Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)torsdag 10 augusti 2017

Trumps eld och raseri och den stundande solförmörkelsen
Det är lustigt hur USA:s dårskap nu tycks eskalera inför solförmörkelsen över USA. Det är bara några dagar sedan jag såg detta som tiden för ett klassiskt kungamord (se horoskopet). Som det nu ser ut verkar Trump mer begiven på att "proaktivt" mörda Nordkoreas ledare... Här ser man USA:s sanna väsen gå i dagen - Sveriges samarbetspartner mot hjärnspöket "ryssen". 

"Bara en kan vara nummer ett" är USA:s signal till Nordkorea. Så förlegat! Så igår!

DN:s fjärde bild av den mest långtgående koreanska missilen associerar direkt till solförmörkelsen. För den här cirkelns utbredning ser ut som just den sol som omvänt kommer att slockna över USA den 21 augusti.

3 kommentarer:

 1. Kim Jong-un föddes enligt uppgift den 8 januari, antingen 1983 eller 1984. Dennis Rodman som bjöds in till Nordkorea (för att Kim älskar basket), säger att Kim själv angett 1983.

  1983:
  Solen i SKYTTEN disp. av Jupiter i SKORPIONEN
  Månen/Saturnus i VÅGEN
  Merkurius/Venus/Mars i STENBOCKEN
  Rahu i TVILLINGARNA

  1984:
  Solen/Merkurius/Jupiter i SKYTTEN
  Månen i VATTUMANNEN
  Venus i SKORPIONEN
  Mars/Saturnus i VÅGEN
  Rahu i OXEN

  Kim väger ca 130 kilo, kedjeröker, dricker mycket öl, vin och sprit, gillar schweizerost och verkar tycka att motion är strunt. Han har låtit avrätta 140 högre tjänstemän, däribland en farbror och kanske också dennes tjugo barn. Brodern blev ju nyligen förgiftad på en flygplats. Han har anammat sin farfars breda leende och gillar att vara ute och hälsa på folk, men ser samtidigt grymmare ut än sin något mer beskedlige och kortväxte far. Studerade inofficiellt i Schweiz som "diplomatsonen Pak-un".

  Jag sätter en slant på 1983, med Solen disponerad från Skorpionen och stellium i diktatoriska Stenbocken.

  Då får vi också en träff med transiter för 21 augusti. Transiterande Ketu står då i gradexakt konjunktion med Kims Mars. Eftersom Mars transiterar Kräftan får vi också en opposition Mars-Mars. Disponenten till födelse-Mars, Saturnus i Vågen, lägger sin trekvartsvarvsaspekt mot transiterande Mars, vilken i sin tur lägger sin 90-graders mot Kims Saturnus.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller med dig utifrån din transitrekonstruktion, att 1983 ser ut som det troliga födelseåret. Men de här asiaterna och deras födelsedata är en lurig sak. Jag är fortfarande inte hundra på att Maos horoskop är det rätta...

   Kommer snart också att publicera ett nytt men spekulativt horoskop för "Shakespeare" (Edward de Vere) efter nya och trovärdiga uppgifter om att hans födelsedatum är en sen fabrikation för att mörka att Oxford var en kunglig bastard, en bortbyting som egentligen skulle ha hetat Edward Tudor.

   "Shakespeare" var således Englands nästa kung efter Elisabet. Men drottningen , med sin fixering vid oskulden (The Virgin Queen, dessutom född i Jungfruns tecken) förmådde inte medge att hon varit utsatt för en våldtäkt i tonårgen och erkände därför aldrig sin son.

   Därav fixeringen vid kungavärdighet i så många av Shakespeares pjäser...

   Radera
  2. Intressant. Ser fram emot publiceringen kl. 18 den 18 augusti. (se karta!)

   Radera