Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 10 april 2010

Mer om rasism (en ful sydafrikan)




Den sydafrikanske Eugene Terreblanche, vit makt-ledare som höggs ihjäl i april i år av två svarta anställda som tröttnat på hans inhumana livssyn, förevisar de klassiska astrologiska problemen i den här frågan. (AB om begravningen.)

Det är hackordningsmedvetna Stenbocken som står för en väldig andel av den gradering i hög och låg som plågar mänskligheten, och det är i övrigt Vattenelementet som stör många människor och får dem att välja en degraderad "blodets livssyn".


Men här är det inte det normala Vattnet utan Mars i Skorpionen - rent gift - som spys ut mot en social grupp - Vattumannen - som ligger 90 grader längre fram i zodiaken. Rasisten har med andra ord det klassiska (a)sociala utstötningssyndromet och här är det ingen tvekan om vem som är den onda! Vattumannen representerar här den grupp han anser för mindre värda.

Går man in i sin ande in i horoskopet inser man direkt att det var han som kände sig hotad av de färgade - i hans ögon var hans grupp av vita Vattumannens kollektiva tecken och han projicerade fruktan och avsky - Mars i Skorpionen - på en syndabock (också Mars i Skorpionen).

Det är uppenbarligen att Solen i hierarkiskt tänkande Stenbocken INTE är en bra kombination med det sociala utstötningssyndromet!

Och som om inte det räckte har han också ett av de fulare egenmäktighetssyndrom jag sett på ett tag: Saturnus står debil i tunnelseende egotecknet Väduren och söker kontrollera hackordningens Stenbock, dvs Saturnus angriper sitt eget tecken!

Till skillnad från de två höga amerikanska militärer jag nyligen tittat på (här är den senaste), och som båda hade Saturnus och Jupiter i samspel, är det ingen tvekan om att Sydafrikanens kombination i Väduren I KONFLIKT med åtskillnadens tecken Stenbocken inte alls fungerar! Jämför egotrippade småflickan Kissie och hennes dissande av alla andra bloggare och förstärk den vaga demonin tiotusen gånger. Då har vi en Terreblanche!

För att sedan bara titta även på psyket - Månen - så står den tillsammans med den onda demonen Ketu, den "straffade avhuggna draksvansen". Och huggen till döds blev han, Eugene Terreblanche. Det här är känsliga saker, men i mina ögon tecknar det här horoskopet en genuint ond själ, en ren djävul i människokropp.

Vilka är de som kommer och tar plats i jordekroppar när himmelen råkat ut för total blackout? Det måste vara de själar som bokat en biljett till jorden för att ta en rutten attityd till gränsen och sen möta ett bittert slut, kanske det första av flera bittra liv när den karmiska vågskålen söker rehabilitera de mest vilsegångna...

Inga kommentarer: