad, lära som officiell ideologi. 

Notera Månen i Oxen för en instinktiv närhet till pengar och hur sedan materialismens princip Saturnus är ultrastark i Stenbocken detta år och kombineras just med pengarnas Venus.

I Österåkers kommun finns de två kvinnliga fallen. Först nepotisten:



Här ser vi en ovanligt ful variant av egenmäktighetssyndromet, där Mars i attack mot Venus indikerar förhöjd libido, förvisso en motiverande kraft. Men Mars är illa placerad ("detriment") i pengarnas tecken Oxen och den attackerar här sin egen disponent, pengarnas Venus i Lejonet - tecknet som söker kunglig prakt i allt den företar sig. Notera också hur materialismens princip Saturnus tar ett stryptag om samma Venus och vi har pengarnas signifikator våldtagen och deformerad av båda de naturliga illgärningsmännen!

Månen med Saturnus indikerar en mental ofrihet och en fullständig blindfläck i fråga om maktens arrogans. Den som skriver detta har bästa astrologiska förutsättningar att peka på blindfläcken genom samma Måne i intellektualiserande Tvillingarna men i opposition till Saturnus (nu mittöver i Skytten). 

När planeter går samman i kombination (delat tecken) eller än intensivare, i konjunktion, särskilt med diktatorn Saturnus, då är detta att likna vid Stockholmssyndromet. Planeten som dras in i Saturnus mörker - symboliserad i alkemin som bly och gravitation - kan inte ta sig utanför det här svarta hålets händelsehorisont och de kan bli rena katastrofer av omdömeslöshet - fast de spelar Saturnus "pliktspel" dagen lång.

Moderatpolitikern har också hon Kräftans tecken aktiv för en högre än genomsnittlig vilja att berika bara sig själv och de närmaste. Nu är det lätta rikedomens Jupiter i kombination med girighetsdemonen Rahu! Och eftersom den här olustiga tendensen disponerar över det materialistiska sinnelaget (Månen + Saturnus) har vi är en variant på den giriga fallskärmschefen Annika Falkengrens störning i Kräftans tecken!

Jo, man känner igen den här arten av själar, de kommer alltid med samma avslöjande signaler. Om föräldrarna planerade sina barn bättre, skulle man faktiskt kunna stänga dörrarna till Helvetet en gång för alla och göra den här världen till ett Paradis, där människor vände privatism och profitlystnad ryggen och ägnade sig åt genuint mänsklig kultur istället för dyrkan av Mammon.

Den andra kommunalpolitikern i Åkersberga, också värd samma 72.800 (notera "kartellbildningen"), utifrån ansvarsargumentet, har det mest förbryllande horoskopet. För det här ser faktiskt ut att vara en trevlig människa utan samma vanställda och grumliga medvetande som de två första.


Här finns en oförvägen fullmåne mellan de sattviska, flexibla och mentalt hyperalerta Tvillingarna och Skytten. Notera Jupiter för både "lätta pengar" och "intelligens" sida vid sida med sinnelaget och i stimulerande opposition med Solen. Alla går så smort i den positivt polariserade supralunära sfären. 

Här är själen fri från Moder Naturs neurotiska fäktande för sitt och de sina (Vatten som sorgens och omsorgens element), här har vi inget av Jordelementets fixering vid materialistiska synsätt och konkreta tecken på ens positionering i livet (Jordmänniskorna älskar verkligen FÖREMÅL vilka ger en varelse som identifierat sig med den här vibrationsnivån feedback på att man är någon). 

Eld- och Luft-varelserna är kanske de som mest av alla lever "i framkant", skapande och visionärt blickande mot nya platonska Former att realisera. Att det materiella naturligen "koagulerar" som en bieffekt till skapande tanke är en självklarhet. I sig är inte den supralunära psykologin intresserad av annat än glädjen i att förverkliga allt den förmår visualisera.

Nu är horoskopet inte riktigt så ädelt! Ännu en gång hittar vi nämligen pengarnas planet Venus involverad i en "libidinös" förstärkning, och Venus placering i det mest statustänkande av alla tecken, Jordbundna Stenbocken, är inget att stolt skriva hem om, inte i kombination med en upphöjd Mars som mer än någon annan krigar om en plats bland de materiellt privilegierade.

Så slutomdömet, så långt man kan sluta sig till av en karta där födelsetimman saknas, är att också detta horoskop uppvisar en korrumperad själ, och ovanligt tydligt så: Stenbocken bildar en "negativ" synergi med fullmånen där faktiskt, om vi ska vara noggranna, både Merkurius och Jupiter trillat över från sina härskarlägen i "fel" tecken. 

Denna kombination har jag likväl grönfärgat som en potentiell tillgång, men Merkurius, handelsmannen, blir i Skytten mer av en chanstagare och klippare, och filosofins Jupiter - i termer av sann filosofi - kan vi närmast glömma i schackraren Tvillingarna. Det här är en intelligent kvinna som manövrerat sig till ett välmående liv och det är just bara allt. Det sociala utstötningssyndromet som löper från den samfällda tankens Vattuman mot Skorpionen, zodiakens svarta får, visar att det finns något med hennes principer eller ideologi (Saturnus) som inte fungerar fullt ut.

Inte ens i fall som den odiskutabelt geniala filmskaparen Woody Allen tycks det sociala utstötningssyndromet ha tagit helt extern gestalt. Här var Allen själv född i sexualitetens Skorpion och hans svek mot hustrun Mia Farrow när han tog deras adoptivdotter som sin nya kvinna, såg jag i en intervju att han uppenbarligen inte förmår hantera och förstå. Som med Täby-moderaten är det Vatten/Luft i osynk som skapar en "behaglig" dissociation från problemet och drivor av livslögner för att fjärma sig från den sanna historien om vad man håller på med.

Det är verkligen inte lätt att födas under en alltigenom nobel himmel, och det är bara att titta på det här havererade projektet Sverige för att förstå senantikens pessimism. Till Jorden faller just de själar som är skit, och frågan är om alla ens med många, många upprepade jordeliv kommer att återvinna sin förlorade klarsyn. Det finns rapporter om att Skaparen redan innan det här Verket rullades ut genom Tid och Rum hade bestämt vilka roller alla enskilda själar ytterst skulle ha. En del tilldelades av Evighet Satans läger. 

Tyvärr har Sverige fått mer än sin beskärda del av den här underarten. Därför ser alltför få vad det egentligen är för människosyn Reinfeldts politik representerar. Den är ett brott mot allt som äldre kulturfolk förstått. 

Ta t.ex. de grekiska stoikernas harmonibegrepp och sympatheia-tanken. Kosmos är ett och varje nod i fisknätet har en koppling till varje annan nod. Reinfeldt, Borg och de här tre kommunalråden kommer naturligtvis inte att komma undan med sin inskränkta och falska livsfilosofi, de har troligtvis redan byggt färdigt sin nästa jordekropp och dess sociala miljö. Och tro mig, de kommer att hata världen för sin fattigdom i det livet! De kommer att angripa samma kvarter de bebodde i sitt förra jordeliv, utan att förstå det dolda kosmiska nätet.

Sanna sagor från Evigheten.

 

Inga kommentarer: