Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 28 september 2024

Två mödrar Svea (landets demoraliserande inverkan på invånarna)

Expressen riktigt balanserad dygnet till ära: två Moder Svea och båda i vanära.


"Lotteriskandalen är inte över"

Jag vet inte när Moder Svea som nationalsymbol dök upp men det borde vara på 1800-talet när nationalstaterna blev nya modet. En staty står mycket riktigt på Riksdagshusets fasad (sent 1800-tal), men svenska wikipedia placerar symbolens födelse tidigare, på 1600-talet. Och en extra googling visar att moderns flankerande lejon via heraldiken för tillbaka till 1200-talet.

https://heraldik.se/artiklar/stats-och-riksvapen/svenska-kungaatters-vapen/

Men nu gäller det moderna Sveriges akuta sönderfall Magda och socialdemokratins försök att hålla arbetarna borta från spel och dobbel har blivit den saftiga skandalen med ett parti som låser upp sina medlemmar i låg mentalitet och lotteridravel. detta är en träffsäker bild av Sveriges Lilla Död som man kan kalla åren 2020-25 om man läser den indiska prognosmetoden fritt. 

Spel- och dobbel-planeten är Jupiter om man väljer värsta tänkbara läsningen av vad som var adelns och de verkligt rikas planet, approprierad av dem själva som emblem och inbäddad i doktriner som "av Guds nåde" eller rikedom åt dem som är förtjänta av den ("småsmulor kommer att falla de ovärdiga arbetarna till del" är den mest groteska förlängningen av lögnen - moderaten Svantesson med flera för försökt presentera fattigdom som en dygd i dyrmatens- och dyrhyrans tid allt medan Eliten rövat skiten ur svenska folket). Överallt försöker Djävular chockhöjda priserna på allt, från Sveriges fastighetsägare som tror folk klarar ännu en extrem hyreshöjning (15%) till tillverkaren av en spelkonsol som tydligen begär ett rent löjligt pris för senaste modellen.

Men i förstadiet till pågående civilisationskollaps i Väst gjorde sosserisets framgångar i Sverige att de snabbt själva förborgerligades och blev samma omoraliska skitar som i alla samhälllen genom historien. Det är en av själens mest grundläggande utmaningar som människa och som den nästan alltid misslyckas möta. 

Nuvarande Moder Sveor, Kinberg Batra och hennes drottning-later och Magda med räknenissens alla karaktärsproblem som förblindar henne för sin egen osmakliga högervridning, påminner om att Venus - som verkligen matchar Moder Svea. Den moderna svenska kvinnan är i grunden lika defekt som den mansdominerade företagsledareliten. 

Både Venus och storfinansens Jupiter i Sverigehoroskopet "ägs" av Saturnus som borde göra sparsamhet till en dygd men som fungerar så illa att den istället blivit en gränslös Venus-som-lycksökare och Jupiter som girig och obegåvad lycksökare (nu senast Northvolt - "framtidslöftet" och inbillningen om grön energi när det bara var samma typiskt svenska jakt på snabba pengar som vanligt.)

När inte gränsdragaren Saturnus funderar drabbas kvinnorna förvisso lindrigare eftersom Venus beskriver ett mindre kapital och rent tekniskt är en välgörande planet som Vågskålarnas härskare (ascendenthärskarna). 

De stora idioterna är män i den verkliga eliten eftersom Jupiter representerar verklig förmögenhet som också har råd att satsa som värsta spelmissbrukarna. Problemet är att Jupiter är SÅ MYCKET RIKARE än Venus att det är kvinnor i nöd som märks först där den defekta basen Saturnus sviker dem först (pga. halshuggandets Ketu/södra månnoden).

Bland män måste den största förloraren ha varit kungen. Socialdemokratrins Regeringsform 1974 passade på när gamla kungen dog och tog politisk makt från den nye, och här har vi nu ett kungahus som på nåder får en årssumma av "folket" för att göra PR-jobb åt landet, bistå vid försäljning av mördarvapen till andra länder och liknande.

Det är ett skamlöst skitland vilket jag aldrig kunnat ana som nybörjare i astrologi. Massor av intellektuell blå luft och full energi i elitens och lyckosamhetens femte hus, var inte detta världens bästa land? 


Indiska astrologer säger inte allt öppet. De låter eleven växa i egen insikt och en bit in på överkursen visar sig alla nationalkartans tillgångar åtföljas av varningar. Landet är överkänsligt mot både nationella och internationella kriser och värsta av allt: dess ledare är helt omoraliska - Saturnus som är basen för 5e husets högsta chefsnivå och de Gamla Pengarna mixar en horribel mängd "verksamt onda" placeringar, här rödfärgade. 

Vad kan landets goda Merkurius göra (medier, intellekt, tekniker) när de är omringade av giriga bestar som alla tänker enbart på att gynna eliten eller det egna kotteriet. Merkurius gröna klartecken förvandlas till mycket osäkra typer och branscher där Storfinansen lätt knäcker en som bara kommit en bit på väg. Ingen svensk tror längre det här landet har med AI-att göra. Femte elithuset visar också att detta är landet där sociala kontakter  är skillnaden mellan en fattig uteliggare och en rosa sop-hanterare (superstjärna för en tid). 

Svenska folket i stort är en röd böld: Månen med en passiv-aggressiv krigare Mars i 8e handlingssvaga dödshuset, även om inte bokstavlig död ett löjeväckande lurat folk där Solen/Jupiter rövat allt det goda från dem. De Rika och de Fattiga - det är vad Solen och Månen tillsammans berättare och detta i ett nationalhoroskop som startade under socialdemokratisk dominans. 

Så Sveriges Våg-personlighet, vår tids Moder Svea är Odd Mollys numera konkursade klädfirma för bemedlade Lidingökvinnor som vill lajva bohemer över dagen - som Tara Moshizi i DN så fyndigt formulerade saken häromdan.

Var tog den tidiga kvinnovänstern vägen tänker jag till sist. Återvänder till de hinduiska ödescyklerna och minns att nya Sverige av 1974 faktiskt kuggade i den gigantiska Tiden i perfekt harmoni med ascendenthärskaren Venus. Det här horoskopets första år utspelar sig faktiskt i en GOD TID där Venus är cykelhärskaren! Här är alltjämt politisk vänsterfeminism en moralisk och uppbygglig faktor.

Men föga kan svenskarna ännu ana att horoskopet har långt dystrare perioder att möta under sitt åldrande...

Vimsottari Dasa:

 Maha Dasas:

 Ven:  1959-10-13  -  1979-10-13
 Sun:  1979-10-13  -  1985-10-13
 Moo:  1985-10-13  -  1995-10-14
 Mar:  1995-10-14  -  2002-10-13
 Rah:  2002-10-13  -  2020-10-13
 Jup:  2020-10-13  -  2036-10-13
 Sat:  2036-10-13  -  2055-10-14
 Mer:  2055-10-14  -  2072-10-13
 Ket:  2072-10-13  -  2079-10-14


Se hur ondskan ankommer med 1980-talet (nyliberalismen) och den solära identiteten visar landets sanna natur: ytlig och framgångshungrig, narcissistisk. (Tänk Ulf Kristersson, nuvarande statsminister/Sol.)

Och då folket/Månen idealiserar femtehuseliten är det här början till slutet tar fart. Månen/folkets ideal eller ideologi avslöjas genom hinduismens sub-karta där man utgår från Månen och räknar till fram till dess virtuella 11e idealhus - som här motsvarar den korrupta elitens "verkliga" femtehus.  Vad än utgår från korruptionens hjärta Stockholm tar pöbeln som sitt mönster. Enskilda kan naturligtvis vakna ur hypnosen men totalt sett är landet dödfött över tid. "Stora Döden" med start 2036 kan vara slutet på Sverige som världen kände det.


PS. INTE PLANERAT (till skillnad från morgondagens inägg). Publiceringsögonblicket råkar gradexakt sammanfalla med Venus i hemmaläge i Vågen vid Stockholms östra horisont. Himmelen intygar riktigheten i den här summeringen av "landets tillstånd".

Inga kommentarer: