Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 3 januari 2016

Biologins styggelse


Noterade ett spännande filmtema som dessutom enligt en IMDB-recensent var väl exkeverat. 2009 utkom filmen SPLICE, som av en händelse samma år den välinformerade och storsäljande amerikanska boken "Signature in the Cell" argumenterade för att neodarwinismens förklaringar helt enkelt inte fungerar givet vad cellbiologin vid denna tidpunkt visste. 

Som f.d. dataprogrammerare kunde jag i de urtråkiga och komplexa resonemangen kring cellens inre liv väl uppskatta argumenten för intelligent design, och när författaren berättade att det fanns någon liten mojäng som kallades spliceosomer som kallades in för "redaktionella uppgifter" kunde jag inte låta bli att skratta. 

Även den definitivt intelligensstyrda dataprogrammeringen har en färdigbyggd liten funktion (skapade av någon annan intelligent programmerare högre upp i hierarkin) som heter just Splice, och med vars hjälp man kan manipulera informationssträngar i syfte att teleologiskt lösa uppdragsgivarens önskemål - på samma sätt som "spliceosomen" bidrar med arbete på information i DNA-molekylens inre liv utifrån en övergripande plan för t.ex. en människa eller en babian.

Och så kommer filmen SPLICE med sin kritik mot en kapitalistiskt driven teknikfascism som löpt amok och där det onda medicinföretaget forcerar fram resultat. Forskare korsar DNA från människa och djur - och det går illa! Jag har inte sett filmen men ska försöka göra det. Tills vidare kan man studera det fiktiva födelsedatumet för den styggelse biologiindustrin skapar i den här filmen. Vi ritar kartan som en naturlig zodiak för att slippa husen och enbart fokusera zodiaktecknen som de IDÉER de representerar.



Styggelsen föds med inte mindre än tre oppositioner som kräver en lösning! Tes, antites och kravet på att finna en syntes i en högre ordning.

Hybriden mellan djur och människa tecknas t.ex. av Ljusen, där Solen (hjärtat) klappar ur kreaturet Oxen, men där Månen vagt återspeglar den gudomliga Människan (Vattumannen). Jag säger vag återspegling eftersom Månens disponent gått ner sig i syndafallets tecken Jungfrun och därmed likställs med Jungfrun/Afrodite som våldtas och dras ner i Underjorden av våldsverkaren Hades, väl illustrerad i det här horoskopet av just Döden eller Saturnus.

Dessutom gillar bloggaren det han ser i oppositionen mellan djuret Lejonet och människan Vattumannen - detta som han kallat en den kreativa kosmologiska axeln. Här tyvärr en olycka (Mars) i själva djurlivets hjärta och påföljande opposition till den mänsklighet mittemot som likväl bara är en skugga av den verkliga mänskliga arketypen.

Den tredje oppositionen berättar mer om forskarvärldens omåttlighet. Jupiter i biologins element Vatten och därför i omaka förbindelse med den hunger som Rahu tecknar i grundforskningens tecken Skytten. Balansens Venus rubbas av att ha fastnad i demonaxeln som tecknar en hybris som gudarna tvingas bestraffa. Man ska veta sin plats i livet och inte förhäva sig. Venus är lite av en återvändsgränd eftersom dess disponent i Väduren inte bjuder på något tydligt budskap. Kanske att "pionjären" eller den förstfödde inte alltid är så lyckad: Vädurens härskare Mars står i oren Eld i Lejonet pga. Solens fall från visionens rena element och ner i den "hypermaterialiserade" Oxen. 

På flera sätt återkopplar det här bitvis gnistrande och kreativa horoskopet till bloggens favoritmodell om kreativa skapande intelligenser i det supralunära och vad som kan hända i den lägre sublunära sfären när "änglarna minglade med jordens döttrar och födda fram ohelig avkomma".

Monstrositeten som heter Dren i filmen kan jämföras med dna-företagaren Craig Venter vars företag stoppades av det amerikanska rättsväsendet sedan det sökt ta patent på det mänskliga genomet och alltså försöka underkasta HELA MÄNSKLIGHETEN DEN ONDA KAPITALISMEN. Den mannens själ kommer att brinna länge och hårt i helvetesvärldarna, det är säkert. 



Den här "naturliga zodiaken" ger ledtrådar till tanken om en lägre världen med människor drejade av lera (Jord och Vatten) och Luft som en blueprint eller intelligent designad kartritning som ateisterna aldrig misstänkte fanns där men som ny skarp optik avslöjat för den som ser och dessutom begrundar implikationerna av det fantastiska landskap som existerar på cellens insida.

Craig Venters fula ambition att profitera på den mänskliga genkartan kan knappast vara annat än effekten av den "sataniska axeln" där Satans stjärna kastar en korrumperande blick mot pengarnas Venus i korruptionens tecken Skorpionen och denna Venus samtidigt har ansvar för hela den blåa genomkartan i det mänskliga Lufttecknet Vågen. Samma Venus har också ansvar för Venters Sol i Jungfrun, ett tecken med tydligt materiella böjelser. 

Men det är förstås inte bara Algol som underminerar kartan utan också den fule och giriga Rahu som knyter an till Månen i ett annat materialistiskt Jord-tecken. Sammantaget är det här ett rysligt horoskop och det formligen stinker nazistisk rasförädling om det.

Studera hur Saturnus - själens form - här har sjunkit ner i Kräftan eller den lägre naturens biologiska Vatten och pga. den sällsynt perverterade Månen bildar ännu en hungrande och girig indikation som säger: låt oss tjäna grova pengar på "själens form" eller det mänskliga blueprintet som det ser ut när nedan, via synliggörande dna.

Kommer Craig Venter någonsin mer att få återfödas som människa eller har hans vinstlystna tankemönster sett till att förverka den förmånen? Enligt gurun Jesus sinnelagsetik (se Bergspredikan i Nya testamentet) har den här mannen redan i sin blotta tanke förbrutit sig mot merparten av mänskligheten - alla de som aldrig skulle ha råd att få "genförbättra" sig eller sin avkomma i den mardrömsvärld som den onde rike mannen skulle iscensätta om det inte fanns ett öde redo att vingklippa honom.


PS. Länken till Javascript-funktionen SPLICE visar en närmast trivial liten hjälpmaskin. Det maskineri som beskrivs i "Signature in the Cell" är närmast obegripligt komplext i jämförelse och de olika "subrutinerna" i cellen har fått mer än en avancerad dataprogrammerare (intelligenta designers!) att tappa hakan. Jag kan förstå att DNA är det hetaste i forskningen, även om en framtida mänsklighet kommer att förstå att det var människan själv som skapade sitt DNA under själva deras upptäcktsfärd. Men den insikten kommer när vi fattat att vi är gudar, rena intelligenser på besök i denna lägre verklighet...



Inga kommentarer: