Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 20 januari 2011

Den obsoleta människotypen


Tillfället gör tjuven, heter det ju. Och det är kanske tur att det inte finns plats för värst många på toppen av världsberget, för naturligtvis föddes inte enbartden sjukligt girige Investor-vd:n Börje Ekholm i karriärklättrartecknet Stenbocken detta år. [Se SvD om hur vd:n smusslade åt sig miljoner vid företagsförsäljning genom aktieinnehav - utom aktieägarnas vetskap.]

Även om man smalnar av tidsfönstret Stenbocken till de dryga två dygn då psykets Måne "föll" i avundsjukans (eller otillfredsställelsens) Skorpion - ett tecken som därtill signifierar "andras pengar" (pengar som man inte själv har med att göra!) - lär så många födslar ha inträffat att man kan tala om en potentiell hagelskur av patrask som nu återvände från en tid i limbo till en ny födelse på jorden.

Bloggens vana läsare vet emellertid att det här är en sanning med reservation. Under enstaka timmar även under sådana här i botten bedrövliga perioder klarnar det upp. Och faktor X, andesjälen själv, kan aldrig underskattas! En stor själ (mahatma) kan ikläda sig de mest miserabla platonska idébilder och göra något gott av dem. 

Vad bloggens stickprov på löpsedlarna emellertid visat är detta bara ett halmstrå av hopp. I allmänhet är det inga uppbyggliga karaktärer som ser dagens ljus under "dåliga" himlar. Det är bara anonymiteten i folkdjupet som räddar gemene man. I mörkret verkar allt normalt.

Med ambition och framgång, som i Börje Ekholms fall, står det plötsligt i tydlig dager av vilken kaliber de var som varelser. En grov skavank tål inte att multipliceras till en "110 miljoners bonus" utan att hela mänskligheten fryser i steget.

En hel himmel flätad av enbart
Lidelsens och Mörkrets rep (Rajas och Tamas)!

Notera också Mars försåtliga attack i lönndom (Kräftan)
mot rikedomens Jupiter i en "dissociationsaspekt" (mörkning).

Horoskopet är nästan barockt skevt. Notera hur det sociala utfrysningssyndromet (privatistiska och behovsfixerade Skorpionen mot Vattuman-folkets samlade åsikt/ideologi) involverar båda pengaindikatorerna Venus och den "lätta förtjänstens" Jupiter, samt den fallna Månen, dvs. Ekholms eget sinnelag.

I övrigt är det bara att peka på samma ondskans rot som i den giriga fallskärmschefen Annika Falkengren. Det är Kräftans tecken som så ofta introducerar en sjuklig otrygghetskänsla som hos den lilla människan leder till invandrarfientlighet och hos den mer driftiga till ett tomt hål av fruktan, att all världens rikedom kanske inte räcker.

Där Falkengren kombinerade den hungrande demonen Rahu med sitt psyke/Månen i Kräftan, där är Ekholm uttryckligen fullständigt urspårad: den aggressiva Mars i kombination med hungerdemonen. 

Se sedan hur denna själsliga skada (Mars = attack, trauma) sedan påverkar hela hans handlingsnatur - Solen i äregiriga Stenbocken. Denna Sol är därtill redan innan attacken inifrån det innersta svårt skadad av samvaron med sin naturliga fiende Saturnus! Här får Saturnus sista ordet då den är hemma i sitt negativa härskarläge och indikerar materialismen som ledande princip.

Märk att mannens båda psykindikatorer är "skadade": den fallna Månen får inget stöd alls av en lika fallen Mars i Kräftan. Bloggen har hittat typen på olika samhällsnivåer. Många av dem blir narkomaner eller sexmissbrukare. Och pengar är naturligtvis också en drog för att blockera sig mot det underliggande problemet.

*****

Det går knappast att utbilda ett folk till andlighet och solidaritet. Kosmos själv öppnar ibland tidsluckor så riktigt primitiva själar slinker in. Som jag tidigare sagt vore en bättre planering av graviditeter att enkelt sätt att minimera den här typen av varelser. Vi skulle alla få en härligare och mer behagfull värld, njutbar. 

Glöm inte att det här horoskopet representerar de människor som ligger bakom Regeringen Reinfeldts världsbild! Så här ful är marknadskapitalismen. Se även NASDAQ-börsens horoskop för en variant på den vederstyggligt fula girighetens ansikte. 

DET ÄR INGEN SLUMP ATT EKHOLMS, NASDAQ:s OCH FALKENGRENS himlar uppvisar påfallande paralleller. Om dessa ting visste antikens människor och det vi ser i formen av astrologins träffsäkerhet är frukten av grundforskning som måste ha börjat för många många tusen år sedan.

Man kan konspiratoriskt nästan få för sig att samtiden söker förringa astrologin just för att så många har något att förlora på att bli vända in och ut, så att deras mediokra själar plötsligt blir fullt synliga. Vi lever nämligen i en självförljugen kultur. Håll med om att det är svårt att se att något inte står helt rätt av fotot på girigbuken - en alldeles normal grånad herre framåt de femtio.

En detaljstudie av Investors eget foto röjer emellertid missljudet - Ekholm har råkat signalera sitt ärende på jorden genom budskapet på slipsen (och på slipsar kan Freuds symbollära legitimt appliceras):



Här ser jag ett monomant mönster utvecklas som använder ålderdomlig notation. Som barn lärde jag mig att bunta ihop med det femte strecket på diagonalen, här har vi istället grupper av fyra - materialismens talvärde. 

Men det är bara början, för sedan tycker jag mig se tecknet för multiplikation mellan var sädeskärve. Visualisera den smaklösa vilja till förmerande som läcker fram genom det här slipsmönstret! 

IIII x IIII x IIII ... Sådana är signalerna Satans barn diskret sänder varandra för att visa att de står på samma sida, Profitörernas och Utsugarnas sida. men en otäck plats är förberedd för dem efter detta liv...

[Tillägg många år senare: En läsarkommentar gav lösningen till slipsens design, det handlar om stora pengar men inte via grundläggande mattesymboler.]
 
Bloggen har redan presenterat åkerns arbetare, Jungfruns tecken, som profitsökande skär säden och binder i de kärvar slipsmönstret och den ålderdomliga notationen refererar till. 

Vi har knutit detta till Jungfruns härskare Merkurius/Hermes, som står efter profit i egenskap av merkantilist eller handelsman i det härskarläge där den är knuten till Jordelementet.

Hos Ekholm är inte Jungfrun aktiv, men Merkurius själv ligger i Jord (Stenbocken) och bestrålas av den sjukliga rädslan i Kräftan att "vinna hela världen är inte nog" (Kräftan är kapitalvarornas tecken för övrigt). Den här själen är redan förlorad, ni vet till vem.

*****


SvD om chefens tigande.
Expr: Ekholm försvarar sin bonus.
DN om hur det låter i gårdagsmänniskans medvetande (ur perspektiv av den morgondag få vågat se ännu).


Tillägg. Än en gång noterar jag efter inläggets publicering siffrornas magiska lek. Publiceringsögonblicket kan summeras som talvärdet 8, en möbius-slinga, fångenskapen i kretsloppet, och en symbol för 2 x 4: totalt slaveri under den materialistiska principen!

Som en stor mästare sade, "Han med öron må höra."

2 kommentarer:

Anonym sa...

Har inte läst inlägget ordentligt men fastnade lite för de fyra strecken du nämner.
I år kommer det bli fyra lustiga datum som innehåller bara ettor.1/1-11 11/1-11 1/11-11 11/11-11 och om du lägger ihop ditt födelseår med det du ska fylla i år blir det 111.
Jag är inte matematisk lagd så jag kan inte ge någon förnuftig förklaring men det lite kul är det.

MN

Seaward sa...

Där var du t.o.m. mer numerologiskt mystifierande än den här bloggen. Nå, är det något med årets många trippel-ettor kanske en tydlig nattdröm kan kasta ljus över saken.

Babylons gamla omenpräster brukade ju öppna sig mot gudarna på detta sätt för att förstå det som tycktes dem dunkelt.
:-)