Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 7 september 2024

Jaja, den där regeringen...

Eftersom Sideriska redan dödförklarat Sverige under pågående Saturnus-cykel (Liemannen) noteras bara för fullständighets skull den narcissistiska statsministerns och utrikesministerns sammanbrott. (Detta är bilden man kommer att minnas.)

Den tillagda taggen "Sveriges lilla död 2022-25"  har härmed används 76 gånger och säkert har många memorabla händelser utelämnats. Ingen atombomb måste falla över landet, det räcker att aktualiteten har en resonansbotten med landets oturliga nystart vid Regeringsformen 1974. 

Den ynkliga Saturnus siade då att Sverige på randen till sitt sammanbrott. (Solen/identiteten har Saturnus som sitt fundament.)

Jag tror man kan till astrologins och den antika filosofins myller av ord för att säga samma sak, kan addera att den svenska Saturnus i tät konjunktion med den halshuggna (huvudlösa) Draksvansen kan addera att Sverige har "det onda ögat" på sig och sina gränser (Saturnus), åtminstone i sin egen föreställningsvärld.

Och som en människa tänker, så blir hon (filosofisk insikt från förr som det religions- och filosofiföraktande landet naturligtvis glömt eller kanske aldrig ens lärt sig).

När tillräckligt mycket ledtrådar till en astrologisk faktor assimilerats kan man börja leka kreativt med symboliken. Som när jag förklarade Sveriges döda 9e religions- och filosofihus med att Saturnus, som borde representera den högsta intellektuella verksamheten i Sverige tvingas ner på fähundars nivå eftersom Draksvansen märker ut den nivå där djurmentalitet och härsklystnad - Måne och Sol - möts på sina banor och förorsakar skrockfullt fruktade eklipser. 

Den kreativa leken bestod i att påminna sig att Saturnus är "sjunde himmelen" och nu fullständigt förödmjukats genom att fängslas i en (symbolisk) eklipszon och därmed långt ifrån presterar som en sjunde himmel ska (fullt begripligt för den som absorberat astrologins högre eller filosofiska uttryck). 

Gränsdragaren är här rent löjeväckande huvudlös (tydligt varje gång folket väljer sig en borgerlig regering) och det inverkar på en mängd svenska områden - alla dem Saturnus fungerar som fundament för och därtill svallvågor in i områden som ägs av planeterna i Saturnus ägo! 

Det innebär nästan hela horoskopet, vilket visar vilket ömkligt land det är och med dess ständiga "drev" (alla tänker likadant, springer åt samma håll) till följd av att ett kaputt Intellekt ger dess ÄGDA elit en låg verkshöjd. Dessutom ges Månen högre prioritet så att ett passiv-aggressivt och obildat folk resulterar, hög som låg. Ett nyligt inlägg påpekade att varken Sol eller Måne ger den förvisso sällsynta synergin mellan sig som behövs för verkliga hjältar. Omina lutar mer mot vad som i antiken ansågs vara barbari inte mindre än med sittande och rejält inkompetenta regering.

I mitten av augusti överraskade horoskopet för senaste regeringen genom att på mest basala nivå visade sig bestå av Passionens kvalitet (Rajas) och Ljusets (Sattva). Den senare kan definitivt inte tolkas som "godhet" vilket man ofta ser i hinduiska sammanhang och jag såg i Stockholm ett bageri som valt namnet, säkert efter att ha sett det vanliga och begripliga bruket. Men även om Mörkrets kvalitet (Tamas) lätt kan föras tillbaka på ignorans och motspjärnighet balanserar universums tre krafter varandra och regeringen Kristerssons extrema  karta bör noteras för dess brist på tyngd eller mörker. Noll mörker stavas noll gravitas eller ett fordon utan bromsar. Se länderna som valsade runt med Kristerssons folk i NATO-frågan. 

(Saturnus står visserligen stark i sitt eget negativa tecken och dessutom i sitt världsligt starka läge i väst. Klassisk astrologi där bud får motbud och tydaren är lämnad åt sin egen avvägning. Hade inte regeringen snurrat bort i första kurvan skulle den på sin ålders höst fått Saturnus gravitas men nu är den ung och passionerat på jakt efter sin ideologi som inte alls är den bästa för landet, därför kvarstår bristen på pondus /Mörker som iögonenfallande).

 


På denna den grundläggande nivå ("kosmos väv") hotar obalansen med kaos för Sverige. Dess passionerade jakt på mer åt de rika ses i begärets (Månen) Demon på topp i 10e huset medan dess bas (Mars) dessvärre antyder att Förlust (12e huset) kommer ur denna regering. Kartan är lika självisk som nationalhoroskopets egenintresse i 5e härskar- och elithuset, där de båda sattviska Solen och Jupiter båda fungerar som förklädda djävlar, de är "verksamt onda" enligt indisk metod. 

Att så viktiga planeter som härskaren Solen och hans överklass Jupiter lever i omvända världen och dessutom har makten över medierna (Merkurius), innebär nonstop gynnande av dem som Har och att folket i stort brukar kunna vallas i önskad riktning. 

Men nu verkar något ha hänt. När såg man senare så mycket kritiska ledare i borgerliga DN och Expressen. Alla tycks inse vilka nollor Kristersson har valt - kanske i hoppet om glänsa starkare än allt, t.om. på Billströms områden. Alla har sett bilden där Kristersson och USA-Blinker skiner som förtjusta barn över NATO-avtalet och Billström (som med nöd rodde det iland) står i utkanten av fotot, som i skamvrån. Det snappade medierna och ompublicerade fotot nyligen. Här beskuret och förminskat men budskapet syns - det handlar om Kristersson och USA och någon bifigur. Jag förstår att Billström tröttnat på Idioten.

Inga kommentarer: