Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 29 januari 2011

Mubarak - ett slaktarhoroskop


"Wha' dat, wha' dat, them kill off Sadat?"
"Some say it was an army plot."
Jamaicareggae kommenterar världspolitiken 1981.


Rubriken är förstås metaforisk, men det går inte att utesluta att charkmästare faktiskt är födda under himlar som påminner om egyptiska presidenten Mubaraks!

Som tidigare nämnt hittar många mer "intensiva" stjärnhimlar legitima utlopp inom t.ex. idrott eller krasch-bom-bang-yrken. Mubarak var t.ex. befäl i luftvapnet innan hans föregångare president Sadat mördades, vilket gav Mubarak tillfälle att gripa makten.

Men objektivt sätt är det här verkligen en himmel för en hatad människa, primitiv egoism och vrånghet skriker från varje hörn på kartan!




Kartan tillför faktiskt ingenting bloggen inte redan beskrivit många gånger förr, och en längre utläggning är överflödig.

Bara fyra snabba observationer. 

  1. Ännu ett exempel på att det faktiskt kan vara förödande att bara äga Passion (Rajas) och Mörker (rigid kontrollmentalitet) men ingen som helst Sattva (tendens till förändring eller progressivt nytänkande).

    Bara häromdagen skruvade jag till en text och noterade om samma indikation att, Jo, giriga direktörer är lägre varelser. Hos Mubarak då samma psykologiska blindfläck men inte som vampyr inom näringslivet utan som makthungrig politiker.

    Jag behöver väl inte upprepa att det är mörkrets Tamas guna i övermått som driver även svenska politiker som Reinfeldt och Borg? Hade bara en större del av befolkningen varit "vaken" - apropå Reinfeldts direkta hån av sina landsmän - skulle inte 72% av det "det sovande folket" invaggat sig i lögnen att just de minsann inte tillhörde den utpekade gruppen!

    Men det är just de som sover i sin brist utvärdering av alla faktorer - globala inte minst - vår samtid ber oss ha i åtanke! Att bara rösta för den egna plånboken tillhör ett lägre människosläktes perspektiv, en sort som nu rekordsnabbt kommer att fasas ut och ställas i mänsklighetens skamvrå.

    Mubaraks horoskop tecknar en extremt primitiv underart av denna primitiva art!

  2. Det sociala utstötningssyndromet är allvarligt här eftersom det bildas av den ömsesidiga receptionen mellan Skorpionens och Vattumännens härskare. Fall som Mubarak visar, åtminstone i mina ögon, att den schematiska tumregeln om att den här aspekten stärker båda husens (tecknens) affärer.

    Jo, Mubarak har suttit vid makten i nästan 30 år, längre än någon annan "farao" i modern tid. På ett plan stämmer faktiskt den astrologiska tesen. Men om man lämnar ytlighetens värld - den enda värld den andligt döda människan känner till - och istället begrundar kvaliteten på hans ledarskap, då inser man vilken nattsvart frysning av alla goda ting den här kombinationen innebär. Vattumannen i störning med Skorpionen är ett av de mest färgstarka syndromen och ger påfallande lätt igenkännbara effekter!

  3. Psyket (Månen) i balanstecknet Vågen skadas av att dess disponent Venus opponerar sig mot sin egen princip och därtill tagit parti med den upphöjda Solen i egocentriska Väduren! Det här är en variant på egenmäktighetssyndromet utan att var sig Saturnus eller Stenbocken är inblandad.

    Vi har sett denna klena Venus, ibland i opposition till Månen, hos åtskilliga ateistiska vetenskapsmän. Det fick mig att fråga om ateister har lägre intelligens än andra. Troligen inte, men när prominenta forskare vägrar att undersöka argumenten för ett intelligent universum, stämmer denna attityd väl med Vädurens symbol, ett infantilt tecken som inte är intresserat av något som tar uppmärksamheten från dess egen strålglans.

    Det finns alltså prominenta vetenskapsmän som är så primitiva som människor att de låter barnet inom sig styra a priori! Dessa är då i lika hög grad psykopatologiska offer som kriminella förbrytare, vilka bloggen upptäckt är överrepresenterade i Väduren (och åtföljande Oxen).

    Jo då, Mubarak går nog till historien som ännu en simpel förbrytare bakom fin politisk titel.

  4. Den sataniska axeln mellan Oxen och Skorpionen kan vara värre än vad den först synes vara. Väger man in alla inblandade faktorer (så långt man kan se med ett förenklat horoskop där tidpunkten saknas) så är det längsmed den här axeln jag tycker mig se en förråad slaktare, en ren yrkesmördare.

    Jag har mött individer av senare generationer som med samma Mars-Vattuman (en vass tänkare!) i attack mot axeln i denna världstillvända teckenkombination haft något obehagligt under ytan som ibland röjt sig genom ett ordval eller en attityd som slank igenom Censuren i ett obevakat ögonblick.

    Det kan vara före detta kriminella själar som nu återfötts och jobbar på att återskapa en balans i sitt inre. Vakna människor kan dock läsa andras själar - och då talar jag inte sömn/vaka på Reinfeldts medvetslösa världsliga plan utan åberopar den astrologiska dikotomin mellan Merkurius (normalt intellekt) och Jupiter ("metalogisk allvetenhet" eller genuin intuition).

    Den senare kognitiva nivån kallar Katolska kyrkan i Platons efterföljd Intellectus eller det gudomliga medvetandet, som samtidigt är mänsklighetens bästa och delade medvetenhetsnivå (så långt våra hjärnor förmår representera den icke sinnesbundna erfarenheten). Därav ordet "samvete", delat vetande, under Jupiter, därav Lagen under Jupiter och därav filosofi/religion under Jupiter!

    Det är naturligtvis så att information "inifrån", som inte följer med yttre sinnesdata, inte garanterat kommer från "högre ort". Det är tvärtom vanligare att människor "läser in" sin egen bråte i saker de ser och hör och därmed är urusla bedömare. Men den som har haft en "ingivelse" som sedan verifierats och minns betingelserna för upplevelsen förstår snart skillnaden på projektion och vision! Vision kan bara den äga som är vaken och redo att lyssna förbehållslöst.


DN: Mubaraks löften retar bara folket än mer





Tillägg

Numerologi. Jag noterar att dagens båda Egypten-relaterade inlägg publicerades under det numerologiska värdet 8. Åter: Inte en medveten tajming - jag är helt inne i skrivandet och bara trycker publicera-knappen när det känns klart (vilket det oftast inte är - irriterande språkliga småfel blir kvar).

Jag har just börjat titta på numerologi (vilket jag föraktat tidigare, då jag ännu inte uppfattat något av signifikansen i Pytatoras eller den judiska kabbalans syn på talen som självsubsistenta principer som föregår universums tillblivelse).

I populär numerologi tycks inte talet åtta helt lyckosamt, och jag har sett den som en dubblering av fyran, den materiella tillvarons princip, som en svårartad bundenhet i inomvärldsligt eller materialistiskt tänkande. Politik i allmänhet och Mubaraks maktlystnad i synnerhet stämmer väl med åttans "aura".

Se också zodiakens åttonde tecken: dödens Skorpion (syndens lön är döden, dvs. en förberedelse för "gör om och gör rätt"). Tecknet illustrerar på en nivå avunden till motsatta Oxen, tecknet som "äger" (eller tror sig äga) och uppskattar allt och alla.

Skorpionen kan också anta rollen av nihilist, och förnekar då likt Satan, vedersakaren, var positiv affirmation från Oxens mun.

Oxen: oralitet, talkonst - här finns en subtil skillnad mot Tvillingarna vars kommunikation handlar mer om tankeinnehållet. Oxens förkärlek för talarkonst handlar om kommunikationens behagfulla - Venus - klädedräkt! Det är därför ingen logisk motsäelse att båda tillskriva Oxen kommunikation och samtidigt hävda dess grundläggande anti-intellektualitet.

Dubbleringar var av stor betydelse i det gamla Kina, 8/8, ba-ba, Fars dag - en i den kulturen en lycklig dubblering av åttan. Den här bloggen påminner om att man ska söka "multipel attestering" i horoskopet. Finns flera liktydiga omen ökar sannolikheten att man är ett distinkt särdrag på spåren.


Inga kommentarer: