Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 17 november 2011

Jonas Morian - inbäddad högerman i (s)


mor·i·bund/ˈmôrəˌbənd/

Adjective:
  1. (of a person) At the point of death.
  2. (of a thing) In terminal decline; lacking vitality or vigor.
När Sverige väl lyckats sudda ut sin gamla fattigstämpel efter årtionden av socialdemokratisk rättvisepolitik, började folket snart glömma själva spelplanen och spelreglerna vilka berättat om den goda, solidariska människan och den onda, själviska.

I takt med det materiella välmåendet förtvinade folkets kapacitet att tänka högt och nobelt - de blev, som folk ofta är, dumma konsumister. Och de drog alla åt höger, hur mycket de än röstade rött vart fjärde år.

Politiska bloggaren Jinge listar några framträdande drag hos en av de stockholmssossar som tillhör mörkerkrafterna som söker ivrigt understödd av de vanartiga borgerliga journalister som alla bor i Stockholm sökt kuppa bort Håkan Juholt under månader nu.

Jonas Morian har inte bara ett olyckligt efternamn som påminner om ett latinskt ord som återknyter till den indoeuropeiska språkstammen där mors är vår död eller t.o.m. mord. Han är mycket riktigt en lömsk man som på sitt sätt likt sms-förtalaren söker knivhugga Juholt i ryggen.

MORS [nominative]

From Proto-Indo-European *mr̥-, *mr̥-to- (death). Cognate with Ancient Greek βροτός (mortal) (from an earlier form *μροτός), Germanic *murþaz (Old English morþ, English murder), Celtic *marwo- (Old Irish marb, Welsh marw (died)), Lithuanian mirtìs (death).

Och det syns i horoskopet att han han hör hemma på högerkanten, bland de själviska eller de med korrumperad ideologi. 

OBS. Jag är inte så naiv att jag tror partifärgerna har några enkla kopplingar till zodiaken. Däremot var det högintressant att så många i stickprovet på 50 (s)-politiker var födda i Stenbocken, det ultimata Jordtecknet med ansvar bl.a. över åkerfälten (Oxen) och de arbetare på fälten (Jungfrun) som sedan begynnelsen haft oskicket att gömma skörden i sina lador och vrida sina händer och ljuga när Stenbockshärskarens representanter kommer förbi för att driva in skatt (som betalades i spannmål för länge sedan).

Lika intressant var att 50 (m)-politiker främst hade sinnelagets Måne i just Jungfrun - den ohederliga skördearbetaren eller privatföretagaren som undanberg sig husbonden Stenbockens kontroll och översyn!

Är det konstigt att Sverige under Moderat ledning totalt förfallit - den här otillräckliga ideologin avskyr ju kontrollanter och granskare. De tigger om den korruption vi nu ser genom vårdföretag som sparar in på åldringars blöjor för att maximera vinsten i något annat land! Till den gruppen av ideologiskt mörker hör fejk-sossen Jonas Moran per definition - Jinge nämner att han arbetat för Attendo Care!



För två år sedan hade jag kanske fokuserat båda Ljusen i Luftelementet och en stark Mars och Jupiter och deklarerat en kreativ och aktiv natur. Jinge beskriver också Morian som en aktiv man och fotot visar någon slags obekymrad krumelur. Det är ett energiskt och barnsligt ansikte som jag ofta sett där Väduren är stark i horoskopet.

Men som en av förrädarna inom det socialdemokratiska partiet vill jag istället peka på en solklart subversiv tendens i kartan. Morian attackerar ingen yttre fiende, högern är ju hans ideologiska vänner, han är ju en högerman inbäddad i ett vänsterparti. Morian attacker i själva verket det parti han är medlem i och gör det genom att som ett litet kräk sparka på fundamenten, för att få den resliga ledargestalten att falla. Ser du hur det här går till, astrologiskt?

Enligt indisk astrologi kastar planeter aspekter mot husen (=tecknen), inte mot planeter. (Många indiska astrologer medger dock att tajta konjunktioner märks i egen rätt.) Därför ser vi här den unga och oborstade rebellen Väduren med omoraliska Mars i härskarläge involverad i överenergiskt Eld/Vatten-krig mot partiets fundament Kräftan - symbol för folket och inre angelägenheter. Morian sparkar och sprattlar som ett litet barn som just kommit in i mognadsfasen att han vill separera från sin mamma och markera oberoende!

Genom att försöka sätta pöbeln (partimedlemmarna) i affekt (Eld/Vatten-kriget) hoppas det här ärkekräket att en störning ska fortplanta sig från Kräftan och via opposition drabba Stenbocken, som naturligtvis är Patriarken, den starke mannen som leder det folk Morian söker jaga upp och driva till mobbeteende. Notera månnoderna: omoraliska Mars söker väcka det inre folkets/Kräftans vilja att halshugga (Ketu) sin ledare. (Rahu i Stenbocken = hunger hos ledaren eller hunger att själv bli en ledare!).

Mitt förslag som utomstående är enkelt: arkebusera Morian eller åtminstone exkommunicera honom - uteslut honom från partiet. Han är urtypen för en subversiv kraft inom ett parti, en osolidarisk förrädare: springer till Expressen och pladdrar. Ingen behöver sådana här människor i politiken.

*****

Så varför lever inte det "avancerade" soltecknet Vattumannen inte upp till sin ideologi i Morians horoskop? Vattumannen är ett av de tecken som är bäst lämpade att hantera den socialdemokratiska grundtanken om ett samfällt samhälle där hela folket delar samma värderingar om ett lika värde, medan de behåller sin individualitet!
Anm. Den som tror kollektivism släcker ut individualiteten är så omogen att han/hon inte borde ha rätt att tänka politiskt - det är typiskt omogna människor att svartmåla de större system som de inte förstår därför att de saknar erfarenhet och/eller tillräcklig intelligens att tänka längre än till sitt eget intresse.
Jag kan bara peka på Vattumannens härskare Saturnus, dvs. Solen disponent - den som i bakgrunden drar i alla trådarna. Hur avancerad på en skala är Oxen? Vad står det tecknet för? Pengar och en dunkel instinkt att vilja förfoga över en domän som man identifierat sig med!

Och här inträffar nu det märkliga att Satans hånleende tittar fram, Saturnus står bara fyra grader från tricksaren och fixaren Algol, den onda stjärnan. Åren 1971 och 1972 levererade en nidbild av den äganderättsliga Oxen. Om Saturnus i normala fall står för ett solitt ramverk och de gränsdragningar som skapar pålitlighet är Morians Algol-infekterade Saturnus snarare en som driver gäck med eller hånar auktoriteten.

Han är själv bara en pajas och Saturnus Algol-infekterade aspekt mot partiets inre angelägenheter (Kräftan) visar att han saknar respekt för hur beslutet att välja Juholt. Detta är kort och gott en förrädrare i vilket slutet sammanhang (Kräftan) han än befinner sig i!

(Jag har några enstaka ytterligare fall från 1972, där ett i synnerhet var en extremt opålitlig människa som växte upp i fosterhem, vilket kanske kan förklara den senare bristen på tillit till Kräftan/den inre "hemmasfären". Samma person har aldrig lyckats etablera sig på arbetsmarknaden - kanske för att arbetsgivarna känner att vederbörjande aldrig genuint signalerar gruppsolidaritet.)

Angående Algol, minns det enda kommunalborgarråd (i Katrineholm) som steg fram under första fasen av Juholt-drevet och krävde partiledarens avgång: Solen i Skorpionen i nästan exakt opposition till Satans hångrinande Algol. Där var en som blev besatt när stormen ven och det för att han föddes med ett läckande hål rakt ut mot det Yttre Mörkret där själar går förlorade! Är stjärnan Algol dörren som leder till de förlorade själarnas fängelsehåla?

Här är till och med en som med sitt namn indikerar död. Och faktiskt, fast jag glömde rita ut Algol, gårdagens inlägg om Juholt-hataren Fredrik Olsson är också smittad av antikens onda stjärna. 

Nu är det likt borgarrådet en opposition från Skorpionen men den rent illvillige Mars som involverar sig i en degenererad tvekamp mot Satan - det går knappt att begripa vem som gör vad, men jag återvänder till ett tidigare resonemang om att det är ondskan och synden i Skorpionen som inte kan leva med sig själv utan söker en syndabock och där pekar ut Algol som Den Onde (inkompetente, etc). 


Inga kommentarer: