Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 20 januari 2016

Barnporrmissbrukaren och Sveriges brist på moral (Mer om Jupiter och Saturnus i transit)


Slasknyhet i AB om att en av film- och tv-industrins alla psykstörda sinnesmissbrukare avslöjats och dömts som barnporrsmissbrukare. (Det ena leder lätt till det andra.)

Jag vet inte vad "Law & Order", "Lipstick Jungle" eller de andra serierna han skapat handlar om, men det här vuxna mannens barnsligt glada uppsyn talar för sig själv. Barnets arketyp Väduren är mycket riktigt dominant och detta med en Sol i Fiskarna - tecknet som ännu inte formulerat någon jag-kärna (eller är så avancerad bland människor på jorden att den håller på att växa ur ego-centreringen). 

Jag har haft bekanta med en närmast identisk uppsyn och en (drömsk) man var också född i Fiskarna (två år tidigare). Fiskarna är zodiakens martyr, men de lägst utvecklade tenderar till sexuella excesser eller åtminstone fantasier, vilket nyligen nämndes i förbigående.



Som bloggen kunnat visa genom en strid ström av karta är det inte alltid fördelaktigt med en "ömsesidig reception" - en faktor som indierna hävdar är lika stark som en konjunktion/opposition. Här är det libido-planeten Mars som förstärks och "gynnas" av den stora välgöraren Jupiter så att Eld/Vatten-kriget eller "sensationalismen" förefaller ha blivit helt okontrollerbar. Även om man inte blir barnporrmissbrukare skulle liknande konfigurationer kunna misstänkas hos många som lever bara för att sluka objekt med sina ögon eller fantisera om dem. Det förvånar inte det minsta att den här mannen lyckats nästla sig in i tv-branschen. 

Att se eller synas (Eld) är vad den här Vegetativa Själen (Vatten) fordrar, annars blir den helt hysterisk. Omvänt: Elden förtär samma Vatten som tarvar värme utifrån, via en ständig påfyllning av synintryck och Vattnet kan därför sparka bakåt och börja signalera fruktan för att Elden dehydrerar och tar livet av den. Kombinationen av Eld/Vatten ger alltid orosandar som nonstop kränger och krumbuktar. Att avvänja sig sinnesmissbruket blir dessutom väldigt svårt om tillräckligt mycket av horoskopet är orienterat just mot denna instabila värld (se bara artisten Madonna - helt och hållet ett Eld/Vatten-krig. Att hon började med yoga och österländska konster var troligen en ren överlevnadsstrategi - hela den flimrande värld som hon var en del av hotade att förtära henne.)

Just den här ömsesidiga receptionen aktiverar samtidigt en positiv och en negativ typ av sensationalism. Mars i Vatten är "mörk eld" eller demoniska anfäktelser - djurkroppens libido utvärderas så lågt i den gamla vishetstraditionen som fokuserar själen!) Jupiter är å andra sidan den enda planetära representanten för det Eter-element i vilket universum vilar. Eter indikerar därför den universalitet som antyds i tal om att "Gud är allestädes närvarande" eller "den gudomliga försynen" - den i Etern ser längre än vanliga människor som bara använder sina sinnen (upplåsta i nuets sinnesförnimmelser) eller använder intellektet för att kalkylera framtida konsekvenser utifrån kända fakta. 

Den människa som är tungt influerad av Etern (Jupiter) är antingen "gränslös" eller klärvoajant. I det här fallet verkar dysfunktionell "gränslöshet" passa barnporrbrottet bäst, särskilt som, som sagt. Väduren eller Barnets arketyp ingår. 

Jag misstänker att den extremt omogna Månen i Stenbocken också spelar in, psyket är formbundet och den emotionella mognaden långsam. Saturnus som på sanskrit kallas Shani (Den Långsamma) ger verkligen blandade välsignelser, och baksidan är den långsamma emotionella mognaden när den kontrollerar känsloplaneten Månen.

Regissörens ömsesidiga reception mellan tamasisk och demonisk Eld befinner sig dock i sattviska Vatten tillsammans med den sattviska Eldens Sol. Vad gäller båda dessa eldplaneter är det tveklöst så att Solen "vinner" i slutändan. Medvetenhetens Sattva guna upplöser alltid den dunkla Tamas guna och gissningsvis blir brottsdomen Alexanders vakna upp-signal. Vem vet, han kanske börjar med yoga som Madonna och lär sig att fasta från sinneskonsumtion. 

Men det intressanta här är att domen kommer nu, för horoskopet ger bloggen ytterligare vatten på kvarnen för den nyliga (pågående?) serie av hädangångna artister vars transiter inspekterats. Det visar sig nämligen att också Jace Alexanders karta ser ut att svara på den rådande 270-graders kontrollaspekten från Saturnus (begränsaren, lagens utförare) mot Jupiter på himlen. Eftersom Jupiter är Lagen som sådan och Saturnus dess verkställare (Saturnus som Liemannen agerar bara utifrån Jupiter som den gudomliga morallagen). 

Eftersom Alexanders porrbeteende visar att han inte svarar på Jupiters nobla sida utan visar dess störda, "omåttliga" uttryck, kan vi därför vara säkra på att Saturnus i transit INTE beskriver lagens görare som attackerar eller avrättar eller blockerar Jupiter i termer av Lagen själv utan en Jupiter som tappat koll på gränserna. Saturnus håller Jupiter i check. I dödsfallen bland artister var Saturnus tydlig i rollen som Döden men här är den alltså lagens görare.

Och gårdagens påminnelse om Charles Carters Law of excitation kommer väl till pass även för regissörens horoskop! Hans natala Saturnus söker kontrollera Jupiter via 60-gradersvinkeln och horoskopet tillhör därför den grupp Carter förutspådde tydliga reaktioner på transiter som involverade samma planeter.

Sedan kan man alltid fråga varför domen faller nu, Saturnus/Jupiter-konfigurationen har ju varit aktiv sedan förra sommaren. Men den som forskar lite kommer säkert att upptäcka att amerikansk sedlighetspolis började nysta i fallet Alexander runt den tiden. Sen tar Shane - Den Långsamma - sin lilla tid på sig innan den sluter cirkeln. Se bara den svenska Palme-utredningens arbete, årtionde efter årtionde, och man kan börja misstänka att det är något allvarligt fel med Sverigehoroskopets Saturnus och rättsväsende...



Tekniskt sett är det inga större problem med Sveriges Saturnus som är en planetär vän och en verksam välgörare för landets Vågascendent. Men jag ser ett problem i Saturnus "mognad" i termer av zodiakens egen progression. Sverige är ett Vattuman-land vilket symboliserar en gammal själ. Men i nationalhoroskopet från 1974 befinner sig den essentiella Luft-planeten Saturnus långt från sin totala aktualisering (vilket sker när den går in i härskarläge i Vattumannen). 

I Tvillingarna, det första av de tre Luft-tecknen är den som en ung pojke vars intellekt ännu inte kan knyta ihop disparata fakta och inte mognat till moralisk medvetenhet. Likt den unga sortens intellekt hör vi i Sverige bara floskler, "one-liners" och truismer. Ingen intelligens diskurs alls. (Enskilda undantag finns men horoskopet anger landets tendens.)

Värst är nästan politikerna, vilka alla barrikaderat sig i varsitt hörn vilket garanterar att ingen av dem kan sammanfatta livets mening och mål för människosläktet. Närmast en helhetsförståelse kommer faktiskt Vänsterpartiet, men eftersom svensken i allmänhet är en självisk materialist (Månen i ego-tecknet Väduren baserad på Mars i ägandeinstinktens och pengarnas Oxe), så lockar inte det partiet särskilt många procent av väljarna.

Att Sverige, likt barnporrmissbrukaren Jace Alexander har en ömsesidig reception, men mellan Saturnus och Merkurius, ger därför blandade resultat. Merkurius ÄR ju symbolen för den lilla pojken (5-14 år som symbol för ett segment på ålderstrappan), så att vi har en tämligen entydig bild av att Sverige favoriserar intellektuell juvenilitet och - men det vet alla som levt ett liv i det här landet - diskriminerar mot de äldre och hatar den vishet och överblick som Saturnus skänker dem som levt länge och lärt sig se hur landet är organiserat. 

Det tog den här bloggen många inlägg om Sverigehoroskopet innan de tekniskt snygga indikationerna genomskådades och bloggaren såg den fula sanningen landets minimala elit av makthavare och deras önskan att behålla folket på denna intellektuella amöbenivå! Det är därför vi har skränande unga it-teknokrater som på många sätt sätter agendan i Sverige, en fullständigt bisarr övertro på att våra tredjerangens programmerare ska rädda exportinkomsterna åt Sverige. De är också alla religionshatiska om det inte gäller att översätta mytologi till fantasyspel för att själv bli rik på underhållningsproduktionen.

Det är således samma omogna Saturnus som förklarar både att svenskarna spelar och tillverkar krigsspel för datorerna och bygger fullskaliga mördarinstrument (och övervakningsutrustning) som exporteras till skumraskregimer. Merkurius och Saturnus i ingenjörselementet Luft: kommunikationsindustri som går hand i hand med Saturnus som döden. Kommunikation och dödande - det är detta Sverige tjänat sina pengar på!

(Glöm heller inte bloggens återkommande påminnelse om VAR svenskarnas Saturnus ligger: i nionde huset och tecknar därmed utländska ägarintressen! Sverige som en liten satellit till de globala rovkapitalisterna. Vad i h-e gör Facebook-installationerna i övre Sverige? Varför tränar NATO krig i svenskt luftterritorium? Allt detta är bara skrupulös kapitalism, har inget med den fabricerade ryssfaran att göra!)

Landets ömsesidiga reception mellan Saturnus och Merkurius stinker av amoral eller rättare sagt dubbelmoral. Se bara med vilket argument byfånen Löfven (statsminister kallar de honom) söker rädda sin regering och Margot Wallström:



"Wallström är stadsråd och ska fullgöra sitt jobb."

Löfven duckar helt för problematiken med mutor och pamparnas privilegiemissbruk och försöker tala om en annan sorts moral, arbetarens moral, plikten att gå till jobbet och göra sin del! Vilken tragisk pajas, landets dolda överherrar njuter av att så lätt kunna manövrera en hel befolkning genom denna billiga charad.