Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 1 april 2010

Fetaste mannen & svensk karaktärsbrist



Visst krymper jordklotet när man tar stickprov på människor från vitt skilda hörn och upptäcker hur nära i tiden andra kända personer de föddes! Sakta föds insikten om att Världssjälen existerar och vi alla är enskilda instanser av en större "Master Plan"...

Här ramlar nu världens fetaste man in på bloggen, en mexikan som kulminerade på nästan 600 kilo innan han insåg att han legat sängbunden alltför många år. Det blir för mycket freak show att visa mannen i helbild, så jag beskar ett foto och kompletterar med en rubrik i Aftonbladet om ett besläktat oskick.


Det bisarra livsödet tog form bara några dagar efter omtalade skönheten Brooke Shields födelse, som i sin tur var född nästan samtidigt som Sveriges Cissi Elwin. Tre födslar 1965 då det låg en förskräcklig tonvikt på Tamas guna, den tröga och rigida kvaliteten i alla materiella skapelser. Aldrig trodde jag att den här slöheten skulle ta sig ett så somatiskt uttryck som en som bara äter och äter och äter...

Men det slutar ju inte där, för han föddes med ett välfyllt Oxens tecken! Oxen, munnens och matintagets tecken, symbolen för föda som nyckeln till det psykosomatiska välbefinnandet!

Fast hans sjukliga karaktärslöshet egentligen är sorglig, kan man inte låta bli att le åt att VÄRLDENS TJOCKASTE MÄNNISKA föddes just under den sensuella och matglada Oxen! Det är bara så rätt. Den äldsta zodiaken, den sideriska, har faktiskt koll på vilka "typer" vi är - det upphörde den västerländska zodiaken göra för många hundra år sen. Men som de luftslottsbyggare västlänningarna är, har vi inte kommit ut ur vår bubbla förrän nu för att upptäcka det.


Den uppmärksamma läsaren ser att det inte bara är giriga Rahu, expansionslystna Jupiter och Solen som bildar denna ovanliga historia i födans Oxe. För, fast jag kanske är väl fantasifull nu, är det inte bara munnens tecken som är överstimulerad, kroppens bakdel där skiten ska ut är blockerad! Se hur den avmätta Ketu i Skorpionen (analhålet) attackeras av olyckssaliga Mars.

Rent generellt visar den livliga "sataniska axeln" mellan den glupande aptiten och avträdets tecken hur någonting har gått snett i just den här dimensionen av livet. Med facit i hand tycker man sig se en skenande konsumtionsmaskin med kronisk förstoppning! (Se blockerande Saturnus också kasta en problematiserande aspekt mot Skorpionen, som har uppenbara problem att eliminera lika mycket som Oxen/munnen proppar i sig!)

*****

Svenskarna äter mest godis i världen utropar Aftonbladet m.fl. tidningar denna första april, men jag tror inte det är ett skämt. Enligt tidigare resonemang föddes Sverige med Vågens tecken stigande i öster, och jag känner eller har känt flera människor med detta tecken som ascendent (kroppsindikator) som har haft ett väldig labilt förhållande till sina kroppar, ena året klart överviktiga och nästa år inne i en mer disciplinerad livsstil, bara för att nästa år vara i en ny svacka. Vågens tecken sägs speciellt angripet av diabetes (men jag har inte sett forskning på detta).

Socker sorterar under Vågens härskare Venus och granskar vi svenska horoskopets förhållande till sin egen kropp/persona, är det INTE BRA.

Jag minns en spansk man som berättade hur han efter att ha flyttat till Sverige på 1970-talet var helt chockerad över den bedrövliga svenska brödkulturen. Brödet här var fullständigt oätbart. Den sockerdrypande Skogaholmslimpan finns väl inte längre i matvaruhandeln, men frossandet i lösgodis är inget nytt fenomen...

Eftersom dagens Sverige "föddes" först med den nya grundlagen 1974 och jag inte har funnit det intressant att ta reda på vilket närmast föregående horoskop som kan tänkas ha gällt, vet jag inte hur långt tillbaka det här svenska problemet med friskt tänkande går. Sockerbetor är väl en gammal svensk åkerbruksprodukt...

Vilket är då Venus problem i det svenska nationalhoroskopet?


Märket för ascendenten (skärningspunkten mellan platsens östra horisont och zodiaken) saknas i horoskopets 1a hus. Men accepterar man tanken att lagen trädde i kraft f.o.m. midnatt efter den dag den klubbats igenom i Riksdagen, stiger Vågens 21a grad över huvudstadens östra horisont.

Medicinsk astrologi är inte mitt bord men allmänpsykologiskt är Venus i Stenbocken inte en toppenplacering. Sötsakernas planet och den för harmonin intrapsykiskt, och med andra människor, blir stel och ospontan och drar mot tvångsmässighet eller habituering. Saturnus är helt känslobefriad, saklig och knappast en ideal disponent till den sensualistiska Venus. I rationella Saturnus ser vi måhända den svenska förnuftigheten spela i bakgrunden. Venus och hennes disponent skär sig verkligen mot varandra!

Venus får en väldigt liten domän att fungera inom eftersom Saturnus är en karg och åtstramande faktor. Saturnus står själv i Luft så att vi i frågor om kärlek, sensualism och allmänt välbefinnande blir en nation av torra rationalister. Det femte huset för kärlek säger samma sak eftersom vårt soltecken Vattumannen ligger här och också den är saturnisk.

Nej, svensken är inte ett älskande folk och det har människor som kommer hit fått erfara. Vi är tvärtom ett hämmat och ogeneröst folk, rädda att få våra tankecirklar (Luft) rubbade och extremt begränsade (Saturnus) i vår förmåga att visa känslor (Venus). Vi uttrycker våra känslor genom system och arrangemang istället - ett skämt om något.

Har man etablerat så många insikter kring nationalhoroskopet behövs ingen djupare kunskap i medicinsk astrologi - Venus i kyliga Stenbocken representerar helt enkelt svenskens emotionella torftighet och påföljande frustration. Sockerfrossandet är kompensatoriskt, ett tröstätande. Och så viktig är denna dysfunktionella kärlek i den svenska folkkroppen att Venus direkt beskriver "genomsnittssvenskens" Vågen-kropp. Det syns på landets fysiska yttre hur det står till med dess Venus!

Månen (assimilation av näringsintag) ligger opposit Vågen med dess hämmade Venus. men Månen (nationalpsyket) är i sig disponerad av den eggande Mars som här verkar mot och tänder på symbolen Oxen, mun och födointag. Och Oxen drivs ju i sig av Venus, sötsaker och njutning.

Är måhända Sverige inte bara sockerfrossandets Mecka utan också kokböckernas förlovade hemland? Är det sekularismen som gör att vår enda religion blir ätande och tröstätande (för att komma ifrån vår vansinniga förnuftsfixering - ett litet "sugar high" för att slippa tänka så organiserat hela tiden, bara känna oss en smula omtumlade i huvudet...)

Så har vi gått full cirkel, och den überfeta mexikanen skulle med fördel ha kunnat födas svensk, precis som aktrisen Jennifer Love Hewitt (Vattuman) älskar att kontrollera sitt liv genom häftapparater och annat kontorsmaterial. Så nära det byråkratiska och kontrollerande Vattumanlandet Sverige!

Ånyo tycks svenskheten inringad: den dämpade kontrollmänniskan som vad gäller sin egen person slår över i självefterlåtenhet och halvkvävt tröstätande, en varelse utan förmåga att älska det som går bortom hennes egna snävt satta ramar för normalitet.


*****

Svenskarna och sockret också i DN och SvD.

Inga kommentarer: