Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)lördag 12 augusti 2017

Är allt redan över vid Sveriges Jupitercykel 2020?


Amerikanska rockgruppen Jefferson Airplanes
djupt sarkastigska kommentar från 1968
till USA:s då pågående krig:
JOVISST ÄR VI SKAPELSENS KRONA


Givet Trumps vansinne kanske vi aldrig når Sveriges onda Jupitercykel 2020 och en generation framåt! Kanske har bloggens framtidsspekulationer varit onödig tankemöda?

Tänk om hela västvärlden bryter samman redan nu, med Trumps hot om helveteseld (kärnvapen) mot Nordkorea? Min första försiktiga ansats till politisk kommentar var med Sverige under ond demon 2002-2020. Och till det temat har diverse enskilda ämnen kunna knytas, landets allt sämre språklighet och läsförståelse, mediernas kris i den digitala eran, och så vidare.

Men när jag upptäckte att vi nu startat en sub-cykel, Solens, som inbegriper hela landets identitet och dess ledarskap bara veckor innan Lövens mörkläggning av IT-skandalen briserade, och strax därpå den högervridna svenskens nationalhelgon Anders Borg visar sig vara lägre än en dräng, så måste man börja fråga sig om landets koppling till USA implicerar att fler förödande smällar väntar under den här årslånga undercykeln under landets verksamt onda ledarskap.

Hänger Sveriges planetära cykler ihop med dem för USA? Frågan är akut eftersom Sveriges makthavare har trotsat folkets vilja och bjudit in USA för den största provokationen mot grannlandet Ryssland i mannaminne! Tänk om Aurora 17, med planerad start i september, aldrig blir av för att USA klantar till det big time?

Förenta Staternas nationalhoroskop är så gammalt att de nyligen påbörjat tredje omstarten av 110 år långa storcykeln enligt metoden Vimshottari Dasha (det finns över 50 metoder för cykliska kalkyler i Indien, detta är "nybörjarmetoden").

 Vimsottari Dasa:

 Maha Dasas:

 Mar:  2009-09-25  -  2016-09-25
 Rah:  2016-09-25  -  2034-09-25
 Jup:  2034-09-25  -  2050-09-25
 Sat:  2050-09-25  -  2069-09-25
 Mer:  2069-09-25  -  2086-09-26
 Ket:  2086-09-26  -  2093-09-25
 Ven:  2093-09-25  -  2113-09-27
 Sun:  2113-09-27  -  2119-09-27
 Moo:  2119-09-27  -  2129-09-27

Nog är det nästan så att man sätter något i halsen när man ser att USA löper synkroniserat med Sverige. De är också på väg igenom samma demoniska Rahu-cykel som Sverige påbörjade redan 2002! Frågan som vi måste titta på är hur Rahu sköter sig i USA:s horoskop...

Men här kan man minnas att Sverige har sin Rahu i 3e huset för kommunikation och dagturer - det senare för tankarna till alla kommunikationer som numera inte längre fungerar i Sverige, PostNord, SJ, Transportverket - you name it!

Men en husplacering återverkar alltid på det motsatta huset så att det senare påminner en smula om det förra. Om det jupiteriska (expansiva) 12e huset är utlandsresor i negativ bemärkelse ("exil"), blir det 9e jupiteriska huset den positiva versionen eller långväga "utlandsresor" rätt och slätt. Antikens astrologer hade förstås inte tänkt sig att man kan åka runt hela jorden så snabbt att allt på planeten nu är "dagturer", men jag behåller ändå "långväga" för det 9e huset, trots att flyg till USA bara tar några timmar.

Med Rahu i Sverigehoroskopets 3e "kortdistanskommunikation" hamnar avhuggna draksvansens Ketu i 9e "långdistanshuset". Kan det vara så att Sverige under denna långa period (2002-2020) också kommer att uppleva en kapad kontakt med något avlägset land vi haft starka band till? Minns att Sverigehoroskopet också har ELITENs eller etablissemangets planetära disponent som en framskjuten landstigningsstyrka i 9e huset för utlandet. Den svenska eliten tecknas av Sol+Jupiter i 5e ledarhuset i Vattumannen och det är Saturnus som redan befinner sig "over there". 

Omvänt skulle man kunna säga att USA sedan länge äger Sverige och att vi bara är ett litet sidoprojekt för den globala roffarkapitalism som utgår från de amerikanska storföretagen. Inte underligt att Löfven till svenska dårfinkarnas jubel behöll NATO-kramaren Hultqvist eftersom han i princip är sambandsofficer som ser till att svensk vapentillverkning blomstrar i samråd med USA och deras intressen. Ska världen dö för galne Trumps trigger happy finger är regeringen Löfven medskyldig (liksom svenska vapen i orätta händer) så att även Sverige förtjänar att dras med i Trumps dödliga eld och helvetesvrede...

Wolfgang Hansson i AB skriver som vanligt klokt, och hans fråga om Trump alls vet vad han sysslar med är en berättigad fråga!

Hur står då Rahu i USA-horoskopet?
I den här några år gamla kartan ritade jag inte husen naturliga element, vilket gör den grötig. Men första huset i terrortecknet Skorpionen "jag stinger dig först, för säkerhets skulle", påminner en gnutta av orange ELD om att detta är ett utagerande hus, personlighetens hus. Att USA:s typiska UTFLÖDE ÄR ATT SUGA TILL SIG/INFLÖDE är inte svårt att förstå. USA som smältdegeln ditt alla fattiga och trötta har brukat söka sig för att börja på nytt och leva den amerikanska drömmen - en ren lögn finner de flesta när de efter 2-3 generationer fortfarande sitter fast i underklassen. Men det struntar svenskarna i, de föredrar myten som så många andra som går på Drömfabrikens USA-reklam.

Frågan är nu hur USA:s 18 år under girighetens demon Rahu kommer att utveckla sig. Redan Rahu i det begärsfyllda Vattentecken jag associerar till kapitalismen, detta destruktiva och ständigt hungrande system, är en varningsklocka. När dessutom Rahus disponent är den lägre själens symbol Månen börjar det se riktigt illa ut för USA från och med år 2016 (året USA valde Trump som symbol för att vi nu har en motbjudande KRÄMARE som president). 

Problem nummer två är att Rahus dolda ägare Månen (begär och stämningar snarare än förnuft) ligger i det irrationella och trygghetstörstande 4e huset, ett vattenhus men i ett tecken av Luftelementet. Under USA:s sinnessjuka Rahu-ambitioner som startade förra året med ett vilselett folk (Månen) som valde Trump hittar vi därför just den duplicitet som Luft och Vatten kan bilda och som jag liknat vid scenmagikernas finter för att lura publiken att se på fel saker medan de fingerfärdigt utför sin bluffmagi. 

Eftersom Rahu ligger i 9e huset för samvete och religion har jag tidigare påpekat att USA är hemort för jordklotets värsta religiösa hyckleri - se bara deras sätt att skapa religion eller kult av vad som helst. Elvis-lever-religioner.. Här ser man att folket är så vilselett som bara ett land styrt som Sverige styrs kan bli, av en överhet som sätter en ära i att hålla folket på en låg kunskapsnivå och låta dem flippa ut i vilka riktningar som helst alltmedan eliten har sitt på det torra. Sverige är kanske mer en fasciststat än USA eftersom jante här förbjuder allt utflippande, men i princip påminner båda nationalhoroskopen om varandra. Folket (Månen) och deras kunskapsnivå är en sorgesaga i båda kartorna. Eliten har kunskaperna och pengarna, men delar inte med sig.

Rahu beter sig nu bara så illa som dess disponent gör. I USA-horoskopet stiger ett Vattentecken - ett självprotektionistiskt tecken - och det gör Månen, den enda planet som är intresserad av trygghet för det egna, till en "verksam välgörare" - USA:s kodumma befolkning är helhjärtade patrioter och stöttar sin elit i alla deras krig mot andra länder. Ibland tröttnar amerikanerna efter särdeles misslyckade och kostnadskrävande krig (Vietnam), men efter en generation är alla lika förbannat korkade igen till följd av den propaganda befolkningen matas med via sina inhemska medier.

Göran Greider skrev i ETC om hur amerikanernas egen historia censureras och klipps bort för att passa Elitens världsbild! Så när USA demoniserar (eller helt mörkar) sin egen, en gång så kraftfulla socialism, då blir den direktimporterande svensken lika förd bakom ljuset som någonsin en amerikan i mellanvästern. Greider är en av de "bra" Skorpionerna, som genomskådat sitt födelsetemas djupa natur. USA däremot, har en Skorpionascendent som representerar världens värsta mördarnation. Och i detta lands ledband har den svenska Eliten vald att gå...

USA under 18 år av förhöjda begär på folkets nivå gav alltså omgående en galen president, så hur fungerar egentligen Månen i nationalhoroskopet? Är den nyckfulla Månen riktigt usel, kan man befara att USA:s kollaps kommer förr än någon har vågat föreställa sig! Månen i 4e tecknar egentligen en inrikespolitik som bygger på att hålla individerna splittrade och svaga. Mån-Vattumannens härskare är Saturnus och den står i 11e idealhuset i "själv är bäste lyckas dräng" - Jungfruns tecken. Detta visar hur amerikanerna i gemen alltid varit benägna till den falska individualism som är kärnan i den amerikanska drömmen (oaktat Greiders Amerikastudier och upptäckt av en en gång stark socialistisk strömning bland arbetare).

Är det något USA:s persona i Skorpionen hatar så är det att dö om man ska tro läran om planeternas verksamma natur. Saturnus, Liemannen eller Döden, blir nämligen en illgörare för Skorpionascendenten vilket gör hela landets ideal - att lyckas som enskild individ - till en rent självdestruktiv målsättning! USA-horoskopet "går inte ihop" men det gäller många, många kartor! I verkligheten varslar sådana här dissonanser om att det finns något förljuget i hela landets självbild... Man kämpar för att hålla ihop saker som inte fungerar tillsammans och därmed uppstår sådana slirigheter som Luft/Vatten i kombination ofta syftar på: man rationaliserar (Luft) det som är irrationellt eller tillhör en odicsplinerad naturvarelse utan kultur (Vatten).

Men... Månen är som sagt en verksam välgörare för Skorpionascendenten, även om detta nu leder till ännu en Luft/Vatten-problematik. Den obildade amerikanen, proppfyllt på nationalistisk propaganda ylar besviket "varför hatar världen oss så" - Skorpion och Vattumannen skapar tillsammans den grymma sociala utsötningens syndrom och man kan med samma symbol både hamna bland mobbarna och bland de utstötta, sannolikt beroende på hur mycket djävlar anamma horoskopet innehåller. (Veka horoskop stöts ut, kraftfulla blir hatfyllda ideologer eller mobbare.) 

När därför Skorpionascendentens härskare Mars från Luft kastar sin hatiska 210-gradersvinkel mot månnosaxelns Ketu-sida betyder det att USA ALLTID känner sig pressade och under tryck. Detta är en ren lögn som de väl dolda ledarna (Solen) använder för att lura amerikanerna att gå ut i krig efter krig efter krig... Sade jag att detta är jordens värsta mördarnation, väl dold bakom Hollywoods glittriga vykortsbilder...

Ur det inferno av glidningar mellan instinktens Vatten och rationaliseringarnas Luft som kartan innehåller (väl på nivå med freaket Lady Gagas horoskop), blir det väldigt svårt att ta regler om planeternas "verksamma godhet" på allvar. Både Mars och Månen är tekniskt sett välgörande för den som fastnad på den IRRATIONELLA NÄRINGSSJÄLENS basala nivå !! USA är som en primitiv ... Hydra, ett monster som suger till sig allt och alla därför att det i sin extrema själviskhet bara söker överleva för egen del. Och vad bättre då än att ständigt lura i folk att de måste försvara sig mot all världens inbillade fiender.

Det finns med andra ord en grundläggande irrationalitet i hela USA enligt deras horoskop, en olösbar ekvation, en nation som väntat på att gå sönder sedan 1776. Så varför inte ett krig där atomvapnen dras fram nu lika gärna som lite senare?

Då kommer också bloggens Jupiter-prognos för Sverige att gå i uppfyllelse om än på oväntat sätt. Ingen nation kommer att vilja ta i USA med tång efter att de klantat till det ÄNNU EN GÅNG (Vietnam, Contrasaffären, Irak, med mera). Därmed är den onda Jupiter-bubblan sprucken redan innan Sverige har gått in i sin cykel när den onda rika överheten förväntades gå in i väggen. Då får man tänka sig ett Sverige som startar sin cykel i insikten om hur hela dess USA-styrda fantasibubbla inte längre går att leva i...

Den som vill spekulera i mer detalj över USA:s kommande 18 år kan studera Rahu:s sub-cykler och inspektera styrkan hos var och en av planeterna i nationalhoroskopet:

Vimsottari Dasa:

 Rah MD:  2016-09-25  -  2034-09-25

  Antardasas in this MD:

  Rah:  2016-09-25  -  2019-06-05
  Jup:  2019-06-05  -  2021-10-31
  Sat:  2021-10-31  -  2024-09-06
  Mer:  2024-09-06  -  2027-03-23
  Ket:  2027-03-23  -  2028-04-10
  Ven:  2028-04-10  -  2031-04-10
  Sun:  2031-04-10  -  2032-03-04
  Moo:  2032-03-04  -  2033-09-07
  Mar:  2033-09-07  -  2034-09-25

Spränger inte USA och Nordkorea bort en bit av världen under de närmaste åren, kan man se hur USA startar sin sub-cykel i Jupiters tecken 2019, ett år innan Sverige går in i sin stora Jupiter-cykel.  Eftersom även USA har samma förening av ledare och de stormrika (Solen och Jupiter) och även de i ett Lufttecken får man åter ett besked (som om det behövdes) att USA och Sverige är i princip samma sak. Vår elit har sålt ut landet till västkapitalismen sedan länge.

Men USA:s sub-cykel under sin "verksamt goda" Jupiter kommer att sakna allt flyt som Jupiter normalt skänker den Irrationella eller Vegetativa Själen. Näringslivet i USA kommer inte att blomstra fr.o.m. sommaren 2019! Om det beror på att något redan hänt, orkar jag inte reda ut just nu, efter att ha skrivit fyra inlägg i dag, att pytsa ut vid olika tillfällen.


2 kommentarer:

 1. https://peterkrabbe.wordpress.com/2017/08/12/den-amerikanska-fyrklovern/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fantastisk lägesbeskrivning som jag bara sett vaga konturer av tidigare. Artikelförfattaren är långt mer explicit än mitt astrologiska spånande men jag vill ändå fylla i den brygga du utelämnar för att göra länken riktigt relevant:

   Artikelförfattaren frågar sig varifrån allt det han beskriver kommer, och svarar DOD, amerikanska försvarsdepartementet. Detta anknyter direkt till USA-horoskopets Måne i 4e huset för hemmets (nationens) säkerhet och dess koppling till den märkligt demoniska Rahu-överdriften via länkade Kräftan i 9e huset för "utlandet" eller "vida världen".

   Den obegripliga röra av rationalisering av det i grunden irrationella USA (Vatten/Luft-slirandet) beskrivs också tydligt i din länk.

   Stort tack för den! Varför finns inte sådan här information i alla dagstidningar? Är journalister i Sverige så illa omvärldsorienterade eller har de belagts med munkavle?

   Radera