Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 10 januari 2016

NATO-generalen i kapitalisternas tjänst




Så vem är nu den här dolskt stirrande foliehatten, som Sverige tecknat fördjupat samarbetsavtal med och som höken Peter Hultqvist inte förstår varför det höjs invändningar mot? 

Jo, det är mannen som USA posterat i Europa för att försvara sin demonisering av världens alla nationer i "de goda" (USA själva och dess allierade) och de andra, "de onda". Gräver man en nivå under Peter Hultqvists försvarstal (publicerat i DN, var annars?), handlar det förstås om den EKONOMISKA VÄRLDSORDNINGEN, om en grupp rika som inte vill släppa en tum av sin ekonomiska makt till vare sig gamla eller nya uppstickare.

Bloggarens för vart år allt djupare upplevelse av vad zodiaken egentligen representerar som hemliga varningstecken för fallgroparna på själens resa, konstaterar ännu ett fall av den självtjänande kombinationen av vinstintressets Jungfru och den närmast paranoida dödsskräckens (och därmed försvarsviljans) tecken Skorpionen!

I skenet av kartans konfiguration blir uppmaningen som ligger dold i den här generalens efternamn Breedlove ("avla fram kärlek!") närmast en ironi. Ödet gav honom en uppmaning i med på resan och likväl valde idioten att tjäna Hydran - det giriga monster som så väl beskriver Rovkapitalismen.

Kronisk rundgång i psyket på temat anfall och försvar
- är verkligen "anfall bästa försvar"?


Den som fortfarande inte uppfattat att den är bloggen inte ägnar sig åt egofixerad personastrologi utan diskuterar zodiaken utifrån de 12 uppdrag hjälten Herkules måste lyckas med för att bevisa sig mer än en simpel människa, förstår naturligtvis inte hur en månascendent i Skorpionen med den stora välviljans Jupiter upphöjd i skyddsprincipens tecken Kräftan och därtill i det nionde huset för månpsykets upplevelse av sin plikt mot universum (universell dharma) skulle kunna föranleda en sådan negativ läsart.

Så låt mig kort reprisera: månascendenten är en subjektiv ascendent, detta är inte nödvändigtvis universums eget önskemål för den här individen utan vad det sublunära och jordbundna psyket ("naturen" mer eller mindre) FANTISERAR är det högsta goda (9e). Eftersom Skorpionen är dödens tecken ser vi här "naturen" ur dess ondaste aspekt: likt USA:s nationalhoroskop (med en faktisk och fysisk Skorpionascendent) är dessa människorna som beter sig som simpla naturen och är redo att gå över andras lik för att rädda sitt eget "näringsliv", dvs de biologiska processer som håller såväl varumarknad, människomarknad (slaveri) som den egna biologiska kroppen, vid liv. 

Dessa är Hydras barn, de tjänar en mycket låg varelse i tillvarons totala schema. I fallet med USA:s nationalhoroskop eller f.d. statsminister Reinfeldt, där faktiska födelsetider finns, förvandlas budskapen i nionde huset till "konkreta" bud om vilken eventuell roll dessa entiteter faktiskt har på vår lilla planet och dess del i den universella dharman.

Dharma kan också fattas som alla individuella karma-strömmar sammantagna. Dharma är mekanismerna som reglerar Världssjälens inre liv och ser till att ingen välgärning eller överträdelse glöms eller - förr eller senare - får sin matchande konsekvens. En global illgörare som USA eller en lokal fördärvare som Fredrik Reinfeldt var faktiskt verktyg i Guds händer, delar av det pussel som är komplett bara då alla tänkbara bitar är på plats.

Som de fatalistiska grekiska stoikerna sade: är din enda chans här i livet att vara en tjuv, kanske till följd av en snål och självisk politik den onda rika eliten på toppen implementerat (de som alltid skriker "hårdare straff"!) - försök då blir en så perfekt tjuv som möjligt är. I fullkomnandet av hantverket ligger en belöning. I nästa liv kanske du är landets flinkaste idrottsman och nu på "rätt" sida om lagen. De talanger du inhämtade som tjuv gör dig nu till en hyllad idol. Jfr. Zlatan.)

Av dessa skäl (och flera) kan en individ bara uppfatta den pliktnivå själen i detta liv är kapabel att uppfatta. Världssjälen själv befinner sig alltid i perfekt balans eftersom den härbärgerar alla livsformer och livsyttringar, från helgonen ner till skumrask som bara tror de hittat en vinnande väg eller tankemodell - som Philip Breedlove. Det är bara att jämföra det här horoskopets "tonläge" med det distinkta tyska geni som i gårdagens SvD lättsamt och, vad det verkar, speciellt för en svensk läsekrets diskuterade det här landets vanföreställningar om värdet att höja sig över krigsspelens nivå till bildning. 

Det förvånar inte det minsta att upptäcka att Breedlove i botten är en teknokrat ("it-fascismen") - Jungfrun och Skorpionen i kombination brukar tappa momentum redan i unga år och mötet med tekniska prylar. Sen blir de materiens slavar och tjänare i resten av sina liv. Detsamma gäller egentligen alla påtagliga kombinationer av Jord och Vatten, men Skorpionen har ofta slagit mig vara en skarp tänkare som ytterligare fördjupar Jungfruns redan så tydliga teknikfixering.

Jungfrun älskar teknik eftersom den förbättrar hennes produktivitet och ökade vinstmarginaler på händernas arbete är just bara vad den agrara symbolen Jungfrun står för, om man söker locka fram tecknens centrala budskap. Egoistisk vinst, fiendskap, krig och våldtäkten av Persephone är en klunga uttryck för den här arketypen.

Till sist, kan man i det här "fantiserande" månhoroskopet notera hur general Philip AvlaFramKärlek ständigt spelar en sjuk film inne i sitt psyke där ett härsklystet och krigiskt Mars-Lejon försöker angripa honom! Eftersom Mars ÄR Skorpionpsykets disponent ser vi ett ganska vanligt fall av "systemfel" i den här människans födelseögonblick, en genuin självdestruktivitet och en livsfara för sin omgivning eftersom de föreställningar en människa ständigt härbärgerar i sitt sinne tenderar att bli verklighet förr eller senare. 

Jämför gärna med vår krigsbesatta politiker Peter Hultqvists horoskop! Nu står kriget i härligt lågande Eld-tecknet Väduren som bas för den mannens psyke i dödsprincipens Skorpion!

Och så här håller det på. På gräsrotsnivå märker man kanske aldrig Världssjälens skiftande kvalitet, men ge medelsvensson en maktposition och snart rasar allt samman, som det gjorde med åtta år under den inskränkta och kulturellt flata Reinfeldt och nu etter värre under svetsaren Löfven. Se Vilddjurets tal 666 och kapitalismen för en tanke om statistikern Gaugelin och astrologisk determinism. 

Idéhistoriens fader Arthur Lovejoy pekar på att total fatalism egentligen är den logiska följden av nyplatonismen, den idealistiska "allt-är-medvetande"-filosofi som först drog ut den fulla konsekvensen av Platons tänkande och de modifikationer som hans elev Aristoteles bidrog med. I den uråldriga tanken om "varats stora kedja" (great chain of being) överflödar Den Ene i sin perfektion och fullkomlighet så att varje detta plenum av tankar - Platons idéer - synliggörs i vår lägre värld och här finner kroppslig (eller annan) gestalt i de myriader av livsformer vårt universum (det enda) rymmer. 

Även mineralen är en livsform fastän ofattbart ointelligent jämfört med en människa. Människor helt absorberade av naturens taxonomier närmar sig mineralens maximering av struktur och minimering av intelligens! Titta på general Breedloves många ränder på uniformen och inse att här har vi att göra med universums begåvningsreserv, släkten av livsformer så avlägsna från den gudomliga människan (det vår art har kapacitet att höja sig till) som möjligt är.

Som den begåvade läsaren förstår har den här bloggen i 7 år och över 20.000 sidor i princip bara påmint om skillnaden mellan den "sublunära" skapelsen och den "supralunära". Människan är född under Luna men hennes mål är Solen. Men då gäller det att förstå vad Solen representerar i hennes fall, vad som är hennes subjektiva "universella dharma". Och där blir var och en "salig efter sin egen fason" och gudar och demoner fortsätter att kriga över årtusendena. "Under solen inget nytt."

5 kommentarer:

Susanne sa...

"Tiita på general Breedloves många ränder på uniformen..." - eller uttryckt med det gamla lumparskämtets ord: De Gud ej gav hjärnor gav han vinklar, streck och stjärnor"
:-)

Seaward sa...

Ja det skämtet undgick mig förstås som gammal totalvägrare. Träffsäkert.

Polisen, om man nu ska bunta ihop relaterade sysslor, vägrade för några år sedan att ge mig nytt id-kort då det gamla gått ut sedan flera månader. Men på Skattemyndigheten arbetade folk så pass utvecklade i förståndet att de tillämpade "avvägd bedömning". Personen på fotot liknade den som nu ville förnya sin handling, var precis lika lång vid mätning som uppgiften i medhavt (och likaledes utgånget) pass, samt skrev namnteckningen med samma stil som innehavaren av de två utgångna identitetshandlingarna. Detta löjligt "lätta fall" var för svårt för polismyndigheten.

Anonym sa...

Peter Hultqvist gjorde vapenfritjänst av samvetskäl skrev SVD igår http://www.svd.se/hultqvist-slapp-varnplikt-av-samvetsskal

Seaward sa...

Tack, högintressant information! Den som läser de två inläggen om Hultvists horoskop ser hur komplext förhållandet mellan liv och död (Eld och Vatten) är.

Till skillnad från Hultqvist övertygade den här bloggaren myndigheterna om sin uppriktiga önskan att slippa hantera vapen (och hänvisade redan som ung till något han då ur eget huvud döpt till ”livsmålens hierarki”). Trots beviljad vapenfri tjänst valde han slutligen att totalvägra, just pga. det större och internationella perspektiv som den ”mognare” Hultqvist dragits in i. Han är nu upp till öronen insyltad i vad som fordom betitlades "synd".

Från socialdemokratin, intill dess undergång inom en snar framtid, kommer vi aldrig att se tänkare och visionärer stiga fram och skissa på en värld bortom det ständiga ekonomiska krig kapitalismen givit upphov till. Partiet har helt tappat sin relevans för dem som just nu Författar på världens framtid bortom våra barnbarns barns livscykler. Det handlar om vilken värld, vi som lever nu, tänkt oss återvända till i vår nästa reinkarnation.

Seaward sa...

PS. Att Hultqvist ljugit/sökt mörka om sin "veka" vapenfria tjänst passar också in på Eld/Vatten-dramat i horoskopet där Eld i allmänhet kan tolkas som synliggörande och Vatten som mörkläggning eller upplösning (eller partiell reflektion av den helhet som bara ses i Ljuset).