Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 3 januari 2015

Så hjärntvättar Överheten svensken till tystnad och underkastelse

Reklamlismarnas egen branschtidning Resumé kallar Metro Jobbs reklam för månadens reklamfilm i november 2014.

Budskapet, när man stannar upp och tänker på det, är inget annat än motbjudande:





Metro Jobb söker "prejudicerande" förekomma den nya generationens rättmätiga anspråk och fostra dem i det faktum att djävlarna på toppen inte tänkt sig att reducera sin egen vinst med en enda krona. 

Nästa generation förborgerligade arbetshjon ska här lära sig att det inte ens finns någon lönetrappa kvar att klättra uppför, bara mer ansvar och obetald övertid.

Så har näringslivet slutligen visat sig vara den onda tyrannen. Det är som en sedelärande saga som kommit till liv i Västerlandets sista döende timmar.

Revolution, blodig, kan vara det enda som nu återstår. Draken måste dräpas.

4 kommentarer:

Susanne sa...

...och man ska inte tro att statliga verk är bättre än "den onda tyrannen" , apropå det här med arbetsmarknaden och ung arbetskraft: Jag läste att Migrationsverket har blivit anmält till DO. Man nyanställde 18 pers i Malmö - ingen över 36 år! En välmeriterad 52-åring blev inte ens kallad till intervju och anmälde saken först till statens överklagandenämnd där han fick rätt, och nu har han anmält till DO. Migrationsverkets förklaring var att han tidigare arbetat som ordningsvakt och därför var olämplig. Det borde få landets alla ordningsvakter att dra åt sig öronen, där har ju faktiskt en hel yrkeskår blivit diskriminerad. http://www.svd.se/nyheter/inrikes/do-stammer-migrationsverket_4218407.svd

Seaward sa...

Åldersdiskrimineringen är ett särskilt fall men den kan inordnas under den tanke jag lösgjorde ur den djävulska hjärntvätten som kan extraheras ur den här förfärliga reklamen. Äldre står ju mycket troligt några trappsteg upp på lönetrappan och svenska myndigheter har nu svalt näringslivets utblick med hull och hår.

Det var med satanisk list regeringen Reinfeldt lät rensa ut i public service och sätta en glitterdrottning som Eva Hamilton på att fullborda dummifieringen. Med PISA-rapporten som bas och reklamfolk som mot höga arvoden tänker ut sådant här, är Sverige snart ett totalt låglöneträsk av människor som inte TILLÅTS utveckla sina intellekt. Näringslivets diktatur är ett faktum och cancern har spridit sig in i landets alla myndigheter...

Anonym sa...

... även inom den kommunala verksamheten. Jag har ett jobb där vi mer och mer har fått ansvarsuppgifter som har tillhört den som har stått på lönestegen ovanför oss, men nu är dessa uppgifter på oss;vi som står längre ner i lönehierarkin.

Får vi mera i lön då? eh...nej.... den är densamma som innan, men med den motiveringen att "det ingår i vårat jobb (nu)"....

Seaward sa...

Det är påfallande att Anders Borgs "vi ska inte tro att det blir smärtfritt att bryta ner den svenska modellen" blir allt tydligare, samtidigt som amerikanska spionsystem som Facebook fritt får etablera sig i Sverige.

Det pågår storskaligt krig uppe i Idéerna värld just nu, ett slags Tredje världskriget om vilken grundplan som ska gälla i morgon och under överskådlig framtid.

Jag tror inte västkapitalismen kommer att klara det här. Men innan den dukar under kommer de att ha utarmat européerna precis som medelklassen i USA numera glider nedåt mot gårdagens underklass.

POLARISERINGEN mellan de Rika och de Fattiga kommer sedan (den har redan börjat märkas) och med den allt mer våld mot den rika överheten, som kommer att köpa fler och fler "säkerhetskonsulter" och skyddsprodukter för sina egna hem. Överheten går in i en slutfas där de enbart med näbbar och klor (polis och armé) kommer att försvara sina uppenbara stölder från folket.

Fy för att vara betald reklamman och skriva slogans för tjänster som söker försvara det som inte kan och inte bör försvaras!