Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 5 juli 2013

USA - hatet mot den inbillade fienden

"Ett piratdåd" säger kände journalisten John Pilger om det övergrepp USA med några allierade europeiska länder nyss begick när de tvingade ner Bolivias presidentflyg pga. bara ett rykte att USA:s senaste fiende, samvetet Edward Snowden befann sig ombord (SvD). I Sverige märks knappt något i medierna. Förklaringen ser man kanske i ännu en av dessa livsstilsartiklar i moderaternas egen Stockholmstidning.

DN kombinerar på fredagsmorgonen två blänkare - nästan. Effekten hade blivit tydligare om inte tre mellanliggande rubriker brutit upp den här solklara sanningen om det högervridna Stockholms skrämmande okunskap och moraliska dekadens (indifferens):


Slutsatsen av den viktiga bokanmälan om de utflugna européernas makalösa övergrepp mot indianer och sedan afrikaner i Nya världen, är att européen troligen har en svår genetisk störning - kalla det arvsynd eller något annat. Det bor en primitivism under den här vita hyn som påminner om att redan romarna för 2.000 år sedan ansåg germanerna vara ett efterblivet och brutalt folk.

I termer av evolution har naturligtvis ingenting hunnit hända på den tid som förflutit, och på lite sikt tillhör den här okunniga och obekymrat shoppande "I'm a Stockholmer in New York" en evolutionär återvändsgränd. Överhuvud är borgaren i väst redan synad på arkitektkontoret en trappa upp och befunnen bristfällig. Naturen kommer att avveckla de fula vita egoisterna. Den olympiska elden kommer att bäras av andra civilisationer mot framtiden.

Man bör ta de ledande symbolerna i det amerikanska horoskopet på djupaste allvar - symboler är dock inte alltid meningslösa dekorationer eller dekaler som tillverkaren slänger på sin produkt för att höja priset lite extra. Faktum är att det ÄR en diskriminerande rasist och mördare man ser USA-horoskopet. Det blir naturligtvis lättare med historiens facit att se detta men ett antal symboler på "rätt" (eller snarare fel) ställen, lyfter fram problemen.

Den brittiske astrologen Ebenezer Sibly lyckades på något sätt forska fram en "fungerande" tidpunkt för självständighetsdeklarationens undertecknade, men inte ens f.d. ordföranden för The Astrological Lodge i London, Geoffrey Cornelius, kan komma förbi det faktum att det finns konflikterande redogörelser för händelserna i amerikanska kongressen denna dag (Cornelius - The Moment of Astrology, kap. 13, Images of the World).

Bloggen har redan tittat på USA:s horoskop och dess dödsfixering flera gånger:

Värsta mördarnationerna (feb 2012)

Rör inte mitt underhållningsvåld! (juli 2012)

USA:s horoskop & senaste mordet på ungdom (dec 2012)


Google/Blogger har byggt om sin bildrendering och korrumperat hundratals om inte tusentals bilder (i GIF-formatet) på bloggen, så här är en ny USA-karta med en kryptisk färgkodning:



Kartor med en fläck av avvikande färg i huset markerar det element som råder i det tecken det aktuella tecknets disponent verkar från. Ta "själens form" Saturnus i USA-horoskopet. Givet landets extrema rasism kommer det kanske inte längre som en överraskning (på den här bloggen) att Gränsdragaren befinner sig i urskiljningens och diskrimineringens tecken Jungfrun och dessutom som landets IDEAL (11e huset)! Amerikas Förenta Stater FÖDDES för att diskriminera mot andra - det är hela federationens andliga form. 

Förstå nu (om du inte är moderat i Stockholm) varför hela arabvärlden kallar det här landet för "den store satan". I och med spionskandalen som hjälten Edward Snowden lyft fram börjar t.o.m. EU/Europa fatta att det är något fel med sin gamla koloni! Spionera och bugga EU, "så gör man inte mot stater som är ens vänner". USA verkar lida av en psykos som inte står "demonen" i den svenska kollektiva intellektet efter... 

Och det började som sagt inte med 9/11 och "onda muslimer" utan redan med den ursprungsbefolkning de första européerna mötte och svarta människor vilka nedgraderades till handelsvaror, exakt som Svenskt Näringsliv (med blickarna riktade mot USA) via regeringen Reinfeldt jobbat i sju år på att nedgradera svenska folket till låglönesslavar och de som inte kan fås att jobba hårdare och längre upp i åren till utfattigt patrask på samhällsbotten. (Det händer i England nu - det Reinfeldt ägnar sig åt i Sverige.) Så här ser Djävulen eller Ondskan ut i praktiken! Men det förstår inte en "stockholmsmoderat" som med hull och hår fastnad på kroken - Djävulens fiskafänge.

USA:s ideal är alltså extremt sociofobiskt: Jungfruns tecken indikerar rent bokstavligen en jordlott för var och en. Gamla världens marker var redan paxade så fattigpatrasket gav sig till USA för att själva kunna muta in ett stycke eget land - USA:s 11e idealhus som Jungfrun passar riktigt bra som nybyggaren, särskilt med kontrollplaneten i huset. Den lottlösa (bokstavligen) europeiska återbrukaren fick nu en chans att kontrollera marken han brukade. Var och en sin egen rika åkerskörds smed. Den amerikanska drömmen, "the self-made man". 

Det är den här farliga mytologin Fredrik Reinfeldt (Mars i Jungfruascendenten) sökt driva igenom det svenska samhället i sju år med usla resultat. Alla KAN INTE, VILL INTE, bli egen företagare. Att krympa antalet statliga jobb har bara skadat samhället och landets stämningsläge. Sommarens vecka av förortstumult runt Stockholm borde ha kommit långt tidigare... Förstå då misstänksamheten i USA, där rabiata privatister skjuter ihjäl folk bara för att de ser misstänkta ut eller råkar komma för nära privat mark. 

