Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google har förstört mängder av horoskop genom att omskapa usla miniatyrer av bilder i GIF-format. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa galna ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)fredag 4 augusti 2017

Anders Borgs trubbel i paradiset efter bara tre månaderUtifrån sett är Anders Borgs fylleeskapad på fina festen underhållande i sin totala drängighet - utmana till kukmätning med näringslivstopparna och vråla hora åt deras fruar! Här är det den sanna Anders Borg från hans trotsiga ungdom som åter visar sig. Punkigt och betydligt bättre än det våld mot svenska folket han senare gjorde sig skyldig till vid chockhöjningen av a-kassan för att försvaga folkets röst gentemot arbetsgivarna. För det har jag kallat honom landsförrädare på den här bloggen, han som gjorde livet lite djävligare för alla som inte satt säkert på solsidan.

Det intressanta med hans offentliga ursäkt på Facebook är att han förklarar psykbrytet med den press han varit utsatt för de senaste månaderna. Är det de senare tre månaderna efter förlovningen med sin dominatrix Dominica han syftar på? Har hans mörkt lustfyllda inre i pojkrummet slagit bakut, har det före detta sexobjektet från Army of Lovers fått honom att betvivla sin förmåga så att han nu måste ut och mäta kuk med andra på fyllan?  (Sannolikt syftar Borg på att han riskerat åtal för vänskapskorruption - tagare av mutor - men eftersom det hotet nyligen avvärjdes, är det en dålig ursäkt för det inträffade.)

Här har vi nu ÄNNU ett fall av det totala sönderfall av Sveriges identitet som jag förutspått utifrån den enkla hinduiska dasha-metoden. När inte borgarna ens har Anders Borg och hans anarkoliberalism kvar, då har allt vi trodde och höll heligt här i Sverige gått sönder! 

Aftonbladet verkar inte veta riktigt när festen ägde rum, Borg fyllnar till vid elvasnåret på fredagskvällen och sen på fredagsmorgonen är han ångerfull på Facebook! Jag tippar att det var på lördagsmorgonen han skrev inlägget, tycker mig minnas att Facebook inte är glasklar med tidpunkterna för uppdateringarna.

Då får man följande horoskop som jag lägger utanför Borgs egen månascendent i Oxen. Skulle det i själva verket vara i går kväll festen gick av stapeln och Borg beklagar sig denna fredagsmorgon (4/8) kvarstår alltjämt det som kommer att sägas om transiterande Mars genom Kräftan, men den exakta konjunktionen med Solen är inte längre helt exakt. [Tillägg: Festen visade sig ha varit veckogammal och Borg hoppades nog i det längsta att kunna slinka undan. Men händelsen spreds i allt vidare cirklar...]Inga dramatiska samband mellan horoskopet för födelsedygnet och den katastrofala festkvällen. Detta var mitt under IT-skandalen och vi har i transit (T) Solen i gradexakt konjunktion med fylleriplaneten Mars passande nog i Vattentecknet Kräftan som bl.a. ledde till sångerskan Whitney Houstons obotbara svampighet och tidiga död. Man kan notera att det var en Marsascendent som var i stigande över Stockholm vid 11-tiden denna fredagskväll och medan Väduren är Eld, vandrade Mars "fallen" genom Vatten och tog med sig den solära intelligensen... Tiden själv tecknar således ett Eld/Vatten-krig som påminner om det Stefan Löfven föddes med och borde uppleva i dessa tider...

Anders Borg har nu ingen direkt koppling till Vattentecknen förutom då Månen i torra Oxen som kanhända törstar efter toxiska substanser via sin disponent Venus i dödliga Skorpionen. (Detta förklarar också hans val av en kvinna med en offentlig image som den som är knuten till Dominica P.) Borg har visserligen Mars i attack från Luft mot sin Måne-i-Oxen vilket ger en dragning åt billiga slampor så man kan också tänka sig att denna ovanligt mentala Mars (i Luft) spillde sina hemligheter när spriten tog överhand.

OM man nu tänker sig att Borgs verkliga horoskop, med födelsetimma, placerar hans Mars (i attack mot det egna psyket) i något av horoskopets fyra hörn, då har vi emellertid en karta som reagerar med våld eller mörka tendenser på Mars rörelser i tiden. I så fall kunde det räcka med att Solen och Mars i sin svaga position i Kräftan gick in i exakt konjunktion denna fredag, för enligt hinduisk aspektschemat kastar nu aggressorn Mars en dödens 210-gradersaspekt mot sin egen placering i Borgs födelsehoroskop. Exakt den typ av transit man ska kräva för nämnvärda resultat enligt den skicklige brittiske (väst-) astrologen Charles Carter. Bara när natal position aspekteras av samma planet i transit ska man räkna med något. (Med de "tunga", Jupiter och Saturnus, förhåller det sig lite annorlunda - medfödda Solen behöver inte ha något alls med natala Saturnus att göra men när den blytunga släpar sig genom soltecknet blir allt trögare...)

I den här sinnelagskartan står nu händelsevis Borgs Mars-i-Vattumannen i det viktiga 10e hörnhuset för makt och ära, så på många sätt stämmer hans psykhoroskop perfekt in med den vanära denna händelser är för en människa som lyckats bluffa sig fram till en karriär. Frågan är om skandalen gör att man vågar spekulera i en födelsetid där Månen/psyket ligger så nära den korrumperande stjärnan Algol som är möjligt detta dygn? Vid midnatt låg Månen GRADEXAKT med Satans huvud, men vid lunchtid har den här kopplingen i princip upplösts. 

Samtidigt ska man inte underskatta Borgs förmåga att ställa till med kaos: Saturnus i Fiskarna ligger som en ond demon över samhällets fattiga (Fiskarna) och håller samtidigt Borgs eget psyke i en 60-gradersvinkel. Detta symboliserar ett freudianskt Överjag som är snålt och fyllt av förbehåll. Jag tror Borg måste vara rätt skadad redan från födelsen, med ett föräldrahem vars värderingar han både trotsar men samtidigt fallit offer för. 

En komplex dr. Jekyll & mr. Hyde-typ vi hade som en satan över oss under åren då regeringen Reinfeldt stal från de fattiga och öste över medelklassen i syfte att permanenta arbetsgivarens totala makt över folket. Läs i ETC hur borgarmedierna lögn om den vilda sopstrejken i Stockholm är fel på alla sätt. Situationen som beskrivs i den texten andas av den ondska Borg representerar och som festbesökarna fick en skymt av.

*****

Så viktig har Borg varit för Sveriges moderna, korrupta självbild det senaste decenniet att denna eskapader läggs under taggen "Sveriges planetära cykler" som ett nytt exempel på att vår identitet (Sol) nu håller på att kollapsa.

***** 


PS. Ska bli intressant att se hur Etablissemanget hanterar Borg efter detta. När en vanlig simpel underhållare säger eller gör politiskt inkorrekta saker fryser medier och makthavare ut dem direkt, de tappar alla sina uppdrag och så vidare. 


För bara fem dagar sedan var Anders Borg alltjämt en storpotät i Svenska Dagbladet, vars ledarsida underdånigt intervjuade honom. Frågan är om en och annan inbilsk bubbla spruckit nu då vi ser rader av kejsare utan kläder och småpåvar i viktiga positioner som bara ställer till det för folket.


Tillägg

Efter att Aftonpladdret "läckt" nyheten i en engelsk version är brittiska DailyMail först ut med att slå upp den snaskiga nyheten stort. Fast tidningen hämtade förstås inte nyheten från AB utan från en opportunistisk svensk journalist, Sara Malm. Det är något rörande med hennes självpresentation som jag känner igen hos mig själv, bättre än genomsnittssvensken på engelska och ändå låter text inte otvunget engelsk... Malm skriver t.ex. att "Swedish ex-Minister of Finance became abusive..." som är ren svengelska. 

Varje britt skulle ha använt det korrekta "Sweden's former Minister for Finance...". (Korrekta prepositionen "for" används i huvudtexen vilket tyder på stressigt jobb och att brittiska medier inte mer än svenska tycks bry sig om en oberoende korrekturläsare i denna förfallets tidevarv).

Hur som helst, många muntra kommentarer till världsnyheten i DailyMail, och bloggens dasha-prognos om Solens sönderfall i nationalhoroskopet blir allt tydligare...

2 kommentarer:

 1. Styrelsekollegan Erik Mitteregger till Dagens Industri:

  "Som styrelseledamot har man ett ansvar att föregå med gott omdöme. Om det Anders Borg har gjort stämmer med verkligheten har han just i det fallet inte visat gott omdöme. Sedan tycker jag att man måste se en sådan här händelse i ett större perspektiv, man måste göra en helhetsbedömning."

  Konsten att uttrycka sig slingrande: "Om det han gjort stämmer med verkligheten."

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stureplansstekare i ena laget och de realistiska i det andra...

   Radera