Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)söndag 13 augusti 2017

Förre Ku Klux Klan-ledaren - det ultimata rasisthoroskopet?
David Duke - namnet för tankarna går till David Bowies kokaindammiga period som inbillade fascistledaren the Thin White Duke - ser ut som en kombination av en demonbesatt och ett zombieliknande offer för dålig plastikkirurgi.

Jag var inte medveten existensen av denna ledare för Ku Klux Klan förrän Trump vägrade att tydligt fördöma de vita extremister som körde in en bil i en antirasistisk demonstration. Duke lade enligt SvD in sin åsikt som manade Trump att stå fast i sin demoni:

"Jag rekommenderar dig att titta ordentligt i spegeln och komma ihåg att det var vita amerikaner som gav dig presidentskapet, inte radikala vänsteranhängare"

David Dukes horoskop ger visst stöd åt en tanke jag alltid har haft. Rasism kommer från Stenbockens tecken eftersom det är hierarkiskt och orienterat mot livets synliga, rent fysiska aspekt. (Hur annars ska man kunna rangordna om inte genom barnets kategorier som "liten", "stor" eller "svart", "vit"?)

Det är så här västerlandets kultur tänker, senast regeringen Löfven: "är du lönsam lille vän?" eller "är du olönsam?" (Detta brukade vara högerns dikotomi men socialdemokraterna har nu blivit välmående medelklass och rövslickar de rika och trampar nedåt som aldrig förr.)

Varför det var Jungfrun och inte Stenbocken som stack fram vid den tid bloggen var nyfiken på rasism och främlingsfientlighet? (Orsakerna till negativiteten var inte intressanta, det var fenomenet, uttrycket, som intresserade mig). Jag förklarade det som att Stenbocken håller sig bakom ridåerna och ritar upp den materiella spelplanen - sen blir det fotfolket eller åkerarbetarna (Jungfrun) som är de som sticker ut näsan lite varstans och uttrycker Jungfruns klassiska grundton: jag är klämd av massorna, jag är osäker, jag fruktar, jag avskyr dessa andra... 

Främlingsfientligheten tycktes i praktiken utgå just från sinnelaget (Månen) i Jungfrun, just det tecken som i antiken motsvarar fientlighetens och olycksbenägenhetens 6e hus. Mytologin har kodifierat detta som Jungfrun Persefone som trippar runt på sitt böljande fält och plötsligt blir våldtagen av underjordens Hades - som hon säkert upplever som ett mörkhyat monster. 

Myt och verklighet glider ihop och när en bekant med Solen i Jungfrun var som mest xenofobisk gjorde han inget annat än berättade historia om hur invandrare stod och hängde längs den sträcka där en dotter brukade jogga. Intressant är hur han senare genomskådade den myt han var offer för och nu hjälper invandrare att integrera sig med det svenska samhället! Astrologins symboler TVINGAR ingen, men det verkar på ett intressant sätt ändå stämma in TILLS DESS att människan vaknar upp intellektuellt och upptäcker vilken roll de tilldelats som ett "ingångsvärde" i det här kapitlet av själens långa resa...

Förre KKK-ledaren löser problemet med att jag så sällan hittar Stenbocken bland det invandrar- och främlingshatiska fotfolket genom att ha både Jungfrun och Stenbocken i dominanta roller:Men det är inte i de kroppsbundna och inskränkande Jordtecknen problemet ligger! Som så ofta ger sinnelagskartan en förunderligt träffsäker bild. Månascendenten sägs avslöja personligheten bättre än Solen eftersom den bottnar in i människans subjektiva känslor och begär, men Månen är också en spegling och reaktion på upplevelser "utifrån". Med Stenbocken ligger negativa och avvisande, fördömande eller hackordningsinfluerade reaktioner på händelser i omvärlden nästan ofrånkomliga OM Stenbockens härskare är i blåsväder. 

Även om begränsaren Stenbocken tenderar mot depression i Vattenelementet, är det min upplevelse att den, när den inte är upptagen av självömkan ändå ger en bra Stenbockstyp med förmågan till mer empati. Saturnus i Vatten kanaliserar in just det som den fnösktorra Jord-Stenbocken behöver för att visa upp lite mänskliga känslor och inte vara en så torftig paragrafryttare. 

Den turen har nu inte David Duke med sin Saturnusplacering. Istället hamnar den i sämsta tänkbara tecken OCH hus! Lejonet och Solen är symboler för generositet och ett utåtriktat flöde och analt snåla och återhållsamma Saturnus i Lejonet är således en placering som landar i den "planetära fiendens" tecken. Dessutom är 8e huset det onda dödshuset och här är vi redan människans extremt obehagliga utseende på spåren, det är inte så mycket ytan som de obehagliga ögonen, som ses även på nedanstående bild av en kanske 15-20 år yngre Duke - det är ett hatiskt och kallt psyke vilket man även kan ana hos människor som ser ut som de kräks ut sina ord.


Jag har flera fall med samma motorik runt munnen som kameran här fångat och där individerna varit DJUPT förbittrade, som om deras själar bär på århundraden av mörker som de ännu inte lyckats befria sig från...


Så psyket hos Duke är rejält uppfuckad genom en optimal ogynnsamhet när det gäller disponenten som sådan (den Stora Illgöraren!), dess tillfälliga teckenplacering och tillfälliga husplacering. Det uppstår också någon slags glapp mellan Månen/psyket 1a och dess disponent i 8e eftersom det senare är dödshuset och en gräns över vilket normalt ingen information kommer. 

Anders Borgs "blackout" denna sommar kan förklaras med hans djupa blockering mellan månascendenten vilket placerar hans intelligens (Solen) i mörkat åttondehusläge. Den Borg svenskarna kände via hans sinnelag i materialistiska och trygga Oxen, var inte den verkliga andevarelsen, som Borgs sinne inte kunde relatera till men som dök upp som den våldsamma och primitiva typen av kentaur (Skytten) om vilket de grekiska myterna har ett och annat att säga, Druckna, tafsande - kräk helt enkelt.

Den amerikanska rasistens horoskop skruvar till och med degenerationen ännu ett steg längre än Borgs horoskop. För psykets disponent är i sin tur disponerad av andesjälens och intelligensens Sol (i Tvillingarna) och den står också i ett av de svarta eller onda husen! Här finns ingen flyktväg eftersom Solen står stadigt med sin egen disponent i 6e huset för Jungfruns naturliga fientlighet och olycksbenägenhet. Människan är på både mån- och solsidan helt förstörd av hat och ovilja !!!! Har bloggen hittat fram till en av universums lägsta själar här? Jag menar, vem skulle frivilligt födas under så här defekta budskap? Någon stor själ som vill bevisa för sig själv att inget är omöjligt?

Naturligtvis skadas Jungfrun - den diskriminerande och renlighetsivrande - av att dess disponent Merkurius står i fientlighetens 6e hus och dessutom har den avmätta och avståndstagande Ketu över sig. I 9e huset för samvete och andlighet ser vi någon som känner sig kallad att värna "de vitas överhöghet" vilket blir den naturliga följden när JORD-elementet sänker mannens intelligens till en pinsamt låg nivå. Utifrån psykascendenten är hans intellekt i Luft i princip helt utslaget så allt han kan göra är att som en underbegåvad gå på ytan, döma folk efter deras hudfärg. Ett så makalöst ynkligt horoskop!

Med hela 9500 kartor sparade under bloggens åtta år (nja, det var väl drygt 3000 redan vid start) är det alltid intressant att se om någon liknande figur slunkit in i samlingen. Frågan är bara vilket sökmönster som ska användas. Här handlar det om ett unikt uselt födelsetillfälle, där allting involveras i självdegradering. Plockar man bara ut några sökkriterier från kartan förstör man den dysfunktionella helhet jag just beskrivit och med det jämförbara horoskop...

Månen i Stenbocken och Saturnus i 8e är dock ett givet, och naturligtvis också Solen i 6e. Här är själva kärnan - Måne dras ner av Saturnus, Saturnus ägs av fienden Solen som själv är neddragen (till 6e fiendehuset). Men eftersom Solen har sin disponent Merkurius med sig i 6e inkluderar jag den också. Mars-i-Jungfrun som pervers "religion" eller skadat samvete kan vi släppa.

Sökningen ger bara två träffar (med eller utan det fjärde kriteriet, där Solens disponent också är inlåst i 6e olycks- och fientlighetshuset). Båda fallen är rätt avvikande figurer och därmed intressanta för just en som bygger hela sin identitet på rädslan att den "vita överhögheten" är hotad. Den första är nämligen underhållanden Liberace, en supergay glittertyp som bekräftar tanken om en djup identitetsstörning hos David Duke. Man kan antingen skylla sin egen smutsiga själ på landets färgade eller också söka sminka över haveriet.

Liberace;16.6.1919;23:15
David Duke;1.07.1950;12:00
Dan Wheldon;22.6.1978;12:00
 


Den andra träffen är brittiska racerföraren Dan Wheldon som körde ihjäl sig 2011, 33 år gammal. Några år tidigare, 2005, hade han vunnit den amerikanska biltävlingen Indy500. 

Liemannens leende?

Här kan man börja fundera över inte bara Stenbocken som önskar vara en "supremacist" vad än saken gäller, dominanten, världshärskaren, utan även fundera över den dödsdrift som är implicit när psykets ägare Saturnus (Liemannen) står i "rätt" hus, i dödens 8e hus... Ku Klux Klan och "vit överhöghet" är ju också ett suicidalt projekt från början till slut. 


Ett annat foto på racerföraren och en blick som påminner mig om den nästan psykotiska fanatism som driver den här typen av idrottsmän. Jag har sett blicken förr. Hos Tom Cruise (Sol-Tvilling likt KKK-ledaren) och hos Lena Philipson (Sol-Stenbock - KKK-ledarens måntecken)... 

Men här kanske det mer handlar om en hypoman och extremt fokuserad medvetandenivå än bloggens halvhjärtade försök att reda ut look-alike-fenomenets ev. koppling till astrologin...3 kommentarer:

 1. På Wikipedia hittar man två svenskor med samma månhoroskop (födda 2 juli -50). Ingen av dem är någon "vurpad" typ, likt dina exempel här, Annika Thor har judiskt ursprung och är författare, och Agneta Eckemyr hade en lyckad karriär som skådespelare och senare designer. På Wikipedia hittar man två svenskor med samma månhoroskop (födda 2 juli -50). Ingen av dem är någon "vurpad" typ, likt dina exempel här, Annika Thor har judiskt ursprung och är författare, och Agneta Eckemyr hade en lyckad karriär som skådespelare och senare designer. Men hon drabbades av fattigdom och kunde inte bo kvar i sin fina New Yorklägenhet och fick t o m leva på matkuponger. Sen drabbades hon vid drygt 60 års ålder av Alzheimers, och bor nu på ett vårdhem i Stockholm.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ursäkta dubbleringen :-) Jag använde en annan webbläsare först, och klippte in text.

   Radera
  2. Som jag skrev: "Jag menar, vem skulle frivilligt födas under så här defekta budskap? Någon stor själ som vill bevisa för sig själv att inget är omöjligt?" Jag såg Alzheimer eliminera min mors förstånd och förmåga att tänka en enda vettig tanke. Inte roligt. Dygnet illustrerar tveklöst en horoskoptyp där negativ karma ligger förberedd.
   Dasha-systemet visar dock hur många variationer som finns t.o.m. under ett dygn beroende på Månens position från en timma till nästa. För vissa kan de planetära cyklerna innebära att någon skördar det dåliga direkt (Marilyn Monroe, tre usla dasha-perioder på rad är sedan var det psyket förstört). En annan kanske når en usel dasha senare vid livet och hela helvetet brakar loss som en extern motgång (egentligen själen som projicerar sin egen karma via vida världen för att kunna uppleva sitt förflutna objektivt). Som du egentligen vet är sådana här minispaningar utan känd födelsetimma avsedda att lyfta fram något mer eller kanske något helt annat än astrologins ackuratess i ”sju fall av tio”.

   Vad man skulle behöva är kanske just tio fall innan man friskförklarar det här synnerligen otrevliga sinnelagshoroskopet. Eftersom uppenbarligen hälsoaspekten (somatisk karma) är en uttrycksform blir bristen på exakt (fysisk) födelsetid påtaglig. Men i fallet med judinnan Thor stämmer kartans usla omen, bara att hon befinner sig på andra sidan av KKK-ledarens rashat! En klassisk brasklapp (advokaten/den åtalade) som alltid gäller. Problemet finns på himlen men vem är sändare och vem är mottagare...

   Radera