Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 2 december 2012

Katastrofhoroskop: tunnelkollapsen

Instängd i en raserad biltunnel är väl så nära det ultimata mardrömsscenariot man kan komma. Alla symboliska kriterier aktiverade samtidigt, klaustrofobin total (SvD, AB, Expr, DN - högerorgan nobbar som regel bloggosfären numera, man undrar varför).

Jag tror tunnelhoroskopet utan större kontroverser kan ledas tillbaka till "den sataniska axeln", vars verksamhet i just detta fall strax ska utredas:





Som vid Fredrik Reinfeldts födelse skriker olyckans planet Mars ut sin ankomst till jorden via det första huset: Här är en fördärvare, någon som vill riva ner - tunnlar eller välfärdssamhället är egalt. Mars är destruktiv till sitt innersta väsen och frågan är bara om man river för att uppföra något bättre eller om man är så rädd för visioner (Reinfeldt: "visioner är farligt") att man är föga mer än en destruktiv tok som raglar runt och ställer till med problem för allt man rör vid. Om slags omvänd Midasberöring men precis lika besvärlig för alla inblandade.

Reinfeldts stigande Mars stod nu i profitörens tecken Jungfrun vilket gjorde olyckan extra besvärlig. Vid tunnelkollapsen stiger i stället socialismens eller den allmänna välfärdens zodiaktecken Skytten ("allt åt alla"), så att Mars istället kan tolkas som ett dråpslag mot det goda, mot de allmänna kommunikationerna. (Reinfeldts Mars spelar istället den negativa rollen: källan till att Sverige nu gnisslar och går allt sämre till följd av detta ständigt privata vinstintresse i tid och otid.)

Skillnaden i läsart av olyckans Mars beror förstås på läran om planeters verksamma natur, där Mars inte är någon fiende för Skytten utan tvärtom ses som en kraft för frihet och rörelse. Man kan kalla denna förstahusplacerade Mars som ett "bakslag" för en i grunden god tanke (biltunneln bidrog till japanernas mobilitet).

Men att krig och turbulens följer i Mars fotspår, det är uppenbart, vare sig den är "verksamt god" eller ej. Här drabbas också folket (Månen) pga. oppositionen. Månen är för övrigt också en symbol för rörelseförmåga och resor. Det är litet inflation i astrologin på den här punkten, och jag har inte nämnt den sidan av Månen så ofta. Det grundläggande paret Merkurius/Jupiter för korta dagturer och rutinresor och långa utforskningsresor räcker rätt långt. 

Möjligen blir Månen och resande mer begripligt i samband med sjöfart, om man betraktar Jupiters herravälde över Vattentecknet Fiskarna som den uttryckligt "säkra och vinstgivande sjöfarten". Månens oberäkneliga (lynniga) natur blir då en allmän signifikator för färd över vatten, precis som Solen på ett allmänt vis betecknar det dagaktiva livet och dess inriktning - "arbetet i sitt anletes svett".

*****

Första huset är alltså skådeplatsen för en olycka, men jag skulle hellre vilja se akutinsatsen för att rädda de instängda under denna "verksamt goda" Mars, som mer är hjälten än Reinfeldts hetsare till själviskt profittänkande.

För ska vi leta rätt på det onda som själva tunnelraset är, ligger den med hela horoskopets härskare, dvs. ascendenthärskaren Jupiter. Som naturlig välgörare kan det vara svårt att tro att den kan utlösa ondska, men så här ser jag det:

När Skytten stiger är Jupiter faktiskt bara verksamt neutral, den skänker "tillväxt" eller "framgång" i båda riktningarna, gynnar inte ensidigt något läger.

Jupiter befinner sig i ett bedrövligt tecken, Oxen, som begränsar Jupiters enorma frihet maximalt. Oxen står för fixering vid det fysiska, vid ren och skär fångenskap i det materiella. Inte långt från fångenskap tusen meter in i en lång biltunnel om man visualiserar Oxen som människans mun och svalg! Tunneln rasade så att säga i bakre delen av svalget.

Vi har idag en nästan gradexakt mot Solen (större händelser) och denna begränsade Jupiter. Faktum att Solen har mindre än en grad kvar till exakt opposition - det klassiska "triggeravståndet" som bloggen noterat i flera tidigare katastrofhoroskop.

Bloggen har också tidigare gjort åtskillnad mellan oppositioner i den positiva och den negativa polariteten. De förra är så aktiva att de framverkar en förändring ut det låsta läget, oppositioner i den negativa polariteten kollapsar under sin egen inneboende negativitet. Och värst är väl negativiteten i den "sataniska axeln". Här leder oppositionen alltså till ett sammanbrott i formen av ett tunnelras.

Och för att ingen ska missa hur oönskad kollapsen är, ligger ascendenthärskaren (markören för händelsen i fråga) vid tillfället i det sjätte huset som entydigt tycks anses ett dåligt hus: i indisk tradition är detta Fiendens sektor och i hellenistisk astrologi dupliceras Mars epitet och sjätte kallas Olyckans hus. 

Huset ligger just när Solen sjunkit ner i väst och kan på sitt sätt också visualiseras som att man färdats en kort sträcka ner genom underjorden då "framgångens" Jupiter plötsligt attackeras av en Sol som genererar Skorpionens dödsbudskap från den onda ängelns tolfte hus - ett hus som också har med instängdhet att göra.

*****

De bärande symbolerna är alltså alla negativa och olyckan inträffar trots att ascendenthärskaren Jupiter här är "neutral" medan medhärskaren (Mars i första huset) är en explicit välgörare. Men symboliken i den negativa oppositionen och zodiakens hussektorer är så kraftfull att åtminstone jag i detta läge får det inskärpt hur viktiga husen är. 

Himmelen kan måla upp hur vackra historier som helst, men det är när den sideriska zodiaken länkas till denna världens sektorer det avgörs om allt det goda får stå tillbaka och lämna fältet fritt för negativa indikationer.

Ta t.ex. Solen, normalt sett en "verksam välgörare" får Skytten stigande. Men här hamnar Solen i tolfte huset för den "onda daimonen" och "förluster" (förluster av liv kan tilläggas, om man ser Solen som symbol för en levande själ i detta kosmos). Omvänt är också den "goda daimonens" elfte hus svagare än normalt genom att både Saturnus och Venus som ligger där, hålls för att vara "verksamma illgörare" då Skytten stiger i öster.

Ju mer man tittar på kartan, ju rankare verkar den här tunnelkonstruktionen vara!

*****

Hur i hela friden kan man då försvara olyckans Mars som en verksam välgörare i samband med en sådan här händelse? Jo, Mars är också ALARMISTEN. Och det goda den kan tänkas göra är att varsla! Kanske står Japan inför en ÄNNU STÖRRE OLYCKA inom en snar framtid. Är det "the Big One" nästa gång, när delar av Japan sjunker under havet? 

Vi närmar oss mayakalenderns kritiska tidpunkt. Även om den inte håller, har västvärlden av någon anledning hittat detta vintersolstånd att fokusera hela sin oro över att världen som de kände den nu nått sitt slut. 

Med Japans kärnkraftsolycka häromåret och det arketypiskt skrämmande tunnelraset kanske det tredje inträffandet är det som visar att Tiden har vänt, och att väst nu lämnar den onda materialismen bakom sig?

(Sorteras under: alarmism, brottslighet, kosmisk rättviseprincip)

Inga kommentarer: