Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)onsdag 19 oktober 2011

Elefantmannen & Sverigedemokraterna

Problemet i astrologin med att skilja brottsling från brottsoffer är avsevärt. Det är en variant på det gamla teodicéproblemet som frågar om Gud, om varför han/det nu är god kan tillåta så mycket ondska. Svaret har redan tillfredsställande förklarats i olika traditioner, vilket sällan så kallade religionskritiker, dvs. simplistiska mobbartyper, känner till. Det krävs en del rotande i filosofi och metafysik för att nå insikten att det är människans eget ego som är problemet.

Det är i egot dag skiljs från natt, ont från gott. Verkligheten är betydligt mer svårgripbar för den jordbundna individ som sitter fast i sin egen naiva uppfattning om vad som egentligen pågår. Som t.ex. ortsbundna främlingshatare som Sverigedemokraterna.

Här är ett försiktigt förslag på hur KARMA fungerar. Hur tillräckligt ruttna attityder i ett liv kan skapa en sådan obalans i själen att man i nästa liv serveras sitt eget vanvett i somatiserad form. Dvs, ens inneboende Logos blir till ett kött som påminner om att man är bärare av något skevt. Den handikappade människan får nu ett liv att lära sig saker hon aldrig kunde ha förstått förutan handikappet. Så märkligt genialt är Livet, betraktat som en lärdomsinrättning!

Jag tog t.ex. den grovt missbildade Elefantmannen från inlägget häromdagen (ett astrologiskt scoop för övrigt, kopplingen till Goebbels, men vi är i Sverige nu...). Eftersom detta Naturens freak var så extremt missbildat och hade en sådan överbetoning på den irrationella själens tecken Kräftan trodde jag inte att min horoskopsamling på 5.400 beräkningar skulle rymma en enda person ytterligare med Draksvansen, Jupiter, Merkurius och Månen samlade i Kräftan. 

Jag hade fel. Upp dök rasisten Jimmie Åkessons flickvän, hon som ropade ut "Äntligen" när Sverige fick sin första självmordsbombare förra julen! 

Det är mycket möjligt att Alexandra Brunell med den attityden har tjänat ihop till en missbildad kropp i sitt nästa liv, där tarmarna hänger utanför kroppen eller något liknande... (Hennes horoskop här.)

Som sagt, det är bara ett förslag till att förstå problemet med att våldsverkare och offer ibland verkar ha samma planetära konflikter. Det skulle alltså bero på att det inte är någon skillnad på dem ur Himmelens perspektiv. Offren är före detta förbrytare som nu upplever samma händelse från "myntets andra sida".


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.