Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)fredag 14 oktober 2011

Göran Greider: Svenskar, vakna ur psykosen!

Sådan var kontentan av den observante poeten och politikern Göran Greider, när han fick några korta minuter i morgonradion: svenskarna är helt bortsopade i en mediadriven psykos. Och hur rätt har han inte.

Dagens Nyheter har bannlistat den här bloggen från att länka till deras nyhetsrapportering, men var det inte på dessa sidor jag redan i samband med kungadrevet i somras konstaterade att svenska medier fullständigt tappat sin moraliska kompass?

BREAKING NEWS! (10.55)
DAGENS NYHETER/INTERAKTIV SÄKERHET HAR NU OCKSÅ BANNLYST MIN ANDRA BLOGG, OCKULTA ÖGAT !!!
Detta bekräftar de digra omen du kan kan läsa vidare om.

Kompassförvirringen beror på att vi nu är inne i en tjugo år lång period med IT-teknologi som den gamla apmänniskan inte vet hur hon ska förhålla sig till. Naturen bygger långsamma men förhållandevis stabila system. 

Här har nu en hybrisartad dröm om att äga Guds rika medvetande ("internet") rotat sig - men ingen behöver tacka eller vörda samma Gud. "Människan är alltings mått." Naturligtvis innebär detta att människor i informationsbranschen blir demonbesatta före andra som lever ett rikare och mer allsidigt liv.

Sverige, ledande i världen vad gäller it-infrastruktur, bredband, hemdatorer.

Sverige, ledande i världen när det gäller "sekulär mentalitet", dvs. en kultur som i rationalismens namn kapat alla förbindelser med sin historia, mytologi, traditioner med mera. Kvar finns idag bara en teknokrat- eller ingenjörsstyrd överbyggnad i ohelig allians med räknenissar som Fredrik Reinfeldt.

Pengar är den nya guden och allt mer högpresterande maskiner att göra människans jobb. 

Var har vi hört detta tidigare i världshistorien? Jo, i den fascistiska "futurismen" (kulten av silverblanka maskiner) och Mussolinis dyrkan av den dugliga och starka människan.

Det är medelklassens oförlåtliga misstag att de är så illa pålästa att de röstade in en REPRIS av detta en gång till!


Samtidigt är socialdemokratin så förgiftad av samma avundsjuka dyrkan av materiella ting att partiet nu böljar under slitningarna från den stockholmsbaserade stockholmsmaffia som bara låtsas vara lite lagom radikala men i själva verket slickar Reinfeldts och marknadskapitalismens röv. För visst är iPhone läcker! Falska hycklare, obildade nollor.

Som jag sade i mina försöksstudier med ett indiskt prognossystem jag just fått nys om: det finns ingen väg ut för landet Sverige. Så långe hånade vi genuin bildning (Svenskt näringsliv sommaren 2011: "filosofi är inte lönsamt"), att vi nu får skörda det som ankommer oss: Vad som helst kommer att hända från och med nu. Borgaren i sina skyddade villaförorter får räkna med brandbomber mot sin egendom.

Sådan blir nämligen konsekvensen om regeringen Reinfeldt får fortsätta skapa segregering i samhället med sina A- och B-människometoder. I det goda samhället satsar man på fortbildning av sina medborgare, i Reinfeldts värld stoppar man in dem i arbetsläger (Fas 3) ur vilka mycket få kommer att komma ut i sina liv!
 
Inget liknande har setts i Sverige i modern tid, och man får gå tillbaka till tysk nazism för att hitta en lika tydlig "märkning" av människor som den Reinfeldt i veckans partiledardebatt åter gav uttryck för. Notera att han döljer sin människosyn bakom myten om sjukfejkande bidragstagare! Och egoskadade människor vill så gärna hålla med, för att döva sitt dåliga samvete. Så lät också tyska folket Hitler fara fram med "undermänniskorna" - judarna. "De tärde på Tyskland."

Det som nu händer inom socialdemokratin just nu, det gamla partiet som beskrev ett tvärsnitt av det hyfsat jämlika Sverige (procenten manipulativ överklass borträknad) visar landets brist på framtid. Reinfeldts socialdarwinistiska djungelsamhälle kommer - även till medelklassen. Men inte som han räknade med.

Så dum är den egoistiska korttänktheten.


*****

Det är ingen slump att jag formulerade ordet "nationalpsykos" när svenska folket senast röstade bort en god man med vinstchans - i Eurovisionsschlagern. Salem al-Fakir fick stycka på foten och svenskarna valde, ursäkta mig, en fullständigt menlös liten sång av någon Anna. Inte en skugga av en chans...

Öppna nu den länken, titta på horoskopet för den 13 mars 2010 och fråga vad som återkommer på himmelen under detta psykotiska mediadrev mot vinnaren Håkan Juholt? Jag valde detta horoskop som markering för drevets början.

I både Salem al-Fakirs och Håkan Juholts fall är det den sadistiska "fallna" Mars i egenintressets tecken Kräftan! Både sångaren och politikern har viktiga planeter i Vågen och drabbades därför av den tillfälligtvis psykotiska Kräftan på himlen!

Det här är nu inte för den mentala svenska underklassen att förstå. De vågar inte förstå att de inte är herrar över sitt öde för de är skolade till egocentrism av marknadskrafter som vill reducera dem till "produktions- och konsumtionsenheter". 

Och den som inte förstår är, tragiskt nog, den som blir offer för gudarnas råa lek med våra psyken. Agenterna skiftar, sveket kan komma från en Aftonbladet-reporter, från själva statsministern eller din närmaste granne. Många av oss är demonbesatta i dessa dagar, men inuti vanvettets bubbla tror vi förstås vi vet precis hur det förhåller sig!


*****


14 sep 2010: "Sverige under en ond demon 2002-2020". Här gör jag den första kopplingen mellan svenska mentalitetens urspårning och it-teknologin.

Föregångslandet Sverige tar första smällen med en kollektiv sinnesjukdom av sällan skådat slag. MEDIA IS THE MESSAGE - så ytlig blev svensken dessa år, så oförmögen till egen analys blev hon.

Lägg till det höger/vänsterpolariseringen som ytterligare hämmar den fria tanken och vi får bilden av 9 miljoner byfånar. Tänk, alla samlades de här!

1 juni 2011: Min upptäckt att medierna var synnerliga bärare av "demonisk smitta" under en intensiv fas av det långa nationella lågvattenmärket.

30 augusti 2011: Hittar en bekräftelse i DN:s "spelregler" och ironiserar över att de vittnar om en lös formulering som medger diktatoriskt godtycke.

(Blir sedan själv svartlistad av deras mörkläggningsföretag Interaktiv säkerhet.)

*****

Göran Greider är en hedersman, en av de få kvarvarande i Sverige. Hans ord om att nyktra till och se mediedrevet för vad det är möttes av en helt rabiat och ohörsam skåning i morgonradion. Tragiskt nog representerade denna sosse svensken i gemen, fullständigt fixerad vid sitt eget förkrympta universum och de få käpphästar man tycker sig ha etablerat där. Det här må vara ett enkelt citat, men ändå pärlor för svinen. Jag sökte skicka det till en socialdemokratisk vän för diskussion och han blockerade sig direkt och hävdade att texten rörde "sjuka" människor!

(Anm. "senex" är latin för "gammal människa", jfr vårt "senil".)

"Negationen är enligt Freud undertryckande: 'Ett negativt omdöme är den intellektuella ersättningen för repression, det Nej med vilken omdömet uttrycks är själva kännetecknet på undertryckande.' Här flyttar Freud negationen från filosofin och in i psykologin. Han såg den som en motsvarighet till repression.

Men dock, varför detta slag av undertryckande? Immanuel Kant svarar: 'Den speciella funktionen hos negativa omdömen är enbart att förhindra fel.' Med andra ord, den typ av repression vi kallar negation syftar särskilt till att upprätthålla en ideal och fläckfri vision av sanning och ordning, av senex kosmos."

//James Hillman - Negative Senex (1975, min snabbövers.)


Greiders horoskop har granskats tidigare, men det går att avlocka varje himmel många tankar genom att skifta fokus något. Se här hur ett fokus på Eld och Vatten avslöjar vilken hängivelse som bor bakom tänkarens hökblick!


Här är det intressant att tänka sig hur Merkurius relaterar till Algol/Satans huvud. Denne "trickster" beter sig olika från horoskop till horoskop, och jag ägnade Gycklaren som reducerar allt till en fars eller en ironi stort intresse när jag kommenterade Göran Greiders anmälan av en bok om Bob Dylan. Stjärnan som judarna döpte till Rosh Ha-Satan dominerar den judiske Robert Zimmermans eget liv, och här visar sig även hans store beundrare Göran Greider stå i ett oppositionsläge till den!

Det är lätt att förstå att Satan är det som driver en materialist, Djävulen är ju denna världens herre och i våra dagar söker han dölja dödens ofrånkomlighet med idel socker och konsumism (för de som har råd). Men det var Döden som var vår enda chans att djupna och växa som människor. Svenskarna har genom att organisera bort Döden ur sitt samhället skapat förutsättningen till ett land fylld av självförljugna små skitstövlar som alla tar "brösttoner" (det där ordet gillar svenskarna) och låter stora och myndiga. De har glömt hur små de kommer att vara inför Döden. 


Landet är fyllt av Syndare, men jag tror relationen med stjärnan Algol t.o.m. kan vara nyttig i en del fall. Åklagaren Satan väcker människan till ny nykterhet. Dock inte hos den här socialdemokratiske Judas. Den mannen är uppenbarligen bara ett omedvetet redskap för Satans kraft.


*****


I medierna om mediedrevet:

SvD: hedervärd journalistik! Nu, äntligen, uppmärksammar en ledande tidning att Riksdagen ändrade regeltexten (om hyresersättning) i efterhand!


Expressen: "otydlig Juholt" (säger allt om den tidningen, se citatet ur "Negativ senex" här ovan)


AB:s hycklande eftergift: Bloggare: "Juholt har inte gjort något fel" (och en chefred som skämmer ut sig totalt i sin direktreplik)2 kommentarer:

  1. Arbetarbladet hade en bra ledare idag: "En uppmaning till partiet: Ni har valt Håkan Juholt. Nu får ni fanimej backa upp honom också". Och "socialdemokraternas blottlagda interna grälsjuka har antagligen varit lika skadlig för partiet som bostadsersättningarna. (...) Inte ett enda av de ord som yppats av de anonyma källorna har antytt minsta omsorg om partiet de representerar. Istället framstår skvallret som maktkåtma och interna stridigheter där dolkstöten i ryggen aldrig är längre bort än närmsta 'partikamrat'".

    Ja nog verkar det som om sossarna har gripits av någon sorts psykos, som inte kan invänta förundersökningens resultat innan de öppet kräver avgång. Skulle Juholt tvingas bort och inget åtal väckas kommer katastrofen att vara ett faktum för partiet. Juholt kommer i så fall, "när krutröken har lagt sig" som han själv sa, att framstå som en martyr, och ledande sossar får stå med skammen.
    S
    S

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.