Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 8 november 2017

Saudiarabiska kronprinsens populistiska drag: fängsla den rika eliten!

Aftonbladet summerar The Guardian om ett radikalt schackdrag från den unga arabiska kronprinsen för fyra dagar sedan. En hoper superrika maktspelare har fängslats i en, som det heter, rensning mot den korruption som länge utmärkt Saudiarabiens elit (vilket knappast hindrat det dekadenta Sverige från att göra vapenaffärer med landet - tvärtom!). 

Okunnig om vem uppkomlingen Muhammad bin Salman är (världens yngsta försvarsminister!) skummar jag snabbt Wikipedias artikel och efter horoskopet för rensningen redo att hålla med de experter som kallar det här ett populistiskt drag så att den amerikaniserade och lyxhungriga kronprinsen ska få folkmassorna på sin sida - de har länge knotat över åtstramningar medan eliten levt i högönsklig välmåga och köpt andelar av västerländska skitföretag som Twitter.

Klockslag är svåra att komma över men så rask i vändningarna som den här kronprinsen tycks vara kan arresteringarna mycket väl ha skett tidigare samma dygn som lokala medier berättar om dem. Jag prövar midnattstimman som ascendent och får då en ytterst signifikativ karta:


Med hungriga demonen Rahu i Kräftan i öster ges en ett tydligt problem att adressera. Den här bloggen har likställt Vattentecknet Kräftan med den korruption som ses i näringslivet vars hunger efter pengar oavsett hur oetiskt avtalet eller motparten är att likna vid zodiaktecknets fruktade koppling till cancer. Här lyfts nu arresteringen upp till offentlig nyhet. Månen i 10e passar väl med de spektakulära bilder på prinsar fångade i ett Rum (Månen står för "containment", inneslutning och förvar). 

Ur annat perspektiv tecknar Kräftans Måne den hungriga och otåligt väduriska folkmassan (den unga generation kronprinsen söker få på sin sidan) och  kanhända den härsklystna maktspelarens eget sinnelag. 

Fullmånen mellan Vågen och Väduren skapar en instabil brytpunkt och det är förstås nivåskillnaden mellan hög och låg som illustreras av fullmåneaxeln. Här anas maktspel på hög nivå! Vågen och Väduren tycks alltid ha att göra med instabila partnerförhållanden: här idag, borta i morgon. I den meningen var nyheten om rensningen en berättelse om hur osäkert det är att vara makthavare i Saudiarabien under bin Salman.

Kartan är ohyggligt komplicerad och innehåller samma ömsesidiga reception mellan Mars och Merkurius (korrupta näringsidkare) som i gårdagens horoskop för H&M:s nedbrunna statusbutik i Stockholm city. Här finns också Kräftans fiende Saturnus i fiendehuset varifrån den söker begränsa Kräftans vän Mars, en svag Mars eftersom den disponeras av den för Kräftan problematiska Merkurius i 5e ledarhuset. Som sagt: för att reda ut alla turer i det här horoskopet måste man vara heltidsanställd astrolog med enbart kungen som uppdragsgivare. Den här bloggaren måste strax övergå till eget jobbsökande och får lämna trasselhärvan utan lösning.




Bara en snabb koll av kronprinsens födelse enligt solascendenten. Med en kombination mellan den GODA krigaren Mars stark i Lejonet och Solen i härskarläge i Lejonet bildas här en "ambiens" som låter kungavärdighetens stjärna Regulus lysa fram, även om den inte står särskilt nära någon av planeterna. 

Kronprinsen är själv född under en fullmåne som liknar den vid utrensningen (kreativ förstörelse Eld/Luft), men natalt går det furiösa Lejonet loss på en hel grupp, tecknad av Vattenbäraren (det kollektiv eller det rike som är motbilden till konungsliga Lejonet och vad lejonkungen härskar över). 

Båda tecknen i denna fullmåne är orubbliga (Tamas guna) så att vi här inte längre kan tala om medvetenhet utan instinktivt maktutövande (ärvd makt medför ett "typiskt" beteende som sitter i ryggmärgen). Senantikens filosofer av Platons övertygelse hävdade att instinktiva beteenden som dem som i huvudsak styr djurens och många människors beteende INTE är medvetetande. Detta stämmer exakt med den indiska astrologins distinktion mellan omedveten Tamas, medveten Sattva och så den affekterade (lidelsefulla) kvaliteten som slits mellan ytterligheterna, Rajas.

Se hur just den flängiga Rajas guna företaller kronprinsen outhärdlig - trots att han själv mer eller mindre bara består av ombytlighet! Utöver härskarlejonet och motpolen (folket) ligger hela horoskopet i passionens kvalitet instängd i onda hus!

Merkurius/Venus i fängelsets tolfte, de rika och/eller religiösa människornas Jupiter i 6e fiendehuset - den här korrumperade och amerikaniserade tronföljaren har skurit ner islams inflytande och introducerat amerikansk högkultur: monstertruckrallyn, proffsbrottare och körkort för kvinnor. Han är ingen vän av sina förfäders religion, vilket man förstår när religionens och filosofins Jupiter - trots att den är en verksam välgörare för Lejonet - hamnar i 6e fiendehuset! 

Det är uppenbart att han gör som svenska staten under USA:s direkta inflytande: dränker befolkningen i skräpkultur för att mörka att han själv lever i vansinnigt överdåd. Wikipedia nämner att han nyligen köpte Serene, världens dyraste lyx-yacht, bara för att kort därpå köra den på grund (till skyhöga reparationskostnader). Att en rysk vodka-fabrikör lät bygga denna Titanic (symbol för frossarkapitalismens undergång) förvånar mig inte, men däremot att BILL GATES - en av världens rikaste människor och påstådd världsförbättrare - hyrde den under en tid före oljearaben köpte den från ryssen. Uppenbarligen har jag överskattat den "äldre och mognare" Bill Gates moraliska storhet.

Så vitt jag kan bedöma är Saudiarabiens eventuellt blivande kung en så kallad Guds fiende, precis som Sveriges Stefan Löfven och försvarsminister Hultqvist som intensivt jobbar på att säkra sig en roll som landsförrädare i historieböckerna. Frågan är om man här ser USA ladda upp för det Tredje världskriget som de kommer att utkämpa via Saudi efter att man korrumperat landet med monstertruckar och kvinnliga oljebrottare? Är det en slump att kronprinsens solascendent innehåller krigets Mars i Lejonet - samma som Donald Trump har vid sin fysiska ascendent

Det kliar av önskan i Mars att hitta något att bekriga - vad som helst duger - och det är i det här sammanhanget man kan granska vår svenska försvarsministers horoskop igen... Så här går det när de tre mänskliga tecknen (Tvillingarna, Vågen och Vattenbäraren) saknas i horoskopen för maktmänniskor - eller finns aktiverade men är illa störda av andra horoskopfaktorer...


Tillägg



Och vad är f.d. moderata språkröret Isabella Löwengrip ute på för hemligt uppdrag å svenska statens vägnar? Aftonhoran har helt klart en under-bordet-deal med Löwis, hon figuerar i princip dagligen i syftet att förvandla unga kvinnor till hårdhjärtade kapitalister, underklassens motsvarighet till gräddfilsstrebern Carolina Neurath. (Minnesuppfriskning: Neurath hängde ut något högdjur i bankvärlden varefter hon nervöst bereddes tillträdde till den högre kasten. Hon kommer inte att leverera fler pinsamma scoop nu när hon rott sitt lilla livsprojekt i land! Så gör man kometkarriär i Sverige, asgamarnas hemland.)
 

Inga kommentarer: