Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)fredag 28 augusti 2009

18 år i mörker (urartad Skorpion, del II)
Hack i häl på den svenska pedofildomen (nytt fönster) släpper tidningarna nästa tragiska bomb. Kalifornienflickan som elva år gammal kidnappades medan hon väntade på skolbussen och i 18 år hölls inspärrad innan fallet uppdagades. (Den pedofile kidnapparen röjde sig själv i sin klantighet!)

Läs förra inlägget. Inte mycket nytt behöver sägas här. Horoskopen har kusliga beröringspunkter och utlöser återigen astrologins stora gåta: varför har förövare och offer så lika horoskop? (Det hypotetiska svaret finns här och var bland dessa blogginlägg och jag tänker inte upprepa det igen.)

Observera dock att Månen byter tecken strax efter 12-slaget (lunch), och det är Månen i Skorpionen angripen på 90 graders avstånd från dess egen herre Mars som återkommer från den svenske nätpedofilens himmel och som är den mest uppenbara nyckeln till bedrövelsen.

Föddes kvinnan före lunch kommer även Väduren och Tvillingarna att ha nästan exakt samma innebörder som i fallet som granskades igår. Sannolikheten för en tidig födelse stärks föstås av parallellerna till det svenska sexualförbrytarhoroskopet.


Särskilt illa ser det ut i Lejonets tecken, med Saturnus - Solens fiende i Solens tecken, och illgärningsmannen Mars och den giriga demonen Rahu. Precis som med den svenske nätpedofilen kan man här argumentera för att detta helvete bärs fram mot barnets symbol Väduren via Jupiters tekniskt sett "gröna" aspekt. Ondskan i Lejonet är för stor och Jupiters kraft till expansion leds att gå mörkrets ärenden.

Och visst är Zeus (Jupiters grekiska förlaga) en remarkabelt burdus figur i vissa grekiska myter. Han är den grekiska mytologins store häradsbetäckare. Men det flickan råkade i klorna på kan inte skyllas Jupiter. Vi tittar nu på en större arketyp: det mest urspårade Lejon (egentligen en sinnebild för den älskande fadersgestalten) som tänkas kan!

Givet Mars vidunderligt degraderade status illustrerar horoskopet även en rejäl underminering av Skorpionen (som i nätpedofilens fall). Månens normalt "debila" placering här blir till en helt förvriden historia om hemmiljön (Månen i dess mest objektifierade form är hemmet och modern).

Det är uppenbart att här skulle behövas en födelsetidpunkt för att kunna se om övergången mellan två dasas (livscykler) bekräftar ett drastisk förändring av flickans hemförhållanden i elvaårsåldern. Men hon var dock ett skilsmässobarn, så det går dock inte att utesluta scener som för tankarna till det här lunärt klena horoskopet även före kidnappningen.

En viktig iakttagelse från den indiska astrologin här är att Jupiter hålls fånge mellan onda planeter. Den bedrövliga sviten placeringar i Lejonet inleds med demonen Rahu i 1°47', följd av Mars i 6°12'. Ytterst nära därpå (i princip en perfekt konjunktion) ligger Jupiter 6°44', trängd från andra hållet av Saturnus i 26°56' (alla angivelser vid 00.00). Vad gott kan "den goda" Jupiter åstadkomma under sådana hemska förhållanden? Frihetens och expansionens planet är helt vingklippt. Arton år utan att ha kunnat fly!

Detta omen stärker tanken på Månen (hemmiljön) i Skorpionen: ett avsnört bakvatten som inte cirkulerar fritt (Vatten + tamas/fixerad kvalitet). Men skulle nu kvinnan ha varit född efter, säg, 12.15 och ha Månen i Skytten, färgar faktiskt Jupiters eländiga omständighet av sig på den månplaceringen också! För Månen disponeras då av Jupiter istället för Mars, men med exakt samma hänvisning till eländet i Lejonet. Den här dagen var helt "körd"!

_____

Om dramat i SvD, DN, AB.

Se också fallet Natascha Kampusch och och hennes åtta år med en kidnappare.

Se också fallet Elisabeth Fritzl där den fängslade dotterns horoskop påminde om Nataschas, inte via ett dominant 12e hus (isolering) utan via en födelse i Fiskarna - som ju korrelerar med det tolfte huset!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.