Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 1 januari 2015

Löfven vann och högern river sina huvuden


Det bibliska havsmonstret Leviathan (jfr bloggens Hydra) används gärna
som sinnebild för en förvuxen stat. Särskilt den "tärande" välfärdsstaten
som "utarmar" de egoister som helst såg se sina fattiga medmänniskor
döda eller åtminstone förslavade i skitjobb till pisslöner för att de, "de
närande",  ska få mer av den "kvalitetstid" de så tycker sig förtjänta av.

Symptomatiskt är borgarens och libertarianens självlögn sådan att de
projicerar sin egen monstrositet på staten. Det är denna hop själviska
köttstycken som är Leviathan, biologiska missfoster som inte har lärt sig
tänka stort och rätt! Se t.ex. den engelska artikeln till bildkällan.

En bra och intressant inblick i Löfvens pragmatiska och närtidsfokuserade huvud i AB:s intervju. På annat ställe i samma tidning river moderaten och Reinfeldt-lookaliken Nima Sanandaji sitt rakade huvud och förstår inte hur högern så villkorslöst kunde vika ned sig.

Men den här bloggen har för flera år sedan givit svaret. Storfinansen, de dunkla män och någon enstaka kvinna såg tidigt att Stridshingsten började bli en utsliten arbetshäst för marknadsliberalismen och sökte fasa in Annie Lööf som den nya ersättaren. 

Kvinnan var dock, trots sin juristexamen en ren jubelidiot, falsk och ytlig. Hennes opinionssiffror vägrade arta sig. Överheten är nu inte dum och högg via sina lakejer i medierna på de svagheter Håkan Juholt uppenbarade och den högervridna och själlösa socialdemokratin avsatte under kuppartade former sin genuint socialistiska partiledare innan han ens hunnit bli varm i rocken.

En förhandlingssosse med rykte om sig att snabbt falla till föga och låta Arbetsgivaren i stort få sin vilja igenom, såg nu ut som en mer lovande efterträdare till Reinfeldt. Stefan Löfven inspekterades av den globala finansmaffian Bilderberggruppen och befanns vara ett hanterbart verktyg för deras vision om ett pyramidspel där toppskiktet gradvis blir allt mindre och allt rikare (tills civilisationen går under i Eld och Lågor).

Efter det här toppmötet tog det inte lång tid innan Löfven själv yttrade sina bevingade ord om att ingen väl kunde se skillnad på höger och vänster i dessa dagar. Precis som i AB-intervjun talar han förrädiskt om förd politik och inte om de väsensskilda vänster- och högerideologierna. 

I sanning visar Löfven med sitt varje uttalande att han kompromissat bort socialismen. Han har ingen ambition att förändra världen till det bättre utan accepterar de demoner som suger saften ur jordklotet och framkallar dagen för Världsbranden. Sveket är så enormt att jag ärligt talat inte tror Löfven förmår tänka så här stort, han är född att vara en cell i näringskedjan, i Odjurets kropp.

Och det är inte begärt att Sanandaji inifrån sin självförljugna högerbubbla ska förstå vad som hände när hans parti vek ner sig i Decemberuppgörelsen. Men vi vet. Det är förstås partiets stormrika och anonyma bidragsgivare (som nymoderaterna envetet vägrar uppge vilka de är) som med Överhetens absoluta makt beordrat de inkompetenta amatörerna i Alliansen (de som är kvar) att vika ned sig. Det finns nämligen redan ett dolt arrangemang alltsedan Bilderberggruppen godkände Löfven. Storfinansen kommer nu att låta sina odemokratiska göranden och låtanden att gå genom Löfven, åtminstone under den här mandatperioden. 

Sanna mina ord, vi kommer att få se EU och USA fullborda frihandelsavtalet under Löfvens regering och med den också de amerikanska företagens rätt att stämma "alltför miljömedvetna" stater i Europa. Så illa är det! Lönedumpningen kommer att fortgå inom EU-området och EU kommer möjligen att söka lindra tiggarproblemet eftersom det så tydligt synliggör vad hela den globala kapitalismen ställt till med och fortsätter ställa till med.

Den globala Rovkapitalismen är nu sådan att den inte ser till varken person eller partifärg, Hydran drar in alla i beroendeförhållande till den globala Ekonomismen - och ett ondare system får man leta för att finna. Det är på många sätt vidrigare än den havererade kommunismen eftersom den bygger på egoism och inte på ett upplyftande månande om helheten. 

Detta näriga havsmonster som slukar allt och alla bryr sig lika lite som pragmatikern Löfven om distinktionen mellan Satans ideologi (högern) och den gudomliga ordningen (som jag ibland tycker mig skymta till vänster). Civilisationen i väst har nu nästan nått nadir, men innan det gamla systemet fullständigt kollapsar måste det bli ännu lite sämre. Det är därför jag med jämnmod konstaterar (med en hel del andra) att 2018 kommer att tillhöra Sverigedemokraterna.

Från det ögonblick högern och socialdemokratin båda gått ihop om blivit Marknadskapitalismens och Folkomflyttningarnas teatermask, lämnas inget alternativ för gemene man än att i protest och i misstroende välja t.o.m. ett parti med nazirötter för att markera ett nej tack till Bankmännens spelplan (på vilken EU spelar en nyckelroll).

Det intressanta kommer att bli valet 2018 när folket väljer SD och en utsträckning ingen ens vågat drömma om skulle ske. Vad gör Överheten då? Sätter in militären mot folket och avslöjar en gång för alla att vi inte haft någon demokrati i Sverige på mycket, mycket länge. Ja, Stridshingstens ordval "det sovande folket" är verkligen träffande, om man bara lösgör det från hans sätt att därigenom smutskasta välfärdsmodellen med skatt och en viss programmatisk solidaritet. 

I själva verket gjorde socialdemokratin aldrig upp med godsägaradeln och det är denna dåliga karma som nu gått i dagen med förskräckande tydlighet genom först kuppen mot Juholt och sedan de kaotiska turerna hösten 2014. Det gäller att kunna se de springande punkterna över ett århundrade eller mer, vad saken egentligen gäller: "the 1 percent" och dess kriminella makt över 99% av världens befolkning. 

Om sådant vill Stefan Löfven alls inte uttala sig, för han är bara den senaste i raden av Hydrans ombud, t.o.m. född i Vattenelementets passionerade tillstånd (Kräftan)!


Tillägg.

Den impressionistiska bilden här ovan av Leviathan är naturligtvis oerhört nära besläktad med den Hydra som man kan koppla till det Vattenelement. Det senare - taget för sig - söker enbart vidmakthålla sitt eget liv och betecknar därmed en genuint brutal Natur, ännu oförlöst av Mänsklighetens unika bidrag i denna mörka och bestiala verklighet.

Om man tolkar trädkramare och naturvänner bokstavligt är de faktiskt ännu hemskare människor än de rovkapitalister som söker plundra Naturen för att berika sig själva. Men en närläsning av "gröna människor" ger vid handen att det är deras egen inneboende mänsklighet de söker rädda genom att kontrastera sig mot plundrarna. 

Omvänt har ekonomismens offer och tillskyndare redan sålt ut sina själar och i grund och botten sagt upp sitt medborgarskap i den mänskliga familjen. De har sällat sig till Odjuret och verkar som en av dess tentakler eller hungrande huvuden. Vad som händer med dessa när de dör, är oklart. De når i vilket fall inte himmelen (kodord för ett medvetandetillstånd), utan lär stanna kvar under Förbannelsen åtminstone ett varv till.

Inga kommentarer: