Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)onsdag 30 november 2011

SOS-sköterskans horoskop: noll empati

Så har då SOS-sköterskan friats i rätten och alla är upprörda. istället för att hjälpa en människa i nöd såg sig den här mannen kallad att "outsmarta" de som ringer i nöd och avslöja eventuella bluffsamtal. (AB, Expr, SvD, DN)

Kan något förvånas att hitta samma psyke som hos de ledande Humanisterna, där särskilt ordföranden Christer Sturmark fått utstå mycken smälek för hans oförmåga att sätta sig in i ämnen bortom hans kritisk-reduktionistiska och hypermaterialistiska Mån-Jungfruns naturliga verksamhetsfält.

I fallet SOS var det verkligen fel typ av mentalitet på fel ställe. SOS-personalen ska inte leka Sherlock Holmes och avslöja bedragare!En nästan ännu kusligare parallell är den mellan sköterskans horoskop och vår egen statsminister. Innan pressen samfällt brast ut i ett krossa Håkan Juholt-drev, var det faktiskt Fredrik Reinfeldt som satt löst till - om någon ens minns - rubriker om hans problem med empati och känslor i ett antal frågor, inte minst den vidriga sjukvårdsreformen som regeringen nu dragit i långbänk - precis som SOS-sköterskan som förhalade nödinsatsen tills den nödställde dog! 

Än en gång har vi Reinfeldts Sol i moderliga Kräftan vilken påfallande ofta bara tycks sluta fungera i fallet män. Är det känslan av att vara en blödig typ dessa pseudomän stålsatt sig mot, med följd att de slår över och blir hjärtlösa svin, fullständigt livsfarliga i roller där man har ansvar för andras välmående?

Läs Reinfeldts manifest från 1993 om hur han tänkt svälta svenskarna ner under fattiggränsen! Så skriver en människa som är nästan lika sjuk i sin föreställningsvärld som Anders Breivik - nyligen klassificerad som paranoid schizofren (helt utan verklighetskontakt)! Sannerligen, Reinfeldts snarlika brist på verklighetsförankring blir hans fall, men folk vaknar så trögt!

Reinfeldts Jungfruascendent (rollspel) motsvaras här istället av Månen i Jungfrun (personliga reaktionsmönster) och det anas väldiga problem i ledarskapets Lejon hos båda två.

Jag säger inte att alla med Reinfeldts och SOS-sköterskans horoskoptyp är psykopatiska svin, men den som följt den här bloggens allt mer förunderliga upptäckter under snart tre år, vet att vissa astrologiska tendenser t.o.m. upprepas med statistisk signifikans. 

Således har vi i hos SOS-sköterskans Mån-Jungfru hittat en överrepresentation som står nästan exakt vid gränsen för statistiskt signifikans överrepresentation både bland rasister eller främlingsfientliga och brottsdömda! Jag lutar åt att värdet för signifikans, ±50% relativt snittet, är något för krävande - redan Claudius Ptolemaios påpekade för nästan tvåtusen år sedan att de astrologiska effekterna är mätbara men svaga. Det intressanta bloggen har funnit, är att samma tecken återkommer gång på gång med nytt underlag. Det är alltså samma tecken som "lider" av vissa åkommor.

Detta, bör tilläggas, innebär att det överväldigande flertalet födslar med psyket i den negativa, sönderhackande Jungfrun, är helt normala för sitt tecken: flitiga byråkrater, revisorer, matematiker, vanliga och smågnälliga kritiker, alls inga mördare eller människohatare. Bara själar på väg mot större insikt. 

Dessa små som står på tillväxt, tycks föredra negativa sammanhang, som Humanisterna, där de kan fräsa ur sig sin inneboende vägran eller rädsla för det Stora Livet, den stora själens verklighet där inte längre egocentreringen är Gud. 

Populärt för den här halvfärdiga typen är att slå på religionen eftersom den alltid lärt ut vad mina pionjärstudier i astrologin av en ren slump råkat avslöja (se inte minst det avgörande fyndet av den "fallna" Skorpionmånen och mördare). Religionen har rätt och ateismen fel: det finns en objektiv moral i universum, och zodiaken avslöjar hur fallgroparna är riggade.

Jag vill som en ren gissning föreslå en sen födelse för SOS-sköterskan. Vad om cirka sex på kvällningen. Då har nämligen psykets planet Månen hunnit fram exakt till den vulgära Rahu som förstorar och ofta förvränger de planeter den nuddar vid. Här skulle vi då få ett extremfall av en klentrogen kritiker - ingen som ringer honom är sjuk nog.

Reinfeldts syn på svenskarna är också bisarr, "mentalt handikappade bidragstagare" låter mer som historien om hans egen väg fram till en lukrativ position med 142.000 i månaden och så bara rullgardinen ner och en politik helt utan idéer! Det är min erfarenhet att Jungfrun med Kräftan ofta leder till en självisk typ som söker hålla sig utanför världens tumult och bara verka för sitt eget lilla liv.


Bonusspaning - andra Kräftor årgång 1959

När jag söker genom min samling på 5.400 kartor efter andra Sol-Kräftor från SOS-sköterskans födelseår hittar jag åtta namn. (Samma period tio år senare gav fem namn och av Kräftor 1979 hade jag bara tre stycken - de yngre har inte hunnit bevisa om de har någon talang än, för jag noterar inte Idol-typer eller språksvaga journalister och politiker per automatik.)

Dessa åtta visar upp en rätt skrämmande helhetsbild, helt i linje med SOS-sköterskans mentalitet !!! Det är därför viktig att påminna om att även dåliga tider kan ha dagar eller timmar av stiltje, vilket ger behagligare livsöden (om nu behag är det man tror livet ska handla om).

 • Samuel Israel; 20.7.1959 - amerik. fondbedragare, fejkade självmord för att komma undan
 • Richard Gröttheim; 23.7.1959 - vd Sjunde AP-fonden, spelade bort 20% i usla riskplaceringar
 • Kevin Spacey; 27.7.1959 - amerik. skådis av den flummigare, mer "spacey" typen
 • Per Fontander; 29.7.1959 - författare, journalist
 • Mattias Gardell; 10.8.1959 - professor i religionshistoria, gillar åka aktivistiska båtar
 • Rosanna Arquette; 10.8.1959 - amerik. skådis av den mer pretentiösa och arty sorten. Totalblåst på sitt genombrott sedan hon hade oturen att debutera stort i samma film som en viss Madonna också debuterade i. Degraderade sig sedan till visa brösten-roller och har senast setts göra en förtrytsam lågbudgetdokumentar om det onda Hollywood som utnyttjar kvinnor och sparkar ut dem efter några få år.
       Den tionde augusti tycks bära på visst rättspatos - även Gardells "Ship to Gaza" var ju ett utslag av Kräftans vilja att blöda och utgjuta sig över sakernas elände.
 • Magic Johnson; 14.8.1959 - amerik. basketspelare, hiv-positiv sexmissbrukare
 • Anonym; 15.8.1959 - svensk kvinna, begick självmord vid 20 pga. ytligheten och statuspressen i privilegierad Stockholmsförort (moderatnäste). Hon var min klasskamrat i nian och jag har tidigare bloggat om den egoism jag hittade i Stockholm när jag kom inflyttande från västkusten som fjortonåring.
       Reinfeldt är inte en ny svensk farsot, den fanns fläckvis även tidigare men har nu infekterat de verkligt korkade som tror Medelklassen är en säker plats att klänga sig fast vid.

Som synes ovanligt mycket kriminalitet/anpassningsproblem fast gruppen är så liten. Om man räknar självmord som brott och även ser moraliska problem (hiv-positiv sexmissbrukare) som brott i "andevärlden", är det här med några få undantag en sorglig skara. Jag noterar två ekonomiska förbrytare (bara en åtalad och dömd) vilket stämmer bra med Manilius antika beskrivning av tecknet som hopplöst girigt.

Frågan är hur stor procentdel av alla sparade horoskop som har sparats just för att det var en negativ nyhet om vederbörande. ... Oavsett om den här årgången av Kräftan var ett lågvattenmärke sällar sig också SOS-sköterskan till gruppen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.