Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)tisdag 18 december 2012

Playboybrudar vittnar: väst är den Stora Horan

Grattis sekulära svenska föräldrar, it-missbrukare allihop. I Göteborgsupploppet på temat Hora ser ni vad era värdelösa liv har skapat för slags avkomma - små förvirrade och skamlösa bestar i tonåren beredda att begå våld mot varandra i någon slags förvirrat famlande efter vad som ändå är ett ärbart liv, en känsla som alla har med sig djupast in i själen. 

Jag släpper det här inlägget tidigare än planerat då händelseutvecklingen i Göteborg så uppenbart indikerar det. Se vidare GP, SvD, AB, DN, Expr - de två sistnämnda har stängt dörrarna mot bloggosfären i ett försök att vinna nästa val åt regeringen Reinfeldt. En regering vars enda intresse är är att alla så tänka på pengar, införtjänade på sex och pornografi om så är. De har en hel del med det här upproret att göra, vilket kommer att framgå av nedanstående, världsunika, grundforskning i astrologins symbolsystem.


*****
 
Detta är uppföljningen till ett äldre test, den politiskt inkorrekta spaningen efter zodiakens sätt att beskriva vår och alla tiders hora. 

I västkulturen har vi ju förklarat att vi inte använder sådana skymford. Men ingen förklarar varför. Ordet hora öppnar nämligen blicken mot vår kapitalistiska kultur och dess sanka fundament, horan synliggör vår trolöshet mot precis alla värderingar annat än att den som samlat mest pengar på hög när han dör, har vunnit. 

Jag tror man ganska säkert kan säga att "tillväxtekonomi" är själva motorn till den degradering västerlänningarna endemiskt lider av. "Den vite mannen" är ett värre kräk nu än t.o.m. då han var slavhandlare. För nu är ALLA drabbade av närighetens ande och inte bara ett fåtal stora köpmän.

Annat krut var det i språket i äldre kulturer. Det var betydande delar av judarna som precis i övergången till den kristna eran använde Babylon - stadsstaten som hade hållit dem i fångenskap ett halvt årtusende tidigare - som kodord för imperialisten Rom.

Rom hade nu anlänt på den historiska arenan för att suga ut allt ekonomiskt värde ur sina grannländer. Rom var precis som Babylon en hora och de judisk-kristna Dödahavsrullarna är helt entydiga i en sak: pengar är Satans verktyg för att få människan att degradera sig.

Moderaterna använder precis samma metod i Sverige idag, härska genom att söndra - bringa var och en att bara se till sin egen penningpung. Fredrik Reinfeldt är civilekonom, inte skolad till att styra ett land utan till att räkna på sitt plånboksinnehåll från morgon till kväll.

Andra tidstecken är mediernas glorifiering av sex och horor som Madonna och Lady Gaga - deras ekonomi nämns alltid i samma andetag som produkterna de spottar ur sig. Gaga är i sig en intressant produktutveckling, samma grundtyp som Madonna (industrin lystrar intresserat) men skruvad ännu värre och nu också ett passande redskap för att kränga produkter till en köpstark homosexuell grupp. Tänk den ultimata företagsdrömmen: att mainstreama alla människor så att man kan sälja bögarna precis samma produkter som övriga konsumenter. 

Det ligger stora vinster i att krympa valfriheten (medan högern låtsas att det är ökad valfrihet som ska resultera - ja, nu har vi Apoteket under flera olika namn, men alla med sämre utbud än tidigare! Är borgaren så dum att han känner sig friare på en gata med flera apotek med samma påvra utbud i samma kvarter - talar bara om Stockholm här - då borde delar av befolkningen omyndigförklaras.)

Det är därför knappast konspiratoriskt att påstå att västerlandets kapitalister först skapar sexuella störningar hos ungdomen genom slaskmedierna för att sedan kunna sälja dem "lösningen" i formen av instabila idoler som Gaga att identifiera sig med - eller andra kommersiella botemedel.

Om bl.a. detta har t.ex. Moderaterna inget att säga eftersom partiet enbart befattar sig med samtidsfrågor ur deras ekonomiska perspektiv. Partiet, som det här uppföljningstestet indirekt kommer att visa, kan med rätta kallas Horans parti.

I det första testet, Är glamourmodellen dagens sköka?, ingick bara 72 glamourmodeller, kvinnor som är beredde mot betalning att släppa några klädesplagg i den brittiska tidningen The Sun från Rovkapitalisten Murdochs imperium för masstillverkning av smörja för underklassen.

Så här små kvantitativa test är inte robusta, men kan ändå röja början på vad som visar sig vara en kontinuerlig tendens. Bloggens återkommande granskning av brottsdömdas horoskop har t.ex. befäst en trend som märktes redan i den första lilla pilotstudien: det finns en förhöjd kriminalitet när Solen passerar zodiakens två första tecken, egots Vädur och äganderättskänslans Oxe. Däremot föll några falska utslag bort vartefter datamängden växte och "stabiliserades". Jag minns att jag hyllade Stenbocken för dess påstådda hederskänsla som förklaring till att den var underrepresenterad. I senare test suddades den här tidiga effekten ut.


Med idén att undersöka herrtidningen Playboys månatliga Playmates via Wikipedias lista blev det plötsligt möjligt att ta studiet av Murdochs Page Three-flickor flera steg längre. (För vad var den brittiska varianten om inte en solkigare variant på Playboys utvikningsbrudar?)

Jag slet hårt i nästan två dagar för att ens registrera de första 25 årens Playmates, 1954-1979. (Marilyn Monroe från december 1953 ingår inte eftersom begreppet "Playmate of the Month" lanserades först f.o.m. 1954.)

Under de första åren saknas då och då ett födelsedatum, men snart nog är listan komplett så långt jag klippt och kopierat datumen. Inmatningen i databasen måste göras manuellt och här finns ett läge för felskrivningar, men jag har verkligen suttit på helspänn och dubbelkollat.

För att komma snabbare framåt har jag rationaliserat arbetet att för att få den ibland osäkra månplaceringen så rätt som det är möjligt. För alla USA-födda utvikningsbrudar har jag satt tidzonen minus sex timmar relativt GMT, dvs inte Amerikas västkust (-5) men heller inte de minus åtta timmar som gäller för östkusten. 

Bara i de fall där jag ser att Månen ligger kritiskt nära ett teckenbyte, har jag tittat exakt på delstatens tidzon (och eventuell sommartid) för att avgöra vilket tecken som äger Månen flest timmar dygnet i fråga. Närmare en rättvis behandling av alla "mätpunkter" kan man inte komma.

Resultatet är 291 nya kvinnor som valt att instrumentalisera sin kropp för att komma åt pengar - ett fantastiskt tillskott som garanterat rensar bort eventuella falsklarm bland de 72 brittiska flickorna.

Ganska mycket står på spel eftersom jag har använt rönen från de 72 glamourflickorna ganska hårt i mina "politiserande" blogginlägg. Men ödet var nådigt och tabellen här nedan visar en fortsatt SIGNIFIKANS för tecknet för all min argumentation om att Moderaternas profitlystna mentalitet gör dem till uttryck för den arketypiska Horan. Moderaterna är ärelösa slampor i dyra kläder. De ränner efter pengar och tummar på både värdighet och medmänsklighet. De älskar att slippa betala skatt. De sitter ner i stora nybyggda restaurangpalats i Stockholm city och tror de är kultiverade.


Sol och Måne hos
291 glamourmodeller
(Playboy Playmates
1954-1979)
16 22
23 26
19 23
20 23
31 32
37 16
22 28
30 18
23 26
21 29
22 22
27 26
Snitt:
24,3
Signifik.
rel. snitt
(±40%):
<=14,6 e.
>=34,0


Inte konstigt att kvinnorna fått det så mycket ekonomiskt sämre under den generalhoran Fredrik Reinfeldts sex år vid makten! Hans politik illustrerar ett zodiaktecken eller princip som måste vara den mest kvinnofientliga som finns, och detta trots att JUNGFRUNS TECKEN illustreras just av en ung och oskuldsfull kvinna!
 
Se även Nya Moderaternas horoskop med kvinnans planet Venus FALLEN i Jungfrun men stigande i öster när partiet föds! Se även Reinfeldts horoskop med omoralens Mars stigande i öster i Jungfrun vid sin födelse.

Varför det här förbluffande dubbelsidiga tecknet har diskuterats så utförligt på bloggen återspeglar i mycket bloggarens egen förvåning. Under nästan ett kvarts sekel med den västerländska astrologin har jag ALDRIG sett någon skildring av en sådan här sida av tecknet. Till del beror det på att den tropiska zodiaken sedan länge slutat ge korrekta tecken, västastrologer forskar inte längre i zodiaken utan rabblar traditioner som formulerades för 2.000 år sedan. 

Under den förlupna tiden har vårdagjämningens precession flyttat tecknen 4/5 av ett tecken så den som nu försöker empiriskt granska zodiaken kommer att drabbas av schizofreni eftersom västzodiakens tecken nu återger det föregående tecknets styrande princip. Idéerna är eviga och stillastående och indierna förstod det inte västerlänningarna förstod: man måste årligen korrigera zodiaken en smula för att inte tappa fotfäste i tillvaron. Att väst följer fel zodiak är bara ett tecken på att den här kulturen, som skryter med att vara den förnämaste, i själva verket har fått det mesta om bakfoten.

Från det att en modell (typ: zodiaken) tappat kopplingen till den empiriska verkligheten blir den snart ett verktyg för, i det här fallet, västerlandets egoströmningar - just den falska verklighetsbild som Reinfeldts moderater prånglar ut i formen av en sjuk individualism.

Svensken har vissa problem med att höja sig över sin tidsålders skygglappar. Ta vinst på skolbarn och sjuka eller att använda arbetslösa till gratisarbete i Fas 3 ger dem kanske en känsla av obehag men ser det bara som enskilda missförhållanden. De ser inte att detta är exakt det SYSTEM Fredrik Reinfeldt och Anders Borg vill ha - och till och med Stefan Lövfen "(s)" och de andra som börjat bli egenföretagare inom "vård och omsorg".

Trälen eller servicearbetaren Jungfruns själviskhet märks nästan aldrig eftersom vi (tack och lov fortfarande) lever i ett reglerat samhälle med en stat som styrs av universella rättsprinciper. Men den märks i det ständiga gnyendet över höga skatter. Jungfruns grundprincip är den avgrundsdjupa själviskheten, och det är därför Pluto/Hades våldtar Jungfrun och för henne ner i djupaste underjorden.

De som söker knyta myter till naturliga processer reducerar här en gåtfull och säkert väldigt rik myt till rent snusförnuft: naturen har fruktsamma perioder och ofruktsamma - de månader Persephone är bortrövad i underjorden är det ingen idé att försöka så något i din åker, du får ändå ingen vinst ut ur den mödan.

Vad än mer Jungfrun har med Döden och underjorden att göra, så stämmer den naturalistiska reduktionen till en del. Den merkuriala Jungfruns sluga kalkyler om NÄR det bäst lönar sig att göra en arbetsinsats förklarar väl Jungfruascendenten (med aggressiva Mars) hos Fredrik Reinfeldt. 

På det mest stötande sätt håller han sig framme just vid de tider då det "lönar sig" att göra en "punktinsats" för att sedan falla tillbaka övrig tid - arrogant och avvisande som bedömare upplever honom när han inte har något att tjäna på det.

Det borde inte chockera mig så att han fortfarande åtnjuter folkets förtroende, men hela västerlandet sviktar som sagt under privategoismens falska frälsningsbudskap. Svenskarna är lika omdömeslösa som hela vår döende västcivilisation. Ja, vi kanske kollektivt är Persephone som minglar med rikedomens gud i underjorden alltmedan andra uppe på jordytan svälter och är allmänt uttorkade. 

Den Stora Horan var en gång Babylon, sedan Rom. Missriktade människor kallar Katolska kyrkan för Skökan men sanningen är snarare den att det är marknadsekonomin som illustrerar den fallna människan. Jungfrun illustrerar profitprincipen och i hans "det ska löna sig att jobba" avslöjar moderaten Fredrik Reinfeldt sin önskan att hela folket ska prostituera sig för pengar och därtill värdera sin vinst högre än omsorg om medmänniskor. 

Horan är vårt ekonomiska system, sammanfattat i myten om ständig "tillväxt". Ja, Jupiter representerar "expansion" - intill den omdömesgilla gräns Saturnus drar upp. Men jag menar att det är Merkurius kopplat till Jordelementet (dvs. Jungfruns tecken) som ligger bakom allt tänkande om "tillväxtekonomi", "lönsamhet" och därmed också sådana sorgliga fenomen som unga kvinnors instrumentalisering t.o.m. av sin egen kropp för att komma i besittning av dessa onda pengar.

*****

Det finns anledning att återkomma till inläggets tabell med flera kommentarer. Under arbetet med att föra in födelsedagar i astrologiprogrammet noterade jag t.ex. att vissa årgångar av vissa soltecken föreföll populärare. 

Det här kan man antingen förklara med Playboyredaktionens (eller t.o.m. grundaren Hugh Hefners) preferenser, dvs. vanlig partnerskapsastrologi där vissa horoskop kuggar i varandra bättre än ändra. Redaktionen tände så att säga till flera gånger om på samma astrologiska grundtyp, vare sig de var medvetna om det eller inte.

Då är det främst tidningen Playboy som är Den Stora Horan. Vad naturligare än att - redaktionen ovetande - tidningen över ett kvarts sekel låter fantombilden "Jungfrun" framtona över sina beslut om vilken månadsflicka som bäst gynnar tidningsupplagan? Alla inblandade springer efter pengar och på Wikipedia defineras t.o.m. en Playmate i termer av de pengar och prylar som öses över den som får "äran" att strippa framför kameran.

Se även horoskopet för Hugh Hefner från augusti 2012 och missa inte att Nya Moderaternas och Reinfeldts tecken stiger i öster. Ja, det kan vara Hefners egen smak som resulterar i att Profitsökarens tecken dominerar detta test. 

Men resonemanget håller inte. Trenden visade sig ju redan med de brittiska Page Three-flickorna och på dem har inte Hefner stirrat med dollartecken i sina ögon! Även Hugh Hefners personliga kvinnosmak är alltså uttryck för att större krafter styr honom än han själv någonsin förstod. 

Likt Reinfeldt var Hefner på jorden för att undersöka den ultimata respektlösheten mot människan och det ultimata utforskandet av de tekniska möjligheterna att göra sig en vinst. (Jungfrun är inte ett särdeles emotionellt tecken, det är kyligt och merkuriskt kalkylerande.). Profitmentalitetens herre är egentligen varken Jungfrun (som är en tjänare) eller tecknets härskare Merkurius. Vem Hallicken är kan diskuteras. Är det Djävulen själv eller hans underhuggaren, den lilla demonen Mammon?

Granskningen av Svenskt Näringslivs horoskop och många andra där den onda stjärnan Algol dominerar har fått mig att inse hur problematisk den astrologiska traditionen är. Många tankar tycks halvtänkta, många traditioner inflätade i varandra. Mycket är halvglömt.

Den här bloggen har några gånger sökt påpeka hur Satan, Djävulen och Pan är tre traditioner som flätats samman - kanske med all rätt eftersom den onda stjärnan mest verkar bete sig som den lustfyllda Pan (naturens brunst) men ibland går längre och blir till ren ondska (Satan som negerar eller kastar tillbaka allt och inte tar något ansvar alls. Se i detta inlägg om grekiskans diablolos)

Uppslaget till det här studiet föddes dock inte vid granskningen av Hefner tidigare i år, utan uppgiften att svenska herrtidningen Slitz stött på ekonomiska problem. Det är dock väl värt att notera hur Hefner har den andra ändan av Jungfru/Fisk-axeln som sågs i det lilla studiet av Page Three-flickorna men nu tonade ut. Att det är något med den här Jord/Vatten-axeln (materialism och "vinst/förlust"-dikotomin visade dock tydligt testet av över 200 direktörshoroskop, där det hungrande sinnet/Månen dominerade tydligt i Fiskarna.) 

Märkligt är också att alla tre soltecken som dominerade i testet av de 72 brittiska glamourmodellerna återkommer även i denna stora studie. Lejonet och Skorpionen är med i toppen även här, men når inte riktigt gränsen för statistisk signifikans. Detta säger oss att astrologin kanske fungerar men på en ännu svagare nivå än jag trott.

Däremot försvann Sol-Fiskarnas underrepresentation totalt från det lilla pilottestet, medan månsidan ser en enda men tydlig förändring. Inte bara Solen i exhibitionistiska och sceniska Lejonet utan också Månen i Lejonet snuddar gränsen för överrepresentation och den som förstår Lejonets psykologi och behov av att stå i centrum förundras inte. 

Det återstår ett jättearbete med att registrera alla utvikningsflickor f.o.m. 1980 och fram till nu och det är inte omöjligt att det kommer en del 3 vad det lider. Men redan nu måste bloggens återupptäckt av en egenhet hos symbolen Jungfrun sägas verifierad. 

Det var inte Fiskarna som var skökan, det var hon som gjorde ett stort nummer av sin oskuld! Se även horoskopet för Elisabet I, "the Virgin Queen" - faktum är att bloggens tusentals sidor sammantaget innehåller ett lika starkt argument för sakfrågan om denna enstaka studie av 291 utvikningsflickor.

*****

7 kommentarer:

 1. Intressant om astrologiska faktorers påverkan för någon att vika ut sig. Men det vore även intressant att läsa din syn på samband mellan astrologi och sexuella böjelser.

  Playboy representerar en liten del av sexuella fetisher. I Tyskland är stjärntecken ofta angivet. Detta kan uppfattas som paradoxalt av denna tekniknation. Men kanske är det just teknikerns besatthet av information som styr. Eller är det deras filosofiska arv?

  Exempelvis tyska mydirtyhobby.com (NSF!) visar soltecken.

  En kort studie ger bilden av att kräftan och skorpionen dominerar bland mer avancerade aktiviteter med hög libido. Kan man rentav kalla det hög sexuell förståelse? Därefter kommer våg och fisk. Tvillingarna dyker ibland upp. Jungfrun syns ofta som den förnedrade partern i BDSM. Vädur och lejon kan ofta ses i vad man med normativa ögon skulle kalla smaklöst och mycket utåtagerande. Märkliga frisyrer och utsytrsel, ofta ihop med udda böjelser.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Några få småstudier finns på bloggen, se klickbara TEMASTUDIER högst upp.

   Driftslivet tillhör definitivt Vattenelementet och libido som inte hittar sitt utlopp blir lätt till missbrukarpersonligheter. Så många Vattenhoroskop har passerat revy på bloggen i samband med dessa fenomen att man inte ska ha reagerat. Därför var det rätt fascinerande att typiskt hitta Mars i sitt fallna läge i Kräftan i samband med homosexualitet, vilket alltså innebär att astrologin bekräftar att detta är en sjukdom, kanske en psykologisk låsning med rötter i tidigare liv, och inte ett "tredje kön".

   Radera
 2. Nu minns jag fullständigt fel! Såg en mycket speciell film med den spanska aktrisen Belén Fabra. När jag slog upp horoskopet garvade jag. Hon är en mycket tilltalande Sol-Våg. Mars med Månen i Kräftan och Venus med Rahu i Jungfrun. Jag mindes det som att det var den Venus du granskat i studien ovan. Filmen heter en Nymfomans dagbok. ;) Hennes Venus är Atma karaka.

  Mvh/Specsavers

  SvaraRadera
  Svar
  1. Minns fel i förhållande till vad? :-) Den vackraste kvinnan jag tillbringat en tid i relation med (som mycket ung) hade Solen i Vågen disponerad av den fallna Venus i Jungfrun. En "svår" ung människa som hade påfallande problem med att acceptera sin egen kropp. Hon var sjukligt självkritisk verkade inte kunna se sig själv objektivt, hur perfekta hennes ansiktssymmetrier var eller vilken källa till avund hennes välsvarvade kropp var. Hon var chockerande lik den mycket unga Anita Ekberg jag (just därför) lade ut en bild på idag. Ekberg hade Sol OCH fallen Venus i Jungfrun, alltså lite löst uttryckt ännu ett fall av ”Sol/Venus-mix”.

   Jag vet inte om det är inbillning men jag tycker detta Jordtecken påfallande ofta producerar väldigt behagliga "exemplar" även många som inte fått modellskönheten är behagliga att vila ögonen på. Så synd bara att de inte verkar kunna njuta av sig själva utan rastlöst och profitsökande söker slå mynt av den venusianska samklang som det kritiska intellektet verkar störa ut... Jag har märkt hur Venus redan i nästa placering, Vågen, har en mycket mer avslappnad relation till det fysiska.

   Radera
 3. Jag mindes fel i så tillvida att jag trodde du baserat undersökningen på Venus i Jungfrun och inte på Solen/Månen...

  SvaraRadera
 4. Samtidigt kan jag tycka att det är pekuliärt att du undersöker damerna primärt från enkom Sol och Måne, när det primärt är Mars som står för sexualiteten men Venus har ju sin bidragande orsak hon också! ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här är det viktigt att minnas vad Horan står för. Inte sexualitet utan en kylig natur som använder olika instrument för att nå pekuniära mål. (Jungfrun som arbetet med åkern/jorden för att locka av den en bättre avkastning = vinsttänkande) . Horan dyrkar således sin egen kropp - eller låter andra dyrka i den - för att skörda resultatet - pengarna. Detta har inget med sex att göra överhuvudtaget.

   Därför är Sol och Måne som mer neutrala symboler inte opassande. Solen som en slags generell känsla av "kallelse" eller "viljeinriktning" i livet, Månen som det subjektiva sinnelagets åtrå (eller i bästa fall, nykter reflektion över det som Solen strävar mot).

   Som du kanske minns har jag vid studiet av sexualitetens specifikt tittat på Mars och Venus (det var där den "fallna" Mars i Kräftan sammanföll med hbt-fenomenet).

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.