Saturnus är inte bara gränsdragare och kontrollör, planeten är också Bödeln eller mer generellt, Liemannen.

Kartan innehåller en andra färgkod och invid den tomma cirkeln i mitten ("jordklotet"?) markeras diskret vilken "natur" det världsliga huset har. Det 11e idealhuset korrelerar till Vattumannens tecken och därför luftblått. Redan här kan man säga mycket om USA: det intellektuella idealet (Luft) är av rent konkret och pragmatisk natur: "man vill vara sin egen", utan inblandning från andra, precis som Sol-Jungfrun Greta Garbo så tydligt markerat i sin kända filmreplik. 

Är det därför Garbo blev så stor i USA? För att hennes solära energi, hennes individualitet, perfekt uttryckte den amerikanska sociofobin? Alla i USA är ju egentligen främlingar och nybörjare, och själva den ständigt pågående tillströmningen av nya folk underblåser det här separatistiska "idealet" som vägrar att låta integrera sig.

Jordbrukaren Jungfru disponeras emellertid från Merkurius i Kräftan, och de här två negativa tecknen i Jord resp. Vatten är just de som bloggen kunnat koppla till en förhöjd främlingsfientlighet. Om jag inte sagt det tidigare så kan det sägas nu: Att basera ett antisocialt "jag vill sköta mig själv"- budskap av Jungfruns negativa art på Kräftans irrationella och instinktiva rädsla för hot och faror i naturen, skapar en formidabelt räddhågsen, huttrande (båda elementen är kalla) och egotjänande grundtyp. Detta är då den "amerikanska drömmen" eller att lyckas på egen hand: ett ideal som maskerar psykologiska problem. Det handlar om en människa som inte klarar att mingla med andra pga. egenintresse och misstro och som istället för att uppsöka en psykolog angående sin svåra störning gör en DYGD av sitt psykiska problem!

Jag känner en enda människa med Solen i Jungfrun och Månen i Kräftan och en annan med Jungfruascendent och Månen i Kräftan - den första en misstrogen hustrumisshandlare, den andra manshatare. Båda har tillbringat tid hos psykolog. Båda döljer dessutom skickligt sin fördomsfullhet och främlingsfientliga natur (men jag märker den tydligt) och åtminstone en av dem röstar på moderaterna. Så ser packet som skapade USA ut när de lever kvar i gamla världen som oansenliga svenssons men helt utan koppling till någon andlighet eller ett bildat intellekt - bildning är det bästa skyddet mot att förfalla till den ömkliga gestalt som USA-horoskopets idealhus tecknar.

Bara för att minnas att astrologi på den här ytliga nivån inte är deterministisk: John Pilger, detta förunderliga världssamvete från Australien, har Solen i Jungfrun och Månen i Kräftan! Åtminstone har han den empatiska Månen i sitt eget tecken om han föddes före klockan ett (varefter sinnet förvandlas till ett rytande Lejon).

Pilgers kamp för t.ex. Australiens indogena befolkning och mot den inflyttade vite mannens rasism (in i dessa dagar), är ett perfekt sätt att avleda Kräftans fruktan och klaniskhet och zodiaktecknet får i Pilgers händer plötsligt ett legitimt uttryck! (Min gissning är dock att han har Månen i Lejonet vilket gör att hans analytiska och kritiska Sol-Jungfru får en sjudundrande resonanskammare.)

USA-horoskopet får nu konsekvenser eftersom Saturnus inte bara står där och säger sitt, utan dessutom aspekterar och "infiltrerar" även andra hus/livsområden. Apropå USA:s paranoida spioneri på hela världen, vad om kontrolldåren Saturnus långa aspekt mot det åttonde "spionerihuset"? Skorpionen är ju känd som en detektiv, en doldis som snokar i mörkret och dess matchande åttonde hus borde kunna uppvisa liknande egenskaper. I vilket fall har en tradition om det åttonde och "det fördolda" (eller "övernaturliga") uppstått i västastrologin. 

Tyvärr saknar jag nästan helt horoskop för detektiver eller spanare inom polisen och har troligen inte ett enda sådant med klockslag/kända husplaceringar. Det här åtta namnen saknar därför värde men kan vara intressanta bara för en första orientering om vilka tecken som kanske "klibbar" fast vid poliser i chefspositioner:
  • Hans Holmér;28.12.1930 - fd länspolismästare (vid tiden för mordet på Olof Palme).
    Sol/Saturnus-Skytt // Mån/Rahu-Fisk
  • Tommy Lindström;1.3.1945 - fd chef Rikskriminalen.
    Sol-Vattuman // Mån/Jupiter-Jungfru
  • Björn Eriksson;7.12.1945 - - fd chef Rikspolisen.
    Sol-Skorpion // Mån/Ketu-Skytt
  • Göran 'kapten Klänning' Lindberg;25.4.1946 - brottsdömd fd länspolischef
    Sol-Vädur // Mån-Stenbock
  • Seppo Penttinen;22.4.1949 - kriminalinspektör som fabricerade åtta mord för mentalstörde Quick.
    Sol/Rahu-Väduren (+Mer,Mar&Ven!) // Mån-Vattuman
  • Jan Olov Onshagen;17.6.1950 - polismästare som oetiskt sökte spionera fram läcka
    Sol/Mån-Tvillingar
  • Carin Götblad;1.1.1956;12:00 - länspolischef i Stockholm
    Sol-Skytt // Mån/Jupiter-Lejonet
  • Øystein Mæland;26.3.1960 - norsk fd polischef, avgick efter Utøya-massakern
    Sol-Fisk // Månen i Vattumannen men mer troligt Fiskarna. I synnerhet en nymåne i Fiskarna indikerar "martyrium" (de mördade socialdemokratiska ungdomarna) och för polischefen själv som inte var medveten nog Fiskarna i bemärkelsen "loser" eller "exil" (lämna uppdraget)
Som synes har flera av namnen trillat in i samband med skandaler, jag hoppas verkligen inte procentsatsen skitstövlar inom polisen är så här stor! 

Bortsett från det tar Skytten ledningen med tre förekomster. Detta stämmer väl med härskaren Jupiter som Lagens planet, även om polisen spontant skulle passa bättre som Saturnus, lagens verkställande makt. Det är möjligt att polismannen på gaten utmärks av Jordelementet medan chefsbefattningarna tillfaller Elden. 

Dock bara en förekomst av Lejonet i den här gruppen och polischef är faktiskt ett högre "evolutionärt" stadium än bara chef för vilken skitverksamhet som helst. Polischefen är direkt underordnad Lagen som kommer från Gud (Jupiter/Zeus)! Men det har sekulära kulturer glömt. Det är väl därför det är samma korruption inom polisen som på andra ställen. Sekulär är liktydigt med korrupthet - sekulära individer och samhällen är de som förlorat sin kontakt med bildning och det universella sammanhanget. 

Själva definitionen sekulär visar att banden med himmelen är kapade och därmed t.o.m. möjligheten att förstå livets djupare sammanhang. Livet är dock större än ett samhälle! Den sekulära tvångströjan kräver obildning och ignorans. Först därefter kan man vara med och leka konsumtionsleken, tillväxtspelet och de övriga sjuka tankeformer varmed de sekulära nationerna föröder världen.

Tillbaka till USA-horoskopet. Saturnus kastar sin kontrollerande 270-gradersaspekt mot åttonde huset, det onda korruptions- och dödshuset. Betyder det att USA:s ideal leder till en järnhård hand som söker stävja dödens sektor, en så hård hand att den själv urartar och blir en mördare? Alla tecken tyder på det. Den vekhet som bor i kombinationen av Jungfrun och Kräftan skapar övervåldet (mina tankar går återigen till den enda bekant som ångerfullt berättade att han slagit sin partner - Kräftan/Jungfrun.).

Att ett mentalt tecken som Tvillingarna ligger i ett vattnigt instinktshus är inte optimalt, och än mindre så när man inser att idealets herre Merkurius i Kräftan än en gång blandar sig in i leken. Här ser vi, färglagd som en dubbel dissocation (störning mellan Vatten och Luft), Amerikas berömda dubbelmoral - ideal och samtidig dissociation! Leka världssamvete och samtidigt vara en bestialisk mördare. 

Sveriges kollektiva mentalitet av besserwissser- och världssamvete förbleknar i jämförelsen av den dubbelmoral USA-horoskopet visar. Europa har gått vidare, nya stater bildats och mönstren har justerats. USA-horoskopet är ett mycket gammalt nationalhoroskop som hängt med i flera århundraden. Dess "själsliga form" (Saturnus) och samtidiga ideal är sannerligen ren och skär narcissism. Ett upphöjande till något lovvärd stölden av ett väldigt land från den röde mannen, Kräftans parodiska girighet (magen blir aldrig mätt utan måste inom några timmar konsumera igen) i kombination med den egentjänande och till vinst syftande agrara Jungfrun. 

Här är det den här bloggen kallar Rovkapitalismen, summerad via de förvånansvärt skadliga tecknen Jungfrun och Kräftan i kombination. Nå, Jungfrun är likställt med ett "ont" hus i både indisk och hellenistisk astrologi, medan Kräftan motsvarar det fjärde huset för privatism, trygghet och lycka. Kombinationen av båda Principerna tycks ge "ond lycka" eller "fiendskap nära hemmet" eller liknande - ständigt smolk i bägaren för den som försöker separera sig från världen och blunda för de större sammanhangen. 

LIVET tillåter inte denna egoism, LIVET tvingar på dessa själviska varelser problem efter problem för att de ska växa till sig mentalt och andligt. Fredrik Reinfeldt har Solen i Kräftan och ascendenten i Jungfrun. Han är i akut behov av andligt tillväxthormon, hans själviska högerpolitik resonerar mot exakt samma tematik som driver idealhuset i USA-horoskopet, det är uppenbart. T.o.m. nationalhoroskopets Merkurius i "öppna" nionde huset påminner om Reinfeldts av storfinansen dikterade kraven på fri invandring - arbetsgivarna använder detta för att pressa ner lönerna i hela världen och skapa en global underklass som dräller runt mellan länderna på jakt efter överlevnad. 

Mobiltelefonen har utvecklats just som trygg nalle att hålla i handen för denna nya underklass av slavar och folk är så dumma att de DYRKAR de handhållna små djävulsapparaterna som man dyrkar en avgud! Reinfeldt är verkligen en sorglig knähund i de De Ondas plan. Han ser inte det som denna text beskriver, han är sekulär - en människa som skurit av sig från sitt eget högre intellekt.

Är Rovkapitalismen (född i USA) då detsamma som Storfinansen? Ja, för det elfte huset har i indisk astrologi också sidoinnebörden "förmögenhetsalstring via karriär" (11e huset är så att säga det andra ekonomihuset räknat från det 10e makthuset för alla strebers - och det 10e är underklassens sektor. Ingen annan än underklass skulle komma på tanken att försöka klätta uppåt i materiellt hänseende. "Andlig överklass" har sett igenom världslig strävan och låter - tyvärr - den mentala underklassen hålla på som de gör, till allas lidande. 

*****

[Det här inlägget kunde med fördel ha brutits upp till tre helt separata diskussioner/inlägg. Läsaren kan vid den här brytpunkten antingen fortsätta med den ursprungliga texten eller klicka sig över till en fristående men besläktad fortsättning, publicerad ett dygn senare: Lana Del Rey & USA:s psykologi som suicidal instinkt.]


*****
 
PI
Den kinesiska furstespegeln I CHING menade att materiell försakelse i en sjuk kultur var den enda rätta vägen, och denna kodifierades som en regel för den värdiga människan redan för 2.500 år sedan (de äldsta texterna i boken verkar vara cirka 3.000 år gamla):
När himmelen och jorden inte är förenade (tider av sekulär kultur), då gäller STILLASTÅNDETs bildrepresentation "Pi". Det är i ett sådant skede den nobla människan faller tillbaka på sitt inre värde för att undgå svårigheterna. Hon låter sig icke frestas av INTÄKTER.
  
(I Ching, kapitel 12, "sinnebildens omdöme")

Det här råkar vara ett av bloggarens två kinesiska födelseomen (det andra är nr 7, Härföraren) och fast det har tagit flera årtionden börjar det nu stå förödande klart att detta var hans liv! Den här bloggens tilltagande "politisering" efter bara något år, återspeglar upptäckten att Sverige lever i STILLASTÅNDETS TID. Bildtecknet P'I:s översättning är tysken Wilhelms; statsvetaren Henry Wei valde PRÖVNINGEN och sinologen Rudolf Ritsema OBSTRUKTIONEN. Den historiska periodens problem, förklarar I Ching, är att det är ärthjärnor som lyckats ta sig in i ledande positioner vilket bakbinder landets goda krafter. 

Det låter ungefär som den här bloggens kritik mot Reinfeldt i Rosenbad som stiftar 69 nya sekretesslagar för att dölja allmänhetens insyn eller som själviska medier som knäpper av blogglänkarna eftersom de (på högerns direkta order eller i sympati med högerns sekulära värderingar) inte riskerar att tappa problemformuleringen till bloggare i landet som har riktare och för människorna mer meningsfulla analyser till samtidens skeenden.

Almedalsveckan har passerat utan att stockholmstidningen Dagens Nyheter, tror jag, haft en enda artikel som landets bloggare kunnat länka sina kommentarer till. Då råder STILLASTÅNDET eller himmelens separation från jorden och småkryp som tagit kontroll över landet och blockerar CHI-kraftens flöde genom nationen! Och de stackars borgarna blir bara dummare och dummare. 

Det här är New York-kramande moderaters import av den amerikanska drömmen. Ju dummare och mer ironiskt distanserad, ju bättre människa. I USA är massans okunnighet så extrem att man blir mörkrädd. Att USA helt sonika knäpper av amerikanska soldaters tillgång till brittiska The Guardian på nätet (efter att den publicerat Snowdens för USA så generande integritetsövergrepp på sitt eget folk och hela världen) var kanske klokt. Skulle amerikansk militär börja förstå vilken röta de lovat försvara, har Rovkapitalisterna all anledning att frukta antingen storskalig desertering eller en militärkupp som den rådliga insats egyptisk militär nyligen gjorde. Och i väst hörs hycklare i ledande positioner tala om oförenlighet med demokratin. Det finns ingen demokrati! Det finns en grupp superrika som manipulerar vår "bild" av skeenden (via medierna inte minst). Så hur vis är egentligen Jonas Sjöstedt, en av alla politiker som ondgjorde sig över militärkuppen? Redan populist, han med!

Sveriges framtid ser lika mörk ut som USA:s. Låt oss läsa sinologen Ritesmas version av "sinnebilden" samt en ytterligare traditionell kommentartext. Ritsema har fått kritik som ett bakvänt försök att låta kinesisk på engelska, och gör inte ens ett försök att vara grammatiskt korrekt. Men ju flera översättningar, desto bättre känsla får man för vad kineserna försökte säga, även om man inte kan läsa originalet.

Här är engelskan först, och min "inkännande" översättning därefter:

PATTERNS OF WISDOM:

Heaven and earth not mingling. Obstruction.
A jun zi uses parsimonious actualizing-dao to expel heaviness.
And not permitting splendor in using benefits.


IMAGE TRADITION

To obstruction belongs in no-way people.
Not harvesting: a jun zi's trial.
The Great going, the Small coming.

By consequence of that heaven and earth not
mingling and-also the myriad beings not
interpenetrating indeed.

Above and below not mingling and-also below heaven
without fiefdoms indeed.

Inside Yin and-also outside Yang.
Inside supple and-also outside solid.
Inside the small [in the] person and-also outside jun zi.
The small in the person's dao long-living.
A jun zi's dao dissolving indeed.


I Hindersamhetens tid härskar skithögarna ("inte-alls-människor")
Att inget kunna skörda, sådan är den nobla människans prövning 
Det Stora troppar av, det Ynka tågar in.
Som en följd av det, minglar inte himmel och jord längre och de tallösa varelserna kommer inte längre varandra in på livet. Sannerligen!

De högt placerade och de lågt placerade möts inte längre och under himmelen står världen utan stater värda namnet. Sannerligen!
På insidan Yin (vekhet/mörker) och på utsidan Yang (styrka/ljus).
På insidan foglig och på utsidan solid.
På insidan den ovärdiga människan och på utsidan (i periferin) den nobla människan.
Det ynkliga i en människas livsväg vinner långt liv
medan den nobla människans höga väg upplöses. Sannerligen!

Den här texten, en förtydligande kommentar till en av I Chings olyckligaste tidsandor låter som en direkt kommentar till åren under regeringen Reinfeldt!  Eftersom den här bloggaren föddes under denna text som sitt "födelseomen" tycks han vara en ytterligt representativ rapportör för tidsandan. Bloggaren "skördar inget" eftersom han sitter på sitt femte arbetslösa år. Har för hög allmänbildning - dvs "fel utbildning" - för att komma någonstans alls på den svenska arbetsmarknaden, som förutom att ha små och okunniga chefer därtill är åldersdiskriminerande (en klen chef vill absolut inte ha en äldre person som underordnad). "No-way people" styr verkligen landet på alla nivåer.

"De högt och lågt placerade möts inte längre" - Reinfeldts och marknadsliberalismens strategi att skapa ökade klyftor och isolation mellan individer - "privata alternativ" kallar dessa djävlar sitt tilltag för när hela den dödliga ideologin bara syftar till att skapa vakuum mellan samhällsklasserna som syftar till att isolera en allt mindre grupp av "haves" från en allt större grupp "have nots". I USA håller medelklassen på att försvinna och ersättas av en gigantisk fattig massa och i Sverige blir folk allt otrevligare eftersom de känner att de måste tänka på sig själva först och främst för att komma ombord på tåget som håller jämna steg med den krympande mängden allt rikare. 

Vad STILLASTÅNDETS EPOK i själva verket skildrar är en civilisations undergång (eller åtminstone markanta lågvattenmärke). Jag föddes till detta något så när vanliga födelseomen - kinesernas gamla kosmologi taggar tidsflödet med 64 teman, så det är uppenbart att det handlar om generella bilder som inte återger individuella öden i större detalj. Men vart dygn ser ett dussin passera revy, och jag föddes just i gränsen mellan ett tvåtimmarspass som beskrivs som "den nobla människans prövning" - Satan som testar Job för att se om han har någon klarsyn i kroppen. 

Det andra och primära tvåtimmarspasset, SHIH eller Härföraren (Generalen) är troligen den del som skriver den här bloggen och bekrigar de ringa kryp som är skyldiga till Stillaståndets epok då "ringa" och ovärdiga kryp låtsas vara Yang, stora och starka härskare och direkt bildar isolerade små Täby-byar och andra moderata kommuner som i markant mindre omfattning än övriga Sverige vill bry sig om invandrare, sjuka och fattiga. Dessa människor är inte bara okunniga som jag ibland försonande söker tänka. De är faktiskt monster och borde behandla som det pack de är. I det gamla Kina skrädde man som synes inte på orden. 

"A jun zi's dao dissolving indeed" - 2011 befinn sig Svenskt Näringsliv på höjden av den arrogans och ondska som redan Olof Palme pekade ut då de ännu kallade sig Arbetsgivarföreningen: att "sannerligen upplösa den nobla människans väg" genom kampanjer som smutskastar bl.a. högskoleämnet filosofi för att det var "olönsamt". 

Det är en gammal kinesisk sanning, nedtecknad i både I Ching och senare också av Konfucius, att "människor av ringa värde ägnar sig åt att räkna på sin vinst, nobla människor ägnar sig åt frågan om vad som utgör dygd och karaktär" - via t.ex. filosofi. 

Tydligare än så här kommer väl det här gemena packet krämare med alldeles för dyra villor och bilar inte ha avslöjat sig. Konfucius visste vilka som var skräpet i en population.



Tillägg

Inläggets publiceringstid 11:11 ser så numerologiskt suggestiv ut att ett horoskop måste göras!



Som man kunde tro! Den sista, mer personliga delen slängdes på texten när ascendent rörde sig genom Lejonets slutfas, men texten som helhet kom till medan Lejonet markerade Stockholms östra horisont. Lejonet är förstås den "nobla människan" i den kinesiska vishetstexterna medan den onde eller ringa eller simpla materialisten är sinnelaget i Oxens tecken i högsta maktposition! Predikandet av ägande är det som förstör samhället!

Horoskopet är som synes föredömligt klart och lider inte av den minsta grötighet pga element som mixar sig på ett problematiskt sätt. Det är bara det materiella sinnets arroganta försök att äga maktens hus som lyfter fram en underton av näriga Venus-i-Kräftan, som dock döljer sig i "förlustens" tolfte hus. Som kineserna sade: civilisationer går under om det gemena packets värderingar lyfts upp som norm!

Mitt i sorgen över att Månen i Oxen dominerar så totalt (se för övrigt hur lik den delen av kartan är Svenskt Näringslivs), är den nobla människan lika tydlig: Lejonet är ren och klar kognition (Solen själv faktiskt) och den här Solen indikerar ett betydligt intressantare ideal än i USA-horoskopet. 

Vetgirighet, kunskap och socialt mingel är vad Tvillingarna representerar och här finns båda eldplaneterna samlade samt den eteriska Jupiter som fungerar utmärkt med både Solen och Mars. Även intellektets Merkurius hemma i sitt eget positiva tecken. 

Detta är ett URSTARKT horoskop och en nästan perfekt bild av den högre rationella själen som alltid måste ha kontroll över den lägre vegetativa själ som är allt en försjunken materialist lever för... Både Solen, Mars och Jupiter är på Lejonascendentens sida ("verksamma välgörare") och alla ligger i idealhuset! Jag kände väl i skrivandet att det här inlägget, som drar ihop USA och högerpatrasket i Stockholm, var med den andliga världen och Sanningen överensstämmande. 

Dessutom är krigaren Mars en yoga karaka när Lejonet ockuperar östra horisonten - den tänkande krigaren äger är såväl ett angulärt hus för inflytande i världen och ett triangulärt hus som i det här fallet är inget annat än GUDS eget nionde hus - kontakten uppåt, mot de Universella Sanningarna. Detta inlägg har sanktion från högsta höjd.

Tyvärr står Månen - massornas planet - den materiellt idenfifierade Oxen hela dagen, så det är inte svårt att gissa hur Stefan Löfvens tal i Almedalen kommer att låta. Oxen är arbetets och löneslavens tecken. (Slaveri kan sägas vara lotten för samtliga tre resurstecken i Jordelementet.)


18 kommentarer:

Anonym sa...

Du har alltså ändrat åsikt om Mursi nu, jämfört med förra året?
S

Havsörnen sa...

Undrade just om Siwert skulle kommentera händelserna i Egypten. Ur Mursi-inlägget från förra sommaren:

"den allra bästa sortens Lejon med en kombination av djup empati (Månen) och distinkt ledarskap (Solen). (...)hela folkets president, vilket naturligtvis den genomgoda Månen med Jupiter i den universella empatins tecken Fiskarna vittnar om. (...) En perfekt ledare."

Det enda som solkade lovsången var:

"han inte var partiets förstahandsval men att den favoriserade ledaren pga. tidigare fängelsestraff inte kunde ställa upp. Just ett typiskt resultat av den "avsnörda" Draksvansen: att den valde presidenten har ett eko av någon annan ledares elimination kopplad till sin egen identitet som ledargestalt!"

Kan man omtolka detta med facit i hand? (Reverse engineering!). Stellium med Sol-jaget i fiendens hus opposition Draksvansen i folkets tecken i fängelsehuset. Fallna Mars i Kräftan, etc.

Anonym sa...

Tillägg om Mursi: Det råder tydligen oklarhet om hans födelsedatum: Astro-databank samt engelska Wikipedia har 8 augusti i st f 20:e, som det står i t ex Astrotheme och svenska och franska Wikipedia. Men visst passar väl Ketu med solen i Lejonet för en avsatt ledare...
S

Seaward sa...

Lustigt hur ett inlägg om djupa problem i det amerikanska horoskopet, förvisso med utfransningar för att tydligare fokusera den diminutiva mentalitet Jungfrun och Kräftan bidrar till att bygga, hur detta monumentala tankebygge helt skuffas undan för småaktig felfinnarmentalitet.

Jag skulle kunna svara "makt korrumperar" på "S" första fråga, men tydligen behövs inte detta, givet hur osäkert datat är. "Havsörnens" fördjupning sorterar också under samma miss av vad inlägget handlar om.

Faktum är att jag inte ens tar upp Mursi i texten utan bara konstaterar att egyptisk militär hörsammat folkets protester, så det är nästan poängavdrag för båda kommentarerna!

Vågar man gissa att båda kommentatorerna har någon form av Jungfru/Kräft-kombination på sina himlar? Det skulle kunna förklara det här angelägna försöket att prata om något annat än USA:s horoskop och den ibland olyckliga kombinationen av individualism och protektionism... :-)

Anonym sa...

Man måste väl få kommentera även det som inte tillhör det "monumentala tankebygget" i en kommentar? Mht det du skrev om Mursi förra året är det väl inte konstigt att man hajar till när hans avsättning kallas för rådligt ingripande av militären.
Om man ska gå efter folkliga protester så kanske det vore bra om Eritreas president också blev avsatt?
Men det behöver inte vara något fel i att ändra åsikt. Som min mormor brukade säga: En vis man ändrar ofta åsikt, men en skitstövel har inget att ändra". ;-)

För att svara på gissningen så påminde jag förra veckan om att jag är född en månad före dig, så du kan ju kolla själv.
S

Seaward sa...

Från Mursi till nästa gamla inlägg, nu om en viss Afewerki. Du är uppenbarligen inte värst intresserad av det här inläggets huvudämne. Fast jag brukar följa med lite hit och dit (inte minst för att jag gärna väver in 2-3 underhistorier i inläggen) ser jag det här som en flagrant ämnesavvikelse - och av redan angivet skäl dessutom logiskt inkoherent.

Jag upprepar mig: Jag skrev om Mursi utifrån hans horoskop, en text som nu kanske visar sig baserad på ett inkorrekt födelsedatum. Men helt oavsett det utgör Mursi-inlägget inget logiskt hinder från att hedra en militär som rådligt hörsammat folkets starka protester! Guden Merkurius kan till skillnad från t.ex. Oxen inta olika positioner vid sitt skrivna.

Du låter bloggens smärtsamma påstående - sant dessutom - att Sveriges mark- och kapitalägare riggat vår skendemokrati passera utan att säga emot. Men när det kommer till utländska "diktatorer" – slå för all del på negrerna där borta - då förefaller myten om Sveriges överlägsna perspektiv och vår demokratiska förträfflighet leva rullan med dig.

Se upp för din Måne i Oxen, som likt Unni Drougges spegelvända version (se färska tillägget i inlägget om den svenska våldtäktsnatten) är sårbar eftersom den bara kan svara på sin förebild – Oxen – med samma stöveltramp som tecknet i praktiken representerar, en ”den enda vägens mentalitet” steget innan att Merkurius visar att anden är fri och perspektiven på Jorden många.

Är det pga. Oxens behov av en solid verklighet ”demokrati” är så viktigt att du inte ens respekterar det egyptiska folkets "ångervecka" med Mursi, eller inte bryr dig om att den är ett blänkverk riggat för den lilla människan för att hon ska må lite bättre? Oxens nyckelord är "status quo" och naturligtvis störs ditt sinne i grunden av upplopp. Oxen är inte för inte den konserverativa, gränsande till fascism, landägarens zodiaktecken. Början på Jorden som helvetet...

EN ENDA LÄSVÄRD, dvs. insiktsfull artikel har jag hittills sett apropå oron i Egypten:

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/folket-stortade-mursi-inte-armen_8323522.svd

Typiskt nog en analytiker från utanför Sverige som bereddes plats i SvD. Han ser vad den här bloggen också tycker är självklart. Det stora flertalet är emellertid skolade från barnsben i den yttre lagen - lagens bokstav - och ser inte den inre, gudomliga lagen.

I det gamla Kina var det annorlunda. Folket HADE RÄTT ATT REVOLTERA om härskaren inte sköter sig. Fjärran från den svenska undersätsigheten där folk misshandlar och våldtar varandra istället för att rikta vreden mot fallerade härskare!

Anonym sa...

Det verkar som om du menar att jag med min lilla anmärkning tog ställning för Mursi och mot hans avsättande. Helt galet! Kan du ange var du ser ett sånt ställningstagande? Som utomstående betraktare är det ju svårt att ta ställning och säga vilken ledare som är bäst eller sämst, så jag är väl snarare neutral, men jag hoppas förstås att militären gjorde det rätta i det långa loppet.
Vad beträffar Etritrea så är det ett exempel på favorisering här på bloggen av en diktator, så det låg nära till hands att komma att tänka på det inlägget.

Att Sveriges, och öht den västerländska parlamentariska demokratin, är riggad av storkapitalismen är en annan fråga. Intressant och tänkvärd, men det ena rättfärdigar väl inte det andra, eller hur? Bara för att man inte gillar Afewerki eller andra diktatorer i andra världsdelar betyder inte det att man automatiskt går på "myten om Sveriges överlägsna perspektiv och vår demokratiska förträfflighet". Snacka om logisk kullerbytta!

Se upp för dina fördomar om folk med månen i oxen. Jag förespråkar verkligen inte "den enda vägens mentalitet" - tvärtom - det trodde jag citatet i min förra kommentar visade. Så är också guden Merkurius och Sattva starka i mitt horoskop.


Och

Havsörnen sa...

De flesta inlägg på bloggen (och många av de bästa) har noll kommentarer. Det kan ju bero på att de är felfria. Se glaset som halvfullt och inte halvtomt. :) Som vanligt blir man anklagad för att "missa vad inlägget handlar om". Jag hade faktiskt tänkt skriva just detta som svar till "S" inledande kommentar: "Missa inte rätt ingång till texten." Haha.

Mursi 8/8 1951. Hoppsan, en Sol-Kräfta med Månen i Jungfrun! Vissa artiklar anger 20 augusti 1952, vilket ger ett Lejon med Månen i Lejonet. Med tanke på dess högljudda kritiker får man väl säga att det känns lite bekymmersamt för astrologin att det inte ska vara solklart att avgöra vilket horoskop en känd individ har när två datum ger så fullständigt väsensskilda personlighetstyper. Eller kan vi dra slutsatser direkt?

Havsörnen har Mars i Jungfrun/Elfte och Månen i Sjätte, men inget i Kräftan och inget i Fjärde.

Seaward sa...

Jag väntar fortfarande på första kommentaren till själva ämnet - mekanismerna bakom att USA inbillar sig så mycket fiender.

Allt annat än bara oceanångaren Oxens momentum och svårigheten att byta kurs. Det fungerar ju så här: Sol och Måne är basen för verksamheten. Merkurius i Sattva kan väl vrida och vända sig och (särskilt i Jungfrun) rapportera ungefär vad den vill (och skyffla jord över resten), men det är Månen som representerar spelplanen eller sinnelaget. Och där är Oxen "satt" och därefter orubblig. Ren ”bulk” eller massa dövar den för Merkurius, som som bäst kan ta spadtag efter spadtag i tron om att någonsin kunna gräva sig genom Moder Jord (Oxen) och upplösa hennes densitet.

Jungfrun förblir Oxens tjänare. Som städdjuren som fäster sig vid stora fiskar och knaprar bort skräp från dem. Win-win och en symbios mellan Jord-Oxe och den fejande Jungfrun. Det är naturligtvis Stenbocken som råder över den här av de fyra elementära utblickarna. Drar en gräns för Jungfruns ständiga tendens att vilja hacka loss fem ord av tusen och diskutera delmängder. Har du en Saturnus som kan sätta stopp åt dig om Oxen blir för inflexibel?

Det är därför inte så mycket fördomar utan mer ett konstaterande som alla astrologistudenter i tusentals år gjort om detta tecken (och som väst tokigt fortsätter att läsa in hos individer som i själva verket inte alls är tjuriga och envisa, utan unga och stridbara Vädurar).

Både ascendenten och Solen i Oxen aktiverar ju tydligt samma princip (inflexibiliteten eller fastheten om man ska se det som en dygd). Det är inflexibiliteten man så tydligt ser hos komikern Charlie Sheens Ox-ascendent (styrd av den fallna Venus i Jungfrun och därmed den mest pengalystna hora amerikansk film skådat).

Varför man skrattar så åt hans komik är för att Solen i Lejonet (lika envis som Oxen) men särskilt Månen i Skytten gör honom kapabel att dramatisera och ta ut svängarna - få sin naturligt själviska skitstövel (Ox-ascendenten styrd från självtjänande Venus-Jungfrun) att bli "större än livet". Det uppfattas som komik.

Se 2½ män där han egentligen bara gnäller oavbrutet om pengar - han anfäktas förvisso av sin inneboende snyltare till bror. Jag tror ingen har mer självdistans till sin "satta" och oreformerbara värsting-Oxe än Sheen själv!

Det är förstås inte Jordelementet utan kombinationen av Jord och Eld som gör honom till den spektakulära skitstöveln, leende som Christer Pettersson och alltid med sin egen vinning i baktankarna.

Oxen måste troligen vara det obotbara tecknet om det dragit snett (och en foglig arbetsoxe om den fostrats ”rätt” av föräldrarna).

Världen behöver en spelplan där allt det andra händer. I Asien valde man sköldpaddan som symbol för denna platta, västerut kom Oxen att fylla den funktionen. Jord, Venus, Tamas guna = Oxens symbol

Seaward sa...

Lätt att satsa på fel häst, svårare att vinna poäng i efterhand :-) (Som någon med rätta påpekade om den här bloggen: den förutspår ju inget utan sitter säkert ett steg efter händelsen och "förklarar". Vilket ju var hela syftet med bloggen, vilket den sortens kritiker inte sett...)

Jag hade aldrig sett, hört eller läst ett enda ord av Mursi i juli 2012 utan gick helt på det datum (20/8-51) som jag hittade någonstans. Det finns således tre födelseuppgifter i omlopp. Hopplöst fall, att döma av verifierade klockslag som, då de slutligen dyker upp, aldrig har något att göra med de uppgifter som tidigare florerat.

Men det är onekligen intressant att ett av datumen för Mursi just ger samma överdrivna protektionism om sitt eget som tycks vara utvandrarnas och de första amerikanernas "karma" och som i vår tid tagit sig närmast bisarra proportioner.

Inslag på morgonradion, kanske "Godmorgon världen" om att "den amerikanska drömmen" börjar bli genomskådad av även amerikanska analytiker inte mindre än folk som levt länge nog i landet för att inse att de inte fick det bättre än när de kom dit som fattiga.

Anonym sa...

Med en envishet liknande oxens trampar du på i samma gsmla hjulspår om Oxen... utan att kommentera innehållet i förra kommentaren, dvs om de feluppfattningar som jag menade du gav uttryck för gällande mina åaikter. Så jag får väl anta att du godtog mina förtydliganden.

Samma gäller för bristen på kommentarer om inläggets huvudsakliga ämne. Det var intressant, men jag hade inga invändningar eller frågor om det, därför kommenterade jag det inte. Havsörnen har en poäng i sin kommentar här nedan.

Havsörnen sa...

"Jag hade aldrig sett, hört eller läst ett enda ord av Mursi i juli 2012 utan gick helt på det datum (20/8-51) som jag hittade någonstans."

Detta ger svar på "S" inledande fråga (bloggarens tolkningar utgår endast ifrån kartan, t ex brutalsågar han ibland kända personer han gillar utifrån deras födelsehoroskop) och påvisar bloggens intellektuella hederlighet, vilket t ex denne korkskalle till journalist inte kan förstå:

http://www.svd.se/kultur/dags-att-se-upp-for-astrologerna_3076727.svd

"Riktig humor blir det när Aldenryd ställer ett illvilligt horoskop på musikkritikern Håkan Steen, avsett som hämnd för Steens sågning av Tomas Ledins senaste skiva. Enligt Aldenryds stjärntydning är Ledin en närapå perfekt inkarnation av den svenska folksjälen medan Steen aldrig kunnat bli annat än ”en gnällig antisocial journalist”.

På tal om den amerikanska drömmen så sa hädangångne ståuppkomikern George Carlin så här år 2005: "It's called The American Dream because you have to be asleep to believe it."

Seaward sa...

Nej, anta inte så mycket. Jag är bara inte värst intresserad att se ett helt inlägg "kapat" och att avvikaren med Oxens berömda tjurskallighet vägrar ge upp sin vilja att äga problemformuleringen. Lyssna på "På minuten" - spelregeln om avvikelse från ämnet. Som sagt, den tendens som definierar denna gamla symbol :-)

Anonym sa...

Fast själv är jag djupt tacksam mot denna korkskalle till journalist, för det var just den artikeln som gav mig vetskap om denna blogg. Inget ont som inte har något med sig! :-)
S

Seaward sa...

Lustigt att du läser SvD:s Sam Sundberg negativt. Han skriver mycket om data och har säkert varit en hängiven gamer i sin dag. Men jag såg i den texten en uppskattande ton dold bakom spelad uppbragdhed, typ skeptikernas.

Sam Sundbergs horoskop, Sol/Venus-Lejonet och Mån/Saturnus-Tvillingarna, har också perfekt synergi med bloggarens, vilket jag tolkar som att jag läste honom rätt.

Det är korrekt att den som tror att bloggen och bloggaren intar ett PERSONLIGT förhållande till varje person som flyter förbi i mediefloden, kommer att bli väldigt konfys.

Bloggens prioritet är att bygga upp förtrogenhet med sideriska zodiaktecken inte skriva personporträtt eller bygga en 100% logiskt tajt katedral som innefattar alla inlägg och deras innehåll i alla deras relationer. "S" är ändå ute och fikar, inte bara här utan även tidigare, i den riktningen. Hon har förväxlat en bloggare med Gud.

Hade det inte varit så att zodiaktecknen får före personen kunde man, som vissa också gjort genom några år, hävda att vissa inlägg gränsar till personangrepp. Det är Platon som gäller:

Idéerna och deras instantieringar, eller på svenskan: exemplaren och deras exemplifieringar. Inte för att värst många fattar den språkliga skillnaden utan att stanna till och tänka. Materialismen i väst tar inte Platon seriöst och därför har även språket korrumperats: ett exemplar tolkas numera slarvigt som en "kopia". "Här ta ett exemplar" - men exemplaret är Platons osynliga Förebild - det som kommer före bilden, före exemplifieringen, före personen.

Seaward sa...

"S", du svarade medan jag knackade på min replik här ovan. Troligen kände du (liktmig) att Sundbergs ton inte var helt avvisande, för då hade du kanske inte "trotsat" hans varning! :-)

Såvida inte du helt enkelt är en tvär Mån/Algol som nödvändigtvis MÅSTE gå mot strömmen utan att egentligen förstå varför Åklagaren så ofta höjer rösten inom dig och söker förneka!
:-)

Anonym sa...

Jag vill minnas att det stod något i stil med att bloggen var underhållande men totalt vansinnig, och det måste man ju bara kolla upp, tänkte jag, nyfiken som jag är! :-)

Och eftersom jag snart nog blev övertygad om att den sideriska zodiaken faktiskt äger sin riktighet får man väl säga att jag inte var särskilt ox-sturig där, som så lätt byte "system". Hade jag varit en sån som helst trampar på i invanda hjulspår hade jag väl bara avfärdat det hela.
Fast visst stämmer det det där med gå mot strömmen ofta... t ex när det gäller det här med astrologiskt system... det är inte många som anammar det sideriska, eller hur? Så du går alltså själv mot strömmen, liksom i så många andra samhälls- och politiska frågor, där man knappast kan säga att du följer mittfåran...

PS. Det som står om mig i din föregående kommentar tycker jag är taskigt. Tror du jag hade vågat käfta så här med Gud?!
;-)

Seaward sa...

Är inte det Algols (Satan i Jobs bok) uppgift? Att trotsa allt och alla? Det står för mig allt klarare att Oxens berömda envishet (se inlägget om Pierce Brosnan) har gamla anor och givit upphov till flera mytiska bilder! :-)

God vilja från Regulus/Venus räddar dig som sagt ur den Ondes klor.