Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google har förstört mängder av horoskop genom att omskapa usla miniatyrer av bilder i GIF-format. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa galna ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)tisdag 8 augusti 2017

Hänt i veckan

När historien upprepade sig...
Arrogante Ikaros upp som en sol och ner igen


Beklagligt att den folkkäre GW Persson odlat bekantskap med den dåliga maktens representant Borg under tio år och enligt Expressen lugnt skulle ställa upp till hans försvar på nytt efter "skitsaken" muthärvan. Som vad? Anders Borgs karaktärsvittne?

Partners in crime: 

"Vänskap" med minsta gemensamma nämnare
STORA PENGAR (Jupiter-i-Lejonet)

Jag tror GW någon gång förklarat sin dragning till kriminologi med att det bor en skurk inom honom men att valet av en livsgärning typ Sherlock Holmes håller den här inre varelsen på avstånd. Horoskopet (med känd födelsetid) bekräftar fullständigt, se bara det onda 8e huset för djupt liggande dålig karma vari både hans Sol och Måne befinner sig och Månen/sinnelaget dessutom länkar till honom personligen (ascendenten). 

Eftersom Sverige är ett Vattumanland är det inte så underligt att han är folkkär, jag har tidigare noterat hur frekvent detta sideriska soltecken är bland folk som odiskutabelt klassas som folkkära. 

I en äldre generation var det sådana som Tage Danielsson, sen kom olyckan Tomas Ledin med sina banaliteter ("sommaren är kort/det mesta regnar bort"), för att inte tala om den generiska svensken med bakterieskräck som leder så många problem, född samma dag som svenska nationalhoroskopet - jag glömmer alltid bort vad han heter, så svensk är han! Den senaste jag noterade med potential att bli en verkligt folklig artist var Miriam Bryant - återigen en stark Vattuman. 

Till och med Veronica Maggio kan skohornas in i den här gruppen av Vattumän om man inkluderar hennes konjunktion mellan Venus och Sol som spänner över gränsen Vattumannen/Fiskarna. Ett bestickande undantag från den här trenden är mångåriga fenomenet Håkan Hellström, men Solen i Fiskarna får inte överskugga det faktum att han i praktiken är en Vattuman, han med. Klungan av Merkurius, Venus och stora framgångens Jupiter i svenska folkets eget ledar- och idoltecken - soltecknet - talar sitt tydliga språk och visar också varför han och Maggio duettat - samma överlappning av zodiakens två sista tecken.

Vari GW Perssons brott består är rätt uppenbart när man granskar hans karta (inre planetkretsen). Här är epitomet av den onda rika elitsvensken från nationalhoroskopet, fast dold i kriminalitetens 8e hus. Genom att klä sig sjavigt och se ut som en tjuvjägare har GW duperat och vunnit det moraliskt dubiösa svenska folkets gillande. Han är inte ett dugg bättre än pr-produkten "Nya moderaterna" som också fick det kliniskt analyshämmade svenska folket att gå med på sin egen och landets dödsdom. 

I sammanhanget kan man påminna om att Sverige måste ha fler kriminalförfattare per capita än något annat land, det är som om brott - ur något perspektiv - är det enda sättet att tjäna pengar i Sverige och stärker min intuition om att en substantiell del av folket utgörs av moraliska krigsförbrytare från Nazityskland - alla de tyskar som då gav sitt tysta medgivande till Hitlers övergrepp på judarna (förutom kriget som sådant) har nu blivit vad de alltid önskade sig: de renaste av alla arier - svenskarna. 

Väl återfödda i nya värdkroppar dröjer det inte längre än att de utraderar ett äldre och bondskt Sverige och producerar den öken av andlig likgiltighet och moraliskt hyckleri som utmärkt landet under flera årtionden. För Sveriges del är det inte enbart en fråga om nyliberalismens globalisering utan även att denna människoföraktande och enbart ekonomistiska ideologi träffar mitt i prick i den svenska folksjälen med dess överflöd av ruttet virke och längtan efter det goda livet...

Så det är kanske inte så underligt att GW Persson, till åren kommen, närmade sig den unga maktspelaren Anders Borg (en typisk "nazityp") för att likt Kräftascendenten, så ofta en energitjuv och parasit på andra få in båda fötterna i eliten. Immun genom sin kriminologistämpel har väl ingen granskat om också GW gjort sig skyldig till såna "skitsaker" som lite mutor i formen av tid i en eller annan jaktstuga ägd av något storbolag eller svensk storkapitalist...

Det här landet är i grunden sjukt och rötan sträcker sig hur djupt ner och  högt upp som helst...


Tillägg. Som en bekräftelse på det här inlägget ser jag nu i DN att förundersökningen mot Borg lagts ner eftersom ingen av festdeltagarna vill riskera sin position i den favoriserade svenska eliten! Men se det var ett misstag för här bekräftas bara rötan i det svenska Etablissemanget och ännu en spik har slagits i landet Sveriges kista.

Tillägg 2. Reaktionerna på polisens rekordsnabba nedläggning av ärendet (= krypande för Etablissemanget) låter inte vänta på sig! En advokat frågar sig i AB sig om polisen överhuvudtaget lade två strån i kors för att utreda vad som egentligen hände. De varkar bara slappt ha suttit med armarna i kors - GW style! - och väntat på att någon i den inre vänskapskorrupta kretsen skulle höra av sig med ett vittnesmål...


Tillägg 3. HELLENIUS heter han, den kvintessentielle svensken. Efter flera timmar dök namnet upp i skallen!

6 kommentarer:

 1. Appropå tidsloop den här mannen var fast i en som varade 8 år efter intag av LSDhttp://www.bbc.com/news/uk-30927102 Men i kulturer där intag av sådant är mer accepterat och även har religiösa betydelser är sk dåliga trippar inte lika vanligahttp://www.alternet.org/drugs/dreaded-bad-trip-lsd-researchers-are-starting-understand-what-causes-them

  SvaraRadera
  Svar
  1. En intressant antydning öppnar sig i kommentaren. Var Anders Borg ute på en riktig dålig tripp? Borde inte polisen testa hans blod efter främmande substanser eller kanske har de lämnat kroppen efter en vecka? Andra länkens påminnese av att dåliga tripper på LSD orsakas av en usel miljö stämmer perfekt in på de vänner Borg numera håller sig med...

   Radera
  2. Borde ingått i polisens arbetsuppgifter i det här fallet. Speciellt med tanke på att Borg själv tidigare har sagt att han "prövat marijuana". Hade han "prövat det" vid det här fallet också är det inte omöjligt att man hade hittat spår av det så lång tid som en månad efter intag. Han hade ju dessutom sina nyliberala idéer om fritt knarkande när han var yngre dessutom.
   www.aftonbladet.se/nyheter/article10969484.ab

   Radera
  3. Härlig länk du drar fram ur glömskan! En degenererad som prövade långt oförvägenhet enbart räcker i lilla Sverige. Gramsla långt, visade det sig.

   Håller med dig: uppenbart fall av korruption i maktens korridorer när polisen inte ens bryr sig om att fånga upp denna helhetsbild du kunde googla fram. Fast polisen är ju i blåsväder även på annat sätt för tillfället... (DN är bra på att gräva fram skandaler, börjar tidningen bli smått radikal?)

   Radera
 2. En sak värt att notera under historiens gång. Från början ville media mörka att det handlade om Anders Borg. Därför kallade de honom först för "ex-ministern". När sedan Anders Borg själv gick ut på sin Facebook och skrev om händelsen så ändrade media sin inställning och plötsligt gick det bra att nämna honom vid namn.

  Dagens Opinion 3 Augusti
  www.dagensopinion.se/ex-ministern-blottade-sitt-k%C3%B6n-barnfamiljsfesten

  Anders Borgs Facebook
  https://www.facebook.com/anders.borg.313?fref=ts

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det visar att "societeten" (eller vad man nu ska kalla svenskar över en viss inkomst) håller varandra om ryggen och skyddar varandra. Landet är genomruttet av "kollegial" korruption.

   Enligt den här bloggens nationalhoroskop ser det illa ut för landets kollektiva psyke/Månen med dess disponent instängd i 8e huset för korruptionsbenägenhet - som biologisk men också psykisk/psykologisk degeneration som leder till 8e husets traditionella betydelse: döden. Eftersom psykdisponenten står i 8e i Oxen skulle man kunna säga att alla vägar i Sverige leder till Maktens fixering vid arbete och pengar, ettn rysligt primitivt budskap som visar att Sverige kommer att vara det sista land som fattar när tiderna ändrats och en ny slags världsordning så småningom tar form. Det är definitivt ett straff för synder i tidigare liv att födas svensk och tvingas genomleva 2100-talets första hälft, innan det vänder. Sen kommer landet att slippa politiker av Borgs typ... :-)


   Radera