Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 25 september 2024

Sverige självbespeglande och uppblåst av bara ett sms-spam

Sverige njöt hela dagen igår av att vara så märkvärdigt att stora staten Iran skickat ett juvenilt sms efter att ha hackat någon illa byggd sms-tjänst. Meddelandet kunde tolkas som en dunkelt formulerad maning till mottagarna att odla lite samvete och moral medan övriga medie-Sverige igår valde den paranoida reaktionstypen.

Jag accepterade den officiella svenska linjen om avsändaren, men det är rimligt att Iran senare samma dygn protesterade mot de svenska geniernas hemliga utredning. För visst låter sms:et rätt korkat. När jag ser att Omni i text skrivit ut samma tid för sms-utskickdet som DN visar på skärmdumt, måste ett alternativt horoskop visas. Den här tiden är lika intressant eftersom Ebba Buschs islamofobiska fullmåne väl illustrerar "problemet" spammet uppmärksammar sina mottagare på. Detta om man låter himlen berätta sin egen symboliska historia. Men naturligtivs är kartan primärt TRANSITER som aktiverar Sveriges nationalkarta och de goda och dåliga budskapen däri. Se det tidigare inlägget.


Dubbelexponerad på nationalkartan förnekar det här horoskopet det officiella Sveriges lägesbeskrivning från igår, att mottagarna skulle ha blivit oroade ("påverkansoperation"). Sverige och dess medier ägnade sig som vanligt åt propaganda, åt att MIND-fucka landets befolkning.

Vilket är Sveriges inre tillstånd? Jo, välmående och djupt materialistiska Venus i Stenbocken i 4e huset för nationens/hushållens inre lugn. Men sms:en sändes när Månen smög igenom nationens njutningsorienterades Venus-tecken. Venus i JORD är det kanske minst sensitiva elementet. Här behåller Venus balansen som bäst, rycker bara på axlarna om det inte intresserar den egocentriska typen. Så har svenskarna lyckat förbli provinsiella och lokala nollor under så många årtionden. Semestra är folket bra på men det är också "nyttan" med utlandet. Nationalsjälen är djupt egoistisk: Månen i ego-principens Vädur och disponerad av en undermålig Mars i pengarnas Oxe - att "bli" svensk är ett nederlag. Medborgaren måste bli bättre än politikernas "visioner".

Men sms:en sänds ju under en fullmåne - ger inte den en stirrighet som inte minst Ebba Busch uppvisar i sin teatrala rutin? Den har beskrivits av alla politiska kommentatorer och gör henne till en så skamlig politiker. Hon verkar avsiktligt kasta sig mellan halvgalna utfall och närmast viljemässigt låta fullmånens två delar krascha mot varandra i syfte att driva sin dunkla linje med bästa effekt.

Det är sant att alla fullmånar kan ge galna perioder. Men samtidigt är en opposition mellan JORD och VATTEN mer dämpad än den mellan ELD och LUFT - se där är en volatil överspänning, kan ge fanatiker men ibland en briljant "eldsjäl". 

Ta t.ex. riskkapitalisten Harald Mix (några procent Pengar nedsänkt i skitföretaget och slavfabriken Northvolt). Fanatism kan vara en partiell synonym till "riskkapitalist" (Friskt vågat, häften vunnet.) Här är kapitalistens Sol dessutom starkt driftig i sitt upphöjda läge i Väduren. Han (med svenska mått) stora rikedom passar egendomlig väl med ELDEN, trots att avsaknad av klockslag. Jämför nyliga rubriken Den renade själen lyser med oblandad eld och nyliga inlägg om senantik grekisk filosofi och dess besatthet av av orena och rena själar (resultatet av själarnas tidigare liv). Horoskopet för Mix DYGN är visserligen extremt egocentriskt men samtidigt är dess ELD påfallande ren och röjer en period då mer än normalbegåvade själar återvände till Jorden!

Känslig här är fullmånen i Vågen där omdömet eller balansen alltid står i fokus. Här är Vågens Venus svagt placerad i martiala Väduren, så det är helt klart att typen är snabb till beslut/aktivitet ("Venus-i-Väduren": Hur gynnar detta mig, kan blir en rätt hopplöst egocentrisk position.) Man kan diskutera Mix karta i detalj, inte minst hur han förmår dra nytta av de motsatta principerna turens Jupiter och åtstramningens Saturnus i samma tecken. Konjunktionen kallas ofta lyckosam men i ett obegåvat horoskop (ja de finns) får man istället "Lyxfällan" och en dålig förmåga att värdera faktorer. (Ibland är det mer som att hela världen konspirerar mot en - alltid någon saturnisk mur som blockerar lyckan.)

Intressant är också att hela Mix födelsedygn har samma Atma Karaka (själens signifikator) och den världsligt hungriga Demonen (norra månnoden) måste rimligen vara ytterst viktig för hans primitiva, världsliga hunger... 

Ett sånt här horoskop är spännande när man sett att senantikens grekiska filosofier diskuterade om demoner kunde ta mänsklig gestalt och att en slik rovkapitalist inte är en själ utan en annan livsform! Jag påstår det inte - filosoferna låg i luven på varandra i dessa frågor och redan Platon (300-talet fvt) ansåg att ordet "daimon" borde ersättas med "rationell själ". Detta i ett enklare tvånivåsystem som bara anmodade människan att välja om hon var ett djur knuten till Naturen eller tillhörde de eviga livsformarna av rent intellektuell art vilka kan återkomma i olika skepnader...

*****

På en punkt triggade sms-fullmånen dock svensk psykopatologi. När Månen passerar Stenbocken och vidrör Sveriges komfortabla Venus får man inte missa att varje placering är ett dubbelsystem. Venus bedöms tillsammans med dess fundament, Stenbockshärskaren Saturnus! Och den verkliga tungviktaren är samtidigt nationens svagaste planet - ett land som har problem att dra gränser och korrekt definiera vad som gäller! (Jupiter/Solen verkar utifrån defekten som sitt fundament och förklarar landets självgodhet och återkommande dåliga analyser.) 

Det är eftersom makteliten (Solen/Jupiter och mediernas Merkurius) ägs av den undermåliga Saturnus som  nationalkartan samtidigt avslöjar vem som blåser upp denna uppdiktade eller som bäst anekdot om hur oroliga svenskarna blev! Det är elitens 5e hus som pumpar ut skiten om Iran i en helt annan intressezon i nationalkartan än eventuellt störd folklig sinnesro av ett fånigt sms. Vakna svenskar, låt inte medierna skapa vrångbilder i huvudet.


Inga kommentarer: