Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 21 april 2012

Vattnets patologiska slipprighet - igen!

Ibland serverar sig nyheter parvis. Direkt efter "Ekobrott & det giriga Vattenelementet" kommer därför en nära besläktad historia.
"Rakt ur huvudet - namnen på tre svenska vd:s som uppenbarligen alla är eller varit besatta av att samla sina skatter i denna världen och därmed fullständigt avstannat i utvecklingen som kulturella varelser, som människor. Kompetenta mördarmaskiner som valt att utveckla sin bestialiska mentalitet på det slagfält som kallas Marknaden."

Det är bara nio månader sedan jag skrev ovanstående rader om bl.a. TelaSoneras vd som nu - simsalabim! - hamnat i hetluften. Marknaden, med Reinfeldt & Nya Moderaterna som villiga knäpojkar bemödar sig om att ta totalt kontroll över landet, men oj så de gnäller när det kommer att axla också en regerings ansvar för moral och ärbara beslut! 

Lars Nyberg är verkligen så genant som han tycktes av horoskopet att döma. När det kalla och giriga Vattnet dominerar totalt, då uppstår en "tärande" natur, en blodsugare som gärna säljer spionutrustning som skunkar använder för att förtrycka medborgarna med.

Låt oss titta på kartan ur perspektivet moral. Med Månen som ersättning för den okända födelsetiden är det här dock knappast någon exakt tydning...


Likt storfinanssprättan Annika Falkengren har vi båda Ljusen i det kalla Vattnet och egentligen ingen fungerande Eld att värma själen. Det blir således en själ utan tillfredsställelse, en som bara vill ha mer och mer. TeliaSonera hatar mjukvaran som låter människor ringa gratis genom deras nät. Sådan är den ogina naturen och här är vd-horoskopet som visar hur en låg själ ser ut. Känner någon en person som gjort GOTT och är född vid samma tid, så skriv en rad! Det är alltid spännande att begrunda varför vissa faller igenom totalt och blir simpla strebers, medan andra hanterar samma illavarslande planeter så mycket bättre.

Sinnelaget (Månen) i Fiskarna ges ett gott betyg (verksam välgörare), och Jupiter (stora och lätta pengar) står hemma i härskarläge. Naturligtvis är detta ett tecken på en närighet som är destinerad att - om individen så önskar - skörda stora framgångar. Allt hänger nu på om Solens direktiv tar samma väg. Och i Skorpionen - dödsskräckens tecken - gör den ju det. Skorpioner bygger imperier i ett patologiskt försök att hålla den oundvikliga döden borta. Tecknet har en "mystisk" sida också, men den förefaller inte vara det dominanta budskapet om denna symbol.

Fiskascendenten, vare sig den "äkta" eller här bara en månascendent, ger ovanligt många verksamma illgärningsmän, hela fyra stycken. Solen, handelsmannen och kommunikationsguden (Telia!) Merkurius, pengarnas Venus samt kontrollplaneten Saturnus.

Här hittar vi Saturnus i näriga och vinstlystna Jungfrun i en kontrollerande aspekt mot sin ömsesidiga fiende Solen. Saturnus är prominent - som starkast i dödens väderstreck väster - och knappast speciellt förädlad av närheten till Mars (även om Mars här har rollen av verksam välgörare). Saturnus starkt prominenta aspekt mot det nionde huset för moral (sann moral och inte bara konventionellt beteende) antyder således en andlig skada hos den här direktören. Och skadan fortplantas direkt ut i Solen - hans dagaktiva liv som karriärist.

Mer behöver inte sägas och kan inte sägas via Chandra lagna-metoden. Hans sinne (Månen) fantiserar om stora rikedomar (Jupiter) och i den drömmen i hans lägre engångsjäl (inte den odödliga delen av själen) ingår också villigheten att förbryta sig mot alla högre andliga principer. Därför säljer TeliaSonera utrustning som skadar människor i ofria länder och karljäveln har sedan mage att klaga på att han lastas för det! 

*****

VD:n utgjuter sig (Vattenelementet) i Dagens Nyheter.


Inga kommentarer: