Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 29 januari 2011

Egyptens nätcensur, astrologin & framtiden

[Långt inlägg, 8 A4 eller 2.000 ord]


Tack vare en exakt uppgift om när Egyptens sittande regim strypte nätet för att kväsa det uppviglade folket, servas astrologin med en värdefull bekräftelse av några av dess teser.

Det är ett känt faktum att människan är en idiot snarare än den homo sapiens ("vis människa") hon gärna själv vill föreställa sig som. Kunskap som en generation besitter kan försvinna över en natt och så måste man börja om från början igen för att påvisa vad plötsligt ingen längre "tror" på. 

(För inse, dårar är nöjda med att bosätta sig i luftslott av åsikter, den här arten varken orkar eller förmår bedriva grundforskning eller föra ett självständigt resonemang för att förvissa sig om vad som gäller.)

Astrologin rönte det här bittra ödet i Europa någon gång under 1600-talet. Med upplysningen började människorna nysta i en helt annan ända, och snart nog föll äldre kunskaper i glömska. Med Occams rakkniv skapade människan en måhända ekonomisk men falsk och otillräcklig världsbild.

Den astrologiska metoden fortsatte naturligtvis "fungera" alltmedan mänskligheten krälade allt djupare i den dypöl av arrogant förmätenhet där den för närvarande befinner sig, djupt förorenad sin totala besatthet av bara gyttja.

Se t.ex. franska revolutionshoroskopet från då dörren till vårt s.k. upplysta västerland öppnades. Det innehåller bara Jord och Vatten, vilket inte enbart beskriver ett enormt intresse för de materiella faktorer som får vår värld att "ticka". Medaljens baksida, att båda Luft och Eld helt saknas, kan också tolkas som fullständig andlig apati och idiotins akuta utbredning!

Det är också vid denna tid i Europas historia demokratiidealet breder ut sig, så vi vet genom detta astrologiska stickprov på ett paradigmatiskt ögonblick i den västerländska historien vilken nivå denna sk. demokrati håller.

Redan Platon hade på 300-talet fvt, varnat för att demokratin är det nästlägsta tillstånd mänskligheten kan falla till. Nu finns det visserligen skillnad mellan demokrati och demokrati, men den västerländska sorten, som baserar sig på det ensidiga mantrat "frihet för mig" faller definitivt under Platons bann. Jag vill kort återkomma till den korrekta sortens demokrati mot slutet.

För den här imbecilla mentaliteten söker bara mer och mer frihet för sig själv - se Reinfeldts marknadsliberalism som snabbt bryter sönder hela samhället till 9 miljoner egoistiska individer som alla bara söker fylla sin egen plånbok ("härska genom att söndra"). Demokratiprocessen driver i själva verket civilisationen rakt i händerna på den slutliga kollapsen in i diktatur. 

När Vattumannens tidsålder tydligt bryter igenom om några hundra år kommer vi att förstå vad det innebär. Då är det slut med 2000 år av Fiskarnas kaotiska folkstim - idel pöbelvälde - och istället för expansiva Jupiter tar restriktiva Saturnus kontroll över mänskligheten under en hel tidsålder.

*****

Men för närvarande... "Sekulär", "ateist" - uppfinningsrikedomen är oändlig när det kommer till att hålla en äldre tids insikter i tillvaron ute i kylan eftersom den tiden också tyglade människan hårdare, avkrävde henne moral och viss återhållsamhet i sina beteenden. Den diktatur som kommer att lägga jordklotet i järnband under den förestående Vattumannens tidsålder kommer att vara välgörande och behövlig. Mer om den saken senare.

Eftersom internet mer än något annat kommit att signifiera det förhatliga tillstånd av allmänt pladder och tanklöshet (av ovan skisserat slag) som rubriceras "demokrati" (folkvälde eller pöbelvälde), blir horoskopet för Mubaraks censur av internet högst belysande. 

Ännu en gång påminner astrologin om vem Saturnus är i politiska termer: envåldshärskaren, stengeten som, sedan ren stångat sig upp på världsbergets topp (och avlivat konkurrensen) är den som sätter agendan. Ingvar Kamprads furiösa utbrott nyligen, då journalister frågade om hemliga skattekonton, kom naturligtvis från världshärskaren eller tyrannen inom honom. Stenbocken tål inte att bli ifrågasatt. Har varje zodiaktecken en mörk sida så är det maktens arrogans som ska kopplas med Stenbocken. 

(Som bloggen tidigare noterat är varken Kamprads Sol eller Måne i Stenbocken, men en kraftfull planethop befinner sig där och introducerar ett rikt mått av autokrati i hans psyke. Det är säkerligen samma dragning mot herravälde som lockade fram hans ungdoms nazistsympatier.)

Ska Darwins myt om styrka och anpassbarhet i naturen placeras någonstans är det i den materiella världens hierarkiska axel som löper mellan Stenbock/Kräfta. Bloggen har ofta hittat den i horoskop för materiellt giriga människor.

*****

I "Mubarak-horoskopet" ser vi Saturnus stiga i ett Jordtecken av kommunikationstyp - Jungfrun behärskas av telekomindustrins Merkurius - närapå samma minut som nätet stängdes av i Egypten. Inte för inte avbildas Saturnus som ett skelett med en lie i hand. Här skär lien av kablarna så att säga, och i dess långa trekvartsvarv påverkar den direkt det andra merkuriska tecknet Tvillingarna. 

Ska man se på Merkurius i Jord (Jungfrun) som den materialiserade eller mätbara effekten av den kommunikation som i ett föregående steg sker i Luft (Tvillingarna)? Möjligtvis som teori, för ingen skulle väl inbilla sig att människor i Jungfrun är pratande och skrivande zombies, som bara "ur det blå" producerar text utan att det finns någon andesjäl hemma!

Solen råkar just nu passera den sideriska zodiakens Stenbock. Den Åtstramning som Saturnus införde ögonblicket nätet dog hade alltså som avsändare Solens egen disponent. 

Här har vi samtidigt ett lysande exempel på hur vissa zodiaktecken har avvikande "psykologier". För under Solens månadslånga passage genom Stenbocken befinner den sig på fiendemark! Saturnus låsningar och Solens slösande energi är principer direkt fientligt inställda till varandra. Och disponenten (med dess faktiska placering i horoskopet) får sista ordet. Solen - drivkraften, livsuppdraget med mera, ställs i Saturnus tjänst. 

Sol-Stenbocken blir således en pådrivande kraft när det gäller konsten att strypa och blockera allt som påminner om Solen själv Stenbocken är konservatorn, inte den utagerande scenkonstnären. Håll med om att det är en paradox. Men detta är priset för att slå sig i lag med "denna världen" och dess herre (Djävulen). Man blir "pk", en administratör som stöttar de krafter som söker bevara världen som en stabil klippa.

Och det leder oss till nästa observation. "Mubarak-horoskopet" håller ju på att upplösas! Som bloggen resonerat om tidigare påminner storkorset i Sattva guna, "godhetens kvalitet", inte alls det människor uppfattar som godhet. Tvärtom tycks Sattva sätta sprätt på situationer så att de mer rigida Tamas-dominerade människorna känner att mattan rycks undan deras fötter. "Se, jag gör allting nytt!"

*****

Saturnus, diktatorn eller envåldshärskaren, befinner sig alltså själv i ett upplösningstillstånd, men det är knappast så att den förlorat makten - det ÄR Saturnus som stryper nätet, och dess disponent Solen står i precis det tecken som anstår en kung - det femte huset som är Solens eget i den "naturliga zodiaken". 

Den naturliga fiendskapen mellan Saturnus och Sol mildras i horoskopet eftersom även Saturnus befinner sig i Jordelementet. Eller i andra ord: det är en formidabelt blytung, jordbunden och brutalt okommunicerbar härskarmakt som tecknas i horoskopet.

Jag ritade i svagt rött in Mars 90- och 210-aspekter för att indikera hur denna despotiska härskare aktiverar sig mot åttonde dödshuset och tolfte exilhuset. Eldtecknen är inspärrade i "låsta" hus, särskilt tolfte huset representerar exil eller offer av det världsligt goda. Mars attack från femte mot tolfte innebär paradoxalt nog att Sol/Mars angriper ett hus Solen tillfälligtvis härskar över (i just detta horoskop). Låter inte det som lite av ett självmord eller åtminstone kontraproduktivt beteende?

Det är i så fall bara en detalj, för det är mycket som inte fungerar i det här horoskopet!

Månen, t.ex. går in nedsläckta dödens Skorpion bara minuter innan nätet knäpps av! Och notera huset - det tredje huset för merkurisk kommunikation och dess infrastruktur. I det här huset hittar vi också Venus, planeten för människor i harmoniska samsvängning med varandra - här, enligt husets grundbetydelse, harmoni via kommunikation (internet)! 

Venus är skadad i Skorpionen ("detriment") och Månen är "fallen" i tecknet. Inga vidare omen för kommunikationsfrågor i horoskopet men glasklart logiskt eftersom vi redan vet för vilket världsligt inträffande kartan är uppritad: ögonblicket då nätet dog i det arabland som har en slags vågmästarroll mellan den havererade sekulära civilisationen och den lika ofullkomliga arabiska.

Detta är mycket intressant och naturligtvis närmar sig Harmageddon med stormsteg. Mellanöstern kommer att brinna ännu en gång och Naturen kommer att göra slut på Europa. Marken förbereds för den hårt tyglade Vattumannens tidsålder då en stukad mänsklighet börjar om från början igen. 

*****

Dagens obekymrade charterresande turister kommer imorgon att betraktas som kriminella. Vid denna tid har mänskligheten äntligen lärt sig av Ödets knäpp på näsan och konstruerar sig ett gott ramverk (Vattumannen), paradoxalt nog inte helt olikt det lilleputtlandet Sverige en gång försökte sig på, men vars kodumma befolkning röstade för att styckmästaren Reinfeldt kunde få montera ner och sälja ut till sina polare! 

Demokratin är över, vänj er vid tanken. Folkmassan är per definition bara en köttmassa av åsikter som far kors och tvärs, och det håller inte. Det måste finnas en tydlig konceptuell ram och som därtill resonerar mot de eviga kosmiska morallagarna. Vattumannens tecken signifierar just detta spelrum där insikt om mått och proportion dynamiskt reglerar självuttrycket hos varje samhällsmedborgare. Vetenskapen är inte långt från att upptäcka samma gamla sanningar på ett nytt sätt men man får nog räkna med ett eller två århundraden till innan insikten om Kosmos Intelligenta Design (och människan som en mikrokosmisk kopia) slår igenom. 

Först måste dock den profitbaserade ekonomin haverera och den låga typen av människa slås i spillror eller kriminaliseras. Oändligt lidande väntar, men det behövs ibland för att tvinga människan till reell andlig tillväxt. Planeten Jorden har gått in i en sådan tillväxtfas nu, och det är storkorset i Sattva guna som var startkorset. Jag tar tillbaka min tidigare tanke om att nymånen i Väduren häromåret, som koinciderade exakt med den isländska vulkanens uppvaknande (och stora ekonomiska förluster för flygindustrin. Detta var bara ett tidigt varsel.

Det årslånga storkorset i Sattva är verkligen "godhet" ur Himmelens perspektiv. Men den som funnit sig tillrätta i på fel sätt kommer inte att se fram mot att återvända till den här Planeten medan förändringen ännu genomförs. Men ingen ska tro att unga människor kommer att sluta kopulera så massor av "karmiskt belastade" själar kommer att dras till Jorden i lagom tid för att uppleva Undergången.

*****

Men är inte Vattumannen tvärtom en folkets och därmed demokratins tidsålder? Symbolen har ju en så tät koppling till föreningsliv (så Vattumanlandet Sverige för övrigt), klubbar och vänskapsgrupper?

I den mån varje individ internaliserat det kosmiska "blueprintet" och lever lagenligt inifrån sitt eget till fullo fungerande intellekt, dvs. tänker och verkar unisont, som i en intresseklubb, kan man tala om en tidsålder för de tänkande folkmassorna. 

Men slashasar som inte kommer att hålla intellektuell nivå med sin tidsålder och inte förstår logiken bakom det strama och begränsade livet (inte minst vad gäller yttrandefrihet), de kommer att uppleva ett fängelse. Tänk själva, alla dessa pladdrande människor som i dag hörs via nätmediernas interaktiva möjligheter. Dessa yttranden kommer att vara kriminella om 200 år! Maskiner kommer att analysera varje yttrande. Delar av boken 1984 har varit verklighet längre och mer kommer. 

FRA - bara idioter lägger tid på att slåss mot framtiden och det oundvikliga. Istället för att lägga tid på att förfäkta en yttrandefrihet som i grunden missbrukas borde samma aktivister lära sig förstå något om skillnaden i kvalitet på yttranden. Vattumannens tidsålder kommer att kräva mer intellektuell medvetenhet av Jordens befolkning. 

Den objektiva morallagen säger att varje individ är totalt ansvarig för sina egna tankar och de konsekvenser de har för helheten och helhetens stabilitet. Ingen förstod Jesus för 2.000 år sedan då han skärpte den judiska lagen ännu mer och hävdade att inte enbart otrohet utan redan TANKEN på en otrohet är ett genomfört brott! Mänskligheten kommer snart att förstå varför han hade rätt. För det är i idévärlden själva mänsklighetens essens, det vi kallat homo sapiens, residerar!

I Vattumannens tidsålder har också ekonomi fått en ny innebörd. God ekonomi är ingenting av det Anders CyBorg och Frödick Renfäll talar om, utan Lagen (nomos) kommer återigen snart att baseras på eko- eller miljöfaktorer i termens vidaste bemärkelse. Mänskligheten återerövrar en sann "eko-nomos" efter den mentala och andliga härdsmälta Rovkapitalismen med dess fasad marknadsliberalismen utgjorde. 

I Vattumannens tidsålder kommer privat profitmentalitet således att vara kriminaliserad (se Jesus om att t.o.m. tänka rofferi). Så röva och stjäl du medan det ännu finns tid, och lid helvetes alla pinor i ditt nästa liv på jorden då du inte får något alls (och dina begär är hypermaxade inne i själen). Eller, börja redan nu vänja dig vid allt det som är gratis i livet: rätten att tänka bättre och ädlare än du gjort någonsin tidigare. Då kommer du att platsa perfekt på jorden i nästa cykel och ha många och rika diskussioner och vad som är viktigt i livet med dina vänner som också är uppgraderade till äkta Vattumän. 

Vattumannen = det globala brödra- och systraskapet. Ingen plats för inskränkt lokal provinsialism. Vilka kulturer kommer att ha lättast att göra övergången? Kulturer som bevarat en traditionalistisk kollektivism och gruppmoral eller förfallna stater som lockas ut i privatismens och egoismens återvändsgränd?

Det som nu kommer att hända i arabvärlden - kan det vara Vattumanens födelse!?! - kommer att oroa den sekulära världen. Men detta är vad Tidsanden önskar. Gör om och gör rätt skriver en grupp kritiker av den svenska vapenexporten i SvD.

I AB säger Olle Svenning:

"I upprorens Egypten dog Khaled Said, 28. Poliser slog ihjäl honom i juni förra året. ”Vi är alla Khaled Said”, ropar dagens demonstranter."

Detta är den korrekta insikten om vad Vattumannens tecken och demokrati handlar om. En arketypisk människovarelse, men månghövdad. Reinfeldts gödande miljoner privategoister är ett rent brott mot den Tid vi raskt närmar oss! Socialdemokrater, rehabilitera er. Och lyft under renovationen också det intellektuella taket till de stora frågorna. För övriga världen är åtskilligt längre kommen än det här bakvattnet.


*****

Om nätstrypningen i SvD 
Om demonstrationerna i DN
Om Mubaraks avskedande hela regeringen i AB

Se även: Mubarak, ett slaktarhoroskop


Inga kommentarer: