Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 24 mars 2016

3 mobbare inom Vänsterpartiet

10 personer har sagt upp sig på ett år till följd av den hemska arbetsmiljö tre ledande vänsterpartister inom Stockholms Landsting har skapat: "Flera [av dem som lämnat sina arbeten] berättar om en starkt hierarkisk arbetsplats där den som opponerar sig mot de högsta politikerna kan råka illa ut. Några säger att de utsatts för ren mobbning." (SVT)

Det är naturligtvis intressant om den här lilla urspårade ledningsgruppen möts på något astrologiskt vis. Under några korta år som dataprogrammerare fann jag mig i ett kontorslandskap på ett företag som innan penningdjävulen helt korrumperade verksamheten varit ett företag med fantastiskt kul personalstämning. Det återspeglades i kontorslandskapet när jag, fast jag egentligen lagt bort astrologin för livet (trodde jag), tittade på de närmaste och upptäckte att vi alla fem var födda i Vågen. 

(När jag sedan hittade den sideriska zodiaken sprack den här bilden och det visade sig att jag satt ensam med fyra TEKNOKRATER, som Jungfruns jordbundna och praktiska intellektualitet dock representerar. Jag var typiskt nog också den enda självlärde datateknikern och kom in från helt fel håll, som en religionshistoriker som sakta tvingats inse att Sverige var Djävulens ultima thule, en utpost för de mest genererade själarna och att universitetsstudierna var pärlor kastade för svinen! I denna lilla monokultur måste man bli tekniker och bygga krigsmateriel åt SAAB att exportera till det USA-stödda tyranniet Saudiarabien för att få ett vettigt jobb. Typ. Vågen och Jungfrun fungerar dock rätt smärtsamt eftersom åtminstone Vågen är en social typ som kan ta sedan dit den kommer. Att jobba bland underfundiga och smått introverta Jungfrun var långtifrån den värsta arbetssituation man kan tänka sig.)

När jag tittade på en tv-kanals hemsida och hittade några synska personer nyligen syntes en astrologisk linje som kunde leda till tanken att de var ett väl sammansvetsat gäng redan från början och att "lika barn leker bäst".

Så vad om tre vänsterpartister som snöat in på maktleken?

Jo här finns också en minsta gemensamma nämnare. Alla tre kartorna enligt naturlig zodiak (Väduren i första, Oxen i andra, osv) för enklare jämförelse.

Roxby:


Sevefjord:


Jörnehed:



Alla har, hör och häpna, en viktig planet i just det tecken som bloggen denna dag ägnat ett antal inlägg om på temat "korkade diktatorer"! (Dominanta översittare utan förmåga till självanalys.) Då gällde saken plattheten i Saturnus negativa härskarläge i Stenbocken (en återkommande kritik av George Clooneys arbete som producent (eller om det var regissör) av film är att det är för mycket platt yta och för lite djup - den klassiska kritik man kan rikta mot formalistikens Saturnus och särskilt när den sjunker ner i Jord-elementet.

Hur mannen hamnat i det här kärringträsket är lite av en gåta. Han är den som har "kvinnoplaneten" Månen i Stenbocken istället för den pådrivande Solen och som egosvag Sol-i-Vågen har han kanske spelat med. Samtidigt har han dominanta Mars i Lejonet och den attackerar intellektets Merkurius, en elak, elak tunga! Även kvinnan Seveford har en ond Mars som härjar friskt, först en tät konjunktion med Merkurius som även här blir en elak tunga, men sedan också en attack mot Venus så att känslan för mått och proportion skadas.

Roxby har hor- och horbockssignaturen ("överhettade affekter") Mars OCH Venus samlade, vilket också det indikerar en som hatar och älskar om vartannat. Enligt SVT-länken framställer sig Roxby som ovetande om missförhållandena men i en senare artikel i SvD låter det lite annorlunda om hennes roll. Vad man kan notera är att hennes karta uppvisar ett sjukt kontrollbehov: Solen och Rahu och i Stenbocken av alla tecken! Och enväldiga Saturnus (Stenbockens härskare) tar i sin tur ett kvävande struptag om Månen (undersåtarna).

Inga kommentarer: