Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)onsdag 26 september 2018

Den hedervärde indiske astrologen får krämarna att se ut som skitstövlar

Fick syn på en inbyggd knapp i astrologimjukvaran Jagannatha Hora som bara var en länk till konstruktörens Facebook-sida. Men där föll blicken på en läsarkommentar apropå Narasimha Raos arbete med att sprida den djupa hinduiska astrologin genom sin omfattande datakunskap. 

Kommentatorn skriver utifrån principen "manu samhita" i den hinduiska doktrinen om ett etiskt sensibelt universum. Den har ett djup som skär genom märg och ben och avslöjar kapitalismen och dess anhängares futtighet om inte t.o.m. vidrighet - i synnerhet de svenska medierna som knäpper av mer och mer av samhällsnyttig information för att berika sig själva på bekostnad av "de hungriga och de okunniga". När västerlandet brakar ihop, då kommer det att vara riktigt illa. Inte som när Sverige står och velar utan regering pga. sitt politiska system, lika inavlat och illa uttänkt som all mordteknologi vi producerar.
José Angel Padrón: I think he is a wise man, he practices the principle of Manu Samhita, because According to "Manú Samhita", there are three vices in Sanatana Dhárma "or Path of correct procedure:
Sell rice to the hungry.
Sell knowledge to the ignorant.
Sell religion to those who want to know God.

This brother applies this principle: He does not sell rice to the hungry. He does not sell knowledge to the ignorant and He does not sell religion to those who want to know God.
Med andra ord, Rao använder ledig tid åt att bygga och uppdatera det kompetenta programmet Jagannatha Hora utan att begära något tillbaka. Utan att ens ha en tiggeri-knapp som säger "donera" på sin hemsida.

När jag sedan tittar vidare på Raos FB-sida ser jag funderingar över Trumps framtid utifrån en helt annan variant på dasha-läran om ödescyklerna. Narasimha Rao menar att detta är ett bättre system än den 120-år långa storcykel enligt Vimshottari som jag som en dilettant petar i från tid till annan. Mästerastrologen själv använder en metod vars cykel är 108 år lång och kallas Ashtottari Dasha.

Det här stycket, Raos egen åsikt, ringar bra in Donald Trumps karaktär:

Jag är inte 100% säker om han kommer att ställas till svars eller avgå. Mitten av 2019 är den mest sannolika perioden (enligt Ashtottari Dasha-metoden) om detta skulle inträffa.
Men jag är 100% säker på en sak. Han kommer att genomleva sin måncykel 2020-2034. Den djupt skadade gandanta-Månen lider en förmörkelse genom Ketu i hans födelsekarta. Han kommer att vara en fullständigt bruten man under måncykeln, störd, deprimerad och i djup avsky till livet.

Intressant nog når Trump sin personliga måncykel 2020, samma år Sveriges öde enligt den enklare Vimshottari-metoden går in under den Onde Rike Mannens period - en tid borgare kommer att önska de bildat sig lite bättre och lärt sig se igenom falsarierna de svalt med hull och hår i hela sina liv... Vimshottari eller Ashtottari, metoderna skiljer sig åt men är bara pekfingrar. Och alla vägar bär ju till Roms sammanbrott. Nyckelordet här är att den transpersonella onda demon jag kallat Den Onde Rike Mannen hatar Trumps protektionism och att man kan tänka sig ett den nyliberala djävulen gör sig kvitt Trump vid den tid Rao pekar ut. Passande då att Fan bryter ut i full kraft även i Sverige, satellitstaten till USA.

"Marknaden dödar vår planet"
Texten, som vanligt i Sverige
numera, bakom betaldörr.

*****

Mer än dilettant i hinduisk astrologi hinner jag inte bli i detta liv, man måste börja studera läran tidigt för att djupt hinna undersöka den i hela dess bredd (om det ens är möjligt), men den gode datateknikern Narasimha Rao måste ha tack för sitt "missionärsarbete".


Detalj från gruppfoto. Herr Rao själv ser högtidligt observant ut som folk gjorde när kameran var en ny uppfinning och man ansträngde sig för att se anständig ut i bild! Gillar den här högbegåvade mannen! 

Lustigt nog har jag sparat hans kompletta horoskop men aldrig ens suttit ned och begrundat det. Han visar sig tillhöra Fiskarnas tecken, det mest självuppoffrande av dem alla, det minst profitlystna. En själ närmare andlig befrielse än många andra... Sol-Fiskarnas disponent Jupiter står passande nog i Vågens första tredjedel (så att hans Välvilja träffar undertecknad med Sol och Mars i den här regionen). Men ... givet den typiskt datatekniska Jungfruascendenten (Merkurius horder av räknenissar - hela hans datorprogram är idel algoritmer och matematiska beräkningar), blir Jupiter en verksam illgörare - allt enligt en metod han själv redovisar och som den här bloggen följer. 

Intressant nog koncentrerar sig den Stora Välgörarens "onda effekter" till 2a ekonomihuset, vilket skulle kunna utläsas som att han avstår att profitera på hungriga människor, dvs hans martyriska Fisk-Sol agerar så att den lider ekonomiska avbräck genom sina aktiviteter! Otänkbar för en svensk satanist i en kultur helt tömd på högre värden!

Å andra sidan är Venus en välgörare för Jungfruascendenten men åter igen ett men... Venus är placerad i det hämmande och instängda 8e huset och kan inte göra mycket för att rädda Jupiter som "spruckna bubblor" i 2a huset för egna finanser. 

Till och med den verksamma välgöraren Saturnus, som betecknar 5e husets "goda karma" finner sig instängd i det begränsande 8e huset för dålig medfödd karma. Något säger mig att detta var en talangfull människa som föddes till svåra omständigheter (Månen, barndomshemmet, i 6e huset för ofärd, måndisponenten Saturnus i onda åttonde!), men ändå lyckats skapa sig ett liv i USA och t.o.m. skrapat ihop pengar nog för att sända sonen till collage. (Mars i härskarläge i Väduren, så hämmad den är i åttonde, är dock en enveten vilja till nystart!) 

Horoskopet har så många svagheter att jag säkert skulle skrivit något raljant kartan tillhört en dekadent svensk politiker, men "av deras frukter lär man känna dem" och Raos verksamhet visar ännu ett sådant livsöde där själen visar sig vara  större än kartans "ingångsvärden". Utifrån den extremt nedbantade uppsättning spelregler jag valt att använda för att inte göra blogginläggen helt obegripliga för en begåvad förstagångsbesökare, kan dock Narasima Raos atma karaka nämnas. "Själens begär" för detta liv tecknas av familjära Månen som nått längst av alla (Vattenbärarens 29e grad). 

Månen betecknar som sådan den vardagliga människan, en i det anonyma folkhavet, men sinnet tar färg av Vattenbärarens intellektuella Luft och den organisatoriska Saturnus, den senare dock i debutanten Väduren. Detta är knappast en reinkarnation av Gustav Eiffel eller annan byggare av magnifika system, men det är en själ som för detta liv hungrade efter att sätta sig i kontakt med större, rationella strukturer (Saturnus). Och eftersom Saturnus är en verksam välgörare för den merkuriska/kvicktänkta Jungfruascendenten blir det som greven av Oxford en gång sade under sitt författaralias Shakespeare: "slutet gott, allting gott"!

2 kommentarer:

 1. "Mars i härskarläge i Väduren, så hämmad den är i åttonde, är dock en enveten vilja till nystart!"
  Betänk att enligt en viss doktrin så har en verksam illgörare, som Mars för Jungfrun, förmågan att "neutralisera" eller transformera de negativa effekterna av ett "dåligt" hus. 8e är ju enligt många också ett typiskt "astrologihus" för studiet av "dolda ting"; att då ha ett helt Stellium där med mars i härskarläge ihop med Merkurius verkar ju inte så dumt ändå kanske för en Jungfru? Man skulle kanske kunna läsa huset som "lidelsefull och väldisciplinerad Intellektuell penetration av hemliga/ockulta ting" :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu plockar jag visserligen i fragmenten från den antika astrologin, dvs. ägnar mig åt förhatlig synkretism. Som tankar i hellenistisk astrologi som möjligen var inlån från Babylon och Assyrien. Men i indisk tradition är 8e huset definitivt bara ett "ont" hus och har inga kopplingar till fördolda mysterier. Faktiskt aldrig sett den kopplingen på nätets mer eller mindre repetitiva sidor om hur hinduismen ser på de 12 husen. Det "spännande" och mystiska kring Skorpionen och 8e är, så vitt jag upptäckt, helt och hållet en modern västerländsk uppfinning.

   Astrologin sorterade i Babylon under skrivspråkets gud Nebo men i indisk astrologi är Saturnus (systematisering, begripliggörande) astrologins "stjärna". Ifråga om neutraliseringen har du rätt: men hur onda hus neutraliseras av verksamt onda planeter verkar ibland stämma, ibland har jag haft svårt att se något mer än en riktig röra! Vore kul om Rao själv kommenterat sitt allt annat än solklara födelsehoroskop. Mars-i-Väduren i 8e skulle kunna göra ett hästjobb på att neutralisera döden och tittar man på Raos hemsidor verkar han rätt engagerad i den indiska gren som har med talismaner, ädelstenar att göra: kort sagt olika suggestiva medel att hålla döden eller ohälsan borta (hans Måne i ohälsans hus och Saturnus som Döden i åttonde dödshuset).

   Jag valde som utslagsgivande röst horoskopets atma karaka - dit själen vill. Månen, det enkla livet och här är den verksamt goda Saturnus en hjälp fastän i ett hus med begränsad effektivitet. Den intentionaliteten kan hjälpa upp många till synes blockerade möjligheter (atma karaka synes mig vara en slags markör för själens viljeyttring och mer individuell än t.ex. Solen). Månen som AK baserad på en för Jungfrun välgörande Saturnus - fast båda är instängda i dåliga hus - skulle kunna ge god förmåga att hantera livets olustiga sidor.

   Jag jämför alltid med min "verksamt onda" Jupiter som inte ger någon vidare tur i livet i 6e oturshuset, men som verkar (ta i trä!) fungera lite som du sade "ont kan med ont förgöras". Jag fruktar direkt inte några fiender (6e) och är rätt realistisk om jordelivets skörhet och ändlighet. Ingen kan sälja på mig onödiga produkter som försök att kapitalisera på en sjuklig livsaptit (ofta en överkompensation för underliggande dödsskräck). :-)

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.