Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 24 oktober 2011

När Skördemannen knackar på

Pingismästaren Kjell Johansson har gått bort, en av mina barndomsidoler (SvD, Expr). Vi bodde i Småland då och min far jobbade på Stiga som tillverkade pingisbord och racketar. Ibland tog han hem ett racket som blivit skadat vid tillverkningen och snart hade jag en liten samling av dem, namngivna efter storheter som Bengt Grive, Kjell Johansson, Hans Alsér och Stellan Bengtsson. Fastän lite flisade i kanterna var jag så stolt över dem och spelade mycket under flera år.

Jag såg matchen med de två olyckliga kantbollarna men fattade inte styrkan hos Johansson, som kunde ladda om på några timmar och sedan vinna vm-guld i dubbel!

*****

Jag har inte studerat livets in- och utgång systematiskt, men nog syns det att något låg i luften. Den 20 oktober nämner DN att Hammaren "mådde dåligt och uppsökte sjukhus för några veckor sedan". 

Om man med några menar två veckor sedan landar vi rakt på hans solretur till startpunkten, vilken på grund av astronomiska egenheter nu inföll den 6 oktober istället för Johanssons födelsedatum, den femte.




Precis som när borgarna trodde de skulle kapa landet för gott och förslava svenskarna i ett egosystem genom sitt koordinerade drev mot den skickliga och humana retorikern Håkan Juholt, precis som då konspirerade de himmelska makterna även mot Kjell Johansson. 

Men pingismästaren attackerades från så många håll att man förstår att det här inte gick att parera.

Jupiter attackerar sitt födsloläge som inkluderade olycksbringaren Mars.

Mars attackerar sitt födsloläge som inkluderade snabba och lätta Jupiter, plus medfödda Månen som disponeras av krämpornas Saturnus. 

Ja, Mars låg över den medfödda Saturnus också!

Kan månnoderna Drakhuvudet och Draksvansen ha haft med bortgången att göra? De står bara två grader från omvänd konjunktion med startläget.

Backar man tillbaka till den 1 oktober och tittar på läget då ligger olycksbringaren Mars - fallen och otrevlig i cancerns tecken Kräftan - i 14e graden, exakt den medfödda gränsdragaren och liemannen Saturnus position i födelsehoroskopet.

Mars ligger här den "magiska" graden före en exakt 90-gradersvinkel till sitt eget natala läge. Ibland får jag för mig att det här faktiskt är en regel som stämmer, att saker händer 1 grad innan planeten går in i exakt lägre. 

Eftersom Jupiter skänker "lätta förlossningar" och det tydligen uppfattades som att Kjell Johansson lindrigt och snabbt löstes från en fysisk kropp som berett honom bekymmer sedan han slutade med borttennis - när nu det var - provar jag att se hur många gånger i livet han haft förlossaren i opposition till dess natala läge samtidigt som både Sol och Måne samtidigt markerade sina respektive startpositioner (Måne --> Sol brukar ju ibland beskrivas som livslinjen.) 

Jag kommer nämligen inte undan misstanken att solreturen och månreturen kan vara en del av en helhetsbild här. Johanssons illamående inföll så nära en födelsedag och dessutom en födelsedag där också Månen "fullbordat sitt varv". (Så många dör just före eller efter sin födelsedag, har ni märkt?)

29.09.1952  0:00 (GMT+1) - 30.09.1952  0:00 (GMT+1)
 2.10.1987  0:00 (GMT+1) -  3.10.1987  0:00 (GMT+1)
21.09.1999  0:00 (GMT+1) - 22.09.1999  0:00 (GMT+1)
 6.10.2011  0:00 (GMT+1) -  7.10.2011  0:00 (GMT+1)

Som synes var det här bara fjärde gången, pga. Jupiters tolvåriga varv. Skulle man dessutom studera hur många av de här tillfällena också olycksplaneten Mars lade in en attack misstänker jag att detta var den första och enda gången i livet det hände... Alla har sitt unika ingångsmönster och det gör också att utgångsmönstret är skräddarsytt...

Minns Brittany Murphy, död med Mars-Kräftan i attack mot sin välfyllda Våg och alla de andra fallen av Vågen och hjärtsvikt jag noterade vid den tiden. 

Jag hade själv haft mitt livs första och enda nymåne rakt på soltecknet på 50-årsdagen och Mars attackerade från sitt onda läge i Kräftan. Jag upplevde hjärtstörningar i flera dagar! 

Vid det tillfället angreps min engelskspråkiga sajt med kinesisk astrologi av en barock holländare som hävdade att min kalenderkalkylator var felbyggd, vilket inte var sant. När jag demonstrerade hans egen teori landade Las Vegas ute i världsrymden, ungefär. Mars är en idiot, men kompenserar sig genom aggression. 

Den här födelsedagen, 2011, befann sig åter Mars i Kräftan i attack mot mitt soltecken (och Mars). Nu angrep en kvinna mig på den här bloggen, men det ska vi inte tala mer om. Hon hade en hemsk barndom och när man själv är hatisk passar det ju att se hat i andras texter. Det viktiga här är att se att det finns en kosmisk rytmik och Mars påfallande ofta är "extern olycka" - saker som drabbar en utifrån. Det är helt klart att Mars transit genom zodiaken ger små "incidenter", och ibland mer än så.

Så som Kjell Johanssons dubbelkarta visar plockar ödet in och ut själar från jordelivet. Snart är de tillbaka igen, för en runda till och nästan aldrig med några minnen bevarade att de varit här tidigare... Den typen av superminne ligger längre fram i evolutionen - om nu inte den här arten kommer av sig innan dess.

FÖRSTÅ NU VILKEN ONDSKA JUHOLT ÖVERLEVDE!

Borgarna sökte karaktärsmörda honom med Jan Helin, borgarägda AB, i spetsen för drevet. Ingenting funkade, och överåklagaren lade ner tramset eftersom inga tydliga regler fanns för hyresersättningen. Bilersättningarna var också en parodisk fluglort.

När jag skarpt kritiserade AB för sitt beteende svartlistades mina båda bloggar av Aftonbladet. Var det en vresig och förgrämd Jan Helin själv som gav den ordern? Ännu en attack kort före födelsedagen! Får nog beväpna mig om den här födelsedagstrenden fortsätter. :-)

Och jag hade förstås en muskelinflammation och kraftlös vänsterarm just som drevet mot Juholt pågick! Ingen hammare där. Goda människor angrips alltid av demoner, det vet ni väl? Nej. Den sekulära människan vet inget alls längre om detta vårt förunderliga universum som tycks byggt av ren Intelligens. Antikens människor var vakna och upptäckte att det pågick något uppe i rymden som tycktes likna det som hände nere på jorden. Men sedan kom det spåret av sig, för människan har ju sådan hybris. Hon vänder bort blicken varje gång något framkommer som skulle kunna göra egot lite mindre än det vill vara.

Så summan av alla dessa ögonblicksbilder blir: Mars ligger verkligen i, den är ondsint skapar inflammationer, angrepp, och i värsta fall död.

*****

Annan ond bråd död under Månen, "livets utgång": 

Unge mördaren Tim Kretschmer som mejade ner skolungdomar och sedan tog sitt eget liv. Född i Vågen med en alltför hög koncentration på bara ett tecken "sprang han läck" under en fullmåne som satte tryck på Vågen.

Polske presidenten (och hela kabinettet) i flygolycka.

Och säkert många ytterligare fall på bloggen som jag snabbt kommenterat utan att gå till botten med...

Inga kommentarer: