Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 1 december 2011

Fulaste horoskopet?

Anette Holmqvist - mastermind bakom höstens största icke-nyhet då Juholts hyresbidrag enbart var en fråga om luddigt regelverk och han inte var ensam om sin tolkning - ÄR Sveriges värsta journalist. (Frågan om den elakaste har stötts på bloggen flera gånger!)

Under förevändning att ha ett nytt scoop om socialdemokraters försök att kuppa bort Juholt i svallvågarna efter AB:s otillständiga drev går hon ännu en gång rännstensmänniskans väg genom att fortsätta skriva Juholt-historien utifrån ett alltigenom falskt perspektiv.

Det här måste vara Sveriges mest psykotiska journalist, en kvinnlig Anders Breivik. Hon kan helt enkelt inte läsa sina egna tankar och se vad hon sysslar med. Hon ser inte längre verkligheten utan läser den genom själva det skriveri hon och medierna hänger sig åt! Värsta yrkessjukan.

AB, avlägsna sådana här element ur er kår om ni vill återvinna tänkande svenskars förtroende! Men ni kanske går Reinfeldts linje och ser svenskarna som mentalt handikappade och lätta att dupera?

Eller också ser kvinnan vad hon håller på med och då är texten ett aktstycke i djävulskt dubbelspråk och hemliga ränker. Hon låtsas lämna ut vissa s-toppar men går alltjämt deras ärenden. (Se dock Österbergs dementi i SvD av dementa "analytikers" sätt att läsa mellan raderna.)

Artikeln lutar på en anonym "partikälla" som villigt används för att framställa saken som att det råder utbredda tvivel !!!

Välj själv: psykopat eller djävulsk bakhållsmentalitet. Oavsett vilket lyser intelligensen med sin frånvaro i det här ärendet. Lömska människor saknar nämligen per definition intelligens. Det är ondska de överlever på istället.

Kan man då inte bara se artikeln som journalistiskt hantverk, som "faktaförmedling"? Den som så gör är mer än lovligt naiv och förflackad.

Jag skulle vilja gå så långt som att säga att vissa skribenter och kanske hela tidningar söker manipulera vårt demokratiska system och därmed sätta det ur system. Men det kanske blev okej sedan Reinfeldt tog in polaren Schlingmann i Regeringen för att bedriva Moderatpropaganda?


 


AB uppger inte publiceringstid på sitt material så Annette Holmqvist knackade säkert ihop det här igår kväll, inspirerad av ett beslöjat uttalande från Österberg i tv (AB). Vi kan därför nöja oss med ascendenttecken vid midnatt, artikeln är en del av detta dygns eget "uppstigande" (ascendere).

Och nog syns väl illviljan? Värre har jag inte sett sedan Fredrik Reinfeldts, Anders Borgs och Göran Hägglunds storkors i Mörkrets kvalitet. Här handlar allt bara om maktkåthet från blinda varelser ur Underjorden!

Missa inte den stigande aggressorn Mars i öster, "det sociala utmobbarsyndromet" (Skorpion/Vattuman) och jämför gärna med "journalistens" eget horoskop! Nyckeln här är Mars i Lejonet, hatet till Mannen eller möjligen vissa typer av Överhet!

På ovanstående himmel attackerar Mars sitt eget hemtecken så att vi får mediernas "sensationalism" i deras värsta och vidrigaste form: försöket att döda en ledare via sina skriverier. Notera att attacken riktas rakt in i det privata fjärde huset. Kedjereaktion direkt, här ett inlägg som skjuter samma pil tillbaka in i rötan i AB:s inre privata angelägenheter! Vissa dagar ska man bara ligga lågt!

Jämför gärna AB-journalistens horoskop med den totalt empatilösa SOS-sköterskans. Åter den kalla kritiska Mån-Jungfrun kombinerad med ett Mars-Lejon. Man måste vara öppen för att astrologin innehåller många sådana här små finesser. Yogas eller kombinationer kallas de i indisk astrologi och var och en som hållit på en längre tid, börjar se sina egna.

Jämförelsen med Breivik var inte på skämt, men jag hade ännu inte räknat ut horoskopet när jag skrev det. Titta på hans horoskop och jämför! Och se hur jag formulerade rubriken: "Nu dödar extremhögern sina egna landsmän". Det är exakt denna nivå Aftonbladet numera befinner sig på.

*****

Naturligtvis kommer mer att hända detta dygn, men horoskopet är så att säga svaret på en viss ställd fråga: Vad Homqvist/AB sysslar med med. Detta är en svart dag i tidningens historia.

Inga kommentarer: