Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)söndag 6 augusti 2017

Solförmörkelse över hela USA -
kungamord å färde?
The Guardian drar enbart astronomiska fakta när USA för första gången på 99 år kommer att uppleva en total solförmörkelse. Det är märkligt med tanke på hur tidningen hackat på president Trump att inte med en enda mening dra något lättsamt om detta katastrofomen i gamla tider, när ledarskapets egen Sol fullständigt äts upp av ett spöklikt himmelskt fenomen...


Apropå bloggens förströdda observationer av den gamla persiska kungastjärnan Regulus i 6e graden finns det än större anledning att hålla ögonen på vad som händer i USA omkring den 21 augusti eftersom den totala förmörkelsen äger rum i Lejonets 5e grad, dvs. exakt på "triggeravståndet" 1° kvar till exaktitud. Om man talar symbolik betyder detta DESTRUKTIONEN AV ALL KUNGAVÄRDIGHET, dvs. ett kolsvart omen om ett kungamord eller en olycka av hög nationell dignitet. Missa inte hur soleklipsen faller i förhållande till presidentens ascendent!

I Kina tänkte man sig att en drake (alternativt en svart hund) slukade solen, och det påminner en hel del om de västerländska Drakhuvudet och Draksvansen. Varför inte månnoderna ligger precis vid nymånen beror möjligen på att jag ritade kartan utifrån The Guardians tid och plats i USA där den totala solförmörkelsen varar längst, och möjligen också på att astrologiprogrammet beräknar noderna på antikt sätt (enligt vilket de just i sin backande rörelse lämnat Lejonet och befinner sig i 29°48' Kräftan). Skillnaden mellan den moderna beräkningen av "sanna noder" är nu minimal. Denna metod ger 0°08' Lejonet. 

Jag saknar astronomin för att förklara varför norra noden, sol och måne inte står på exakt rät linje. Kanske är någon annan plats än USA bättre i skottgluggen? Kanske är demonens två punkter (där månbanan skär solekliptikan) oberoende av hur sol och måne och jorden står på rät linje och vid den här förmörkelsen bara råkar befinna sig i närheten? 

I vilket fall ser det ut som ett trefaldigt dåligt omen! Solen försvinner och med den Regulus kungavärdighet plus Rahu som står med olyckans Mars i närheten av förmörkelsepunkten...

Nu är det långt ifrån säkert att det blir jordbävning i Shawnees nationalpark i Illinois (apropå Jordascendenten vid den här tiden och platsen). Förmörkelsen som helhet pågår under fyra timmar och säkerligen kommer någon plats i USA att vara grundad och ha ett horoskop som matchar den här förmörkelsen riktigt illa... (Läsare påpekade att öst blivit väst i kartan men istället för en Jordascendent får man med rätt ascendent "jordprincipen" Saturnus stigande i öster...)

För astrologiska tydningar och allmänna undergångsprofetior finns det säkert bättre ställen än den här bloggen, men jag tycker förmörkelsen över USA är ett intressant omen med tanke på att det är Trump som är president under denna sällsynta tilldragelse... Kanske råkar USA ut för något så fruktansvärt att de tvingas avbryta planerna på att träna krig mot ryssarna INBJUDNA AV REGERINGEN LÖFVEN TILL SVERIGE FÖR ATT TRÄNA PÅ JORDENS UNDERGÅNG SIGNERAD VÄSTMAKTERNA.


Obs. Horoskoptiden 13.15 är förmörkelsens början men platsen är där den varar som längst.

5 kommentarer:

 1. Jag måste justera dina uppgifter en smula. Det ska vara 37 deg N 88 deg W, vilket ger en annan AC. 27 deg N 88 deg E är i Darjeeling, Indien! (För att få din angivna AC där måste man dock ställa klockan på 23:45).

  Det totala förmörkelseområdet kommer precis att nå punkten Cairo, Illinois där de stora floderna Ohio och Mississippi möts. Platsen ligger inom det kritiska seismiska området New Madrid. Något norr om denna punkt ligger staden Carbondale, där den längsta totaliteten uppnås, 2 min 41,6 sek. Dessutom ligger denna plats i korspunkten mellan denna förmörkelses bana och den (nord-sydliga) som utgör nästa totala solförmörkelse i USA, som inträffar den 8 april 2024.

  I Carbondale, Illinois (ca fem mil norr om Cairo och fem mil väster om Shawnee National Forest) inleds den totala förmörkelsen klockan 13:20, vilket ger en AC i sista graden Vågen. Med mean node får vi en lergeggig axel mellan Rahu i Kräftan i Stenbockens hus och Ketu i Stenbocken i Kräftans hus. Kartan har symptomatiskt tre placeringar i Solens tecken och tre i Månens.

  Saturnus i dödens tecken lägger sin trekvartsvarvsaspekt mot solförmörkelsen i livets dito. Förmörkelsen inträffar en respektive två grader från president Trumps Mars och AC. I gradexakt konjunktion med transiterande Saturnus hittar vi Trumps Ketu. Graden intill har vi hans Måne (opposit hans Sol). Hans Mars attackerar via 90-gradersaspekten den transiterande Saturnus.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tryckfelsnisse gjorde E(ast) av W(est) - tack för du rättade min hemmablindhet!

   Ännu mer intressant när horoskopet nu roteras ett halvvarv och "det utsläckta" Lejonet hamnar på topp för USA!

   Även utan en ascendent i JORD är det intressant, det du gravt upp om det seismiskt känsliga området.

   Nu, om någonsin, finns anledning att bevaka mediet Edgar Cayces förutsägelser (från 1930-talet) om förändringar av sydstaternas kustlinjer... T.o.m. de uthålligaste verkar ha givit upp eftersom hans tidsfönster öppnade eller stängde 1998 (minns inte vilket) och hans varningar för kataklysmer tycks ha varit felaktiga...

   Radera
  2. Du missade att det var två detaljer fel. Ändra 27 grader N till 37, så blir det rätt. Nu visar kartan en punkt i Mexikanska golfen. ;-)

   AC = Vågen, angripen av verksamma illgöraren, fallna Mars, i offentlighetshuset där den står med horoskophärskaren och verksamma välgöraren Venus. Idealet (och förmörkelsen) blir verksamma illgöraren Solen i positivt härskarläge invid Regulus och både högsta goda och onda daimonen blir Merkurius i Solens tecken. Välgöraren Jupiter förpassad till tolfte, medan Saturnus attackerar "livets förmörkelse" från Dödens tecken i Dödens port.

   Radera
  3. Välgöraren Jupiter blir verksamt ond med Våg-AC. Saturnus verksamt god.

   Men du kan fortfarande få en karta med Jungfrun som AC. Solförmörkelsen når USA först i Newport, Oregon 09:05. Totaliteten uppnås 10:15. Båda dessa tidpunkter ger Jungfru-AC. Skorpion-AC är det när totaliteten lämnar USA vid South Carolinas kust.

   Lustifikt:

   Newport = 39
   Carbondale = 39
   21-8-2017 = 39

   Radera
  4. Tack igen. Den där kartan blev direkt demonanfäktad ... Nu blir ascendenten vid förmörkelsens maximum mer intressant är dess början, med Skorpionen i 1a och Lejonet på topp... Får se om något överhuvudtaget händer och vad man ev. kan lära sig om solförmörkelser som vållade sån rädsla förr i tiden.

   Radera