Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 2 augusti 2009

Sizzla - militant rastafarian





Sizzla föddes in i ett hem av djupt troende rastafarianer. När man studerar Sizzlas horoskop är det inte utan att man förstår varför han drog på sig smeknamnet "Fräsaren" - han är ett formidabelt exemplar av Eldelementet, som i sina bästa stunder blir ett transparent språkrör för det högre medvetandet - en term som inte ens finns i det västerländska språket längre.

Men tänk klärvoajans eller telepati - konkreta yttringar av att vara styrd av högre kognitiva fakulteter och inte längre fullständig slav under sitt eget tillslutna ego och kroppens drifter. När "synden" hävs, öppnas sinnet och blir till "högre medvetande".

Det här steget måste människan själv ta, i detta liv om hon inte redan gjort grovgörat i ett tidigare. Sizzla har uppenbarligen gjort skitjobbet före sin födelse, det är därför han anlände under en så klar himmel, befriad från ALL bundenhet i Jordelemenet (inte en enda planetär placering). Han har dock en formidabel fiende kvar att nedkämpa. Mer om denne senare.

Total avsaknad av placeringar i Jordelementet har visserligen sina risker, för idealismen är stark hos de som hämtar all kraft från högre höjd. Jag har sett både genier och rena dårar under den rena kreativitetens olika kombinationer.






Varför Sizzla "spottar och fräser" (jag har aldrig hört en artist med sådan glöd i sitt framförande, han är en eldstorm - kanske den "eldpelare" som ledde Moses och hans folk ut ur slaveri i materialismens Egypten) - det beror på den högintressanta kombinationen av Sol i Eld och Måne i Vatten.

Både Solen i Väduren och Månen i Skorpionen har krigaren Mars som härskare, och medan Solen i Väduren är zodiakens tydligaste affirmatör, är ett sinnelag (Månen) i Skorpionen det som lackar mest över världens alla otyg. Vämjelse är en typisk reaktion hos detta sinnelag och det är åsynen av vad han upplever som orättfärdighet som sporrar den här artisten.

Till Skorpionen hör attribut som synd, död, förruttnelse, kön och anus. De här antika attributeringarna är i sak korrekta, för det är sexualdriften som också alstrar döden. Älskogen startar en ny biologisk cykel.

Tematiskt har Sizzla därför ett fascinerande födelsehoroskop som både trycker på Eld (liv) och Vatten (synd/död) samtidigt: han dramatiserar och kontrasterar! Bögarna skiter på sig av rädsla! Det är ett spel, Sizzla agerar ut den bibliska rollen av botpredikant, förstår de inte det?


Det säger allt att konstatera att Al Pacino också är född med Solen i Väduren och Månen i Skorpionen! Det är den typen av "over the top" dramatisering Sizzla håller på med, de är samma andas barn!

Mötet mellan Eld och Vatten på en födelsehimmel kallar jag "sensationalism". Och en sensation var han, denne Sizzla, direkt från sin debut. Ett mycket märklig artistkarriär, en man fylld in i själens porer av samma nitälskan som Herren själv.


*****

Något om den nyckelplanet som disponerar över både sinnelag (Månen) och målsättning (Solen): krigaren Mars. Här återfinns den energiske i Lufttecknet Tvillingarna, den snabbpratande men också kritiska kommunikatören.

Tvillingarnas härskare Merkurius/Hermes var gudarnas budbärare (en profet om Hermes bäddas in i en intensiv miljö?).

Här inträffar det ovanliga att Merkurius vistas i Mars hemmaläger Väduren, medan Mars alltså avlägger visit "hemma hos" Merkurius. Den tekniska termen för detta är ömsesidig reception. Sizzla är troligen klärvoajant, även om det inte framgår av hans texter
.

Tanken om en egendomligt begåvad mentalitet stärks av att Jupiter (Zeus) och Solen samlats på samma punkt på himmelen. Detta är en utomordentligt vanlig indikation på extremt hög intelligens, och jag har gjort en särskild studie av Jupiter i horoskopen på några av västerlandets största 1900-talsfysiker.

Men i det här sammanhanget är det intressant att notera att Jupiter specifikt symboliserar just det högre medvetande vi talat om! Här är då Sizzlas livsuppgift, meningen med att han föddes till jorden. Sizzla är väl den förste efter Bob Marley där reggaevärlden talat om att en tronföljare sett dagens ljus. Det är annars mycket få artister som jämförs med ikonen Marley.

Man skulle kunna säga att tiden var kommen för exakt rätt kanal för den gudomliga intelligensen - värdkroppen Sizzla är bara redskapet för denna intelligens i dess rop ner till människorna i gettot som ligger så nära fullständigt avfall ner i kriminalitet och allsköns sociopatiska yttringar. Kalla Sizzla en avatar.

En sekulär västbög, som fått stora skälvan inför de få texter (av säkert 700-800 låtar Sizzla hunnit skriva på bara 13 år!) kan inte förstå den sociala insats Sizzla gör på Jamaica med sin musik. Han är den moraliska ryggradens sista utpost mot totalt förfall i ett hårt prövat hörn av världen. En västbög, lägst i hackordningen i det värderelativistiska (normlösa) väst, kan överhuvudtaget inte fatta vad en klar andesjäl som Sizzla säger om sexualitet.

Vad Sizzla själv inte känner till (och som kanske skulle temperera honom en smula), är vad min andra blogg Ockulta ögat berättar om att reinkarnationen som en trolig förklaring till den mesta homosexualiteten. Om den också legitimerar den är en annan fråga. (Se flera inlägg här och på "Ögat", gjorda speciellt i samband med Pride-veckan och alla etiketterade med "gender".)


*****

Och till sist, notera den indiska astrologins "värstingaspekt": Saturnus (The Man - fienden) slår från Kräftans tecken ner mot Sizzlas liv och filosofi via aspekten som sträcker sig trekvartsvarv fram genom zodiaken.

En intressant konfiguration som kan tolkas som motståndet hans bibliska filosofi möter från ... ja, vad symboliserar Saturnus? Satan! Den enbart materialistiska livssynen. Dyrkan av en yttre struktur utan någon sensibilitet för innehållet.

Saturnus är gränsdragaren och fysikalismens furste. Gaykulturen lever på att undvika djupare psykologiska frågor och bara ägna sig åt sina egna kroppar. Detta ser ut att vara en av Sizzlas förutbestämda ödesfiender, men Sizzla skulle nog bli förbryllad av att upptäcka att det finns homosexuella kristna i västerlandet!

Genom Saturnus trekvartsvarv träffar detta budskap om begränsning det kraftverk som är Vädurens fullspäckade tecken. Sol/Jupiter får en formidabel fiende att predika mot och Saturnus unika 270-gradersvinkel binder ett Vattentecken med ett Eldtecken - "sizzle" - fräsandet när eld och vatten kolliderar. Konfrontation. Här är det sista penseldraget vi behöver för att förstå att den sideriska zodiaken ännu en gång exakt fångat in karaktären hos den individ som föddes.

Se också ett inlägg på Ockulta ögat som apropå Pride-veckan nämner Sizzla.

2 kommentarer:

Jah Mattias sa...

Tackar för läsningen! Jag fann det mycket intressant, nu blev man även lite nyfiken på att studera sitt eget födelsedatum.

Seaward sa...

Tack för kommentaren! Genom denna upptäckte jag att jag skrivit fel i texten: Saturnus avlägger ett trekvartsvarv (inte kvartsvarv) och drabbar Väduren som en hämmande eller fientlig influens.

(Solen är "upphöjd" i Väduren och Solen och Saturnus är fientligt stämda mot varandra.)