Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 3 januari 2016

Sveriges och USA:s vän mördar 47 civila proteströster




Man kan återanvända årskartan för EU:s 2016 på Saudiarabiens kallblodiga mord på 47 personer under lördagen, offer vilka summariskt klassificerats som "terrorister" fast de i många fall bara verkar ha varit individer som yttrat en civil människas regeringskritik. 

Detta är alltså Saudiarabien till vilket Sverige exporterar militär utrustning så det står härliga till, vare sig regeringen kallas moderat eller socialdemokratisk! Förklaringen är förstås att det inte är de människor folket röstar på som sedan styr landet. Vi lever i en skendemokrati.

Eftersom Saudiarabien är USA:s nära allierade och USA och EU söker pussla ihop sig som en enad Monsterkapitalistisk Stormakt för att bekämpa övriga världens rättmätiga anspråk på en del av kakan, förstår man genast att det är samma onda maktmissbruk vi ser här. Kartan är identisk med den som anger vad EU kommer att ge prov på under 2016: övermakten kommer att fortsätta jaga och tysta röster som hotar störa deras projekt. EU och Saudiarabien, "same difference"! 

Ovanstående horoskop för det statliga massmordet på oliktänkande är ställt för midnatt eftersom de 47 väl knappast avrättades i klump och den tidpunkten i vilket fall inte är känd. Även denna karta visar den osympatiska och ytterst maktfixerade kombinationen av Merkurius i Stenbocken i femte härskarhuset med bas i dödens Saturnus i dödens tecken Skorpionen. Den senare söker tysta frihetens Jupiter i det goda hjärtats Lejon. Det är faktiskt en fenomenalt svår aspekt, denna mellan Saturnus och Jupiter som kan skönjas i så mycket av världens händelser sedan förra sommaren.

Alltför många horoskop att redovisa har fastnat i bloggarens samling för de senaste tillfällen denna årslånga och därmed "globala" aspekt har gällt. Från 1838 har vi t.ex. Abraham Lincolns mördare John Wilkes Booth och den ateistiska utilitaristen Henry Sidgwick och likna djävulsanstrukne positivisten Ernst Mach (fysiker).

Från samma aspekt 1897 har en stor grupp celebriteter fastnad, och jag noterar i förbigående äventyrerskan Amelia Earhart, Hegels "dödsfilosof" den ateistiska Georges Bataille, samt Tadeus Reichstein som vann Nobelpris för att ha lyckats framställa c-vitamin på konstgjord, kemisk väg. En annan Nobelpristagare från detta år var "det moderna vaccinets fader", John Franklin Enders. 

Samma år också Earle Nelson, "gorillamördaren" från San Francisco var en nekrofil och massmördare (gissar att vacciner med oförutsägbara effekter och mördare kvittar varandra). Ur min "anonyma hög" en sorglig och benförlamad kvinna jag mötte mot slutet av hennes liv, fylld av självömkan och ett besynnerligt självhat kombinerat med en slags parasiterande läggning.

Sedan var det dags för Saturnus att "förlama" Jupiter på nytt 1955. Även här många kända fall som det förvuxna barnet Dan Ekborg och lika egensinniga Whoopi Goldberg, båda skådespelare. DN:s skribent Thomas Lerner, med en besynnerlig fixering vid aparta livsöden, gärna med något sjukdomstillstånd, samt den fanatiske presidenten för EU-parlamentet som till varje pris försökte knäcka den folkvalda grekiska socialistregeringen. 

Aspekten ligger kvar in i 1956 och här hittar vi en "svår" figur som skådisen Mel Gibson, den mer politiskt korrekta Tom Hanks, livsnjutaren Steffo Törnqvist och rovkapitalisten Jacob Wallenberg, men också hyperbegåvade (mensa) f.d. skådespelerskan Geena Davis som numera är politiskt aktiv. Vi är nu så nära vår egen tid att här finns otaliga kända namn. Helt klart är en sådan här aspekt för "stor" för att sätta sin prägel på samma sätt hos var och en. 

Något intressantare är i så fall att väva in sinnelagets Måne även om inte heller detta egentligen leder fram till en unik individnivå. Men låt oss prova. Skulle de med Månen invid Saturnus visa sig vara strängare, kanske mer bestraffningsglada, medan Månen invid Jupiter indikerar sådana som drabbas av en ond och åtstramande Saturnus? Minns att en Måne anses "fallen" i Skorpionen så att en närvarande Saturnus skulle kunna leda till ett extremt svart psyke! 

Månen med Saturnus i Skorpionen, i attack mot välviljans Jupiter i Lejonet:
  1. Ernst Mach;18.2.1838;12:00 - Fysikern som anslöt sig till västerlandets mest korkade synsätt någonsin, positivismen, som i dag är materialistisk åskådning som är helt utdöd pga. sin orimlighet och förmåga att göra människan liten i sin tanke. Men att synsättet föddes i väst i det som satansbarnen kallar "Upplysningen" talar sitt tydliga språk...
  2. John Wilkes Booth;10.5.1838;12:00 - presidentmördare
  3. Benförlamade;23.02.1897;12:00 - passar väl in som uttryck för en mer personaliserad årsaspekt - Saturnus tenderar mot orörlighet
  4. Wilhelm Reich;24.3.1897; 3:40 - Reichs bidrag till psykologin är också intressanta, givet en fallen Måne. Han formulerade teorin om "masspsykosen" (alla psyken kolsvarta och stöpta i samma "Saturnus-form") samt doktrinen om den narcissistiska personlighetsstörningen.
  5. Odd Hassel;17.5.1897;12:00 - vann Nobelpriset i kemi (dödens ämne för de själar som attraheras av meningslösa pseudoförklaringar till Livet)
  6. Lincoln Sugar Minott;25.5.1956;12:00 - Jamaicansk sångare född i värsta slummen. Blev kriminell men lyckades byta bana. Som artist hörde man bitterhet läcka igenom i nästan alla socialrealistiska texter och en hotfull underton: "You give me penny for my song, man!" - riktad till skrupulösa producenter som inte betalade honom för hans lokala skivframgångar. Minott dog förhållandevis ung, som är vanligt i den Tredje världen.
  7. Peter Kadhammar;18.7.1956;12:00 - Bitsk socialrealistisk reporter i Aftonbladet (en bra påminnelse att man inte per automatik blir en bestialisk mördare med den fallna Månen, men att psyket tycks ha en disposition att se det onda och ruttna).
  8. Stephanie Zimbalist;8.10.1956;12:00 - Aktrisen vid den unge Pierce Brosnans sida i deras tv-deckarserie Remington Steele. Har inga biodata, men jag tycker mig minnas att hon spelade den hårdföra som bossade omkring med Brosnan, väldigt passande Månen och Saturnus för vilken den inflexibla diktatorstypen sällan är långt borta. Sett henne i en eller annan lågbudgetfilm också och även där är hon hård som typ.
  9. Moderskopplingen;14.5.1957;xx:xx - Växte upp med bara modern. (Skäl till faderns frånvaro okänt.) Korrekt och städad utåt, och extremt prylfixerad. Avslöjade pga. missbedömning av undertecknad en sliskig sida med närmast pedofila drag i kvinnotycket.
  10. David Thomson;12.6.1957;12:00 - Ledare för elektronikjätten Thomson, en av 20 världens rikaste enligt Forbes rankning 2010.
Månen med generösa Jupiter i Lejonet men hårt hållen från Saturnus, även här 10 träffar (av 134 med själva grundaspekten Sa/Ju):
  1. Henry Sidgwick;31.5.1838;12:00 - Filosof, den utilitaristiske ateisten (nyttotänkande ligger f.ö. mycket nära den resursfixerade Saturnus)
  2. Lena Asplund;5.12.1955;12:00 - Politiker, (m)-ledamot i Riksdagen
  3. Guy Lofalk;5.12.1955;12:00 - Jurist, moralisk katastrof, begärde 51 miljoner för sin hantering av den misslyckade rekonstruktionen av SAAB
  4. Edip Noyan;1.1.1956;12:00 - Politiker, (m)-ledamot i Riksdagen
  5. Carin Götblad;1.1.1956;12:00 - Länspolischef Stockholm
  6. Barnhemsbarnet;13.06.1956; 9:50 - Olyckligt livsöde. Hörde röster och tidvis omhändertagen av myndigheterna
  7. Candy Loving;4.9.1956;12:00 - Utvikningsbrud i Playboy
  8. Theresa May;1.10.1956;12:00 - Politiker (USA), konservativ. Negativ till legalisering av "rekreationsdroger" (marijuana)
  9. Mike Scully;2.10.1956;12:00 - Manusförfattare och medproducent till omåttligt populära tecknade serien The Simpsons.
  10. Mahmoud Ahmadinejad;28.10.1956;12:00 - Politiker. Irans 6e president, med anspråkslös social bakgrund och en olycklig tendens att inte kunna skilja på fakta och antisemitisk propaganda

Ska man nu jämföra de båda grupperna är det svårt att se någon skillnad. Möjligen verkar den senare - de som står nära rikedomens Jupiter och upplever Saturnus försök att begränsa - att vara den sämre gruppen. Här har vi moderater och en girig jurist, en konservativ amerikansk politiker av det klassiska reaktionära slaget som inte sätter sig in i sakfrågor utan resonerar utifrån stelbent ideologi. Polischefen Götblad valdes på dunkla grunder till "årets chef" 2007 men å andra sidan har jag sett helt motsatta omdömen. 


Ahmandinejads fattiga förflutna och obildning kan här läsas som att Jupiters normala vidsynthet drabbas pga. underklassens planet Saturnus som snävar in perspektiven så att den arma mannen inte ens fattade att Zions Vises Protokoll (om jag minns incidenten rätt) var en förfalskning som svartmålade judarna för att söka världsherravälde. 

Faktum att bara Mike Scully, medskapare till den med åren alltmer familjeförespråkande och moraliserande tecknade serien Simpsons (typiskt nog på den konservativa högerkanalen Fox i USA), verkar vara en alltigenom "good guy". Här kan man istället tänka sig att den reduktionistiska Saturnus uttryckt sig som ett rikt psyke (Månen + Jupiter) i det dramatiserande Lejonet och med en sällsynt förmåga att "reducera" eller koncentrera livet till tydliga och underhållande karaktärer. 

Saturnus tenderar att göra folk till "typer" mer än kompletta och rika människor. Det är därför Saturnus för "gamla pengar", "konservativa stötar" med mera, passar så bra in på Joakim von Anka/onkel Scrooge (ur Dickens Julsaga). Joakim von Ankas horoskop visar också en koppling mellan Saturnus och Jupiter, men av annat slag.

Inga kommentarer: