Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 10 september 2024

Riksmötets öppnande 2024

 


 Mötets öppnande infaller vid ungefär samma dag vart fjärde år och Solen ligger antingen i sen Jungfru eller tidigt Lejonet. Klocklaget 14.00 tycks givet och ger INGET FÅR RUBBAS - dvs. Skorpionens ascendent i öster. Bara det visar att landet inte har kreativiteten att förnya sig.

Men i år är första gången på det tiotal stickprov som något skiljer sig från slentrianen. Det här året under regeringen Kristersson ser man hur tyngda de är under Mörkrets stora kors. Det har inte hänt någon gång tidigare. Kartan behöver inte kommenteras ytterligare - detta är en regering som förlorat folkets (Månen) förtroende.. 

Missa inte närmast föregående nymåne som antikt sade teckna en mer allmän trend för landet (Den nymånen koinciderade med den första kungsörnen som angrep en norsk medborgare). Detta är en helt annan omenlära från det hellenistiska Väst än de hinduiska Dasha-cykler och påminner om att astrologin givit rik frukt, intelligenta stjärntydare hittat olika ingångar till stjärnornas skriftspråk som de funnit värda att bevara. Det "sekventiella intellektets" ankomst tog definitivt mänskligheten ur den lugna lunk som tidigare gällt, men som nu slagit över i en vetenskapsfascism och ett tillväxttänkande som förhoppningsvis ger gudarna anledning att dränka mänskligheten ännu en gång - med efterföljande omstart med nya och bättre värderingar.

Öppningsceremonin kl 14.00 ger i år inte bara Mörkrets stora kors (okreativt men "saker går sin gilla gång". Den för eventets avgörande ascendenthärskare visar återigen vad regeringens årsbeting kommer att se ut som. Inte bra!

Skorpionen i öster innebär kamp mot mörker och dekadens men kämpen måste ha sin krigare Mars med sig. Och var står den? I det ogynnsamma "icke-förhållandet" som hinduerna liknar vid en kortslutning. Aspektens namn påminner om 1 till 6e fiende/olyckshuset och samtidigt 8e dödshuset relaterat till 1e egohuset. Inga positiva vibbar från förhållandet där ascendenten markerar starten för en regering som tappat kontakten med framtiden.

Regeringen Kristersson förväntas bryta ner landet ytterligare i linje med allsköns hemskheter, man kunnat höra om: den gemena berövar ungdomen tandvård och det  blir mer favorisering av de mest välmående medborgarna. Missa inte den "sataniska axeln" där den fallna Månen i Skorpionen (nationens inre tillstånd) gynnas om man tillhör Jupiter eller de rika.

Sveriges fas av hinduernas ödescykel Lilla Döden försätter gälla in i juni 2025 då regeringen tar nästa långledighet efter några förfärliga år. Bloggens gamla käpphäst har häromdagen bekräftats av en skicklig brittisk historiker. Det kulturkapital det här landet envist vägrar släppa är det våld som odlats sedan vikingarnas tid. Tänk vad räddhågsen en nation kan vara att förlora vare tecken på identitet eller karaktär. Så det blev NATO-medlemskap för att åtminstone klänga fast vid något gammalt och bekant.


https://www.dn.se/kultur/valdet-och-slaveriet-var-grunden-for-vikingarnas-expansion/

Bloggen har otaliga omtag av det "onda karma" i nationalhoroskopet som pekar tillbaka på en våldsnatur som aldrig lämnat Sverige, men från 1974-horoskopet låg begravet och slumrade i samma 8e dödshus som ovanstående karta åter pekar ut som "kortslutningen" i det här årets riksdagsarbete. Det blir väl USA som ska ha svenskarna att kriga åt dem under perioden...


Inga kommentarer: