Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 6 mars 2016

Lycksökare - visst finns dom




Jag tittar på Donald Trumps andra centraleuropeiska hustru (den första hette Ivana). Den här motbjudande maktspelaren måste känna släktskap med denna etniskt sönderkrigade plats på jorden - och noterar i horoskopet hur hon förefaller ljuga sig blå när hon påstår att hon och Donald från första stund kände sig som en och samma person, utan några motsättningar alls. Så här låter en inställsam lycksökerska eller kallhamrad psykopat!

Född och uppvuxen i anspråkslösa omständigheter (tänk: grå betong) låg hennes biljett till det ljuva livet i den goda karman att födas med skönhet. Mina tankar går (fast inte särskilt starkt) till Brigitte Bardot när man ser henne på ett årsfärskt foto, samma skelande blick och sannolika ålderdom som rasistisk, invandrarhatande toka - ganska garanterad om inte Donald dumpar henne för en yngre modell om några år.

Varför jag inte tror ett ord om "enhetskänslan" med Trump från den här f.d. fotomodellen - som typiskt nog designar diamantbemängda urverk vid sidan av sin funktion som troféhustru - beror naturligtvis på deras horoskop.


Ställer man samman horoskopen i en synastri-karta finns knappt ett enda tecken på att de egentligen hör ihop, annat då än att Melania Trump har signaturer på himmelen som talar om en lycksökerska av Guds nåde. Den som har som högsta prioritet att associera sig med rikedomar är naturligtvis beredd att säga precis vad som helst inför kamerorna. 

I den meningen är lycksökaren trogen mot sin själ - som är svart som synden. Att kvinnan enligt Wikipedia ägnar sig åt välgörenhet går bort direkt. Alla rika gör det för att kunna minska sin skatt, det krävs mer av de rika än att röva bort några adoptivbarn som en och annan kändiskvinna försökt för att bevisa att man är Människans vän och inte bara ännu en av utsugarna...

Intressant med synastrin är att Melania Trump får den majestätiska förstöraren Trump (gudabenådad krigshetsare via Regulus+Mars vid ascendenten) att verka lite mer mänsklig. Har det inte alltid varit kvinnans roll där på podiet invid sin makthavare till man? Bara att vi i detta fall har en falsk eller korrumperad kvinnlighet. Som ett par bidrar Donald med den krigiska kungen och Melania med Skökans emblem, Satans stjärna som infekterar kvinnliga Venus och via Donalds 10e makthus ger en officiell version av "hustrun vid makthavarens sida". 

Tyvärr anade inte Melania att de gamla judarna övertog en tradition från Babylon där dansen kring Guldkalven obönhörligt exponeras av den onda stjärnan Algol i resursfixerade Guldkalven=Oxen. Notera att Donald Trump ÄR Sol-Oxe. Det här paret tillsammans bildar faktiskt samma djävulskapets stomme som vi ser i horoskopet då Svenska Arbetsgivarföreningen maskerade sig till Svenskt Näringsliv för att framstå som mer aptitliga än de är och lura den dumma svensken med "mjuka" ord.

Genom att förstå synastrin mellan Donald och Melania för man också en djupare inblick i den ohyggligt skadliga entitet som är Svenskt Näringsliv (se horoskop) och vilket deras yttersta syfte med Sverige är: rendera de folkvalda politikerna maktlösa, krossa landets organiserade befolkning och lägga dem under sig som slavar och servera åt den Stora Satan i hans förklädnad som det globala Rovkapitalistiska systemet. 

Jag har noterat tänkare som tror Trump är att föredra framför Hillary Clinton bara pga. hans invandringsfientliga hållning. (Åsa Linderborg tycker annorlunda.) I det ultimat dystopiska perspektivet kan detta vara rätt: den som inte är i närheten av en fungerande förståelse av Vattumannens nobla konception - den unifierade mänskligheten - utan tvärtom tänker som en inskränkt materialist (nationalism är alltid materialistisk) kan mycket väl föredra Trump som "ser om sina egna" och vill bygga murar mot Mexiko. 

Bloggaren som tror ett genomkorrumperat samhällssystem som det västerländska med dess kapitalistiska grundstomme, måste ta emot en galen entreprenör som Trump med öppna armar eftersom detta bäddar för det Tredje världskrig som världens militär-industriella komplex drömmer lustfyllt om och dit de historiska depraverade ingenjörerna söker sig.

Mer vapenexport kors och tvärs under allsköns falska förespeglingar, det är vad Stefan Löfven förstått att politik handlar om. Sverige har verkligen förtjänat att gå med i NATO och dras in i fullskaligt krig genom sin oförmåga att under de goda sju åren planera framåt för ett djupgående systemskifte. 

(Sedan detta inlägg skrevs och lades på hyllan en tid har Löfvens spökskrivare kommit på att partiet måste "radikaliseras" för att hejda väljarförluster och således byter man i AB ut Löfvens egna tvivel över om någon ens vet skillnaden på höger och vänster - i sig en feg reflektion av partiernas feghet! - mot det genuint marxistiska "av var och en efter förmåga åt var och en efter behov"! Fan tror't. Detta är alltjämt en socialdemokrati som servar svensk kapitalism och storskalig export av mördarvapen vilket underhåller en mänsklighet som redan är död enligt den här bloggens futuristiska perspektiv.)

Man varför förundras över de onda tiderna? De reella makthavarna, männen bakom de ekonomiska styrspakarna har aldrig varit intresserade av att se Mänsklighetens Dag randas. Istället driver de likt Adolf Hitler hela sin domän ner i avgrunden. Det är denna fullständiga civilisationskollaps vänstern borde emotse som något gott istället för att värja sig mot i den "fria rörlighetens" namn.

De gamla greker som sökte förstå sig på världens gång formulerade tanken på ekpyrosis, en världsbrand som i cykliska intervaller förintar världsalltet, varpå allt återföds (men utan minnen av en föregående värld) och sedan upprepar allt igen. Tanken föddes säkerligen ur kontakten med österländska idéer eftersom grekerna (som Platons anfader hade hört nere i Egypten) "bara var barn", historiskt sett. Världsalltets glömska påminner starkt om hu även människans själ doppas i Glömskans flod (Lethe) inför sin återfödelse till en ny kropp.

Tänkaren Platon menade (i sant siciliansk-pytagoréisk anda) att människans viktigaste uppgift vara att bekämpa sin själsliga ignorans, sin glömska och söka uppväcka sin medvetenhet om att hon är något så mycket större och mer varaktigt än bara den nuvarande kroppen. Onda människor vinner sin makt över den lilla människan bara genom att ljuga henne i ansiktet via tvärsäkra materialistiska påstående om att vi bara är fysiska kroppar och att vårt medvetande enbart finns så länge hjärnans biokemi fungerar som tänkt. 

Mot dessa groteskt uppblåsta anspråk på att ha förklarat allt har alltid verkligheten själv invänt sig, senast i väst genom barnläkaren Ian Stevensons över 30 år långa grundforskning kring barn som minns tidigare liv. Som man kan förvänta tvingades han uppsöka andra kulturer på jorden där inte det västerländska satansbudskapet sitter som cement och fått en föräldrageneration efter den andra att tysta ner och intellektuellt handikappa sina barn om de råkar säga saker om sin identitet som skrämmer skiten ur den andliga underklass som den västerländska civilisationen fostrar därför att Penningen så oemotsagd äger den här delen av världen.

Det går inte att se någon annan lösning att ge alla dessa mentalt förslavade själar som reinkarnerar i sagda kulturkrets, än att ta ifrån dem den värld de kände. Det kommer att frigöra deras intelligens, precis som de flyktinghorder som återigen rör sig som lämmeltåg över världen, "rör om i den" karmiska grytan och leder till att själar i tiotusenden nu kommer att börja återfödas längsmed nya rutter. Rasisten och den obegåvade människan tittar bara på yttre kulturskick och ansiktet - den verkliga rörelsen och den viktiga förändringen är att få själar som t.ex. stagnerat som nordbor (med en och annan inkarnation på de brittiska öarna eller i Baltikum) att börja ta världen i anspråk. 

De första som lämnar landet inför invandringens realitet är de rika, de som bara tänker på sin egen komfort. Emigration är strikt talat inte nödvändig eftersom Sverige nu fylls av exotiska människor. Jag får en fläkt av det forna Persien (där jag en gång levt) när jag talar med min nya postmästare i dessa styggelser till kombinerade närlivs och postställen. De rikas exil från länder som inte längre håller deras "nivå" är ungefär lika begåvad som en byfånes försök att springa ifrån sin egen skugga. (Jag tänker återigen på den nazi-aktiga reklamen från dejtingföretaget Elit-Singlar - "passande örhänge för att markera MIN status". Vilka sjuka själar företaget söker locka att köpa deras tjänst!)

Framtiden för västerlänningen påminner mycket om romarrikets sammanbrott. Använder man ekpyroris-tanken på historiens förlopp är det mycket möjligt att det är gamla romare som nu står på tur att tillintetgöras ännu en gång eftersom de inte praktiserat Platons anamnesis - konsten att sluta vara så ignorant om den eviga och till naturen antikapitalistiska själen. Själen är antikapitalistisk eftersom den till sin natur inte tar upp någon rumslig plats och privat ägande blir därför en icke-fråga för den. Det är därför den som hittar tillbaka till sina själsminnens klippbok kan fascineras av hur eländesfattiga liv kan samexistera i samma själ med privilegierade liv. 

Lycksökerskan Melania har underklassens stämpel på sin Sol i form av en konjunktion med den fallna Saturnus i ego-perspektivets tecken Väduren. Men visst är gräset grönare hos grannen för en som möter oppositionen från rikedomens Jupiter i den eleganta (venusianska) Vågens tecken! 

För en människa med ett sinnelag (Månen) i jupiteriska och expansionsberedda Skytten är det därför ingen fråga om att stanna kvar eller röra på sig. Lycka, lätta och stora pengar och berömmelse väntar. Hon tog sig till The Big Apple i bara två steg, genom en mellanlandning som modell i Frankrike.

Vad hon kommer att bli i nästa liv utifrån de steg hon tog i detta, sägs indisk astrologi kunna antyda. Men det kräver en karta med känd födelsetid. Jag gissar att metoden är mycket enkel. Ascendenten representerar förutsättningarna här och nu, och femte huset inkommande god karma från ett eller flera tidigare liv (ser på nätet att hinduiska sajter svävar på målet här). 

Genom tillgång till två punkter, inkommande god karma och förutsättningar i nuet (ascendenten), kan man rita upp en linje (trajectory) och utifrån denna förlänga linjen och därmed interpolera en tredje punkt som beskriver det nästkommande livet. Det här verkar dock för simpelt för det behövs minst tre punkter för en "trajectory" som är värd namnet. 

Har tittat lite vad som finns på nätet om purva punya (alt: poorva punya) men inte hittat någon förklaring till förutsägelser om nästföljande liv... Obs. Ett skadat femte hus kan inte längre kallas purva punya sthana utan en plats för papi, för dålig inkommande karma.


Exempel 2



Den 12 februari berättade The Guardian att Texas-slampan Jerry Hall - hon som bedrog den vemodiga brittiska arbetarklassonen Bryan Ferry med den mer hurtfriska Mick Jagger - vid 59 kastat alla försök att maskera den nakna instinkten för vinden. Hon lindar skitnyhetsimperialisten Rupert Murdoch som redan har mer än en fot i graven runt sitt finger. Hon gör det förstås med ett öga på de ofantliga rikedomar hon kommer att ärva. Vilken mor med en horas böjelser vill inte raka hem grundplåtan så att den egna avkomman kan grunda en ny dynasti?

Fotot med kvinnans falska fnittrande inför Murdochs kärleksbetygelser är en syn så motbjudande kändisvärlden kan bjuda på. Det handlar förstås om Jupiter - celebritetens och den stora framgångens planet - som levererar sin karaktär valör ostämt. Vi är nu nere i tillvarons dynga där inte längre Jupiter har något med sina mest avancerade manifestationer att göra, filosofi och religion utan bara deras patetiska ersättningar för själar som fortfarande (efter alla dessa hundratusentals år på jorden) gräver sig djupare och djupare ner mot den punkt där de kommer att förintas och hängas av från vårt "moderskepps" (Världssjälens) eviga resa mot andra världar.

Sommaren 1974 fascinerades den fjuniga bloggaren särskilt av en låt på Bryan Ferry och Roxy Musics purfärska album Country Life. Det var den snärtiga Prärierosen (Prairie Rose) i vilken Ferry kärlekskrankt lägger ut en drypande sentimental text om en rosenfärgad framtid med sitt kärleksobjekt, allt medan en mansröst med jämna mellanrum viskar "Texas" - som kören i en grekisk tragedi.

Långt senare förstår jag att det här är nykäre Ferrys hyllning till Texas-dottern Jerry Hall och hans orealistiska dagdrömmar om att en hårdkokt materialist skulle vilja dela hans drömmar om att bara sitta med armarna i kors i ett stort brittiskt slott - gruvarbetarsonen Ferrys egen "vision" av vad som var framgång i livet. 

(Ferry hade lustigt nog varit inne på baksidan av sin ytliga och ihåliga dröm redan ett år tidigare, i In Every Dream Home A Heartache, men verkar inte ha varit förmögen att leva som hans bättre vetande berättade under den konstnärliga inspirationens inflöde.)

Den sataniska axeln (Tyfons axel 2/8) här
expanderad till ett storkors i Tamas guna,
den oupplysta människans kors att bära

Jerry Halls födelsetid är okänd, men utmärkande för cirka 1½ månad under 1956 är att ett storkors i Mörkrets kvalitet bildas. Denna dårskapens eller den andliga blindhetens kors har vi hittat hos några paradigmatiska svenska högerpolitiker, de som drev privatiseringen så långt att Sverige nu ohjälpligt gått sönder. Även Mona Sahlin på höger-mitten-vänster-kanten tillhör den fördunklade och därför kompensatoriskt kategoriska typ där Tamas guna har stor övervikt. Åsa Linderborg skrev helt nyss om storkorsinnehavaren och förstöraren av det goda samhället, Göran Hägglund, och hennes text är inte helt utan sympati - karln är ju sympatisk och verkar inte ens märka att han agerar ut Djävulens agenda!

Hos Jerry Hall ser man libidinösa Mars som från ett, det medges, intellektuell och konceptuellt övergripande nivå (Vattumannen) angriper och eggar Merkurius via en 90-gradersvinkel, från 11e huset för ideal, sociala grupper men också för förmögenhetsbyggande (enligt indisk astrologi). Den demoraliserade attacken mot det andra huset för egna finanser och en aktiverad Satan skulle kunna beskriva Murdochs snaskiga tidningsimperium, det är uppenbart att Jerry Halls horoskop beskriver en gigantisk andlig blindfläck. Hon störs tydligen inte alls av HUR man bygger upp förmögenhet. En Texas-hora, som sagt.

Samtidigt tecknar Chandra lagna (sinnelagets ascendent) en lyckosam tendens i livet eftersom den stora framgångens Jupiter ligger ypperligt i tursamma 5e huset och GRADEXAKT välsignas av kungamakaren Regulus. Hade detta nu varit hennes kroppsliga horoskop, hade man kunnat tala om extrem purva punya och att hon hade ett äktenskap med en verklig (rockmusik- och sen också tidnings-)kung inskrivet som del av sitt goda karma. Nu är detta bara det begärliga sinnets karta men i sin FANTASI gäller detsamma: "för det är jag värd" som glassreklamen säger medan kvinnan slickar på en stor brun penis, eller hur det nu var. 

Hor- och horkarlsbeteenden frammanas i den sekulära, kapitalistiska kulturen, medan kvinnor som Mona Sahlin med stor Mörker i inom sig går på korsfarartåg mot "tendenser till extremism" bland ungdom. Vi lever verkligen i ett land där Djävulen vänt alla perspektiv uppochned!

Se även 2 inlägg som involverar Rupert Murdoch:

Mer skumrask från tidningsträskets England (2011) 
Murdochs olycka: Mars slöt cirkeln (2011)  
 
Bloggen kommenterade när det begav sig också den guldgrävare som från det hungrande Östeuropa satte klorna i Mel Gibson, en affär som naturligtvis slutade illa.

Först fanns bara födelseåret för Oksana, men det fanns orosmoln redan där:

Minimalistisk astrologi: Oksana, 1970 (2010)

Slutligen dök en födelsedag upp på nätet:

Oksana - guldgrävaren konfirmerad (2010) 


Ska vi kort sammanfatta de två lycksökerskorna där ingen har ett känt klockslag, ser vi att både Gud och Djävulen (Regulus och Algol) greppar efter deras själar. Båda har varianter av horans och horbockens signatur, Melania Trump uppenbart via Mars och Venus i "överlibidinös" kombination i just det tecken, Oxen, som tenderar att stanna av i materialism och/eller sensualistisk kroppsfixering. Jerry Halls horsignatur är inte uppenbar, men man får följa filosofen Herakleitos maning att söka de viktiga samband som aldrig är den enkla information som når ögat utan i det fördolda endast är tillgängligt för det analytiska sinnelaget.  

Jerry Halls Mars angriper visserligen Merkurius i Oxen vilket ger oss tanken om Merkurius/Hermes som tjuven på marknadsplatsen eller Murdoch-pressens buggning av kändisar (Merkurius/Hermes har en "osynlighetsmössa" och har med kommunikationsledningar att göra). Men Merkurius i Oxen disponeras av Venus i merkuriska Tvillingarna så den omoraliska Mars angriper i själva verket ett "Ox/Tvilling-komplex" och därmed en mer avancerad form av horsyndromet än Melania Trumps nästan övertydliga arbete med skrytdimanter på urverk.

Jämför för övrigt världens dyraste underkläder av ädelsten, burna och uppvisade av (före detta) modellen Molly Sims, vars horoskop lika hårt grundat i Oxen/Guldkalven/Mammon som någonsin Melania Trumps. Men Sims horoskop påminner ändå mer om Jerry Halls, med samma Mars-i-Vattumannen som lägger all intellektuella energi på så (i förhållande till Vattumannen själv) ovärdiga ting som de Oxen/Guldkalven har att erbjuda.

Det finns ett dolt partitur i kosmos och vi - nickedockorna - dansar som vi är tillsagda. Därför gäller det att återvinna kontrollen över sin själ och inte bara spela med de rådande makterna. Astrologins högsta målsättning är att få folk att se vilka ömkliga kryp de blivit och ta mått och steg för att återvinna människans förlorade storhet. En gammal judisk tradition sade att, innan syndafallet nådde Adams (människans) huvud ända upp till himmelen.

3 kommentarer:

Havsörnen sa...

Melanias karta påminner åtminstone lite grann om en annan presidentkandidats, den ultrakonservative Ted Cruz, vars horoskop jag precis kollat upp. Av hans uppsyn fick jag intrycket av en hyperarrogant skitstövel och en snabb googling ger vid handen att han är illa omtyckt på personnivå även av flera republikanska toppolitiker. 1970-12-22, Calgary, Alberta, Canada, 01:00 (Rodden Rating C).

Melania - Cruz

Båda har Solen/Merk. i Eld
Cruz har Venus/Mars i konj. och Venus i positivt härskarläge. Melania Venus/Mars och negativt.
Båda har Saturnus i Väduren
Båda har Rahu i Vattumannen
Cruz Solen i Skytten - Melania Månen i Skytten

Cruz har Jupiter exakt opposit Algol, som Christer Pettersson. Födelsetiden är ungefärlig, men Cruz gav enligt astro.com själv uppgiften om "tidiga morgontimmarna" till astrologen Raul Davila. Jungfru-AC gäller från midnatt fram till kvart i tre. I så fall ger både fysisk AC och måndito Jungfrun, vilket gör att den starkast aktiverade husaxeln blir andra-åttonde, och högsta goda blir Oxen vars härskare Venus står i andra huset. Cruz gick framåt i de senaste mätningarna, men kan han vinna mot Trump då hans tionde offentlighetshus är tomt och dess härskare Merkurius står med Solen i fjärde doldishuset?

Cruz fru Heidi har lite mer astrologisk gemenskap med maken, jämfört med Trump-Melania. Heidis Måne och Venus står i teckenopposition till Cruz Sol. Hennes Jupiter är på graden intill hans Sol och hennes Mars är i exakt konjunktion med hans Ketu.

Sol-Kräftan Heidi Cruz är VD på rovbanken Goldman Sachs, samma företag som gav Hillary Clinton $640,000 för tre timslånga föredrag. Hon är en av arkitekterna bakom North American Union, en samanslagning av USA, Cananda och Mexiko till en EU-liknande superstat. Jag tror inte att Donald Trump gillar den idén. :-)

Här kommer en bild på Trumps båda söner:

http://media.salon.com/2016/03/eric_donald_jr_trump2-620x412.jpg

Snacka om karikatyr på en karikatyr av yuppieslynglar.

Havsörnen sa...

"hans tionde offentlighetshus är tomt och dess härskare Merkurius står med Solen i fjärde doldishuset"

Tillägg: Merkurius är även Cruz horoskophärskare.

Seaward sa...

Mycket bra stoff att absorbera här, men "yuppie-slyngarna" var en verklig höjdare. Verkligheten överträffar med marginal dikten!
:-)