Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 10 april 2010

Kissie, vem? (Ett konstigt horoskop)



Ledande tonårsbloggerska, mode och det gamla vanliga. Halv miljon besökare varje dag. Bla, bla, bla.

Har själv aldrig besökt någon utpräglad barnblogg, men eftersom det tjafsas över tjejernas ev. skattskyldighet (AB) och jag just noterade snubben som lyckats internationellt med sin blogg och helt "glömt" skatta sina inkomster, kan väl också Kissie få en astrologisk snabbkoll.

Först bara en inkänning av vad det handlar om - jag hittade den här bloggen när jag letade ett foto till inlägget. 

... ... Okej, då fattar jag. En skrävlande och rent av ljugande brud som försöker se vackrare ut än hon är genom klantigt retuscherade foton. Sådan är nivån runt 17-18 om man utgår från landets populäraste bloggare! Frågan blir då bara om det syns genom en riktigt låg kvalitet på horoskopet?

Det här är lite av en paradox! Inte sedan Robyn har jag sett ett sånt här pärlband av konsoliderade placeringar! Idel planeter hemma i härskarläge eller i sina upphöjda lägen och bara en i förklenat (debilt) läge! 


Jag noterar att det är korsdrag i zodiakens "unga" tredjedel, den inledande personalistiska. Den har jag tidigare identifierat som regionen där man ännu bygger sina liv via kopplingar till yttre ting och till de rollmasker (personligheter) som projiceras mot omgivningen. Och här ligger alltså rollmasken Kissie nästan från början till slut.

1. Väduren = den egna kroppen och egot,
2. Oxen = tingen man knyter till sin kropp, kläder och föda,
3. Tvillingarna = informationen man konsumerar (och ger ifrån sig i retur),
4. Kräftan = personerna i den nära, "naturliga" omgivningen (familj), hem och skyddsväggar.

Alla de första fyra "primitiva" - i bemärkelsen enkla och homogena, inte sammansatta - tar ett personalistiskt grepp om livet, allt relateras till det subjektiva jaget.

Givet att kvinnan utstrålar mer otrevnad än något jag sett på länge på bild är det rätt uppenbart att, precis som i fallet Anna Anka, ett egenmäktighetssyndrom mellan Väduren och Stenbocken återigen indikerar en råbarkad egoism.

Med egenmäktigheten som horoskopets centrala dilemma blir det här socialdemokratiska arbetarpartiets horoskop i en kvinnokropp - fast utan grupptänkandet. "Allt åt mig, inget åt de andra." Jag har inhämtat att Kissie inte har ett enda gott ord om någon enda annan bloggare. Vädurens ego kombineras ofta olustigt med Stenbocken som slickar uppåt och sparkar neråt. Kombinationen ger mänsklighetens alla usla karriärister. Många unga bloggare har redan genomskådat Kissies underliggande problem: skrävlet döljer en låg självkänsla.

Som hos Anna Anka verkar den "upphöjda" Solen i Väduren bara ha ögon för sig själv, och som i fallet SAP är precis alla ideologier utom deras egen bara skräp. Det här är barnets psykologi och jag tror inte Kissie kommer att lämna det stadiet i detta liv, inte med ett så graverande egenmäktighetskomplex på himlen. Däremot kommer hon senare i livet att uppleva frustration över att hon saknar äkta vänner. Hon drar till sig bottenskrapet av alla människor. Låga själar som inte gjort något vettigt på jorden på århundraden.

Likväl, se den här raden av planeter som hon kan spinna på om hon lägger in en högre växel:
  • Solen upphöjd i Väduren
  • Månen upphöjd i Oxen (prylar, smink och materialistiska betraktelser)
  • Merkurius debil i Fiskarna
  • Venus härskare i Oxen (mer pengar, smink och "tjejfrågor")
  • Mars är "street smart" i Tvillingarna, slängd i käften och rätt elak.
  • Jupiter upphöjd i Kräftan (mer känslor ang. tjejfrågor)
  • Saturnus härskare i Stenbocken (här: en stilpolis, jfr Josefin Crafoord)

Och så Rahu och Ketu, som ligger i 30e graden av Skytten/Tvillingarna (det syns inte på kartan var de hör hemma). Det gör att hon har en Mars/Ketu-kombination som jag tolkar som extrem avmätthet eller okänslighet inför det hon säger. Elak och troligen en lögnare, som kritikerna säger. Det är det första problemet jag skulle lägga kraft på att eliminera.

Faktiskt kan redan Solen i Väduren blir en mytoman eftersom barnpsyket älskar att överdriva och ge sitt ultrasubjektivistiska perspektiv. Här bygger Solens identitet just på disponenten Mars som i vasstungade Tvillingarna degraderar sin egen härskare Merkurius i sitt debila läge. Bara BS från den här lilla flickan med andra ord.

Merkurius svag i Vatten och skadad av Mars i Luft är för övrig en klar indikation om "mental svaghet" eller "dissociation". Hon skarvar och ändrar fakta. Men vad bryr man sig i tonåren? Horoskopets "bra" placeringar bara ser bra ut, här kombineras en tydlig primitivitet med flera omoraliska antydningar.

Samma typstörning mellan Tvillingarnas kommunikation och Fiskarnas motsägelser som hos Pirate Bay-mannen Fredrik Neij som rätten fann sakna trovärdighet (han satt och diktade ihop rödridåer om hur han inte längre sysslade med något fuffens). Samma typstörning som hos Lady Gaga där jag trodde ett mentalt sammanbrott pga inre orena skulle ha varit ett faktum redan.

Ett inte helt angenämt stickprov på vad landets unga slevar i sig för tankesmörja. Kissie representerar tydligen det unga människor respekterar i dag, en kaxig brud. Lyckligtvis brukar tonårssynderna och banaliteten vara övergående, annars är det här landet ett u-land med idel billiga imbeciller i morgon.

Men titta en gång till vilken serie med starka planetpositioner! Inte konstigt att hon "gynnats" av himlen och redan blivit nummer ett bland bloggarna. Solen är dock upphöjd i Väduren, precis som fenomenet Anna Anka.

Hur kommer framgången sig? Jo, Sverige har ett öde som hämmar människors personlighetsutveckling och därför tar vi varje chans att klänga vid dem som inte är så typiska försagda och svenska! Märk också hur svenska nationalhoroskopets "psyke" - Månen i Väduren - exakt matchar alla som har Solen i Väduren. Gratis draghjälp från vår egocentriska och tunnelseende nationalsjäl med andra ord! Vädurar i Sverige vinner det enkla folkets öra.

När sedan Alexandra Nilsson växer ur de här problemen som syns på himmelen, då kan hon bli ett riktigt bra språkrör för något mer intressant. Risken är dock att tonvikten på de primitiva zodiaktecknen innebär att hon redan peakat i sitt liv. Kanske är kärleken till prylar (Venus/Månen i Oxen) och pladdrandet (Mars-Tvillingarna) om såna saker hennes sanna natur. Hon har självförverkligat sig redan vid 18. Då återstår bara vägen ner, precis som med avdankade f.d. idrottsmän som inte kommer på något mer att syssla med i sina liv.

Sverige är skyldigt till sådana fall eftersom landet bara erbjuder en materialistisk konsumtionsfilosofi (av den typen Kissie hjälper till att sprida). Risken är alltså att hon senare i livet själv torskar på det evangelium hon sått och på den dagen kommer allt bara att te sig tomt och meningslöst.


1 kommentar:

horoskop sa...

Ja, kissie är ju sannerligen en lustig prick. Hon är nog svårt att bestämma eller definiera.