Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 26 september 2018

Hjärtinfarkt och labila stjärnor

Det är möjligt att det här är fel karta för sportkommentatorn som fick anledning att tänka på vad som var viktigt i livet efter en hjärtinfarkt vid 41 (AB). Men det är den enda i Sverige med denna ålder och detta namn (fast utan det snitsiga eller kanske fåniga bytet av "k" till "c").




På frågan om födelsehoroskop för personen i fråga kan bekräfta att rätt person är identifierad, blir svaret ett tveksamt ja. Den hårda ansträngningen - t.o.m. prestationsstressen - sorterar under Saturnus och Solen regerar fysiologiskt över hjärtat. Kartan har den inte helt optimala kombinationen av just Sol och Saturnus, i det indiska systemet ömsesidiga fiender! (Placera SolHjärtats Lejon i 1a huset så ramlar härsklystna SaturnusStenbocken in i 6e ohälso- och fiendehuset - ett tydligt tecken på att dessa två ledarnaturer inte är de bästa vänner.)

För att transiterna på himlen ska få något nämnvärt genomslag, sade brittiske mästerastrologen Charles Carter, måste samma planeter vara konfigurerade på något sätt även i födelsehoroskopet. Det som rör sig i tiden triggar det som fanns med sedan födelsen som en potential. Och kan man önska en tydligare indikation än att Solen runt midnatt gled in krampskaparen och Dödens Saturnus på himlen i en exakt version på Saturnus långa 270-gradersaspekt! 

Himmelen är just nu så ur spår att inte bara Sol-Kräftan Stefan Löfven igår avsattes under den störande opposition som bildas mellan Kräftan och Stenbocken för tillfället, om vi antar att rätt kommentator identifierats börjar man misstänka att även attackplaneten Mars angrepp mot Kräftan mittöver, kan ha haft med hjärtinfarkten att göra.

Dessutom SER sportkommentatorn ut som en Kräfta i ansiktet (en av flera undertyper). Har man bara knutet några tusen ansikten till soltecknet börjar man ana ett mönster. Jämför AB:s foto med t.ex. SolKräftan Tom Cruise eller för den delen de smårädda vidöppna ögonen med protektionistiska SolKräftan Fredrik Reinfeldt (hans som gömde sig i Rosenbads säkerhet efter det första härskarårets alla politiska övergrepp på landet och medborgarna). Det behöver inte handla om klockrena dubbelgångare, det kan räcka med någon diskret psykologisk signal och jag har lärt mig att man ofta har rätt i sin gissning.

Allt bara hypotetiskt. Jag svor en gång att aldrig syssla med medicinsk astrologi, det är bara själsdödande eftersom kroppen är något man får för sina synder. Utom i Sverige, satanistlandet som inte känner till något utöver kroppen...

Morsan begravs på fredag och viktiga delar av hennes nu uttjänta horoskop utspelar sig just i den andra oppositionen på himlen, den mellan Jungfrun och Fiskarna. Den ledande brittiske astrologen Geoffrey Cornelius studerade horoskop för händelser efter att individer hade dött (typ: framgångar för postumt utgivna böcker eller sånger) och noterade att horoskopet verkade fortsätta fungera även fast individen var död!

Jag har just nu Saturnus gradexakt på min egen medfödda och är därmed också under hårt tryck. När jag märkte att en säljare på brittiska Amazons marknadsplats bara spillde tid och verkade ointresserad av att återbetala köpesumman (bara 240 kr) för ett paket svenska posten hanterat under all kritik. Den brittiska supporten (ett nytt namn för varje mejlvända) fick plötsligt för sig att frågan rörde tullavgifter (goddag yxskaft) - trots att Sverige och England båda är EU-medlemmar. 

Då fick jag nog och drog en Saturnusgräns. Uppenbarligen fanns inget intresse att ersätta det förlorade paket (som PostNord skickade till fel utlämningsställe och som sedan lär ha gått tillbaka till England i början av augusti trots att svenska posten efter mycket slingrande rena lögner lovade att skicka det en gång till genom sorteringen - ibland är det som alla förbannelser slår till samtidigt.) 

Gav upp den tidsspillande säljaren och gick direkt till Amazon och begärde att få pengarna tillbaka. Saturnus som herre över definitioner och gränser är en delikat fråga här, men Handelsplatsens Herre har det yttersta ansvaret för krämarna. Jag var själv övervakare av torghandel i en annan kultur för länge sedan och gillar stark Amazons rättrådiga policy. Kunden riskerar inget och det är viktigt.

Inga kommentarer: