Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 11 oktober 2011

Galenskap förklädd till journalistik

För den observante gastar den mentala obalansen ut sin status på miltals håll. Lena Mellins fjantigheter behöver inte kommenteras ännu en gång, hon har ingenting med socialdemokrati att göra. Men jag bara gapade när jag såg rubriken under hennes: "Joachim Karpner går just nu igenom ALLA Håkan Juholts EGNA räkningar" (min emfas). 

Som om detta vore något förtjänstfullt, någon av stort intresse för den allmänt fuskande och snattande svensken. Den som inte kan sätta det här i kontext av tvångsmässiga störningar bör inte följa Sideriska siktet. Här tittar vi på subtila underströmmar i det mänskliga medvetandet. Låt de andra prata ytliga prylar, det är för idioterna.

 
Så går alltså drevet hos Aftonbladet igen. I somras var det kungen och nu är det Juholt. De där journalisterna måste verkligen hata varje människa som på minsta sätt står ut från mängden.

Och det är nästan skrämmande hur Världssjälen verkar ha en egen intelligens. Jag hinner inte mer än skriva klart föregående inlägg om den judehatande katolske prästen förrän EXAKT SAMMA ASTROLOGISKA STÖRNING LIGGER FRAMFÖR MIG IGEN! (Därav allusionen till förra rubriken.) Och nu sitter den hos en AB-journalist:



Vid midnatt står Månen döende i Vågens 30e grad men det här är naturligtvis en födelse åtminstone några timmar in på dygnet vilket ger en fallen Måne i hatiska Skorpionen. Det gör det här fallet betydligt svårare fall än de tre som förra inlägget tog upp.

Faktiskt, det är bara ett dygn sedan jag på min andra blogg halvt på skämt skrev en kort sak, "Är Aftonbladet infiltrerat?" och följde upp med både allvarligt och skämtsamt menade "Har regeringen Reinfeldt riggat Juholt-skandalen?"

Skulle någon grävande journalist vilja undersöka den här Kerpners bevekelsegrunder? Är detta infiltratören, en besatt murvel som ränner och letar i soptunnorna hos känt folk? 

Givet den havererade födelsehimmelen kan det vara hur tokigt som helst. Det är samma hatiska fixering vid person eller sak som hos Maria Sveland, judehatarprästen och den rabiata religionshataren som förra inlägget förde samman för en tydlig bild av "dissociationsfenomenet". 

Troligen tror den här grävande journalisten att han jagar dissociation eller lögn hos Håkan Juholt. Han har ännu inte förstått att han befinner sig inne i ett tillstånd av vanvett, av käpprätt galenskap.

Det tragiska är att det här spelar högern i händerna. Låt den så kallade vänstern förinta sig själv. 

Fredrik Reinfeldts obehagliga natur är av mer subtilt slag, han producerar lögner som passar medelklassens behov av självlögn. Det AB, Lena Mellin och denna carping spirit ägnar sig åt är skitskriverier ägnade att föda dumskallarnas blodtörst. Och det kan man lätt konstatera utan att ens gå in på frågan om Juholt. Detta rör inte honom, AB ägnar sig åt något helt annat.

Jag börjar förstå nu varför mina borgerliga vänner alla föraktar tidningen. Den vädjar verkligen till det sämsta i människan. Lena Mellins analyser respekterade jag för tio år sedan, de få gånger jag ägnade politik några minuter. Men det hon håller på med nu... Jag reserverade mig redan i ett inlägg i mars i år.


Tillägg.

Givet den exceptionella röran av irrationella drifter i den svarta Skorpion som bringar Vågen ur mental balans, hur väl kan då Merkurius i detaljnoga Jungfrun rädda förödelsen?

Inte alls. Total blindhet uppstår, en manisk fixering vid de enskilda träden som helt tappar sikte på skogen, eller vettet i hela projektet: "carping spirit går nu igenom ALLA Juholts EGNA räkningar". Där är Jungfrun i det här läget: ALLA räkningar minsann!

Är det någon mer som hör rent mentalt efterblivna sitta på tidningsredaktionen och tota ihop smörja, helt bortom sans och vett?


Medierna just nu:

Expr: Du får visst uttala dig, Juholt

SvD: Juholt förstår frustrationen

AB: Vanvettet!


Förklaring till obskyr ordlek ovan:

carp·ing

[
kahr-ping]

adjective

1.
characterized by fussy or petulant faultfinding; querulous: carping criticism.
noun
2.
petty faultfinding.

Det vill synas som om ödet till och med givit denna själ ett efternamn som resonerar med Merkurius i Jungfrun/Månen i Skorpionen och den gemena felfinnaren.
 

Inga kommentarer: