Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 22 december 2009

Rain Man, Vågen & Hjärtat (del 4)

Låt oss se om någon mer som trott sig vara Skorpion får hjärtklappning när jag upprepar att den korrekta sideriska zodiaken flyttar tillbaka 4 av 5 skorpioner till Vågens tecken. Här anses Solen anses "debil", vilken fysiologiskt kan innebära (men måste det inte) att hjärtat kan ge vika för en välsignat lätt sorti från denna världen.

Jag noterade nyss att unga Brittany Murphy var ännu en Våg där hjärtat vek sig, och nu sprids nyheten (AB, DN, SvD) att verklighetens Rain Man gått bort till följd av en hjärtattack. Bloggen får därmed sitt fjärde inlägg om just Vågen och hjärtat.

Jag såg bara Kim Peek en gång (på tv), men där gillade jag honom för hans godmodiga natur. Och han var rolig! I samspråk med brittiske savanten Daniel Tammet (räkna decimaler i talet PI timme efter timme...) klappade "Rain Man" honom storebroderligt på axeln och sa att han nog också skulle bli lika skicklig en vacker dag! Obeskrivlig scen.


Jag lämnar bloggens mer reflektiva läsare att fundera över Kim Peeks nästintill omöjligt komplexa horoskop och det faktum att denna Våg dog i söndags, samma dag som Sol-Vågen Brittany Murphy. Se ev. övriga trådar om Vågen och hjärtat i inlägget om henne.

Jag har godtyckligt flyttat Månen över Utah några grader fram och in i Väduren eftersom jag är övertygad om att vi här har ett äkta fullmånebarn, där Månen (sinnet) direkt opponerar (och reflekterar) Solen i Vågen.

En anledning till den här hypotetiska korrigeringen smickrar inte Jonas Gardell, Våg med just denna fullmåne via Månen i Väduren, men på vissa bilder finns det faktiskt en tydlig utseendelikhet mellan Kim Peek och honom! Se bara AB:s nedre foto (samma i SvD, fast beskuret till ingenting) där Peek närstuderar en bok!

Den som hellre vill se ett mjukt "Fisk-sinne", där Jupiter direkt "expanderar" psyket, har förstås en poäng även i det. Bristen på födelsetimma är beklaglig, men det finns ändå fenomenalt märkliga turer att studera här, inte minst hur den seriella logikens Merkurius (faktahantering) är kopplad till både expansiva lyckoplaneten Jupiter (med dess oceaniska djup!) och samtidigt till den mer rigida organisatören Saturnus.

Därtill Mars som skänker energi till denna Merkurius. Ingen tvekan om att Merkurius - guden som kan passera alla gränser - är en viktig nyckel till hans extraordinära förmågor. Notera loopen som uppstår mellan Jupiter och Merkurius till följd av Mars inblandning! Bloggens underligaste variant av "sensationalism" hittills? (Här försvinner dubbeltydigheten i engelskans "sense" - förnimmelse, intryck.)

*****

Missa inte att den debila Solen i Vågen har problem med sin disponent Venus (Vågens härskare) hur den senare än vrider och vänder sig. I Peeks fall är både Solen och dess disponent Venus i debila positioner. Brittany hade en charmant Venus i härskarläge i Vågen, men då bar det sig inte bättre än att Solen och Venus är "naturliga fiender".

Slutligen kan en födelse i Vågen också komma med tecknets härskare ett tecken före: Venus i Skorpionen. Men då uppstår den ibland kritiska skärningen mellan Luft och Vatten, som i värsta fall ger mental instabilitet och i bästa fall en rolig "sjuk" och skruvad humor. Skillnaden är egentligen bara den att i det förra fallet är man offer för vanföreställningar och i det senare använder man sin benägenhet till underliga associationer på ett kreativt sätt!

Inga kommentarer: